Великобритания - тема 41 Зелено пролетна

• 60 860
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • UK
Сутиени, комбинизони  Laughing няма значение. Всяко начало е добро, защото е стъпало, макар и най-ниското. И аз брах гъби първите 3 мес  Whistling Важното е да не се бездейства и да се седи вкъщи мрънкайки, че сме много велики за някоя работа.
 А за тоалетите, евала. Не е лесно от нищо - нещо да се получи. Аз не го мога, анцугът ми е втора природа... Joy
Ееее, Толумби много постно пак  Naughty Кажи нещо за роклята, за шапките с перата.... Че не чуваш и не говориш - ясно. Ама пръстите все още могат да щракат  Whistling

# 526
Свидничка скочих си на палците Simple Smile Успех!

Ев:) не ви е скучно. Браво за модулите!

Голден момчетата са страхотни, успех!

Nana_cool как да те търся във фейса? Любопитствам Mr. Green

Толумби добре сте си дошли. Завидях за черешите, а по кифлите с мармалад и аз съм луда Mr. Green
Оправяй се бързо!

Аз днес изорах къщата, че 5 човека почти седмица в къщи е равно на тотална кочина.  ooooh!

От днес пак започвам с пълна сила вталяването, а дано успея Flutter Имам да махна 5 килца за месец и половина за да си стана любимите 48 Mr. Green Иначе сериозно съм се замислила да търся работа или да започна да уча още нещо, след като приключихме за сега с операциите и малката тръгна на градина.

Дано пробие малко слънце през тежките дъждовни облаци, че малкия дзвер полудява, и аз с нея Crazy

# 527
 hahaha За малко да събудя таратора, Свидничке.  Laughing Няма срамна работа разбира се, още повече че магазина е чисто нов (отвори преди седмица) ще мога да си нося новите дрехи (ей това ми е най-голямата мъка, защото хич не понасям всякакви безумни работни униформи) и топличко, чистичко, веднъж седмично...абе песен с една дума.  Sunglasses И най-важното седмицата ми е свободна да си продължавам в бюрото (където също се очертават скоро няколко позиции  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed)

Толумби, бизнес мениджмънт. Не ми е първи избор, нито втори дори, но толкова в нашият колеж. Кашлюш, университет дори от миналата година.  Crazy  Mr. Green Иначе завърших онзи модул (дето ви тормозих по сряд нощите с него  Blush) Учи ми се определено (на дърти години се сетих и аз), но...абе мисля още. И аз не знам какво. Ясно ми е, че винаги мога да прекъсна ако реша, а три години ще ги избутам без да ги усетя сигурно. Ще докладвам.  Sunglasses Нямам алтернатива, ако не уча. Истината е, че се надявам нещо да излезе в бюрото по ред причини. Влюбена съм в колектива, обожавам естеството на работа и ми харесва да работя на бюро.  Mr. Green Ще се налягат парцалите май май. Поне ще имам оправдание да не си търся работа на пълен работен ден извън Ситизена.  Whistling

Шу, пиша на лични.  Flutter Ама да знаеш, че Свидничката ме овърсейлва.

И в понеделник отивам пак до Единбург на трейнинг от бюрото. Или както шефа каза, трейнинг, шопинг, както искате.  Joy Жалко, че няма никой на близо да пием по едно кафе.  Confused

# 528
Здравейте,
извинете ме за объркания въпрос, но имам нужда от малко помощ.

Трябва да ми изпратят багаж от Лондон до България, но човека, който ще ми го праща не разполага с много време и единствената възможност е да го занесе лично в офис. Преди време бях намерила превозвач с перфектния адрес на офис по нашите критерии, но в момента не мога да го открия.

Става въпрос за три магазина в Лондон с български имена на различни места в града - в сайта пишеше, че в магазините се оставя багажа и те го превозват до бг. Ще бъда много благодарна, ако някой ме насочи кой беше този сайт или поне къде да видя адресите на магазините.

Предварително благодаря за отговора.

# 529
Моите хлапета се върнаха възхитени от училището. Чакаха с нетърпение днес да отидат пак.В продължение на 2 часа ми разказваха за учителите и съучениците си. Дано и занапред продължи да им харесва толкова много.
На няколко пъти сме споменавали темата за частните уроци по английски в Бг и дали има смисъл от тях. Да споделя моите впечатления - синовете ми имаха допълнителни уроци по английски 2 пъти седмично в продължение на 1 година преди да дойдат тук. Баткото тогава беше на 9г, а малкият беше на 7г. Определено виждам разлика при баткото - знае доста думи, има понятие от английската граматика и т.н. Далеч съм от мисълта ,че "знае" английски, но определено му помага и му е по-лесно.
За малкият , обаче, не виждам никаква значима разлика. Може това да се дължи на особености в характера на моите деца, но като цяло мисля че допълнителните уроци имат смисъл при по-големите деца, които имат някаква представа от граматични правила и т.н. При малките , основното е "попиване" от средата около тях т.е. реално напредват когато дойдат тук и отвсякъде са обградени от английска реч.

Вчера посетихме Chill Factore в Манчестър - много им хареса!

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 14:18 от golden

# 530
golden много се радвам за момчетата.Явно са адаптивни и контактни деца .
Децата трудно  прикриват чувствата си  ,така че щом са толкова ентусиазирани ,значи наистина им харесва ,а щом им харесва бързо ще се приобщят.
И сина ми ходи  няколко месеца на английски с всички групи в градината и скоро ще видим резултата Laughing

# 531
Ади 11, момичетата всичко са ти казали, от мен само стиснати силно палци за лесна и бърза адаптация и не позволявай тази директорка да ти крещи, на новопристигнал човек не му помага крещенето, иска се търпение, разбиране и помощ. Успех на дечицата в училище, разбирам ти така добре тревогите!

Честито за новите домове на преместилите се и закупилите! Много здраве и уют да имате, момичета, на новите си местенца!

За болно ушенце някой се беше оплакал (не ми се сърдете, но не запомних точно кой) - и моето дете в Англия има често болки в ушите. И точно както друг е писал - амоксицилин, който е малък и недостатъчен и нищо не върши в общи линии, а се трупа на картона, че антибиотик след антибиотик едва ли не. След едни такива опити за излекуване, стигнах до едни локални антибиотични капки за ухо. Изписа ми ги спешен доктор и 2 пъти ни помагат. Ако имате често проблеми, пишете ми, да ги потърся из нас и да кажа името. Аз бих си завела детето отново на лекар за течащо ухо.

Толумби, завиждам за ваканцията в България!  Wink

Ев, слушай докторите и се пазете от слънцето, в последните години кожните проблеми, казват, са се засилили, по-добре се пазете с детето докато се изхрани кожата и стане укрепнала. Знам, че ще е досадно, но търпете за добро!  Hug

Мис Файн, хехехе, еднити комшии взели да ги поздравяват! Хихи, а кой после написа за чесъна на вратата?  Joy

Ето малко свежи английски новини от мен.

Не само че празнувах юбилей и чудо, ами и на манифестация ходих, пък и за селския вестник ни снимаха, качени на камиона на училището, който мъжа ми ходи да украсява по първи петли. Май май само директорът се доседи като кой персонаж аджеба от английските легенди съм се маскирала, на другите им беше по-важно да пеят " I will survive" от движещата се платформа. Но аз, детето и шепата татковци, облечени като рицари, достойно отсрамихме царицата, царството и другите английски неща.

Комшулъкът при мен влезе във фаза "Цветни пъпки" при мене! Разгеле! До нас бабата е доволна, че изпълнявам нареждането ѝ да разкрачвам колата на паркомясто и половина, за да правим мръсно на другите и да не може 3 коли да се събират на туй, което ни е дадено по закон само на нея и нас. От другия номер бабата излиза да мие със сапунена вода петно от изтекло масло на нечия несретна колица. Дойде да се извини, да не си изкарвам акъла като видя пяната. Както казва мъжа ми, т.е. дискретно ни е казала да внимаваме да нямаме течове от нашата. Един номер по-долу обаче чисто нова съседка! Гледахме я всички как си разтоварва колата в огромния дъжд и един не излезе да помага. Само бабата с разкрачената идея за колите излезе да ѝ каже, че ей тука на си туряме нашите коли и сега да си разтовари момичето, но за друг път да знае. Използвах слабостта на новодошлата, усмихна се, поговорихме си хубаво, хубаво и учено момиче. Дано повечко се задържи при нас, идва от ценръра на Лондон. От другата страна - рускиня с германец. Детето им тръгва на училище при моето дете от този септември. И сега рускинята се усети, че може и добро утро да казва, че и да маха отдалече, че усмивки, че чудо, много сме си близки вече.

В училище - Аве, как ги изстреля тези думи, токова често те цитирам на ум! "С англичанка приятелка никога няма да бъда". Дръпнах си онзи ден чертата: 2 мадами от Южна Африка, едно момиче от Нова Зеландия, една унгарка. Хубави са ми "училищните дружки", харесвам си ги.  Blush

Хубава вечер на всички!

# 532
golden, радвам се за твоите деца, дано и за напред така да им харесва и да се хвалиш с техните успехи.

nana_cool,
Ти си вдъхновение, душа. Учи, кипри се с хубави рокли и мечтай за напред и нагоре, защото ти се получава. Моята личностна план-програма също включва още учене, но искам да понатрупам малко стаж. Ще обменяме опит по нощите.
Недей плака за Единбург, ами кажи има ли поне два дена с хубаво време на вашия остров.
Имам аз една покана от времето, когато ICQ-то беше фигура в нет пространството  Flutter

Ееее, Толумби много постно пак  Naughty Кажи нещо за роклята, за шапките с перата....

Blush
Роклята..ох, роклята..е някакъв разкош. Не очаквах да е толкова прекрасна.
Гледам си я през половин час, не знам как ще издържа до октомври.
Това-аз! Дето не ми се занимаваше с панделки и рокли..
И много джиджени обувки си купих. После ще са ми таман да танцувам по клубовете  Mr. Green

В България, както знаете, си е супер  по гости. Всички ни се радват и обгрижват.
Хубави, нагласени жени, всякаква възраст. Мъжете ще си спестя да коментирам.
Любезни хора по магазини и ресторанти. Русе нацъфтял и красив. София зелена, обновена, свежа някак ми се видя.
Миналия път като си ходихме, забавлението беше-каква история ще ни поднесе таксиметровия шофьор.
Не знам, имате ли идея, как от Борово до Младост могат да ти разкажат цял един живот?
Аз си приказвам с шофьорите, разчепкваме им връзките, шефовете, изобщо за каквото искат да си говорим.
Тази година се фокусирахме върху..ох, как да ви обясня..
Започвам с многозначителното-значи  Mr. Green има едни жени, попрехвърлили средната възраст, но не много стари.
Когато с въпросните трябва да се разминете на пътя, в магазина, автобуса, те не питат-Мога ли да мина,
Простете или нещо подобно..Те свъсват някак вежди, за секунда-две очакват да разгадаеш намеренията им,
по отношение на посока и скорост на движение иии атакуват! Понакога придружено от сумтене.
В началото аланглето беше много смутен и все ме питаше, когато усетеше надигащото се напрежение,
какво се очаква да направи и кога. Ами и аз като не знам.
После го обърнахме на игра. Разгадай знаците и предвиди движението.
Лично мнение-младите хора са си супер. Но има едни възрастни, не стари, възрастни, които са много груби и невъзпитани.
Не ми се анализира защо и как, няма оправдание за подобно поведение.
Като цяло, пак ще кажа, много приятни, ведри, доволни хора. Радвах им се много.

Да не забравя..
Кралицата ни посещава утре. Пишете, ако искате, да й предам нещо  Whistling

Мари писателствала наравно с мен.
Мари, струва ми се, че ще оглавиш, ти, местния социален живот някой ден и ще си имаш колонка в местния вестник.
Малко съм по наричането, та като стане, да ми посветиш някой ред  Flutter

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 23:20 от zlatnata tolumba

# 533
  • UK
ааа като споменахте кралицата,аз на 25-ти ще съм на градинското и парти в Хенли  Grinning
ние също си изкарахме супер в Бг като всеки път
и да похваля гранична полиция  Grinning, които преди години ми скъсаха нервите, много са любезни и си гледат работата. Ако някой иска да се възползва от опцията да не вади пълномощно от непътуващият родител при дете с двойно гражданство е необходимо само да представи двата паспорта.Така ми написаха в отговор на запитването и ми звъняха и по телефона да ми кажат в случай ,че не си видя имейла. За съжаление не можах да го изпробвам поради промяна в обстоятелствата  Laughing

# 534
Толумби, ооо, верно ще идва? Отлично да се представите!  Peace Една година в София при мъжа ми идва принц Андрю, половината учители бяха дошли без вратовръзки, не знаели, че трябвало. То май и не трябва. Но аз им носих от къщи, някой ме накара, не си спомням вече, но и сега ми става смешно като се сетя. Ей на спомени да ме топлят на стари години! Blush

Ето ни на камиона у наше село: http://www.bucksfreepress.co.uk/galleries/amershamjublieecarniva … Jubilee_Carnival/
Това е кметицата ни: http://www.bucksfreepress.co.uk/galleries/amershamjublieecarniva … Jubilee_Carnival/
А това е учителката по музика в училището на Али: http://www.bucksfreepress.co.uk/galleries/amershamjublieecarniva … Jubilee_Carnival/

Маймунка, много полезна информация за двата паспорта, благодаря!

# 535
Оо, какво хубаво празненство. Цял ден тренирам Ма'м като в джа'м  Laughing

maimunka, да разкажеш после, да оклюкаме по простолюдски.

# 536
  • UK
да, ще можем да сравним впечатления  Laughing

а как точно ще направиш реверанс би попитала дъщеря ми  Laughing
преди няколко седмици на парада в Уиндзор я пуснаха отпред да гледа и тя беше много притеснена,че кралицата ще мине покрай нея и може да не и се поклони подобаващо. Но кралицата премина с минибус  Mr. Green

# 537
  • London
ааа като споменахте кралицата,аз на 25-ти ще съм на градинското и парти в Хенли  Grinning
ние също си изкарахме супер в Бг като всеки път
и да похваля гранична полиция  Grinning, които преди години ми скъсаха нервите, много са любезни и си гледат работата. Ако някой иска да се възползва от опцията да не вади пълномощно от непътуващият родител при дете с двойно гражданство е необходимо само да представи двата паспорта.Така ми написаха в отговор на запитването и ми звъняха и по телефона да ми кажат в случай ,че не си видя имейла. За съжаление не можах да го изпробвам поради промяна в обстоятелствата  Laughing
Ако децата ми са с Британски паспорти и нямат български, но имат българско гражданство трябва ли ми пълномощно  newsm78 Май ще имам да черпя Маймунка   bouquet

# 538
  • UK
ами май да, защото си в нарушение на закона(забравих му точното име) за личните документи, според който българските граждани влизат/излизат в страната с българският си документ за самоличност.
Моето дете също няма бг паспорт още,но ще и направя през август. По принцип ми казаха по телефона,че ще ни пуснат и ако не успеем с паспорта, но после като ми се промениха обстоятелствата  Laughing, съответно ми изпратиха и отговор с друг текст, с който ме уведомяват, че трябва да представим двата паспорта.А обстоятелствата се промениха, понеже изрових една безсрочна декларация от мъжа ми от преди 3 години и след като потвърдих с гранична полиция,че може  да излезем с нея , я използвахме. Иначе всеки път си правя отделна, понеже  и затова са ми правили проблем на летището  Rolling Eyes

Но най-добре им пиши на мейла на сайта, ще ти отговорят до няколко дни или направо им звънни,много са отзивчиви.

# 539
Стана ми любопитно...могат ли да имат децата българско гражданство ако нямат паспорти? Как се доказва въпросното гражданство в този случай?

Общи условия

Активация на акаунт