СЕПТЕМВРИйските кореми вече проличават, стягайте се мами, лятото наближава!

• 25 600
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Честито на всички бъдещи мами видели щъркелчетата:)
Фейт,голяма изненада:)Ха да видим и ние в събота, че аз си живея също с мисълта за мома:)
Феит, за плацента по предната стена казват,че уж по-малко се усещало бебето.При теб така ли е?
Като си мърда аз си го усещам.

Днес ми пристигнаха колетите от USA и ще споделя някои нещица сега с вас:)
Пък утре ще направя още снимки.
Анхелка,възглавницата е невероятна.Голяма и удобна,чувствам се страхотно в нея,като в трон.
И на дивана и в леглото.Simple Smile))Да знаеш няма да ти е необходимо да слагаш друга възглавница под дупето.И аз до сега се подпирах с една възглавница и я подмятах по цяла нощ,но днес я изхвърли от леглото:))Не сгрешихме с избора,да знаеш:) Hug
За прегнакеър аз не намирам разлика е състоянието ми,но ми казаха да ги пия или сутрин с ядене или на обяд.Не вечер!

# 421
future-maman  newsm44 много се радвам
Barbera - аз пия Прегнакеър, но моята е тъмна още от началото на бременността  Hug

аз си получих пратката от БГ - книжката на броя за април е страхотна, препоръчвам  Mr. Green

Миленита - нямам отговор за абонамента, аз мисля направо да си купя 1 голяма тлъста книга  Mr. Green от четене глава не боли - тази е 880стр, ако някой има инфо за нея ще се радвам  Party

http://booktraffic.bg/book/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5- … D0%B0%D1%81%D1%82

# 422
  • Варна
Благодаря момичета   bouquet
От утре ще ги пия сутрин или на обяд, зависи кога съм се наяла повече  Mr. Green
Може да пусна една урина за всеки случай, въпреки, че до преди това хапче всичко си беше ок.
future-maman завидях ти за възглавницата  Hug
Днес нещо ме боли ниско долу корема от двете страни. Освен това ми е едно тежко такова... Tired

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 00:19 от Barbera

# 423
Barbera и аз цял ден бях така с коремчето и не мръднах от леглото. Пиеш ли нещо?
Дори да вземеш но шпа по изключение няма да ти навреди.( аз пия 3 Х 2) и от време на време взимам  извънредно като усетя по голямо неразположение.
Анхела, аз имам Книга за майката и бебето, издателство Кибеа и е наистина много полезна. Инвестицията си заслужава:)Кога чакаш възглавницата?
Между другото пристигна и книгата за захранването и рецепти. Ако някой има желание ще я споделя. Да кажа само, че е преснимана и е на английски.

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 00:53 от future-maman

# 424
Barbera и аз цял ден бях така с коремчето и не мръднах от леглото. Пиеш ли нещо?
Дори да вземеш но шпа по изключение няма да ти навреди.( аз пия 3 Х 2) и от време на време взимам  извънредно като усетя по голямо неразположение.
Анхела, аз имам Книга за майката и бебето, издателство Кибеа и е наистина много полезна. Инвестицията си заслужава:)Кога чакаш възглавницата?
Между другото пристигна и книгата за захранването и рецепти. Ако някой има желание ще я споделя. Да кажа само, че е преснимана и е на английски.

Информирай модератор  

# 425
Future maman , благородно ти завиждам за възглавничката  Grinning Уникална е просто  Flutter Ноооо така не ми се дават тези парички  Crazy
Аз пак да се оплача, плаша се от себе си. Хванала ме е някаква параноя страшна. Някакви убийства ме гонят и такива неща. Нали напоследък по новините все за това говорят, а на мен мозъка ми е малко и без това... Чак сърцебиене получавам като се замисля  Laughing Май ще спирам и новини да гледам. Сега ме гони идеята, че броди сериен убиец  #Crazy  Laughing Май съм си за лечение вече. Или ще мисля защо бебо не мърда, или дали дебне убиец  Laughing

# 426
Здравейте, аз пак успявам да се включа от дъжд на вятър и то по кое време на денонощието  ooooh!
Unforgiven, видях, че си ме питала за забелването - ето една кратка статия, която съвпада в общи линии с повечето мнения на педиатри извън БГ (говоря за т.нар. цивилизован свят). Имат опит с това, защото и там преди време се е препоръчвало забелване и са изследвали последиците от тази манипулация в медицинската си практика: http://marrah.info/zabelvaneto-nenujna-manipulaciya/ . Ето още няколко статии : http://pippilotamentolka.wordpress.com/tag/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0 … 0%B0%D0%BD%D0%B5/
Конкретно моето мнение и опит: След дълго четене, питане и размишления, реших нищо да не пипам там, споделих мнението си с педиатърката, която беше ЗА забелването. Въпреки това каза, че лекарите като цяло за разделени на 2 по въпроса и всеки има своите причини да препоръчва или да отхвърля забелване и че нито едното не е непременно грешно. Аз лично при подобни спорове винаги се доверявам на природата, това ми е тактиката с детето  Wink Така че не само не съм забелвала, ами изобщо не съм отваряла дори там, за да почиствам отдолу под кожата специално - и това в резултат на четене - идеята е, че всяко отваряне и пипане носи риск от замърсяване (въпреки че уж човек иска да "почисти"), природата умишлено е затворила там лигавицата с кожа, за да я предпазва от всякакви външни влияния, защото нежната бебешка лигавица не е готова за тях. По същия начин както се препоръчва да не се почиства м/у срамните устнички на момиченцата и както там по естествен път природата изхвърля секретите навън, така е и при момченцата. Накратко е това, иначе интересното е, че тези дни точно докато го къпех, реших за пръв път да проверя леко как са нещата там долу и под душа съвсем нежно отворих нагоре кожичката и с учудване видях, че огромната част от главичката вече се подава - сама се е отделила някак кожата. Дори не знам каква точно част се подава, защото не издърпах цялата отлепена кожа, не исках да дразня излишно, а и видях каквото ме интересуваше - нещата си се случват сами! Та сега съм супер доволна, дано така да си продължава!  Praynig
francheskasweet, последната мода е да се консумират повече потенциални алергени, но в умерени количества - това по повод на питането ти за меда - така организмът на бебето се научавал да ги разпознава като безвредни и се намалявала вероятността от алергии. Но така или иначе не може да се каже, че сега ще му повлияе алерген - важно е после кога и как става захранването на самото бебе, сега си консумирай смело каквото ти се яде!  Hug Относно непастьоризираните храни - там причината да има забрана при бременност е съвсем различна, но от алергии няма смисъл да се притесняваш!
За доплера - сега се сетих, че някъде вкъщи трябва да се търкаля такъв уред, една приятелка ми го даде (Ева, тя живее в Лондон  Heart Eyes) и миналия път го ползвах от време на време, че повече се шашках, а и по-късно го усетих бебето, сега и през ум не ми минава да го ползвам, леле, колко по-спокойно ми е, не е истина!  Party Да не говорим, че малкият дзвер рита като откачен - вече и на ръката през корема се усеща, не си е само за мен усещането  Heart Eyes

Страхотни вълнения споделяте всички покрай ФМ и пола  Hug Аз до 5 май ще си се вълнувам, тогава съм на ФМ, защото последно не беше хич сигурно дали е момче и сега ми е едно интересно...

# 427
Момичета,
днес се събудих с някакви много неприятни болки в единия бъбрек...Досега никога не са ме боляли...Четох, че може да се притиска някакъв нерв и евентуално да е от това, но е много неприятно...На обяд съм на преглед при доки да видим бебетата и ще споделя за тази ми болка, може да ме прати на нефролог евентуално...До тогава пия вода и липов чай в промишлени количества, дори и да не помогне няма да навреди...Изпих и 2 таблетки Но-шпа, но се съмнявам да има ефект, защото доколкото знам то отпуска мускулатурата...
Някой друг имал ли е такива оплаквания, че много се притесних, млад човек, на 25, пък с болки в бъбрека Embarassed Confused

# 428
  • Варна
Не пия нищо освен тези витамини , които купих снощи. Не съм имала нужда.
Да видим днес как ще съм, ще взема нош-пато в чантата  Simple Smile

# 429
smiley_girl  Hug Спокойно, случва се! То аз какви ли не бъбречни кризи имах преди да забременея не е истина...Може да притиска нещо, може да си понастинала, доки ще види  Peace

# 430
Добро утро, момичета. Днес от сутринта е едно свежичко и слънчево.  Hug
Да споделя и аз вчера след прегледа на 4D в МЦ Фемина се потвърди, че ще си имаме момиченце. Миличкото, беше се обърнало с дупето на горе. Нямаше такава стойка, беше се свила на 8. Доктора я гледа обстойно близо 40 мин. каза ни, че всичко е наред, отговаря си на седмиците, към близо 300 гр е вече.  Simple Smile Стана ни много мило, обяснява подробно какво се вижда, че понякога и с въображение си е трудо да си представиш. Wink Взехме си и диск, прибрахме се, но от тези емоции не можехме да заспим, цяла нощ си говорихме за бебоката. Hug 

# 431
Добро утро и от мен!Честито на всички които знаят какви гащички ще обуват!Аз се надявах вчера да разбера,въпреки че нямам претенции какъв цвят ще са,само искам да са на живо и здраво дупе,но доктора отсече че не иска да прави предположения и ми каза след амниото,че ще знам 100% и сега ще чакам 23.04 че да разбера жив и здрав ли е бебока  и какви гащички ще обуваме!Хубав ден момичета и още веднъж честито!

# 432
Фейт,голяма изненада:)Ха да видим и ние в събота, че аз си живея също с мисълта за мома:)
Феит, за плацента по предната стена казват,че уж по-малко се усещало бебето.При теб така ли е?

Усещам го вече по усилено от две три седмици, вече направо си шава. Но все пак това ми е втора бременност и това най-вероятно оказва влияние  Heart Eyes

Успех на прагледите днес на всички  Hug

# 433
Аз си оставам отново без щъркел, явно е много срамежливо и ще чакаме ФМ още месец.

# 434
future-maman - благодаря за съвета за книгата, хареса ми много, аз реших да не купувам 2 малки (пък и ги нямаше в книжарницата), а направо 1 голяма книга, заслужава си парите, пък и имам много свободно време сега  Heart Eyes

за възглавницата казаха около 1 месец, така, че около 12 май я чакам Grinning

за захранването и рецепти - има много хубави в книжката на сп. Моето дете (април) - до 3-годишна възраст, даже и на мъжо може нещо да сготвя Grinning

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 11:32 от anghella

Общи условия

Активация на акаунт