Да започнем заедно да се храним здравословно

• 60 067
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Радвам се,че сте започнали да споделяте вашите менюта Hug
Така ще е много по лесно на всички начинаещи като мен Grinning
Аз днес съм решила да направя спанак с ориз и една леща.
Вчера ядохме;
закуска: препечена филийка с кашкавал
обяд: крем супа от броколи
вечеря: салата зеле и моркови и сьомга на скара  Peace

Днешната закуска няма да я споделям защото беше мнооого далеч от здравословното  Joy

# 106
desi82, благодаря за споделеното! Аз съм далеч от този начин на хранене, но се опитвам да увеличавам суровите храни, тъй като се боря със здравословен проблем, за който това е по-добър вариант. През бременността имах период, в който ми беше много трудно, дори от ябълки повръщах, но сега е много по-добре и се надявам по време на кърменето на един доста по-добър режим - и за мен, и за бебето Simple Smile

Прави ми впечатление, че смесвате плодовете с друга храна (в сокове и други). Натуропата при, който ходя държи, че е много важно плодовете да се консумират отделно - половин час преди хранене или поне 2 часа след друга храна. Единствено изключение предлага за десерти от сушени плодове и ядки.

Конопеното мляко е много лесно за приготвяне в домашна обстановка, но за съжаление, на мен никак не ми харесва вкуса Blush

Арлина, зеленолистните се водят билки и могат да се смесват с плодове в сокчета. Иначе и аз предпочитам да си хапвам плодовете просто така като монохранения. Grinning
Да си споделя вчерашното меню:
-закуска - ягоди а по-късно и банан
-обяд - голяма купи таратор с бадемово мляко
-вечеря - 2 сандвича от 2 сурови ленени крекера с резени авокадо и домат + доста слънчогледови поници
-по-късно вечерта хапнах и няколко био сушени смокини
Днес до 14 часа бях на ягоди, по-късно - 1 банан, а към обяд изпих и фреш портокал
Между обяд и вечеря бях на рожден ден на племенника ми и там сестра ми ме гощава с голяма пролетна салата и малко печени картофки. По-късно вечерта ще хапна ябълка.

# 107
  • USA
Деси, а не чувстваш ли глад с такова меню? Аз искам да отслабна 2-3 кг., но ако ям толкова и ще си умра от глад. И да те питам какво ти беше бадемовото мляко на таратора-"прясно" или ферментирало?

Аз пробвах да направя мляко от кашу, вкусно беше, но някак си не можах да го прецедя достатъчно добре.

# 108
Енергийното меню малко се размести днес и изядох обяда чак за вечеря, ама докато карахме и спирахме за почивки не бях гладна, а след изминатите 68 км. на две колела направо умирах от глад, та ометох всичко налично  Laughing .

И аз не харесвам вкуса на киноата и амаранта самостоятелни, затова винаги ги добавям към супи или в малки количества за други ястия.

# 109
  • Sofia
Как правите мляко от ядки и какво правите с остатъка след прецеждането

# 110
asyalein, благодаря и на теб! И аз до колкото се информирах, няма смисъл да се спазват онези дълги списъци с храни, които трябва да избягва кърмещата жена, освен ако не се установи, че наистина влияят на бебето.

И аз като чета менюто на desi се чудя как успявам да се нахрани, особено бременна Laughing Но при правилно подбрано меню, при което храната се усвоява пълноценно, човек има нужда от доста по-малки количества, от колкото, ако изяде 3 палачинки за закуска, като мен вчера Blush

doli, аз накисвам ядките (за 1л. мляко 200-250 гр.), на следващата сутрин изплаквам, слагам в една приставка с нож на пасатора (нямам блендер) първо с по-малко вода, после добавям цялото количество. Остатъка става на бонбони от ядки и сушени плодове. От много малка не консумирам мляко и съм отвикнала, съответно нямам необходимост от негови заместители.

# 111
  • Sofia
От всякакви ядки ли може да се прави мляко,могат ли да се смесват ,  има ли бял цвят и колко дни може да се запази или трябва да се консумира бързо,калорично ли е ...

# 112
Въпрос към знаещите - какво мислите за сухара, как се вписва той в темата за здравословните продукти от зърнени?

# 113
Въпрос към знаещите - какво мислите за сухара, как се вписва той в темата за здравословните продукти от зърнени?

Чак от знаещите не съм, но съм чела че сухарът е пълен с Е-та, захар и сол. Rolling Eyes

# 114
Деси, а не чувстваш ли глад с такова меню? Аз искам да отслабна 2-3 кг., но ако ям толкова и ще си умра от глад. И да те питам какво ти беше бадемовото мляко на таратора-"прясно" или ферментирало?

Аз пробвах да направя мляко от кашу, вкусно беше, но някак си не можах да го прецедя достатъчно добре.
Ами, в интерес на истината ям по задължение. Аз така и не изпитах никога зверския апетит по време на бременност, за който бях чувала. Все се надявах да се появи, но уви апетита ми е същия както преди да забременея. А сега се насищам изключително бързо, защото коремчето ми вече е доста голямо.  Simple Smile Тази седмица влизам в 9-ти месец.
Бадемовото мляко за таратора е прясно, добавям лим.сок за да придобие кисел вкус, но в най-скоро време смятам да експериментирам с ферм.бадемово мляко.
Млякото от кашу няма нужда се прецежда.
Доли, аз правя бадемово мляко, а от пулпа сурови бадемови крекери. Но можеш да си направиш мляко и от лешници, орехи, които пак се прецеждат. Млякото от кашу и от белено конопено семе няма нужда да се прецежда.
За бадемовото мляко обикновено съотношението накиснати бадеми и вода е 1 към 3, но аз след това пак си го разреждам. След като се блендират се прецежда млякото през торбичка за ядково мляко и се съхранява в стъклен буркан в хладилника до 4 дни. Бяло е на цвят и не е калорично или по-сокро зависи в какво съотношение са ядките към водата. Можеш да смесваш различни видове ядки и семена, но аз лично не съм експериметирала.

# 115
  • Sofia
Много ти благодаря,ще пробвам скоро и ще споделя

# 116
Днес съм на салати и ето този суров, диетичен, абе прекрасен сладолед. Освен банан, слагам и ягоди Simple Smile

http://sladkahapka.blogspot.de/2011/06/blog-post.html

# 117
  • Sofia
ще го пробвам сладоледа...

# 118
  • USA
Деси, мерси за отговора! На мен ми е гадно млякото от кашу не добре прецедено, а камо ли хич. Но пак ще пробвам, че предпочитам домашно направено.

Umbra, и аз правя такъв сладолед за дъщеря ми (аз не обичам никакъв)-с банани, ягоди, а днес ще пробвам да добавя ананас или манго. Става страхотен, но само със сладки плодове. Даже имам такава машина  http://ahalfcup.com/2011/05/31/yo-yo-what-yonanas/ , но е супер, че става и с блендер.

# 119
Много обичам сладолед. Ама нали се опитвам да избягвам млечните, а те дебнат навсякъде, пущините. Тази машинка изглежда супер, жалко, че нямам място за още един уред, но ще си я запазя за някой ден, когато имам огромна кухня. С манго звучи чудесно, а шоколадов си мисля да пробвам да направя с банан, авокадо и какао/брашно от рожков, с малко мед. Да видим дали ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт