Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 741
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
.

Londa, B1 B2 за beginner ли иде реч?  Thinking Ако да, е направо не сериозно да се смята, че човек с такова ниво на английски ще изкара иелтс академично за магистратура. Остави на страна факта, че дори няма да може да си прочете учебниците, ако се подготвя сам. Според мен е най-разумно да се потърси курс за това, или индивидуална работа с учител от лънрнинг шоп.

Естествено, че не е начално ниво В1 и В2  Rolling Eyes Не говоря наизуст - минах през това успешно преди 15 дни  Peace

# 61
здравейте,а да има някой в Питърбъроу?Много ще се радвам да се свържем Simple Smile

# 62
Елица, то и аз се обърках сериозно.  Shocked  Joy Ей тук има една таблица и според нея и тази, мисля че трябва да си Int 2?  Thinking

Londa, a за какво е съкращение, че ми стана интересно?  Rolling Eyes

Тея изпити, както и всичко в тая държава ще се окаже като електрическите им крушки. Колкото полюлея има в къщи толкова всяка крушка е различна за всеки.  ooooh!

# 63
Здравейте, момичета!

Ние се завърнахме от България, заредени и обгрижени от близки и приятели. Едва качихме Али в самолета, пита кога ще ходим пак. Как няма да пита като усети колко е сладко на свобода. 2 седмици без сополи и кашлици, с адекватни подсилващи сиропи след пневмонията, с половин куфар спрейчета за нос, сиропи за отхрачване, антивирусна хомеопатия. Да видим сега дали няма да се справим по-добре сред местните бактерии.

Имахме чудесен Великден - почна с търсене на лакомства по Вълшебната полянка (децата бяха като изстребители тази година, пораснали са много), после агнешко и борба с яйца с приятели и накрая разходка до едно близко село в търсене на щъркел най-вече. Но намерихме и пуйка, рибар в палатка и други ценни неща. Али ходи на баскетбол за първи път, вика, скача, много доволна остана. В града ни дойде цирк, ходихме на рожден ден, прожектирахме кино със стария прожектор на мама и ни се зачервиха бузите от слънцето. Много гости, много подаръци, хубави нови детски книги за библиотеката на детето и билети за лятото. Точно каквото ни трябваше.

В затворената вече предишна тема някой е написал за РУСКА КЛИНИКА в Лондон с педиатри и можеш да минеш с платен прием. Моля ви за малко повече инфо. Една майка от нашия клас ми каза онзи ден и за ПОЛСКА КЛИНИКА (имало и английски лекари вътре), с педиатри, сега чакам да ми прати уебадреса. Ще пиша, ако разузная нещо качествено.

В1 и В2 според мен са от Европейската езикова рамка и са upper-intermediate и FCE level. Мисля си, че не са достатъчни за магистърска степен, но трябва да се провери изрично.

Толумби, каква хубава новина си споделила! Поздравления за решението! Весела да ви е подготовката и много специален денят!

Шу, и аз стискам палци от сърце за операцията на детето! Дано всичко мине по вода!

Мис Файн, много се смях на "и аз имам прахосмукачка, но сама не работи" (от рода). Прелестно тънко чувство за хумор!  Hug

ЕллHug

Много красиви снимки сте сложили в предишната тема. Ев, как да не се оближе човек!   chef

ГДобринова, те тука на нищо не се притесняват. Аз бих отишла пак при джипи и бих настоявала да знам от какво е този обрив. Али получи обрив през февруари (друг от този, който описваш). Дадоха ни час със сестра в клиниката, за да я чуя как ми казва, че често се случвало при децата и никой не знаел от какво е това. Не знаела дали е от антибиотика, който дадоха след грипа ни. Можело и от киви да бъдело. (Али киви не яде). Можело цял живот да си ядеш кивита и един ден - бам! да ти дойде един обрив. Цитирам я точно. (То че може - може. Но можеше и аз да не се въздържа и да й кажа на тази жена, че напразно й плащат заплатата на нея, помощ на хората не оказва). Откъде ми идва куража да ги кажа тези неща - ами от това, че само 10 дни по-късно бяхме в болница с пневмония и там педиатрите с ЕЙ ТАКИВА червени букви се изпотрепаха да пишат и повтарят, че е възможно Али да е алергична на определен АБ, а това е важно. И като е важно трябва да се констатира, обсъди и алармира. Та аз на твое място бих отишла и бих ги притеснила още веднъж, да помислят пак, да вземат пък да измислят нещо. Бебчето е мъничко още, за обрива трябва да имаш идея поне от какво е - храна, прах за пране, козметика.

# 64
Маpи прекарали сте си страхотно, личи от позитивния ти пост.
Аз бях споменала за Руската клиника, но няма никакви отзиви(поне за сега).А и ние изчакваме с посещението защото съвсем неочаквано сополите на Анита спряха.
За лекарите и сестрите-не мисля, че досаждане работи.Аз пробвах.Мъжа ми е медицинско лице и дори с него отидохме и той си поговори с лекаря на по-високо ниво(с термини и разни такива дето аз няма как да ги знам), но след това нещата отново бяха едни и същи.Не изпращат на специалист и това е.Амоксициклина е панацея тук явно.
Почвам да се замислям за здравен туризъм във Франция(ако имаме право), че за времето, за което мога да стигна до Лондон мога да стигна и до Франция  Crazy

Относно нивата за езика утре ще говоря с университета и може би другата седмица ще скоча да говоря лично с департамента за м/ународните студенти.Но на споменатата open evening говорих лично с програмния мениджър за моята специалност( жената е португалка) и тя ми каза, че според нея няма да имам никакви проблеми с езика(предполагам сравнява и с останалите студенти и техните нива).Та за сега имам надежда.

Лека вечер на всички   bouquet

# 65
Мари, благодаря за отговора, с таткото решихме да изчакаме още малко, четохме за различните бебешки обриви и решихме че е от претопляне, явно държа доста топло за нея, щото на мен все ми е студено. Та ще поизчакаме до неделя и ако няма резултат в понеделник при GP-то за направление, ако не иска да даде ще ходим някъде на частен кабинет.
Много хубаво звучи това за БГ, и ние си бяхме март месец малко в къщи, беше много хубаво.
Аз сега чета за захранването, ще видим как ще се справим, то има още време де ама аз да съм подготвена, сигурно ще е голямо приключение  Laughing
Абе аз за тези университети бях чела, че ако си живял 2години в англоговоряща държава не ти искат изпит, но то май зависи кой университет е.
Поздрави!

# 66
Ема, малката ми дъщеря е много склонна към всякакви обриви, милата. Та миналото лято и тя беше с един такъв обрив - ама чак и на кожата на главата имаше. Педиатърката ми каза че или е слънчева алергия или е от слънцезащитния крем. Според мен беше от крема, понеже само 1 път я намазах и след 2 дни пламна. Та сега много внимавам с какво я мажа - само натурална козметика. Междудругото да не си мислите че в Бг обръщат много внимание на такива обриви - дори не се полага направление за дерматолог, водих я на платен прием. И нямаше никаква полза.

# 67
  • UK
  М/у другото като сте заговорили за натурална козметика, мисля че във всички кремове има консерванти и химии, колкото и да са натурални. Смятам да пробвам масло от малинови семки, има добър SPF, добри отзиви чувам. По-натурално от това не знам  Grinning Ето и линк http://www.gracefruit.com/butters-oils-and-waxes/liquid-oils/ras … rry-seed-oil.html
 Имаше една съфорумка от друга тема, която е запалена по различните масла и им знае свпойствата, тя си прави сама кремовете. Казва, че кожата й изглеждала доста по-млада и здрава от преди. После търсих дали няма специална тема за домашна козметика и масла, но нищо не открих  newsm78
  И нашето дете се върна от БГ с една торба хомеопатични лекарства, изписани от лекар-хомеопат + режим как се дават. Ще видим какъв ще е резултатът.

# 68

В1 и В2 според мен са от Европейската езикова рамка и са upper-intermediate и FCE level. Мисля си, че не са достатъчни за магистърска степен, но трябва да се провери изрично.

В1 и В2 са съонтветно intermediate и upper-intermediate, под тези нива подготовката за IELTS е безсмислена, ако студентът е с по-ниски нива от тези се съветва да запише курс за дженерал инглиш.  Peace Реално изпита идеално дава оценка за нивото на кандидата, примерно В1 обичайно изкарва резултат 4.0 - 5.0 , а В2 5.0 и нагоре. Следващите нива са С1 и С2 с тях без проблем се изкарва 6.5 и нагоре, кеото е изискването обичайно за университети. Та мисълта ми беше, че с ниво intermediate или upper-intermediate, с по-интензивна подготовка е съвсем реалистично да се достигне желаният резултат  Peace

Днес се очертава прекрасен ден, дано си остане така свежо и ясно Simple Smile
Хубав ден на всички   bouquet

# 69
аз под натурална разбирам не купешка, а домашно правена - от зехтин, бадемово масло, восък, хума, билки и тн. правя си едно кремче от зехтин и восък, на водна баня 1:2 и с това я мажа сега.

# 70
  • Лондон
svidni4ka, каза ли ти свекърва ти, че пътувахме в един самолет в неделя с нея и твоето момче, на връщане от БГ? По обичайния начин настана голямо бутане и не можахме да седнем заедно, после ние проспахме целия полет Confused
Вчера изгледах "Стъпки в пясъка"... ами много изкуствена игра на актьорите Flutter нещо не ми хареса съвсем... иначе темата и лафовете ме разсмяха искрено, нали съм точно от това поколение Grinning Имам още 1-2 БГ филми, но ще ги гледам по един на седмица, че нещо ми идва в повече.

Елица, да кажа задочни впечатления от този тест, моят приятел му трябваше 6.5 за магистратура в LSE и му отне около 1 година докато се подготви Rolling Eyes на база на горе написаното сигурно е бавноразвиващ се... но за негово оправдание да кажа, че не е правил само това, да се подготвя за изпит, и по принцип обича да изпипва нещата до степен да е сигурен 100%, че ще успее... Това само като информация, хората са различни...

Мари, ти, както често се случва, виждаш неща, които аз не виждам, но е хубаво, че мога да ги прочета от теб  Simple Smile Аз исках да снимам пространството около нашия блок и улицата до него... в елитен софийски квартал е   Sick Направо лошо ми стана... И ние се върнахме с малко лекарства и след куп прегледи... нещата се усложняват в БГ, откъм цени имам в предвид - гинеколог 100 лв., алергичен тест за храни - 75 лв, мамолог - 40 лв, разпитвах докторите за системата и т.н и единият направо ми каза "системата е който има пари, се преглежда, който няма - не се преглежда" Confused Само за децата е по принцип безплатно и с познати доктори нещата се уреждат...

Искам да споделя и потресът, който изпитах, четейки тази тема...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653126.345

има творчески мисли и от някои, пишещи тук Shocked Ако някой ден се разкарам от този форум, ще е ей заради такива теми, направо нямам думи... Който има време и здрави нерви, да почете малко

Хубав уикенд на всички

# 71
Привет

tzvetak чак пък бавноразвиващ се.Хората сме различни, зависи много от възрастта, от това колко е знаел преди да започне да се подготвя.Но пък е много хубаво това, че изпипва нещата.И в крайна сметка важно е какво е постигнал.

Тая темичка я позачетох в началото, но я зарязах.Не обичам да слагам етикети на хората-всички в чужбина или всички не знам какви си.Аз за краткия си престой тук съм срещала и от двата вида хора.Нека всеки си живее както намери за добре.

А от къде се снабдявате с масла-бадемово, от макадамия и т.н за тези натурални кремчета

Лек ден на всички и дано не се скрие слънчицето днес   Nature Sunny

# 72
tzvetak от къде я изрови тази тема, по добре да не я бях отваряла ooooh!
Някой има ли опит с "appeal" за училището става въпрос. Мисля и не мога никак да си представя как ще посещаваме това училище в което са ни приели. Харесала съм другото и това е. Но какво и как да напиша не ми е ясно. Ако сменим къщата как трябва да стане, първо приемаме мястото в това училище , после се местим и подаваме молба че сме се преместили ? Или изобщо не приемаме мястото? Много ми е объркано, ако някой има идея моля да сподели Praynig

За България, лекари, лекарства малко ми е странно това което пишете. Аз съм обратно. Тръгвайки към България си нося Калпол от тук:) Там отивам да събирам слънце и да дишам йонни пари  Laughing

нещата се усложняват в БГ, откъм цени имам в предвид - гинеколог 100 лв., алергичен тест за храни - 75 лв, мамолог - 40 лв, разпитвах докторите за системата и т.н и единият направо ми каза "системата е който има пари, се преглежда, който няма - не се преглежда" Confused Само за децата е по принцип безплатно и с познати доктори нещата се уреждат...

На същото мнение съм, нямаш ли познат лекар направо си умираш Cry

# 73
Много е писано за лекарите тук и в БГ.
Но според мен тук няма никаква превенция, а по-скоро лекуват последствията.Докато в БГ имаш възможността да отидеш на частно ако не стане със ЗК.

Преди известно време имах проблеми с гърдите.Година и половина след като бях спряла да кърмя започнаха да се появяват бучки, нещо като мастит.И не беше еднократно.Поне 3-4 пъти.Ами така и не ме изпратиха никъде.А из цялата клиника разлепени едни плакати, че ракът на гърдата не винаги е бучка.Ми не го разбирам това нещо.

# 74
И ние се върнахме с малко лекарства и след куп прегледи... нещата се усложняват в БГ, откъм цени имам в предвид - гинеколог 100 лв., алергичен тест за храни - 75 лв, мамолог - 40 лв, разпитвах докторите за системата и т.н и единият направо ми каза "системата е който има пари, се преглежда, който няма - не се преглежда" Confused Само за децата е по принцип безплатно и с познати доктори нещата се уреждат...
Сравнено с тукашните цени си е направо евтиния за за там си е скъпичко.Последно като ходихме на частен преглед за алергиите на Джозеф за има няма и 30мин ни излезе малко повече от 500 паунда.Лекарства от БГ не нося моите са си като мене дебелокожи и много рядко боледуваме.Антибиотици сме вземали 2 пъти и то пак за Джозеф заради екземата му иначе разчитам на добрия стар Калпол и Нюрофен.
Наложи ми се да посетя бърза помощ в Добрич миналата год и мога да кажа че останах приятно изненадана.Бързо ни приеха отнесоха се много добре с нас не ни претупаха както си мислех че ще стане.Докторката не я попитах за името и съжалявам за което се отнесе много добре към нас.Накрая като останахме двете в кабинета да оправим документите си я питах директно дали се плаща нещо и тя си ми каза че не бързата помощ за децата била напълно безплатна
Ох аз вече нямам търпение да става 26 май и да литвам за БГ.

Общи условия

Активация на акаунт