Да започнем заедно да се храним здравословно

• 60 071
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И на мен ми хареса машината.
 maimun77   би ли споделила моля,от кой сайт може да поръчаме онлайн на US адрес и колко горе долу тежи машинката?

# 121
  • Sofia
този сладолед не става ли като сорбе...

# 122
Банановият не става на сорбе. Ето нагледно:
http://www.youtube.com/watch?v=Ol5jL7d_IkY

С манго също няма да стане на сорбе. То е плътно и леко мазно.
Такава "опасност" има при по-водните плодове.

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 04:21 от Вери

# 123
  • USA
Stelitka, http://www.yonanas.com/page/where-to-buy.aspx ето сайтовете от където може да се купи. Цената е $50.

Доли, слагам основно банани, а другите плодове просто като добавка и става супер.

# 124
Аз си купих машинка за сладолед от TCM. Беше намалена и нямаше и 20 лв. Също като тази йонанас - контейнерът се държи 1 ден предварително във фризера. После се пълни със съставките за сладоледа и отгоре се слага капак с бъркалка, която се върти. За около 40 мин. сладоледът е готов.

# 125
И аз миналото лято правих такъв сладолед, но сложих и праскова за разкош. Страхотен става! Всъщност основната съставка са бананите, а другите плодове се добавят за разнообразие и е супер кремообразен. Аз го приготвям в кухненския ми робот, не е необходима специална машина за сладолед. Това ми напомня, че скоро трябва да си направя такъв сладолед с ягоди. Grinning

# 126
  • Sofia
Направих го днес,но не ми стана толкова кремообразен...сложих банани,ягоди,кокосови стърготини и малко захар...на вкус добре,но се разтече за нула време

# 127
Може би не са били достатъчно добре замразени плодовете?

# 128
  • Sofia
Бяха...около 2ч.

# 129
Трябва банана да е замръзнал като камък! След като се изкара от фризера е хубаво да се остави няколко минути да поотпусне и чак тогава се слага в кухненския робот.

# 130
  • Sofia
Ще пробвам пак друг път

# 131
  • USA
Доли, мисля, че в указанието пишеше да се замразят за 24 ч. и преди употреба се оставят за около 5 мин. на стайна Т.  На мен ананаса така ми се разтече по-бързо, беше само няколко часа в камерата.

# 132
Много си зависи от самия фризер. Не съм замразявала банани за 24 часа. И една нощ им стигат. Също така не съм оставяла да се отпуснат.
Доли, мисля, че и самата захар малко или много е допринесла за по-течното състояние.

# 133
Знаете ли мога ли да си разваля пасатора с този сладолед, ако се окаже прекалено твърд за него? Когато го купувах имаше различни модели, с различни приставки. Имаше един със специална за разбиване на лед, но аз не избрах него. Имам пасатор с метален накрайник и нож и една купа с S- образен метален нож. Ако замразения банан им е твърд ще се развалят или просто няма да получа желания резултат?

# 134
Пробвай с малко количество в купата с S-образния нож (т.е. с един банан). Много зависи от качеството и мощността на пасатора.

Нашият (от клипчето) беше подобен на този food processor:
http://www.canadiantire.ca/AST/browse/8/KitchenBath/2/Appliances … sor.jsp?locale=en

Пиша подобен, защото купата е същата, но тялото е модернизирано. Simple Smile
Беше много елементарен и май около 350-400 вата.

Общи условия

Активация на акаунт