В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мама Звярка, съжалявам Confused  От мен имате стиснати палци и много положителна енергия нещата да се оправят Praynig Hug 

# 121
  • гр.В.Търново при моя любим
Мама Звярка Hug Дано нещата се оправят и по-скоро да имате положителен резултат с рехабилитацията и двигателните умения на бебчо Praynig

П.П.А да ДГ ....нямам думи.Прегръщам ви и ви пращам и аз много позитивна енергия Hug

# 122
Мама Звярка Confused...
Милият той, много положителна енергия ви изпращам, успех с рехабилитацията и много бързи резултати, дано скоро ни се похвалиш с наваксване Praynig Hug Hug Hug

# 123
  • София
Ваче, ще те глобявам  Hug Айде ,следващия път...

Разрешавам!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Лятото ще ти пиша като дойдем  Wink

Иси, варицелата ще има тепърва да я нищим... Tired Гадничка си е, ама по-добре като деца да я карат.

Мамо Звярке, стискам ви палци!!! Hug Hug Hug
Аз с риск да решат, че съм нетактична тук винаги съм казвала да не се подценяват двигателните умения и говора. Всяко нещо си има конкретни параметри като развитие и те трябва да се следят. Мен лекарката всеки път ме пита за опредлени умения. Вчера наблегна на сричките даже... На изправането от коленца в право положение и т.н.

# 124
Ние се върнахме от ТФЕ. Хубавата новина е, че неонатоложката не иска повече да ни вижда  newsm44 Увеличението от предния път се е задържало и според нея ще си остане така. Не вижда никакви отклонения и няма нищо притеснително. Там където се намира това разширение ако щеше да създава проблем до сега да е станало и да е дало отражение върху ръцете и тяхното движение. След като видя как здраво ме стиска Йоана, а и как крачи из кабинета, направо ни изпрати по живо по здраво.
Докато си говорехме с лекарката, сестрата се закачаше с Йоана. По едно време я попита колко голяма ще стане и Йоана вдигна ръце и каза "е така", а аз  Shocked До сега не го беше правила. На няколко пъти я питах с кого се закачаш, а тя казваше кака кака. Може да е случайно, но пък съвсем на място.

Мама Звярка  Hug Можеш да споделиш, знаеш че няма проблем. Тук сме за добро и зло. Стискам палци всичко да се оправи и да няма големи поражения.

И с риск много да задълбая темата искам да питам нещо. Вие как бихте реагирали, ако забележите, че на ваши познати на детето нещо не ви се струва нормално? Има нещо, което ме притеснява за едно близко дете, но не знам как ще се изтълкува, а съм сигурна, че ако се вземат мерки няма да има никакъв проблем.

Ваче, много се радвам за твоята лекарка. Тук при нашата няма такива екстри. Мерене, теглене, боц и чао. С още две мами контактувам по-често, не съм чула и тях да ги питат за разните умения. Ей затова си ходя при неонатоложката и си плащам, но поне ми обръща внимание. Днес ме разпита неща, които нашата никога не ме е питала. Аз и друг път съм си я хвалела де.

# 125
Благодаря на всички! Деска, аз непременно бих казала, ако нещо не ми се струва в норми за което и да е дете. Втори път я сърбам тая попара, как не видя никой, а всичко живо ми обясняваше, че напразно се тръшкам... По-добре напразно притеснение, отколкото проспани месеци, като при нас...
За тази ТФЕ просто умирам от страх какво ще ми кажат... Досега сто пъти трябваше да съм отишла, аз съм виновна, като знам каква беше бременността, още първите месеци трябваше да се презастраховам, но като се обърне колата, пътища много...

# 126
ЧЕСТИТО на Нико и Явор!

ДИДОЛИНКА, ВОВА, РЕКСДАЛИЯ, ДЕСКА- оздравявайте!

МАМА ЗВЯРКА- скорошно и успешно наваксване Hug

ВАЧЕ, има мрежичка, ама е много малка.....то не може всички екстри, де........

Момичета, пропускам много, но ставам да правя манджа Hug тук гледам да си почивам, че ми остават само 39 дена и си отспивам порядъчно......

СИЛВЕ, страхотна е Мати!

Какво еТФЕ Embarassed

АЛЕКС, и Дара унищожи 2 лаптопа и 1 телефон......дано бързо и зчезнат белезите.....

# 127
  • София
Деска, аз непременно бих казала. Но ще го направя тактично. Ти си познаваш хората. Може да кажа индиректно, ноже направо.. зависи. Имай предвид, че не всички хора приемат, че нещо с детето им не е както трябва да бъде. Говорила съм с психолог. Има хора, които упорито твърдят, че на детето нищо му няма. Казвам ти това, за да си подготвена, че може да реагират доста остро. Понякога майката сама вижда някои неща, но не й се иска да мисли за лоши работи и реагира остро. Така че ти си прецени дали, как и кога би могла да кажеш.

Мамо Звярке, знам, че отстрани е лесно да се говори, но моля те, събери се! Какви са тия приказки за колата и пътищата....  Rolling Eyes Сега направете с невролог консултация и действайте с рехабилитация. Нещата все още не са загубени, нали така! Hug

Кате, мрежи има големи бре. Отгоре, до долу на количката. За мен това си е голямшка мрежа. Е, няма да е като на комбинираната и няма да можеш да качулиш торби с покупки, ама нали затова искаме лека количка. Тя не може да носи 3 пъти повече от теглото си  Sunglasses
39 дни... милата  Rolling Eyes Обаче имай предвид, че ще живнеш като се върнеш на работа колкото и да не ти се вярва  Wink

Алекс, забравих да кажа да вземеш нещо от типа на Контартубекс  (ако правилно го изписвам). Саша има 2-3 белегчета на лицето, независимо, че не се е чесала. Изобщо не са пипани пъпките, Ама тия белези аз само ги виждам  Wink Няма страшно!

# 128
Кити, ТФЕ е трансфонтанелна ехография.
Ваче, почваме я рехабилитацията - на 2 май, дотогава е в отпуск рехабилитатора ooooh!
С невролог се консултирахме, ама що дрямах досега се чудя и вярвах, че нищо няма, като нещата се виждат от километър - не сяда сам, не стои прав, не пълзи, хванат за ръце не крачи, не говори НИЩО, само ам-ам. Та той преди две седмици се научи да седи седнал, и то като го сложа аз. Е чудя се как пък не видя личната лекарка за какво иде реч, та ми говори за незанимаване с детето.
Кити, ако това ще те утеши, на 15 юни и аз трябва да съм на работа, независимо от проблеми с детето, просто няма как, трябва поне на 4 часа да се върна.

# 129
Мама звярка  Praynig Praynig Praynig детенце да напредне бързо!
Чета ви,но не ми се пише хич...добре, че са децата покрай нас с майка,че да ни крепят

# 130
Ваче, именно, защото трудно се приема ако неще не е наред. Аз съм от другата страна пък. Йоана нали е недоносена и хората едва ли не очакват от нея никога да не проходи, може би ще трябва да лети. Аууу ама тя стои права, говори, ходи, голямо цъкане като швейцарски часовници. И като почнат да се изумяват как прави видимо елементарни неща ими иде да ги цапна с нещо.

Кити, тя мама Звярка ти е писала какво е ТФЕ. Прави се с най-прост ехограф. Вижда се състоянието на мозъка и се прави докато фонтанелата не е затворена. Така че Мама Звярка 10 месеца въобще не е късно да знаеш  Peace Ти намери ли гледачка за Дара? Кой ще я гледа? На теб 39 дни ти остават, ама на мен 9. Е вярно, че почивам почти най-дълго от всички ви, ама можеше още малко  Grinning

Криси  Hug

# 131
  • София
Мамо Звярке, какво каза невролога?
Ам-ам са си срички все пак. Тревожни са според мен са били двигателните признаци. Какво значи незанимаване с детето  Rolling Eyes Аз на моите и на двете не съм показвала как се ходи, как се пълзи и пр. Тази лекарка не знае ли, че децата прохождат и започват да се движат НЕЗАВИСИМО от нас. Затова и разни проходилки са излишни. С тях или без тях детето ще проходи и ще започне само да става, да се изправя. Така че довода "не се занимавате" звучи несериозно  Confused

Деска, те някои хора за Ралито се учудват, пък ти за Йо  Wink Хората са доста неосведомени специално за недоносените дечица.
Я кажи на лични какъв е случая дето се чудиш дали да казваш... Разбира се ако искаш де  Grinning

# 132
  • Sofia
Привет мами,

Аурора,Кити честити ви християнчета!

Криси, Рексдалия Моите съболезнования.

Деска, с огромно закъснения но няма как да пропусна. Честита първа годинка на малката принцеса. Да ти е жива и здрава и все така да те радва с нови номерца!

Ева, много се радвам за хубавите новини. Стискам много силно палчета всичко да мине безпроблемно и леко и много хубави емоции.

Теди, ако намериш твоите гърди потърси някъде наоколо и моите че цял номер съм надолу сега, за плътност и стегнатост няма да говоря и май така ще си остане.  ooooh!
Силве, вчорапили е точния термин и при мен  Joy

Чин, Ани, честити ви последни месечинки. Скоро ще честитим годинки.

МамаЗвярка, Дано нещата са поправими да имате скоро положителни резултати.

Деска и аз бих си казвала но заобиколно бих подхванала темата в тази посока и тактично бих казала това което ме притеснява, но хората са различни и ти си ги познаваш.

Кити, и аз планувам връщане на работа средата на юни, уж далечко а вече почна доста да ме стяга.

Ето малко за нас. Дани казва чао но само на баща си, нали само него изпращаме. За една седмица се научи да ползва гърне, не съм очаквала такова нещо, докато го сложа и имаме резултат, друг е въпроса че не го слагам достатъчно често.

ПС, ако щете вярвайте ама този пост го пиша цяла седмица, що триене и писане беше.

# 133
Даги, къде се загуби,радвам се,че сте добре!

Ваче,и аз съм се чудела какво значи "незанимаване с детето",но всъщност явно има и такова нещо... Когато вземахме племенничката ми от дом,беше точно на годинка - не можеше да пълзи,да се изправя сама в кошарата,да върви,да говори.... нищо не правеше,все едно гледаш бебе на 6м.Само лежи по гръб и толкоз.За няколко месеца детето проходи,проговори итн... може би има някаква зависимост,знам ли  Rolling Eyes

Мамо Звярка, не смятам,че си виновна!Дано нещата да са поправими,стискам силно палци,действайте!  :pray

Надя днес на обяд вдигна 39 градуса,още има Т,по-малко ,но има... че и разтройство получи.Дано е вирусче и да мине бързо...

Деска,радвам се за добрите новини за кака Йо  Wink

# 134
Исе, подготвям се!
Вчера направихме списъка с децата , които ще кани. Избрахме подаръка, но още не съм го купила. Иска истинска китара, но утре ще го водя в едно студио да му посвирят, да прецени последно дали китара или синтезатор иска. Остава само менюто да измисля, тортите.....

Честити месечинки на сладурковците!  Heart Eyes

Мамо Звярке, какво се е случило?  Shocked Напиши, разтревожи ме!
П.п. Прочетох, и от мен имаш стиснати палци! Ако мога да помогна с нещо , насреща съм!

Деси,  аз не бих подхванала първа темата, само ако поискат съвет, ако споделят. Възможно е да знаят че детето има проблем, но просто да не искат да коментират, а да работят в тази посока.

Дидолинке, за Надето  Hug

Общи условия

Активация на акаунт