Да започнем заедно да се храним здравословно

• 59 689
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Скрит текст:
Защо с кафе???

# 631
Четох,че тази с кафе пречиства добре черния дроб.

# 632
  • Sofia
Използвате ли черна сол...аз си купих,но много мирише на сяра и е неприятно...

# 633
sladurka, не вярвай на всичко прочетено.По-добре е билков чай,но се консултирай със специалист ако имаш проблеми.Освен това в някои случаи трябва да има и маслена съставка,за да се предотврати натрупването на вата доша,която всъщнтност води до нервност и неспокойство.
А ако си правсиш само с цел пречистване,пак внимавай много,защото в нета има какви ли не пречистванки,с които ако дори да нямаш проблем,със сигурност може да си докараш такъв.Та първо се консултирай със сигурен човек(даже не един),не виртуален! и после прави.

Какво е тази черна сол?Аз ползвам морска и напоследък каменна.

# 634
Използвате ли черна сол...аз си купих,но много мирише на сяра и е неприятно...
Да.Мирише на сварени яйца.Полезна е, а и я препоръчват на вегани, които не ядат яйца, но искат поне да им мирише на такива....    Laughing

# 635
ОМ , би ли препоръчала хубава,очистваща процедура на ЛС,да не спамим темата. Praynig Hug

# 636
ОМ , би ли препоръчала хубава,очистваща процедура на ЛС,да не спамим темата. Praynig Hug

Нека да е тука, да прочетем и другите. Аз четох за разни пречиствания със сол, видя ми се доста хард...
ОМ, за аюрведата приемливо ли е да се прави това нещо?

# 637
Аз малко встрани от темата,но все пак

Скрит текст:
какво мислите за клизмата с кафе? аз тази вечер за пръв път си я правих и сега ми е едно нервно Rolling Eyes възможно ли е да се е просмукало в  кръвта?

смятам, че е напълно възможно (това разбира се е лаишкото ми мнение)
след като алкохолиците именно така се напиват с малки количества алкохол, значи и други вешТества могат да преминат директно в кръвообръшТението

# 638
Не давам рецепти по нета.
Лудрес,очистването със сол наистина е хард,то е йогойско,в аюрведата методите са по-меки и съобразени с конкретния човек-използват се  билки,масла....Йогийските са еднакви за всички и предполагат определен начин на живот,който обикновения човек не следва.Освен това някои си имат и поривопоказания,които обикновенно се премълчават.
Та моят съвет е да не се правят на своя глава,колкото и лесно да изглежда написаното в нета.Едно неправилно прочистване понякога води до незабавни увреди,друг път идват по-късно.

# 639
А от какво се пречиствате с тия клизми? Аз знам за митичните токсини, но какви са точно те, в тъканите ли са, извън тях ли... Освен това с клизмата си отиват и естествените чревни бактерии. Вкарването на всякакви неестествени субстанции в дебелото черво носи риск от перфорация.

# 640
След последните два поста съвсем ме отказахте от клизмите! Но,пусто желание за "чистота" от токсини! Embarassed

# 641
Аз не съм против клизмите,само исках да кажа,че трябва да се внимава.
Естествени чревни бактерии няма как да заминат,защото прочистването с клизма не е на цялото дебело черво,а само в едният му край.Така или иначе то затова после се внимава какво се яде,за да се направи филм върху червата и да се възстановят евентуални последствия.Което всъщност се препоръчва и при други изчистващи средства.
За риск от префорация...не мисля,че има такъв-така или иначе накрайника се смазва с малко краве масло,заема се съответната поза и няма никакъв проблем.
Между другото в някои здравни центрове правят клизми,така че може да се опита и там,поне първият път,както и за консултация.
Клизмите са си едно старо забравено здравно средство.

# 642
E, OM , след като сподели толкова за клизмите,може ли все пак един съвет с какво е най-добре да се правят?

# 643
  • Sofia
Преди съм си ги правила с чиста леко затоплена вода/ с накрайника на душа,не с иригатор// и много добре ми се отразяваха,както вътрешно така и външно

# 644
Универсален отговор няма.Иначе и аз съм си правила само с топла вода,т.нар. йогийска-като съм увеличавала постепенно количеството на водата.И мога да кажа,че наистина действа много благотворно.

Противопоказания за маслена клизма-диабет,затлъстяване,храносмилателни разтройства,лошо състояние на агни(храносм. огън),увеличен далак,безсъние,задух,тежка анемия.

Противопоказания за билкова-обща слабост,хълцане,хемероиди,разтройство,бременност,асцит,диабет.

За водата конкретно нямам инфо,НО! водата засилва вата доша и поради тази причина може да доведе до увеличението и.По-точно въздейства на т.нар. апана ваю,като раздвижва застоялата енергия в долната част на тялото,което е добре,но ако се прекали води до проблеми.Обаче това всеки трябва да си го усети сам.
Иначе в момента не е много добро време за пречистване,освен ако има някакъв неотложен здр. проблем.Най-добре е пролет и есен,като се комбинира и с други методи на пречистване,но да не товарим повече излишно темата.

Общи условия

Активация на акаунт