Роднините ни в чужбина

• 23 328
  • 380
  •   1
Отговори
# 330
  • 221B Baker Street
Цитат
сакън, аман заман, от устата ми няма да излезе какво мисля за празнуванията (и в голяма частност за българските такива) 

ааааа,нИдей,нашето е нищо,ти да видиш у Гърция как празнуват...с помощите от Европейския съюз... Crazy демек,с наши пари... bowuu

# 331
Al fasi, подкрепям всичко казано от теб! Но с кака ти Титина не спори - жената просто не е добре! Толкова злоба срещу нашата бедна провинция - не разбирам защо винаги сме й трън в очите. Едно нещо не може да се отрече - информацията , която дава, е 100 % невярна, измислена или в най-добрия случай - изопачена. Най-любимо ми е да ми обяснява за цени, заплати, частни училища, почивки, доктори  и разни други такива неща за Кебек. Става ясно, че тук живее само уайт траш.
А Пипи е толкова жалка, че дори не мога да се напъна да я коментирам.
Убедена съм, че сега ще й скочат на Златната толумба, че е някакъв второстепенен учител - щом е на аутисти, значи не е истински учител.... #Crazy В Канада тези учители са доста по-добре платени от обикновените. Или пък Титина може да се намеси и да ни обясни как тези учители са умрели от глад. Joy
Що , нали ти обясни колко са добре....толкова добре, та чак според другия капацитет се налага да им доплащат за детски...

От това по-добре здраве му кажи, а съм против защото не ми харесва да плащам за такива измекяри като цитираните

Уффф , ужасно досадно кречетало - идва ми да ти тегля една, но дебелата ти глава няма да уври. ВСЯКО семейство тук получава детски ( за доходите над милион не съм проверявала, защото не ме интересува, не съм там) - според дохода са и детските. Може 20 лева да взимаш, но взимаш. Ако си беден взимаш да кажем 600 - чаткаш ли? Наистина си личи, че не си помирисвала Квебек и разказваш някакви митове и легенди.

# 332
Горещо, права си, с кречетало не може да се спори. Хем хал хабер си няма от живота в Квебек, хем отворило уста като паст, да те глътне!
 Нали помниш навремето коu ставаха начални учителки, дружинни ръководителки и педагожки?
Титина, нали не мислиш, че ми дреме какво мислиш за мен и за другите българи в Квебек?
Важно е ние какво мислим за себе си и как се чувстваме, а ние си мислим хубави неща и живеем прекрасно.
Това за измекярите и бърсачите на задници, съотнесено към "втора категория" човек, може да хрумне само в комплексираната глава на нереализирала се виcшистка, работеща по принуда като продавачка на сергия на Женския пазар. Тук всеки труд се уважава, дори и най-неквалифицирания, щото ако няма боклукчии примерно, извисените неизмекяри ще тънат в собствените си боклуци.
И да, самочувствието идва от парите, които изкарваш с какъвто и да било труд, не от прашасалата неизползвана диплома.

# 333
Al fasi, подкрепям всичко казано от теб! Но с кака ти Титина не спори - жената просто не е добре! Толкова злоба срещу нашата бедна провинция - не разбирам защо винаги сме й трън в очите. Едно нещо не може да се отрече - информацията , която дава, е 100 % невярна, измислена или в най-добрия случай - изопачена. Най-любимо ми е да ми обяснява за цени, заплати, частни училища, почивки, доктори  и разни други такива неща за Кебек. Става ясно, че тук живее само уайт траш.
А Пипи е толкова жалка, че дори не мога да се напъна да я коментирам.
Убедена съм, че сега ще й скочат на Златната толумба, че е някакъв второстепенен учител - щом е на аутисти, значи не е истински учител.... #Crazy В Канада тези учители са доста по-добре платени от обикновените. Или пък Титина може да се намеси и да ни обясни как тези учители са умрели от глад. Joy
Що , нали ти обясни колко са добре....толкова добре, та чак според другия капацитет се налага да им доплащат за детски...

От това по-добре здраве му кажи, а съм против защото не ми харесва да плащам за такива измекяри като цитираните

Уффф , ужасно досадно кречетало - идва ми да ти тегля една, но дебелата ти глава няма да уври. ВСЯКО семейство тук получава детски ( за доходите над милион не съм проверявала, защото не ме интересува, не съм там) - според дохода са и детските. Може 20 лева да взимаш, но взимаш. Ако си беден взимаш да кажем 600 - чаткаш ли? Наистина си личи, че не си помирисвала Квебек и разказваш някакви митове и легенди.
От къде ти идва тази злоба...Нямаш пост без обиди, поспри се....
Майната си я тегли на себе си, дано се поуспокоиш

Горещо, права си, с кречетало не може да се спори. Хем хал хабер си няма от живота в Квебек, хем отворило уста като паст, да те глътне!
 Нали помниш навремето коu ставаха начални учителки, дружинни ръководителки и педагожки?
Титина, нали не мислиш, че ми дреме какво мислиш за мен и за другите българи в Квебек?
Важно е ние какво мислим за себе си и как се чувстваме, а ние си мислим хубави неща и живеем прекрасно.
Това за измекярите и бърсачите на задници, съотнесено към "втора категория" човек, може да хрумне само в комплексираната глава на нереализирала се виcшистка, работеща по принуда като продавачка на сергия на Женския пазар. Тук всеки труд се уважава, дори и най-неквалифицирания, щото ако няма боклукчии примерно, извисените неизмекяри ще тънат в собствените си боклуци.
И да, самочувствието идва от парите, които изкарваш с какъвто и да било труд, не от прашасалата неизползвана диплома.

Себе си ли си описала....

# 334
  Е какво тя да се успокоява, бе Титина, като ти влиташ и ръсиш небивалици за място, което не познаваш. Та и злоба и вменяваш.
А мен е излишно да се пънеш  да ме засегнеш, няма да стане. Аз ако можех да се вредя сред боклукчиите...ама и там е мафия, та никога няма да ме огрее. Затова си седя на държавната работа в офиса, с бенефитите, с плаващото работно време, с платените и неотработвани празници, с 5 седмици ваканция и т.н. И да, знам, че е за завиждане.

# 335
  • Tам през Атлантическия океан
 Wink Ай мацки  спрете се.

# 336
  Е какво тя да се успокоява, бе Титина, като ти влиташ и ръсиш небивалици за място, което не познаваш. Та и злоба и вменяваш.

[/quote]

Я си прочетете писанията, нямате пост без обиди, че ме заплашва, че ще ми тегли една...на това аз ми викам просташко държание.

А за държавната работа, защо репи, че някой ти завижда? Нали знаеш тук всеки може да каже, че работи какво ли не, а пък всъщност:

комплексираната глава на нереализирала се виcшистка, работеща по принуда като продавачка на сергия на Женския пазар. Тук всеки труд се уважава, дори и най-неквалифицирания, щото ако няма боклукчии примерно, извисените неизмекяри ще тънат в собствените си боклуци.

Това казано от човек, който не дели труда...

# 337
Нищо не си разбрала Титино, нищо!
Езиковата комуникация ли бяга по фланга, но е разбираемо, все пак за госпожа по смятане си учила.

# 338
 Shocked  Shocked  Shocked  Толкова грозно ли се държите в Квебек?  Shocked

# 339
  • в рока
Цитат
Ех, че остроумни.
Сигурно бонус към емиграцията върви.

Тц,тва е чувство за хумор Naughty

Ал Фаси,досега имах хубаво мнение за теб,обаче с последния си пост особено много се изложи...

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 07:28 от purko88

# 340
Машалла.  Laughing  Спорът пък сега премина на друго ниво - "чужденци" с/у "чужденци".
Мисля, че дори и да ни разселят по света, та да не остане един човек в България, дори и след 500 години, тази тема може да е пак толкова актуална и пламенна! Ъ, щото все пак сме много силни в традициите  Laughing
Тогава ще е "роднините от Квебек и роднините в Хюстън, разбира се и най-различни вариации.

# 341
  • София
ПолудЕхте, бе! Simple Smile
Защо спорите: мизерници (пряко и преносно) има и сред емигрантите, и у дома, спор няма (буквално)

# 342
  • София
аааа,тука съботата ще я отработваме заради Великденските празници Whistling
ти знайш ли колко млилиона дръпна назад държавата от нашето празнуване  Mr. Green
Forget the weekend... Sunglasses
Не така с лошо, де.  Wink  Няма да се отработват Великденските празници. Съботата е предварително заработване за 30-ти април за да се съберат пак 4 дни покрай първи май.

# 343
  • София
с голям интерес прочетох почти цялата тема. Така да се каже, всички сте/сме прави до някаква степен. Възприемам това с "бърсането на задници" по-скоро като метафора, макар тя да е тръгнала съвсем от реалността. Моите лични наблюдения не са върху роднини, но върху близки и нетолкова близки хора, с коиго се познаваме от мнооооого години, дето се вика, деляхме си последната цигара и последния компот с филия хляб, впоследствие емигрирали нейде по света. Ами, да ви кажа, много искаха бързо да забравят откъде са тръгнали, изведнъж започнаха да говорят с акцент на родния си език, като се видехме веднага се започваше с парадирането колко "там" е цивилизовано (и съответно те са типичния пример за цивилизованост), а "тук" как можем да живеем така като туземци. А не е да кажеш, че да някакви необразовани хора, но най-ревностно отстояваха описаната от мен позиция точно в периода, когато бяха на най-ниското стъпало от тамошната социална стълбица - работещи най-нискоквалифицираната работа, за най-ниската надница и то нелегално, драпане да минат на социални помощи, мерак за далаверки. Подозирам, че са усещали как местните ги гледат като не втора, а трета ръка хора, особено когато нашите хора са били в ситуацията да ремонтират общинските жилища, отпуснати на безработни афро-та на социални помощи, но изпитващи десетократно наслаждение от това, че бял им оправя задръстената тоалетна. Такова унижение едва ли се забравя, макар да се отрича публично. Тези мои близки компенсираха неблагоприятната си позиция и отношение там с демостриране на превъзходство тук. Разредихме вижданията и чуванията, но някои от тях продължават да се обаждат. На такива можеш само да им гледаш сеира след третата ракия - цялото им самочувствие и превъзходство се изпарява и много неща лъсват.

# 344
ехо! голяма веселба е ставала тук тази нощ  Wink

Общи условия

Активация на акаунт