Роднините ни в чужбина

• 23 329
  • 380
  •   1
Отговори
Здравейте,
искам да споделя с вас колко нервно и напрегнато преминаха великденските празници. Първата ми братовчедка ,която живее в чужбина беше тук и както всеки път,когато е в България,срещите ни завършват ужасно....
След няколко дни тук започват критиките и забележките....Да,разликите в стандартите са ясни,но това отношение на българите,живеещи в чужбина е типично за много хора...." Защо не сме си купили това,защо не сме направили нещо друго, какво е това обзавеждане,защо не пестим?!,защо не ходим на почивка еди-къде си" и т.н. и т.н. Ниските доходи не били оправдание,"да се работи нещо допълнително и да се пести"!

Започва един безсмислен спор и накрая започвам да се чувствам бедна,жалка,нещастна.... Simple Smile 

Какво вие мислите по темата?

# 1
  • София
Мисля, че проблемите не идват от това, че братовчедка ти живее в чужбина, а явно просто си е с такъв характер.
А ти защо спориш с нея въобще?

# 2
  • Winterfell
Мрънкалото си е мрънкало,ако ще от най-бедното и забутано българско село да е.Ще отиде в голям град и ще замрънка за шума,за тревните площи,за многото коли...
Не се впрягай,има хора които се опитват всячески да се изтъкнат,опитват се да те убедят колко са по-добре от теб,мисля,че по-скоро тях си убеждават Wink

# 3
  • Galaxy 13197853088
Ганка ли се казва?

# 4
Да, имам такава позната. "Пази Боже сляпо да прогледа" му се казва на това.

# 5
Уф, и аз имам-виждам ги само лятото, и радостта ми от срещата бързо преминава точно в описаните в първия пост чувства...Тя чисти къщи, съпругът-шофьор, обаче самочувствието им е изградено изцяло на основата на това, че НЕ живеят в България, сиреч-ние задръстеняци, а те-космополитени.

# 6
Ако нямахте комплекса нямаше да ви пука какво казва. А явно жената нацелва и се забавлява. Защо я каните, не разбрах?

# 7
Едва ли е до комплекс...
 Някои срещи и гостувания са неизбежни, и очакваш този път да минат по-добре от предишните...та за това. При нас не изглежда като да се забавляват, по-скоро най-сетне се чувстват значими, и не могат да преодолеят порива да се похвалят с това.

# 8
Моята позната (българка, живее в Швейцария) дори си позволяваше да говори така "Вие българите сте много такива и такива...." ooooh!

# 9
  • София и там където не се пуши
С такива приказки и заяждане с вас, жената определено избива комплекси . А защо да не ви подтисне и вас. Идват и явно от вътре нещата.

# 10
Нямам роднини с описаното поведение, но и да имах железният тренинг от форума щеше да си каже думата Laughing
Тук има предостатъчно потребителки с подобно поведение, които не пропускат да го демонстрират под път и над път. Особено ме кефи как успяват да се проявят дори в теми, които нямат нищо, ама нищо общо с чужбина. Очаквам ги дори и в теми за мартеницата, трети март или хорАта.

# 11
Така е,те виждат ,че имаме някакви притеснения,може и комплекси да са,и се "връзваме"...Не мога в момента да се сетя за контра отговор и после се ядосвам....

# 12
А и това е много точно казано.

С такива приказки и заяждане с вас, жената определено избива комплекси . А защо да не ви подтисне и вас. Идват и явно от вътре нещата.

# 13
При мен майка ми е в тази роля...на всичкото отгоре скоро се връща за постоянно (уж) и ще се налага да я слушам нон стоп. Дано с времето отшуми. Simple Smile
Много е дразнещо- дори често се бъзикаме с някои от нейните любими изрази:
" Всички в .... правят еди какво си..." е един от тях. Много е смешно как поставя всички в страната под един знаменател, като на всичкото отгоре общува основно с българи, живеещи там, тоест изобщо не е ясно дали въпросното нещо е типична черта за страната или само за българите, с които има по-близък контакт.
Дразнещо е понякога и как налага някои неща, например определени храни. Вместо да каже" Опитах еди какво си, беше ного вкусно и интересно, искате ли да опитате и вие", ще се изкаже как българите ядем само боклуци, примерно. И т.н. коментари.
Но то си е и до характер ...нейният е типичният байганювски и тя много се гордее с него Simple SmileЗаговаря дори случайни хора в магазините, за да им каже че тук продават само боклуци. Или че еди коя си стока я продават и в страната ѝ, затова е сигурна че е качествена.
 Няма лошо, просто пропускай покрай ушите подобни коментари  и не го приемай лично или като обида, нито се защитавай- от къде накъде. Всеки има право на избор, не си длъжна да живееш нейния живот. Най- много да измънкваш по едно " Много интересно/полезно" или "Не се бях замисляла, ще пробвам" и до там.

# 14
  • София
Мисля, че тя не е човек, на когото си длъжна да се обясняваш.

Общи условия

Активация на акаунт