Като тесто за козуначета втасват АВГУСТовските тумбачета

• 26 480
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, запис и от мен Hug
Блонди поздрави за темата  bouquet
Ивка, Тайра, стискам ви палци и ви прегръщам виртуално  Hug
Аз също съм закована за леглото от 3 дни. Имам изгладена шийка, усещам тежест ниско долу и стрелкащи болки, док ми изписа магнезий на прах, чувствам се малко по-добре от онзи ден, но покрай тези хубави празници ми е много неприятно да не правя нищо.
Много ме радвате с тези хубави снимки с яйчица и тумбачета, а тази на Бюти беше много забавна  Laughing

Хубави празници и внимавайте с хапването eat

# 166
Здравейте от мен! И аз да се включа в новата тема. Е, да ни е честита!!!   bouquet
Блонди СУпер заглавието, звучи толкова естествено..  Simple Smile Crazy супер е!
Софи тази статия ме накара и да се разсмея, и да си поплача, чудесна е!  Hug Peace

Хайде, връщам се да ви чета, че ме чакат 10-тина страници. Simple Smile
Хехе, и аз съм преполовила Simple Smile !!!  Blush

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 12:47 от purpule

# 167
  • София
Vivien_ , ти къде мислиш да раждаш? А иначе тази тема "Смешно ли е раждането" сме я обсъждали Laughing На мен не ми е чак толкова смешна, то като ти се е махнало от главата, все нещо весело можеш да се сетиш, а и при всеки е различно Wink Иначе не сме обсъждали по-задълбочено темата кой къде мисли и как да ражда, малко е рано още, но някой от нас са споменавали. Примерно тези, които са със предишно секцио - ще си раждат пак така. Аз съм 50 на 50, май искам повече секцио, а и моят лекар го предпочита като метод. Но все пак, каквото и да е желанието ни трябва да се съобразим и с неговото мнение в края на бременността - зависи колко е голямо бебето, каква окончателна поза е заело, нашата структура и по-точно таза ни и т.н. Иначе аз лично за болницата си знам от самото начало - Тина Киркова, защото лекарят ми изражда там, а не заради самата болница, дори не съм влизала в нея до този момент, но май или юни живот и здраве мисля да я огледам на ден на отворените врати и ще видим и за това училище Simple Smile

# 168
  • София - град
Добро утро и от мен  Blush  Laughing

Видях доста коментари предизвика снимката от asda, аз май съм на вашето мнение че е прекалено. Обсъдих го и с една приятелка, която също чака своето бебче  Heart Eyes , та и двете сме на мнение че трябва да се действаме спрямо бебочето. Аз съм виждала да увиват така бебетата когато са новородени и ще ги снимат / не съм го правила до сега/, но все с меки шалове, по-рядко с пелени. Ама едно е за снимката....

За темата "Смешно" ли е раждането" аз я изчетох още в първите месеци, но зная че ще повторя към края когато напрежението стане доста...

За това къде ще раждам. определено ще съм в Токуда, при акушер-гинеколога който ме следи сега д-р Корсачки, не мога и да си помисля да се доверя на друг човек.... Зная че има всяка сряда отворени врати, та към 7 месец ще отида на една такава обиколка с таткото, все пак трябва да знаем къде да  отидем  Laughing . Също зная че имат училище за родители и него мисля да посетя, н пак към 7 месец. То ей го е къде е .... малко остана  Heart Eyes

Още малко и ще хапнем козунацииии Joy  вече тръпна в очакване.
Вчера бебка беше мнооого активна и понеже се беше настанила доста ниско /чак ме стресна/ ме караше да ходя до тоалетна през 10 минути изплаших се че ще се обезводня  Laughing  Погледнах в една от темите тук в бг мамма било нормално за седмиците ни и зависело от позата на беб, но доста жени бяха писали та се успокоих. Днес май пак ще е същото, но вчера абсолютно цял ден доооо 2 през нощта не се спря.  Rolling Eyes

Ох много дълго стана, хубави почивни дни момичета, сигурно ще успея да се включа и малко по-късно  Hug

# 169
май искам повече секцио, а и моят лекар го предпочита като метод. училище Simple Smile

Много ясно, че ще го предпочита. Като слага първо финансовата част за него си, а не твоето или на бебето ползите от нормалното раждане  Wink

# 170
Белверде, права си, че когато е минало раждането, все нещо забавно ще има Simple Smile Иначе аз съм решила да раждам нормално, стига да няма някакви усложнение. Но се замислих дали не е по-добре с епидурална упойка, някои раждали жени казват, че с упойка по-лесно можеш да се вслушваш в напъствията, които ти дават екипа по раждането, защото болката е елиминирана. От друга страна обаче не знам дали упойката не е вредно за бебето.
Софи, аз също съм решила за Токуда и съм избрала да ме наблюдава д-р Кирякова, така че смятам и при нея да раждам. Но мисля да отида по-рано на отворените врати, защото ако има нещо което не ми харесва и реша да сменя, трябва да имам време, за да измисля кое ще е новото място Simple Smile Съмнявам се, че ще си променя решението, но и аз самата не съм много сигурна в себе си с бремелинския си мозък Simple Smile Така че съм решила на 25.04. да отида и да видя. А пък мъжът ми реши на 23.04 да отиде на беседата, която е само за мъже, темата е "Бащата след раждането" Simple Smile

# 171
  • Пловдив
Въпреки че съм секцио,ако няма медицински показатели за него не бих го препоръчала.Аз до последно казвах на всички ,че ще раждам нормално,ма нещата не се развиха както си мислех.Винаги съм вярвала,че няма нищо по естествено да се роди нормално,но по закона на Мърфи се наложи да ме срежат.А за докторите определено е за предпочитане,защото всичко приключва за 40-50 минути,но за  възстановяването после на майката е нужно доста време и доста ограничения. Peace
За епедуралната не съм компетентна,но от доктори съм чувала,че често от нея в хода на раждането се губят тоновете на бебето и ако е някой по-плашлив лекар се стига до спешно секцио.

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 15:23 от Princess Leia

# 172
здравейте мами Hug
и аз мисля да раждам нормално ако всичко е наред!Мисля че това е наи -добрия вариант за бебето и за майката Peace
ВСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ  bouquet Hug

# 173
И аз съм ЗА нормалното раждане, дано не се наложи секцио. Две различни лекарки ми казаха, че ако е голямо бебето ще трябва секцио, защото с моите детски размери....  Mr. Green За нормалното искам да е с епидурална упойка, не мога да си представя как ще издържа, много нисък праг на болка имам. Sad Но както и да стане накрая важното с бебчо всичко да е наред Simple Smile

# 174
Здравейте момичета!  Hug
Малко късно се записвам в новата темичка, не не съм влизала предната събота и неделя и като видях какво сте направили  ooooh! няма наваксване. Вече успях и съм в крачка с Вас.
Темата е страхотна както всяка една до сега. Оформлението също. На Фери и Блонди  Hug Hug
Ивка, Тина как сте? Надявам се всичко с Вас да е добре!!!! Praynig Praynig Praynig Hug
Рени почивчицата се отразява добре на коремчето. Събирай сили за след това.  Hug
За всички, който не се чувстват добре стискаме палчета да отминава бързо и да си изкарате добре празниците.   bouquet Hug
За пътуващите също много хубави емоции по родните краища  Hug
Раждането ми искам да бъде нормално освен в последният момент ако нещо не се обърка, но това не зависи от нас. Важно е и човечето.
За бългаското здравеопазване аз лично " нямам думи ". Пълна пародия във всяко отношение. За всичко.
Минавам на по - приятната част  easter easter easter
Много счупени яйца да има покрай Вас и доста изядени кифлички и козунаци.  Joy Пък после ще му мислим. Mr. Green #Cussing out #Crazy
Имаше и още нещо, но какво беше .... Следващия път...

# 175
някои раждали жени казват, че с упойка по-лесно можеш да се вслушваш в напъствията, които ти дават екипа по раждането, защото болката е елиминирана.

Като ги слуша тези жени човек, ще си каже, че болката от раждането е някаква зверски-нечовешка, та чак да не можеш да чуеш какво ти се говори  hahaha Няма такова нещо. Освен това кой знае какви напътствия  няма - напъвай казват, нищо друго  Wink Ама това си го знаем, освен това тялото само си дава сигнал кога да напъваме.
Упойката е плюс за по-страхливи мами и такива, които имат много нисък праг на болка. За самото раждане за мен лично е минус, защото нямаш усет от кръста надолу - т.е. с напъването си кръгла нула и с упойка почти винаги се стига до епизиотомия, форцепс. Но с упойка и нормално раждане е сто пъти по-добре, отколкото секцио, това е сигурно  Simple Smile

# 176
Блонди, така ми е разказвала една позната. Каза ми, че тя е раждала нормално, без упойка, но в крайна сметка се е наложила епизиотомия, защото толкова силни са били контракциите, че тя е напъвала дори, когато не е имала разкритие, а по принцип лекарите са и казвали да не напъва. Когато вече имала достатъчно разкритие, нямала сили да напъва толкова и затова се наложила епизиотомията. И всъщност нейна пък позната  Laughing , която е била с епидурална упойка и е казала, че без никакъв проблем е издържала до пълно разкритие и след това е напъвала само в моментите, които трябва  Rolling Eyes В общи линии аз така го разбрах  newsm78

# 177
Здравейте,момичета!
kem4o ,Reny_M. , Hug,мерси,че ме мислите!Аз горе-долу съм добре,усещам някакви слаби болки и придърпвания,ама се надявам,че е нормално,все пак е минала седмица само от операцията.По цял ден лежа,много е неприятно,още повече сега по празниците,ама няма друг начин,ще търпим,стига бебчовците да са наред.Много ви се радвам на яйчицата,аз тая година пропуснах,мама ми ги боядиса,но се надявам догодина да наваксаме с новия член на семейството Laughing
Reny_M. ,по-добре си лежи превантивно,въпреки,че се чувстваш по-добре,щото и моите оплаквания бяха само тежест ниско долу.Явно лежането върши работа,защото колкото повече лежа,по-малко ме боли.В петък съм на консултация,дано тогава да ми разрешат по малко да ставам.
За раждането-ясно е,че най-добрия вариант е нормалното,ама не винаги се получава.С дъщеря ми в деветия месец взех за вдигам кръвно и ме взеха в болницата и пет дни преди термин видяха,че е с увита пъпна връв,така,че нямах избор за секциото.Сега,живот и здраве,пак ще съм така.Аз много бързо се възстанових,явно си зависи от организма,най-лошото,което помня от операцията ,е махането на катетъра и клизмата,ама те май вече не се практикуват.
Лек път на всички пътуващи и весели празници на всички!

# 178
  • София
Ето ме, завърнах се Simple Smile Оправихме багажа и си почивам сега. Чудех се дали да не замеся козунаци, ама свекърва ми ме спря, не било хубаво днес, а имам и пералня да пускам... Хич не ми се иска да се вслушвам в подобни съвети, тъкмо бях си извадила маята от хладилника...
Ивка, желая ти да нямаш повече проблеми, стискам палци да е зад гърба ти всичко неприятно!  Hug
Феери, значи на теб браво за заглавието!  Wink
Софи, имам нужда от фото съвет, ще ти пиша на лични Wink

# 179
Блонди, така ми е разказвала една позната. Каза ми, че тя е раждала нормално, без упойка, но в крайна сметка се е наложила епизиотомия, защото толкова силни са били контракциите, че тя е напъвала дори, когато не е имала разкритие, а по принцип лекарите са и казвали да не напъва. Когато вече имала достатъчно разкритие, нямала сили да напъва толкова и затова се наложила епизиотомията. И всъщност нейна пък позната  Laughing , която е била с епидурална упойка и е казала, че без никакъв проблем е издържала до пълно разкритие и след това е напъвала само в моментите, които трябва  Rolling Eyes

Грешката не е в твоя телевизор,  Hug а в преразказите, които за съжаление се изкривяват и изопачават почти винаги после  Wink
И аз от прочетено из форумите знаех, че не трябва да напъвам, преди да има разкритие. Което е върховна глупост  Laughing Защото когато тялото ти започне да се напъва, няма земна сила която да го спре. Аз се притесних, казвах си рано е, не исках да напъвам, ама то как да стане? Не зависеше от мен. И като казах на акушерката и тя само дето не бе наби  hahaha Попита кой ми е казал такава тъпотия? Как да й обясня?
Когато същественото раждане настъпи, т.е. изгонването, тялото само си знае и започва да напъва, не можеш да го спреш. Вероятно това става и с нужното разкритие.  Peace

Относно епизиотомията - тя най-вече зависи от перинеума, доколко е разтгелив и еластичен. Моят не е. Правиха ми масаж с масла, без масла, ама не става. Затова ме резнаха. С две ръце съм ЗА, пред перспективата да се остави на естествено разкъсване, което става неравно и не се знае колко и докъде ще отиде надолу (към ануса) и настрани (към бедрата). Така поне процесът е контролиран, съответно зашиването и зарастването са много по-лесни.

И към нераждалите да кажа - няма нищо страшно.  Hug На мен лично много ми помагаше, като си мислех за всяка контрккция така - идваш, боли ме, но сега ще си отидеш и повече няма да се върнеш. Повърхностното дишане е от изключително значение при контракциите. Не е приятно, но не е болка за умиране. Търпи се. Изгонването ми беше гадно заради това, че е адски животински процес  Crazy Иначе изобщо не боли, а епизиотомията не се усеща изобщо. Мъжът ми като видя ножицата и се обърна, но аз не усетих абсолютно нищо. А преди да го изживея се чудех на другите момичета, които ме убеждаваха за същото. Как ще ми клъцнат най-милото и аз няма да усетя нищо?  Shocked Абсурд  Naughty Но наистина не се усеща, само като леко парване за секунда и толкоз. После бебето излита буквално  hahaha

Би би, аз пък омесих питка  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт