Роднините ни в чужбина

• 23 328
  • 380
  •   1
Отговори
# 345
ехо! голяма веселба е ставала тук тази нощ  Wink

Toronto maple leafs - Montreal canadiens rivalry! Ole! Mr. Green

# 346
  • София
Ех, че остроумни.
Сигурно бонус към емиграцията върви.
То хубу че наминавал някой да отбележи колко са забавни, та да може и ний да разберем. Laughing

# 347
Понеже в темата стана въпрос за оптимизма на българите, за щастието и нещастието, та сутринта си влизам във фейсбук профила и гледам една позната си споделила някаква снимка на две птици кацнали на жици. Лястовици - стандартна  Grinning и бяла.

Два чужди коментара имаше, единият беше - "бютифъл", другият - "лов бърдс", нашенските бяха следните - тва /бялото/ не е лястовица, бе, тва е гугутка, а дори имаше предположения, че въпросното птиче е петел. Естествено имаше и коментар - Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже, отправен многозначително, според мен. Всеки да си го тълкува както иска.
Ей, много забавно ми стана.   Laughing

# 348
Понеже в темата стана въпрос за оптимизма на българите, за щастието и нещастието, та сутринта си влизам във фейсбук профила и гледам една позната си споделила някаква снимка на две птици кацнали на жици. Лястовици - стандартна  Grinning и бяла.

Два чужди коментара имаше, единият беше - "бютифъл", другият - "лов бърдс", нашенските бяха следните - тва /бялото/ не е лястовица, бе, тва е гугутка, а дори имаше предположения, че въпросното птиче е петел. Естествено имаше и коментар - Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже, отправен многозначително, според мен. Всеки да си го тълкува както иска.
Ей, много забавно ми стана.   Laughing

Така е. Като от малки ни го набиват в главите. То има ли народна песен , дето да не е жалейна; то има ли в у4ебната програма разказ, който да не е за потъпканите ние ... Мен ме скъсаха на един устен изпит по литература за гимназията, защото се падна Йовков и аз вместо за лястовицата говорих за Люцкан . Писаха ми 3  ка де, но не има Ареса!
Е да, споредпосестримите , българки, аз съм си виновна ... толкова и това съм го занела , толкова съм си заслужила .... но според мен беше , защото не говорих за лястовицата и за морната жътва  Mr. Green
А има ли народна приказка в която някой да не излъже някого и да не го набие, да не му вземе хитро нещо ??? Хитър Петър, лисицата и щтъркела ...

# 349
Да не е препратка към Йовков просто?

Ех, че остроумни.
То хубу че наминавал някой да отбележи колко са забавни, та да може и ний да разберем. Laughing

Не те разбирам.

Северина, а Котаракът в чизми, Червената шапчица, Джак и бобеното зърно... Моля те, та там се убиват, смазват черепи, изяждат, варят и какво ли не! Ние сме на светлинни години напред по благородство и почтеност. Малко изхитрували и поизлъгали лошия Joy

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 11:12 от птица

# 350
  • София
това с разказите и приказките навсякъде е така, защото на бедния никога не му е кеф да е беден, а хитрият печели във всички култури. Всеки фолклор си има по някой Хитър Петър и Иванушка Глупака.

# 351
А има ли народна приказка в която някой да не излъже някого и да не го набие, да не му вземе хитро нещо ??? Хитър Петър, лисицата и щтъркела ...
Явно без значение от коя страна на виртуалната барикада си, дълбоко втълпено е, че всичко е българско Laughing Laughing
Лафонтен миличкия сигурно е преписал басните си от някое старобългарско апокрифно издание.

# 352
  • София
Ех, че остроумни.

Не те разбирам.
Стига де, птица. Толкова са остроумни сънародничките ни зад граница, че трябва някой да ни разяснява, че са такива.

# 353
Явно без значение от коя страна на виртуалната барикада си, дълбоко втълпено е, че всичко е българско Laughing Laughing

Всичко лошо е българско!

# 354
А, и всичко хубаво- най красиви са българките, втори сме по интелигентност, киселото ни мляко е най хубаво и т.н., и т.н.

# 355
че това лъжа ли е Grinning

# 356

Всичко лошо е българско!

Стига бе народе , с бързите емоционални интерпретации!!! никъде не казах , 4ее лошо! Опитах се само да помисля по въпроса за оптимизма ни , след мението на NinoTino !
Ей да му се невиди и страсти! Къде казах колко е лошо б-лгарското , 4е последваха 5 мнения с нападки???

# 357
А, и всичко хубаво- най красиви са българките, втори сме по интелигентност, киселото ни мляко е най хубаво и т.н., и т.н.
Естествено , ние сме просто феноменални !!!

# 358
Е ти защо виждаш само нападките?  Laughing Laughing Аз прсто отбелязах, че историята за щъркела и лисицата  не е българска.
Ако ще си говорим нормално де:)

# 359

Северина, а Котаракът в чизми, Червената шапчица, Джак и бобеното зърно... Моля те, та там се убиват, смазват черепи, изяждат, варят и какво ли не! Ние сме на светлинни години напред по благородство и почтеност. Малко изхитрували и поизлъгали лошия Joy

Ами Х.К. Андерсен?  Няма да забравя на една Коледа бяхме сами със сина ми. Той беше 3-4 годишен. Купих му Малката кибритопродавачка, много хубаво издание, златни корици и по едно време започнах да му я чета. Като ревна накрая това дете.  ooooh! След време го карах да чете Макс и Мориц, защото по мои спомени е много смешна. На него обаче хич не му беше смешна, беше ужасен.

Общи условия

Активация на акаунт