Да започнем заедно да се храним здравословно

• 60 382
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Какво е това Земя под наем?
Ако имаш предвид Земя назаем, ето това е

http://www.zemianazaem.com/

# 616
Овесените ядки могат и да се накиснат в мляко, краве или растително, през нощта и така няма нужда да се варят. Аз понякога ги запичам леко в тиган с кокосово масло и след това слагам в мляко през нощта.

Правих мляко от лешници и от бадеми. Хубаво стана, но след 24 в хладилника вече нямаше вкус.

Какво е това Земя под наем?

Това звучи изключително вкусно, ще го опитам още днес. Какво е приблизително количеството на кокосовото масло?

Мъничко, колкото да ти се намазни тигана. Запичам докато започне да ухае и ги слвалям преди да започнат да покафеняват.

Сега видях какво е това Земя назаем. Помня Мер от темите за естественото раждане преди няколко години. Има интересни неща, даже ми напомни, че искам да опитам морски зеленчуци/водорасли. Аз обаче не съм привърженик на абсолютното отричане на науката и на убежденията, че един определен хранителен режим лекува всички болести, цери света и ни прави красиви като богини. Светът е малко по-сложно устроен.

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 02:11 от Hear Again

# 617
Помня Мер от темите за естественото раждане преди няколко години.
Хвърли ме малко в тъча, признавам си. Wink
Освен ако някой е давал линк към блога в тези теми, за друго не се сещам.  Laughing
мисля, че я бъркаш с друг.

# 618
Помня Мер от темите за естественото раждане преди няколко години.
Хвърли ме малко в тъча, признавам си. Wink
Освен ако някой е давал линк към блога в тези теми, за друго не се сещам.  Laughing
мисля, че я бъркаш с друг.

Права си. Бъркам я с Мег!

Последна редакция: нд, 01 юли 2012, 19:36 от Hear Again

# 619
Преди Мег имаше една Ескориал, и тя започна с една тема за веганството... Но не пишат ли вече, не знам, да не са се отказали от този режим? newsm78

# 620
# 621
  • Бургас
Момичета,ядките само ако са купени ли се накисват във вода или по-принцип.И ако нямам уред за покълване на семена как става най-лесно в домашни условия?

# 622
Момичета,ядките само ако са купени ли се накисват във вода или по-принцип.И ако нямам уред за покълване на семена как става най-лесно в домашни условия?

Mis_val, овесените ядки може да ги накиснеш в топла вода, както и в прясно мляко. Ако са фини, не е нужно да престояват дълго време, а може и въобще да не се накисват. Можеш да ги сложиш в кипяща вода докато набъбнат и след това да ги овкусиш по твое желение - с плодове (пресни или сушени), орехи, бадеми, с всичко по твой вкус... Simple Smile

# 623
  • Русе

По принцип се киснат във вода. Поне аз си ги кисна, въпреки че и орехите и бадемите ми са домашни.

# 624
Момичета,има ли разлика между фино смлените овесени и едрите по отношение на качествата?
В смисъл дали едрите имат повече полезни вещества от фините?

# 625
Ако финно смлените са правени от цяла ядка,а не е отстранено нещо,то би трябвало да няма разлика.
Ядките могат и да се запекат на сухо преди употреба.
А освен овесени в Бг други не продават ли?Примерно динкел(спелта).

# 626
Ако финно смлените са правени от цяла ядка,а не е отстранено нещо,то би трябвало да няма разлика.
Има.Също и ръжени, пшеничени, ечемичени....

# 627
Аз за това питам,дали при фините не са отстранени някои полезни съставки?

# 628
  • Бургас
 Isabell, silvia1980   bouquet

# 629
Аз малко встрани от темата,но все пак

Скрит текст:
какво мислите за клизмата с кафе? аз тази вечер за пръв път си я правих и сега ми е едно нервно Rolling Eyes възможно ли е да се е просмукало в  кръвта?

Общи условия

Активация на акаунт