Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 922
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
kukumber3 сърдиш се, но наистина отговора е единствено и само пари. Дали ще минеш по легалния начин или по нелегалния си е твой избор според обстоятелствата.
Aз лично тук пиша, за да се заяждам не знам какви са подбудите на другите потребители. Между другото имам нужда от един килограм краве сирене и луканка колкото ти е възможно. Ще ми донесеш ли като идваш насам ? Българи сме !!!! Да си помагаме или да ходя при поляците, руснаците...

# 406
Bony Fish , наясно съм , че отговора е пари , въпросът ми най - общо беше , като стъпя там после какво ? Регистрация в полиция , имиграционни служби , банкова сметка , адресна регистрация , откъде да я подхвана .А за продуктите нямаш грижи , само дай някакви координати на лични  Wink , дали мога без банкова сметка да си наема жилище (самостоятелен апартамент) ?

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 14:17 от kukumber3

# 407
Bony Fish , наясно съм , че отговора е пари , въпросът ми най - общо беше , като стъпя там после какво ? Регистрация в полиция , имиграционни служби , банкова сметка , адресна регистрация , откъде да я подхвана .А за продуктите нямаш грижи , само дай някакви координати на лични  Wink , дали мога без банкова сметка да си наема жилище (самостоятелен апартамент) ако дойда с 20к в лири , ще ми помогнат ли да наема това , което искам ?
Не ти е нужна регистрация в полицията. За емиграционните служби - UK Border Agency, там работата е сложна и се иска наистина да прочетеш доста, защото процедурата е различна според това какво мислиш да работиш. Имай предвид че получаването на заветната карта отнема време (обикновено около 6м) През това време, ако искате да работите, трябва да е нелегално.
По отношение на жилището - определено ще ти искат банкова сметка.Не виждам причина да имаш парите кеш,а не в банкова сметка.
Имай в предвид,че без работа ще имаш преоблеми с наемането- в смисъл,ще получиш много откази. Не мисля,че сте стане през агенция.....

# 408
Kukumber, давам прясна информация,защото се преместихме преди месец, но от един град в друг.
 Правилно са ти казали пари, доста пари, които да докажеш ,че притежаваш чрез банково извлечение, което единствено можеш да имаш като си отвориш сметка. (Имаш ли познати в Англия,  защото можеш да си имаш някаква сметка на твое име-примерно сметка за телефон,която да получаваш на техен адрес и да я ползваш като доказателство за адрес при отваряне на сметка в банката.). От агенцията ще ти искат препоръки от предишни хазаи. Трябва да предоставиш и информация колко ти е месечната заплата и годишен доход. Трябва да знаеш ,че годишният ви доход определя възможността за плащания за месечен наем. Примерно ,ако имаш 2хил месечен ,можеш да наемеш за тези пари жилище около 800лири месечно.  След като предоставиш всичко на агенцията си плащаш за да минеш проучването и ако се провалиш на това проучване ,не ти връщат около 300-400 лири за двамата.
 Има още един вариант за твоя случай, в който за първи път идваш в Англия, е да имаш гарант. Те ще предоставят своите данни на агенцията и благодарения на тях ще се сдобиеш с жилище;-).
Това е в общи линии. Ето  къде също можеш да погледнеш:
http://uk.ask.com/what-is/what_is_needed_to_rent_a_house

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 09:48 от valeri08

# 409
Само да вметна, че на мен не ми искаха препоръка от предишни хазаи.
За банката  наличие на адрес при отварянето на сметка е от голямо значение ( дори да отидеш при тях с една торба кеш), защото постоянно има някаква кореспонденция с тях. Кредитната ти карта и пина за нея също се получава по пощата ( в две отделни писма). Общо взето отварянето на банкова сметка и наемането на квартира са свързани в порочен кръг - за банковата сметка ти искат адрес, а за наемането на жилище ти искат банкова сметка.
Аз първите месеци делях жилището с една колежка. Сметките бяха на нейно име (жилището е нейно), но аз имах няколко официални документа, изпратени на този адрес и банката ми го прие.

чакам с нетърпение утрешния ден, за да се потопя в красотата на Chelsea flower show. Камерата е приготвена, батериите са заредени , имам свободна памет за над 2 000 снимки!

# 410
  • UK/София

Момичета, моля спешно за отговор.Има ли някъде в някой сайт, където пише за 14-те дни холидей по време на училище.Кандидатствахме за 8 дни по-рано да тръгнем за БГ, но днес дойде отказ.Директорката пише, че много хора мислили, че имат право на такъв холидей децата им, но не било така.Моя позната вчера ми каза, че получила писмо с което я уведомяват, че тези 14 дни от следващата година ще могат да се ползват само при спешност.
 Съученици на Алекс бяха в Испания и т.н. по време на годината, а ние получихме отказ.Имаме шанс на среща с директорката, но трябва да знам дали наистина ги има тези дни за холидей.Билетите са купени естествено........ Simple Smile

# 411
Благодаря ти , мнооого , valeri08 , сега поне ще съм наясно какво ме чака като стъпя на английска земя  Thinking

# 412
Благодаря ти , мнооого , valeri08 , сега поне ще съм наясно какво ме чака като стъпя на английска земя  Thinking
Е, браво сега, а ние останалите които също дадохме мнение/информация?

# 413
За квартирите парите са едно на ръка Simple Smile Банкова сметка става лесно и без доказателство за адрес: в HSBC могат да ви отворят паспортен акаунт на адрес в БГ (трябва само паспорт + лична карта или шофьорска книжка) и си плащаш 8 паунда на месец - от там ви вкарват ЮК адреса и хоп имате си доказателство за адрес + банкова сметка и спестовна сметка с 8% лихва (една позната си отваря такава наскоро и за това знам). За работата - там е сложно. Ако искате през агенция (поне тук е така) ако сте безработни - забравете. Препоръки от предишен хазяин съм си взела от всички, но един път не са ми искали. За доходите специално в агенциите искат сумата на мястото, което искате да наемете умножена по 30 да я изкарвате на година (т.е. ако е 500 паунда на месец х 30 = 15000 паунда годишно (поне) доходи). 6 седмици депозит + около 20% (зависи от агенцията) от наема се плаща отделно на агенцията (за пример 2010 като се нанесохме в 1 бедрум апартамент ни излезе близо 2000 паунда цялата работа). Та аз съм за наемането без агенция, но то и там си има минуси - най-големия са кофти и некоректните хазяи.

Моя мъж си намери работа и уж ще почва средата на Юни, но ... онзи ден сегашния му мениджър го помолил да остане още една седмица, а вчера го помолил днес да разговаря с него на 4 очи, защото не искал да губи добър работник .. хммм ... мен ме гризе отвътре да не падне от 2 клона, че на земята, но то ще се чуе ...  newsm78

Чистих до сега градината, че градинаря като никой път ни зарязал окосената трева сами да си я чистим и малко кофти, но то човека дето го е наел хазяина е един дядо на близо 70 (т.е. той работи за тях от близо 30 години) и мен ми е жал и да му звъня да ни коси тревата.

Няколко дни слънце, барбекюта с приятели, хванали сме тен, бебо щастлив, че цял ден сме навън. Сега сме на вълна софт плей центрове - голям му е кеф на дребчето и за последната седмица ходихме 3 пъти. Не сме ходили на групичка от 2/3 седмици ама то все не ми остава време.

И уж ще боядисваме, а не можем да се съберем (6 човека сме в къщата сега) и да се хванем - всеки в различни дни почива, а като се съберем, пък организацията куца  Joy няма такива несериозни като нас.

И преди да забравя: Честит ви 24ти Май на всички   bouquet  

от мен толкова Simple Smile наслаждавайте се на хубавото време и се замислете да наминете към Рединг - ние сме се заредили за гости и барбекюта докато е хубаво времето Simple Smile

# 414
  • След завоя в дясно
Бобчото- преди време една майка беше пускала тук линк към един подобрен сайт, порови в по старите теми.
Golden- вие не сте меродавни Mr. Green затова
Биляна- аз от теб научавам за тези 8 дни, погледни в нет мамс имаше доста теми по въпроса.
(радвам се, че се разписа)
Толумбичка- честито ти племениче, то изгледано с тези кг Laughing да расте спокойно и поспаливо.
Май забравям някой ooooh!
Ааа Маймунка- как беше в странство?

# 415
  • Лондон
Биляна,
Ей това намерих в directgov web site:

"Holidays during term time - what the law says

You should not normally take your child on holiday in term time - it can be disruptive both to your child's learning and to the school. Schools will only consider holidays in term time where both:

the application is made to the headteacher in advance of the holiday by a parent the child normally lives with
 there are special reasons for needing to take the holiday, like the inflexibility of the parents’ holiday leave

Applications should be made as far in advance of the holiday as possible and you should speak to the school before you book. Schools will only agree to more than 10 school days of absence in any school year in exceptional circumstances.
 How do schools consider term time holiday requests?

Schools will judge each holiday request individually, taking into consideration:

the time of year for the proposed trip
 if it's close to any exam dates
 your child's overall attendance record
 any holidays already taken in the school year
 the age and stage of education of your child
 the ability of your child to catch up the work that they have missed
 the reason why you are taking the time off during term time

While absence may be granted for a holiday during term time, it is entirely the school’s decision and is not a parental right."

Изглежда  че зависи от училището дали ще разреши.Пиши как ще се развият нещата при вас(надявам се да е във ваша полза).Не ми се е налагало засега да искам дни ама все ще се случи някога.

# 416
Благодаря на всички отзовали се  Flutter , простете за пропуска , искрени извинения   bouquet

# 417
  • Манчестър
Зависи от училището и от самия headteacher.
Аз вземам Алекс всяка година по рано и досега не съм имала отказ. Пиша писма естествено, но искат конкретна причина. Миналата година бях написала family reasons, но ми върнаха писмото да уточня какви. Предполагам,че е заради някакъв височайш audit,защото ми казаха няма проблем, но причина да е написана. Лошото,че скоро ще се изчерпам откъм причини...

От познати знам също,че на летището може да ти поискат писмо,че детето е одобрено за холидеи по училищно време,макар,че досега не са ми искали.

Вероятно не са ми отказвали и заради факта,че не го вземам през останалото време и няма други отсъствия.

# 418
  • Лондон/Пловдив
Биляна и аз скоро имах твоя проблем преди зимната ваканция . При мен беше сериозно положението свекър ми получи инсулт и трябваше да си заминем за БГ в средата на декември и се върнахме на 11 януари . Тъй като взимахме билети в последния момент гледахме най- изгодните . Писахме писмо и получихме отказ , говорихме в училището като им кажа причината казват няма проблем направо се бях побъркала . Та в крайна сметка си мислих от глоба по лошо няма да стане ще ги прежаля 50 паунда  Mr. Green Е като се върнахме ни глоба ни нищо само мъмрене имаше ама моя мъж пък не им казал ,че баща му е починал може би щеше да смекчи мъмренето.
Последното писмо което получих пишеше ,че тези 10 дни трябва да се използват в много ама много краен вариант и те не са за холидей.
Една приятелка ми каза ,че е излъгала с шарка и тъй като не трябва и на доктор да го водиш в такъв момент никой не е разбрал.  Аз не бих го направила защото Алекс не е карал нито една шарка.
Аве моя син също не е отсъствал само 2 дни като съм го водила на доктор .

# 419
  • UK/София

Благодаря на всички за отговорите! Hug
 Александър е отсъствал само 3 дни по болест, миналата година няма нито едно отсъствие.Тази учебна година получи очна алергия, мигаше нон-стоп, дори и учителката ни каза, че се мъчи.Естествено бяхме тръгнали по лекари, имърджансита и т.н.Няколко сутрини има отсъствия заради посещенията при лекари, получихме писмо за тях с насрочена среща с директорката.Нея я нямаше, заместваше я непозната жена.Обясних за отсъствията, казах, че мога да приложа и документи, ако се наложи, но жената отказа.Каза, че всичко се изяснява с тези обяснения и е о.к.Рецепционистката на училището присъстваше на срещата и потвърди, че всички знаят колко е сериозен този проблем за Алекс и че го водим по лекари.Тогава попитах дали това може да повлияе на молбата която ще подам за 8 дни отсъствия и тя отговори, че мис Чеслорд ще уважи 14-те дни, които могат да се ползват за холидей. Thinking.Бях чувала за тях, но тя ги потвърди, все пак беше човек от училищната система.В молбата съм описала причини за заминаване - религиозни, кръщене на двете ми деца + голям семеен празник.А директорката все едно не ги е видяла и отговаря "Разбирам, че през годината холидеите са по-евтини и искате да заминете сега, но това не е основателна причина......" Laughing.Кой й е говорил за скъпи и евтини почивки не знам.
 Според мен има и доза лично отношение.Един път се опита да обвини, че Алекс се е подигравал на някакво дете.От приказка на приказка и разпит на Алекс се оказа, че не е вярно.Бил й казал някой, който не видял с очите си, ами бил чул от друг.Учителка на Алекс го защити, застана срещу нея, ние също защитихме детето си и тя  беше яростна и червена.
  Глобата ще я платим, яд ме е защо за някои може, а за други не.Ще има среща с нея, ясно е!Но след това може би трябва да питам в Ситизен Адвайс бюрото къде мога да подам оплакване.

Общи условия

Активация на акаунт