В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 30 999
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
На мен също не ми се пише напоследък........... Дразня се от всичко и всички..... Ако кажа нещо, вероятно е да обидя някого...

Честит имен ден на малкия ЖОРКО на патерички!

С няколко думи- и Дара не е приета на ясла. В допълнение- нито имам детегледачка, нито мога да си я позволя; ММ не иска да поеме тази отговорност; на чехъла не мога да разчитам, а ако я изпратя при нашите, първо аз ще откача от мъка, и второто- със сигурност ще се скараме зловещо с ММ. Не мога да спя от мисли, главата ми ще се пръсне..........

На фона на това, всичко друго ми е безразлично, моля да ме извините!

# 616
  • Sofia
Кити, как така не иска да поеме тази отговорност? Той какво предлага в момента да се случи - да си вземеш Дара на работа ли???? Егати, изумях направо! Много съжалявам за ситуацията, в която си поставена, дръж се, моля те, да не се поболееш от нерви, че Дара има нужда от теб!  Confused Hug

Толкова ми се спеше днес, а В МОМЕНТА някакъв камион с жълти лампи е спрял зад блока, бръмчи ужасно и разни хора мият с маркуч и гребат по асфалт с лопатка, от което хрущи също така супер неприятно???!?!?!? Защо по дяволите се случва това в 4 през нощта? #2gunfire #2gunfire

# 617
Добро утро. Включвам се на бързо

Чин, не можах да те позная с този аватар  Grinning

Кити, ядосах се на МТ. Лошото е, че не можеш да кандидатстваш по тази програма на бюрото по труда, защото мъжа ти не е осигурен. Иде ми да дойда и да му набия канчето  Crossing Arms

Аз пък се дразня като ме питат дали не е проходила Йоана, щото била направила вече година. Явно това е някакъв срок, след който детето ходи, говори и ЯДЕ БОКЛУЦИ вече, че ме гледат доста странно как не давам последните  Naughty

Изчезваааааам. Лек ден на всички.

# 618
Здравейте!

Кити,много мъчно ми стана като те четях,наистина голяма неразбория при вас.Дано някакси се наредят нещата.В София гледачките наистина са много скъпи(не че взимат много,но на фона на заплатата от ,която трябва да им се плати... Confused)То излиза,че трябва да работиш,за да им плащаш заплатата...Е,по-добре да си я гледаш ти,но тук идва и друг въпрос...Ако не се върнеш на работа може някой друг да се намърда на така "овакантеното" място.Един вид-безизходица...  А за МТ няма какво да коментираме..Макар,че и него го разбирам. Peace

Не сме приети в ДЯ,но ще чакаме второто класиране.Не събираме точките заради мен,че не съм била на трудов договор преди да забременея...Един вид не съм в отпуск по майчинство...Абе ,луда работа малко...
Аз исках да я пусна от есента първо ,за да е по-безболезнено за нея, и второ да минава периода на боледуванията,който не може да се избегне ,независимо на каква възраст е детето. Peace
Да не си мислите,че на работодателите ви ще им е приятно да отсъствате по ден-два на седмица от работа?Казвам го,защото имам приятел  с фирма и той така разсъждава.Не е готино ,ама 90 процента мислят така.. Confused

Иначе около нас нищо ново.Ходя по лекари,докато мама е тук.Имам наченки на дископатични изменения...Абе само "готянски"новини..

Матея е добре,малко по-нервна е тия дни и става в 6 вече #Crazy(Ичка направо и ти не си за завиждане)

Ире,че се сетих и за теб-много гадна работа е това Хашимото...

Не уча Матея на нищо...На самотек е общо взето...Говоря й като на голям човек,никога на бебешки,но виж майка ми се унася в бебешоговорене.... Twisted Evil

# 619
Добро утро,
Силвееее,станахме тази сутрин в 7ч. и аз не повярвах ! Hug
Благодаря на всички ви за мненията за бибата -не ми е никак лесно през нощта ,но засега тази нощ само в 4ч. пищя и рева и й я дядох ,но я смукна и я изплю.В 2ч. се събуди,пи вода ,гушнах я и заспа.
Иначе заспива без биба вчера цял ден !Искам да ви питам по колко пъти спят децата ви! Дара спи 3 пъти като този сън в 17,30ч. ми е много важен,то по-скоро е дрямка ,за да издържи поне до 21.30ч. Ако не го спи в 20ч е заспала и цяла нощ е някакъв гърч.Искам да се намеся някак си в този режим ,за да спи по-малко през деня ,а повече през нощта.
Ани,много тъпо с тази пицария. #2gunfire
Ани2,абсолютно съгласна съм с твоето мнение.На нищо целенасочено не искам да я уча,знае да показва колко е голяма ,отверме на време чао  и танци-манци прави като чуе музика.
Кити,еее не знам вече и аз като Шунка съм изумена от това ,че не работи и не искал да поеме отговорност!
Чинче,и аз едва те познах,за агентите много глупаво и интригантско ! #2gunfire
Деска,хубав ден ти желая! Hug
Ставам ,че гърнето е пълно Grinning
Хубав ден на всички ви!

# 620
Добро утро!
Ей,Кити много мъчно ми стана.Дано се наредят нещата,ама МТ  е направо за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
Не знам как издържаш така.Но,Дара има нужда от спокойна мама и заради нея трябва да се държиш някак Hug
Силве,много неприятно и при теб болежки - дано се възстановиш бързо Hug,че дископатични изменения много кофти звучи.
Шунка,е тия са егати загубените в 4 през нощта направо  #2gunfire
Ани, още едни за разстрелване,направо нямам думи.
Чин,пак ли.Абе тия хора работа нямат ли си?
Ичка,браво за бибата,не се отказвай щом си преценила, че е момента махай я Naughty
Ани, твоята рецепта при моя разбойник не мина.Затова и остана без един зъб от тръшкане за бибата  ooooh!

За уменията,подкрепям напълно Ваче и Ани2.
Краси откакто не суче спи почти без да се буди през нощта.Много лесно и бързо стана отбиването - явно улучихме момента.И аз нямам проблем с гърдите.Направо супер се получи!

Хубав ден!

# 621
Добро утро!
Кити, много те гушкам! А МТ какво предлага? Все пак Дара не е само твое дете и щом той не е съгласен с твоето, трябва да има друго решение... Не го разбирам...
Шунч, а Макси приет ли е? И как бръмчене в 4 през нощта  Shocked
Ичка, Явор също често спи по три пъти, но пък вечер си ляга много късно, след 10.30. Аз вече съм много по-доволна от нощния му сън, събужда се много по-рядко, обичайно вече към сутринта. И през деня се случва да се заиграе сам по-дълго. Пораства си детето.
Дес, те и мен постоянно ме питат дали ходи сам вече Явор, щом е  почти на годинка. Пао, абе има амбициозни родители, дето не се отказват да карат детето да прави това и онова, вече ми се скараха, че не го стимулирам достатъчно, за да се пусне сам да ходи, бил готов и много малко му трябвало  Rolling Eyes
Силви, за болничните си права, но...При нас се получи така, че в яслата Румен почти не боледуваше, но в градината...така че не можеш да я планираш тази работа. Румен чак сега - април и май има пълни месеци, а не е най-болнавото дете. Аз се радвам, че съм на държавна работа, поне болнични не могат да ми откажат, но мрънкането си върви и е факт, че много пъти съм си ходила на работа и при болно дете, като съм го мъкнела с мен или съм го оставяла на баща ми. А сега с две...мамма миа.
Чин, браво за мерките на Нико! Ние пък днес трябва да си вземем бележките за кръв и урина и да ги пусна тия дни. На 22-и сме на ваксина пак.
Криси, честито отбиване!
Хубав ден!

# 622
  • софия
Добро утро.
Изпратихме тате в командировка а бате на градина, пуснах тв на Мона да мога да хвърля един поглед тук.
Момичета Мона се държи невъзможно като види татко си, започва една истерия, ако мръдне на един метър от нея, ако не я гушне веднага и май ревнува и батко си от него, мрънка изнервя се сякаш я е страх да не я остави, вместо да ми помогне като си вкъщи става ад. Има ли ли други такива случей.
Хубав ден.

# 623
Добро утро!

Кити, в много безизходна ситуация те поставя мъжа ти! А той как мисли, от къде ще идват доходите в семейството?

Ичка, по два пъти на ден спи Никола.

Цвети при нас е обратното. И двете деца пищят за мама. Ако Никола се заиграе при баща си, дори се крия, за да посвърша нещо. Види ли ме и веднага писва за мен. А Иван нали си е директен по някога казва на баща си като се прибере: Ех, тате, колко хубаво ни беше без теб!
На мен ако ми каже такова нещо ще се гръмна.  Crazy

# 624
Здравейте! Simple Smile

Благодаря на всички ви за прекрасните пожелания за годишнината ни!   bouquet  Hug

Кити, дано всичко при вас се подреди по възможно най-благоприятния начин!  Praynig Hug  Често такива, наглед безизходни ситуации, показват, че съвсем скоро ще се появи някаква нова, обещаваща възможност...  Hug

Шунче, много неприятно с този шум! Лелее, преди време се дразнех страшно много, когато, пътувайки за работа, налетя на запушил улицата боклукчийски камион след девет часа! И тогава се възмущавах защо идиотите не чистят улиците през нощта, както е в европейските страни. Отговорът винаги беше, че сигурно няма пари за плащане на нощен труд. Сега явно са проимали - ама пак за сметка на гражданите-данъкоплатци!

Цвети, Кали не изпада в истерия, но често, когато татко й я гушне, ако аз посегна да я взема, се разкрещява и се дърпа - иска да си стои при него! Simple Smile)))))) Иначе, ако я вземе външен на семейството човек - първоначално, докато му свикне, основно към мен се дърпа!

Пао, вие днес да не правите прощъпулник? Успех с питката и да кажеш как е!  Hug

Кали все още е на ниво три-четири крачки и пада/кляка - ще задържа, докато стане по-добра. Напоследък се качва на дивана - ако успея да я снимам, ще пусна клипче. Понеже към него има сложена голяма табуретка, която прави удобен ъгъл, лесно си качва крачето и се набира отгоре.Simple Smile))

За говоренето - Гери проговори смислено и с изречения много рано - гледачките й й се чудеха. А на около 10 месеца имаше нейни си думи за някои неща - например "зи-зи" за джиесем,  "жаш" - дезодорант и т.н. Simple Smile При Кали виждам по-скоро разбиране на нещата - понеже аз отдавна й казвам всеки предмет или играчка как се казва - знае всичко, което съм й казала. Казвам "къде е тигъра или кукла Лили?" - почва да ги търси, взема ги и ми ги показва. Тати, кака, мама, куче Шаро, куче Берта, коте Кити - всички ни показва уставно. Луната много я впечатлява - аз й говоря и на английски и даже май за Луна няколко пъти я чух да казва, като я сочи - "мууу". Въпросът е да им се казва кое какво е - иначе доста повече време ще им отнеме да разберат и ще им е по-трудно. При бебоците е почти същото като при учене на чужд език от голям човек - едни по-рано преодоляват езиковата бариера и не чакат да започнат да разбират всичко и тогава да проговорят - и макар и погрешно - тръгват да говорят; други първо натрупват много база-данни и тогава започват и те да говорят, но доста правилно от самото начало; трети - комбинация от двете и т.н.....

Кали проявява опити за налагане към мен - паднах си от смях. Simple Smile)) Понеже вкъщи ходя с очила, тъй като съм късогледа и нищичко не виждам без тях, тя преди време обичаше да ми ги вземе от носа и да почне да ги дъвче и да си играе с тях. И вчера на няколко пъти се опитва да ми ги гепи - аз си мисля, че иска да ги мачка и не й дадох, докато в един момент успя да ги вземе и както ги взе - демонстративно ги захвърли. Пробвах отново - същото. Явно не ме харесва с очила детето! Simple Smile))))

# 625
  • Sofia
Ани2, не сме приети, нямаме никакъв шанс. Дори и нито едно дете да не се запише сега (1 вече е записано де...), пак нямаме шанс, има преди нас около 30 неприети деца, местата са 18 и са попълнени.

Аурора, в интерес на истината и в Германия събирането на боклуците около нас предизвикваше доста шум, но поне беше към 5:30-6:00 ч. Доколкото успявах да видя, някак ги смилаха в самия контейнер.  newsm78 Но пък улиците ги чистеха към 4:00 с едни дребни машинки като мотокарчета и бяха безшумни.

Ани, дано ти е минал снощният яд за закъснялата пица. Не си струва човек да се нервира толкова за такива дреболии, отделно, че сте малък град все пак, кофти е да си правите мръсно, не знаеш откъде ще ти дойде после.

# 626
  • София
Кити, много те гушкам! А МТ какво предлага? Все пак Дара не е само твое дете и щом той не е съгласен с твоето, трябва да има друго решение... Не го разбирам...

Да бе.. той не беше съгласен с името, не беше съгласен с това, не беше съгласен с онова...  ooooh! Едно, не е съгласен с нищо и не дава, и второ няма никакво друго решение. Кити, знаеш какво мисля! #Cussing out Много ме е яд с две думи... не знам как мога да ти помогна, а искам  Hug

Ичка, според мен това са нормални часове сън за 10-12 месечно бебе. Преди обяд, след обяд и привечер.

Малка Ралка тия дни спи много неспокойно. Нощес беше гореща  Rolling Eyes Ту гореща, ту не.. ама спеше и аз не можах да й измеря Т. Сутринта си е ОК, на пипане е нормална, и си е стандартно кисела  Crazy Като суче й чувам нослето. Май ще взема да й пръскам физ. разтвор и вит Ц да й давам. Аз се влачих цяла седмица и още се дооправям, сега пък тя. На настинка ми прилича в жегите това нещо, ама да видим  Confused

Силвенце, много гадно това с точките.. Ами ти нали взимаш майчинство? Там нямаше ли някакви членове за самоосигуряващи се. Стискам палци за второто класиране! Hug

Момичета, апелирам тези, които няма да записват децата на ясла да се обадят на директорите, за да могат да освободят местата. В противен случай местата ако не са специално отказани ще се върнат в системата след крайния срок за записване. А тогава системата се заключва. Останалите ще могат да видят колко са местата, но няма да могат да разместват децата поради заключената система.

# 627
Привет, само се отбивам за кратко...

Като видях мерките и теглилките на Нико се присетих, че предния път не писах, пък тъкмо я бяхме премерили на консултацията... Катето е също 10'100, но е по-нисичка засега, 74,5 см (като пак е дръпнала за 2 месеца 3 см де).

Ние също не се класираме на ДЯ заради мене... защото не работя и губим цяла точка от това. Ама по-добре така, отколкото да работя за много малка заплата (за каквато лесно бих започнал, ама каква файда), пък ЖМ да загуби по-големия си доход, за да стои вкъщи и да гледа тя детето. Пазара на труда в момента е ужасен, та не знам в тия ситуации с безработните татковци как ще се намери добър изход. Но най-логичното в тази ситуация е таткото да поеме повечето задължения вкъщи. Искам да кажа, че не се смятам за някакво изключение или специален случай, ами за най-нормалното развитие на нещата в такава ситуация. Не мога да разбера мъжете, които в такава ситуация не искат да възприемат нещата така. Кити, стискам палци да се наредят по някакъв начин нещата - или мъжа ти да си намери скоро добра работа, или да размисли и да си поеме отговорностите за детето.

# 628
  • Sofia
Кити, то няма не искам май няма други варианти при вас. Като остане с Дара няма къде да иде ще я гледа, чехъла ако трябва ще му помага. Много е мъчно наистина че трябва да минаваш през това, дано се разберете и се наредят нещата.

Силве, бързо възстановяване.

Шунче това с камионите и ремонтите през нощта не е ново. През зимата ме събудиха една банда "работници"(само се въртяха и сумтяха) да ринат сняг и да го товарят на камион. Аз гледах ей така  Shocked не можех да повярвам на очите си. И за боклуците съм ги засичала докато се кърмим към 4-5, но те са по тихи.

Ани, не бих си правила труда да се занимавам с тях.

Ичка, Дани все още спи по 3 пъти 2 през деня(2х около час), но все по малко и все по късно иска да си ляга.

Ваче, това за яслите по лошо е ако вземат че се запишат и реално не ходят, тогава мястото си остава заето а дете няма. Иначе ако не се запишат мястото ще се пусне пак за второ трето класиране ама тогава се намърдват новопоявили се високоточковци. Има недостатъци системата и много липсващи места.

# 629
Добър ден. Аз пак на бързо да се включа и смятам да се гушна до Йоана.

Ичка  Hug

Силве, дано минават бързо болежките.

Ваче, много правилно си го написала, ама трябва и в другите теми да го пуснеш това за яслите. Аз имам един познати, които така са си подали документи за ясла, детето е прието и те тепърва почват да се чудят какво да го правят. То е вече на 2, а майката не иска да го дава. Ми като не иска защо въобще е подала документи.

Тати, у нас няма мъжа и женска работа. След като аз можех да стържа тапети и помагам в ремонта, значи и мъжа ми може да ходи с легена и парцала и да гледа бебе. Обаче всичко е въпрос на "договорки" така да се каже и разбиране за това, какво е семейство.

Аурора, детето явно има вкус - купи си лещи  Hug

Цвети, за поведението на Мона можеш преспокойно да поровиш в постовете ми преди около 2 месеца. И тя направо си умира за Марти. Докато той се къпе след работа ние с нея висим пред банята. Той като е с нас, аз съм излишна. Сутрин той я мие и облича, вечер я къпе и преспива. Абе аз съм обслужващия персонал - да сготвя, изчистя и изпера  Thinking

Ани2, на 10 април свеки ме пита дали Йоана е проходила. Казвам НЕ. Отговор - е то има време, те на годинката се пускат и тръгват. Сякаш Йо седи с календара и си отбелязва кога да проходи.

Общи условия

Активация на акаунт