В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Мама Звярка-стискам палци ,полека лека ,всичко с детенце да се оправи! Praynig Hug
Бюти-благодаря за инфото за витамин Ц ,наистина незнаех.Личната лекарка ,докато бяхме в БГ  каза да давам 1 седмица и преди съм го правила,но сега ще се съобразя! Hug
Ире- ooooh! уф, всичките гадости си ги изкарала,от тези шарки Hug
Кити-така ще е  Crazy ти първа колко още покъщнина ще унищожат Simple Smile , ама да са ни здрави!
Ваче -  Hug знам, аз за контрактубекса и ходих да търся ,но тук няма такова чудо Rolling Eyes Дадоха ми една паста с невен,подходяща и за бебета,да ,обаче Алекс като я намазах и цялата се зачерви по лицето от нея и спрях.Явно не Й понася.Същото се слуши и при теста с баща Й.На мен ми нямаше нищо. Сега съм в търсене на нещо друго,иска ми се макар и превантивно да ги мажа.

исках да попитам за Витамин Ц още нещо ,при положение ,че ампулите са от 100 мг,цяла ли давате на бебчетата  или половинката?

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 18:24 от @ALEKS@

# 136
Брей, каква активност от вчера насам Simple Smile
Чин, честита ПОСЛЕДНА месечинка на Нико   bouquet(уф колко носталгично ми стана). Нека е все така жизнен и енергичен, пък макар и да стават пакости Simple Smile

Моника, направо ти завидях, че си го забелила без да искаш - аз колко опъвам и дърпам и нищо не става...Да е жив и здрав Борката Simple Smile Как мина консултацията?
Алекс, добре че всичко е минало Simple Smile сега остана и белезите да изчезнат и ще забравите за случая Simple Smile ама такава ниска Т не бях чувала до сега 34.5.... аз сигурно щях да реша, че термометърът е развален newsm78
Това, че извадила буква М ме подсети за един виц, дето детенцето наредило клавиатурата по азбучен ред, за да помогне на баща си, защото видяло, че са разбъркани  Joy (да бях го разказала по-добре май)
Ваче, хич не ми се иска да купувам всякакви приспособления, но нали ми е мързеланко и се опитвам да го стимулирам да се движи поне малко, за да се изморява и да спи по-здраво. Все мрънка насън, върти се... А количката я застопорявам, но тя му закрива пейзажа и той вижда само нея - почва да чопли всяко винтче, да се навежда за колелата - те са най-интересни. В крайна сметка сяда да пипа колелата и никъде не ходи. Дай му да си седне и да чопли нещо, а иначе някой да го носи ако може. ooooh!
Браво на малка (голяма) Ралка за мерките Simple Smile
Василиса, мерси, че питаш. Камен от вчера рязко се оправи - няма кашлица и хрема и днес напипах второ ръбче на зъбче Simple Smile Педи ще излезне права, че е от зъби, ама пусто, че се притеснявах... Във вторник сме на консултация и ще говоря с нея за този сребърен нитрат.

Деси, много се радвам за Йо!  Hug Heart Eyes

Мамо Звярке, и от мен много положителна енергия.  Hug Praynig Това, което Ваче написа ме подсети да питам и аз педи за това дето Камен не ползва коленете изобщо... Thinking

Дидолинка, много си права за "незанимаване с детето". То трябва да има стимули, за да направи каквото и да е, а в домовете за жалост по-често стимулите липсват. Сега и по новините даваха за разни на по 2г дето не ходят и не говорят...абе както ти си го описала точно. Много тъжно. ooooh! НО пък според мен е адски трудно такова нещо да се случи в семейна среда, така че педиатър да казва такова нещо...не е адекватно.
Скорошно оздравяване на Надето  Praynig

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 18:37 от Шуши-

# 137
Ей, че съм завеяна.

Честити последни месечинки на Нико и Явор. Хайде малко им остана и ще празнуват и те.   bouquet

Вижда се началото на масовите празненства.

# 138
Алекс, на мен ми се виждат много 100 мг, но ако не дадеш цяла ампула останалото го изпий ти, защото вит Ц не бива да престоява.

# 139
Мама Звярка, дано всичко при вас се оправи и да наваксате бързо! Аз не разбрах - на какви причини отдават това забавяне? Или още не са определили?  Praynig  Hug

За занимаването с детето - и аз мисля като Дидолинка, достатъчно е да се види в какво състояние са дечицата в повечето домове за деца...  А знаете, има случаи на т.нар. диви деца - хора, отраснали при животни като Тарзан и Маугли... За жалост - тези хора никога не са успели да се научат да говорят и да станат като другите от обществото. Което показва колко е важно да се занимават големите с децата. Да им се показва, говори - дори на няколко езика, да им се пуска музика, да им се пее, дори да скачаш, тичаш, танцуваш и т.н. пред тях. Определено е много по-лесно да видиш нещо от друг себеподобен, отколкото да трябва да го откриваш сам...

Ире, дано бързо се регулират нещата при тебе!  Praynig Hug

# 140
Мама Звярка, стискам силно палци и вярвам, че всичко ще е наред. Твоето притеснение е разбираемо и каквото и да ти кажем, няма как да го премахнем, но поне мисли колкото можеш по-позитивно и ще видиш , че няма страшно и не сте закъсняли с нищо.
Извинявай, аз не разбрах каква точно е ситуацията, помня, че преди имаше едни притеснения, но каквото и да е - да минава бързо. И най-вече да намерите правилните специалисти и да им вярвате.

Деска, момичетата са ти казали, че биха обърнали внимание на родителите, но честно казано - лесно се дава такъв съвет, а човек като е в твоят ситуация не винаги постъпва така. Сигурна съм даже, че много от нас биха премълчали. Не от лошо, а по всякакви причини - притеснение, незнание, несигурност какво да кажат и пр. Така че не бих те съветвала "кажи, кажи", защото си представям, че ти е деликатно...Но все пак правилното е да се каже.

Извинявайте, но само за-сериозните неща ми се искаше да напиша, няма да успея да се включа по всички въпроси.

# 141
Добър вечер на всички,

Мама Звярка - Цял ден чета и се чудя, кои са най- правилните думи... Както и преди бях писала, Борис бе на 3 месеца, когато тръгнахме по доктори. Никога няма да забравя датата 30.09, когато чух диагнозата ДЦП.....излишно е да споделям, какво изпитах.... Но, много съм щастлива, че срещнах доц. Ралица Георгиева, която направи първата ТФЕ на Борис. Първото нещо което ми каза е да не чета интернет, че всеки случай е различен и подхода и лечението също. Второто, което ми каза е че има различни ДЦП- та.... Аз всъщност не съм сигурна, какво са ти казали, но споделям моя опит... Та най- общо казано след ТФЕ ми каза, че Да, за момента ( тъй като беше стегнат) има проблем, чиято диагноза е ДЦП, но това ще се израстне. Каза да му помогнем с рехабилитации, та след 2 месеца всекидневно ходене на гимнастика и допълнителни посещения на кинезетерапевт у дома ни казаха, че е добре.... Силно ти препоръчвам доц. Георгиева,тел. 028154239, но много се чака. Тъй като тя ни следи през 2 месеца и имаме час на 29.05, ако случайно не успееш по- рано, няма проблем да го ползваш... Казваш, че вече седи макар и с помощ....това е супер и според мен всичко ще се оправи, но бъди много силна, защото ви чака много постоянна работа... Дано съм била полезна. Стискам палци  Hug

# 142
  • София
Ваче,и аз съм се чудела какво значи "незанимаване с детето",но всъщност явно има и такова нещо... Когато вземахме племенничката ми от дом,беше точно на годинка - не можеше да пълзи,да се изправя сама в кошарата,да върви,да говори.... нищо не правеше,все едно гледаш бебе на 6м.Само лежи по гръб и толкоз.За няколко месеца детето проходи,проговори итн... може би има някаква зависимост,знам ли  Rolling Eyes

Ооо, неее то в домовете е съвсем различно  Rolling Eyes Там децата обикновено са със забавяне в развитието, защото няма кой да се занимава с тях дори в емоционален смисъл. То не е сако да го извадиш от кошарата. Децата се развиват и когато са обградени с любов. Освен това там децата го отглеждат чисто физически, седят в кошара и всичко се забавя във времето.

Дано да се оправя Надето бързичко! Hug

Алекс... аз давам от малките 2 кубика (2cc) се водят 2 по 1/2 ампула. Мисля, че са 200 мг, ама не съм сигурна... Rolling Eyes

Ани е права! Вит. С като се отвори не се ползва после. Аз помня, че давах на Рали половината и аз пиех другата. Ама е била на 2-3 месеца бебе. Сега може повече да е дозата.

Шушиии, остави детето да си чопли.. Като не иска да върви нека чопли. В един момент ще ти се откачат краката от тичане. Не е необходимо да им даваме тон в живота от малки за всичко  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Те си знаят добре от какво имат нужда. Ако не застрашава себе си нека се развива по своя план, а не по твоя (моя)  Grinning
Това за носенето ми е много познато. У нас непрекъснато някой е таксЕ. Трябва да сложим стикери с тарифи  Crazy
За коленете.. Ралка също рядко застава на колене. Случва се, но само ако трябва да изправи по стената или по отвесна плоскост. Иначе - не!

# 143
Шуши, давай Камен насам, че да научи Йоана да седи и да си чопли - тъй де и аз да си почина.

За седенето на колене - Йоана седи, ама нали не било много хубаво  newsm78 Аз не й преча, както й е удобно така да си стои.

Днес вече тотално се научи да слиза от дивана. Направи го няколко пъти вечерта и съвсем осъзнато като стигне края се обръща, пуска краката и слиза. После ми извади интервала на клавиатурата. Сложих си го, ама нещо се е разместил и сега съм като куца в пръстите. Накрая взе, че заспа сама. За пръв път се случва това. Както си седя до мен в леглото, легна и просто заспа. Пу пу да не чуе дявола.

# 144
Да се включа и по другите теми...

Честити последни месечинки на Явор и Нико   bouquet

Деси - днес определено Йо е имала ден...доста нови неща е правила... Браво на сладурката  Simple Smile
По въпроса, дали да споделиш мнение.... Много зависи от хората отсреща, както и от самия проблем... Ти сигурна ли си, че те не виждат проблема?

Иначе ходихме при педи и всички бяхме шашнати - Борис е качил 1 кг, вече е 9 кг и 2 см, вече 78 см... При положение, че мина изцяло на 4 хранения....но пък яде по 250,270гр....За пишката ме похвали, каза че и от реванол няма нужда ( много се изкефих ), сега трябва при всяка смяна на памперса да правя гимнастиката със забелването  Party Видя, че му избивя 7- ми зъб отгоре... Прави му обичайните тестове за двигателна активност - следи за изправяне, посягане за предмет( дали разтваря хубаво длани) и му прави количка ( както е по корем, му вдига краката ) и гледа дали застава в опора.... Каза, че е чудесен  Simple Smile

Засега това е от мен.... Лека нощ Simple Smile

# 145
  • София
Днес вече тотално се научи да слиза от дивана. Направи го няколко пъти вечерта и съвсем осъзнато като стигне края се обръща, пуска краката и слиза. После ми извади интервала на клавиатурата. Сложих си го, ама нещо се е разместил и сега съм като куца в пръстите. Накрая взе, че заспа сама. За пръв път се случва това. Както си седя до мен в леглото, легна и просто заспа. Пу пу да не чуе дявола.

Ех, Деска, голямо момиче е Йо вече. Стана ми много смешно като си представих как слиза с дебелото дупе от дивана  Joy Много са смешнички на тази възраст.
Малка Ралка направо ми пълни душицата, толкова е миличка. Прави страхотни неща напоследък и ме разтапя. Днес си мислех, че Саша е била същата, а аз вече съм забравила и се опитах да си спомня, както и да запомня сега Ралка, защото много бързо ще се превърнат в големи деца  Wink

# 146
Добро утро!

Днес е работен ден , но оставих Иван у нас! Ще измислям забавления за двамата.
Никола ме учудва вече, още спи  Shocked
Преди няколко дни по това време го приспивах за предиобеден сън!

# 147

Извинявам се, че сутрин почнвам с негативен пост, който иска да не чете!

Ваче, напълно разбирам какво искаш да ми кажеш, защото досега и аз така смятах, но след като се притесних изпробвах да му създам възможно най-удобните условия за изправяне и най-интересния стимул и не става. Ти казваш, че Ралка застава на колене, когато се изправя, но тя поне се изправя нали? Камен нито от легнал сяда седнал, нито от седнал прав при никакви обстоятелства, освен ако му подам ръка. Ето, и Моника казва, че има стандартни "тестове", които и лекарите правят - например количка Камен изобщо не може, а знам че е редно още преди 2 месеца да го може. Няколко такива неща ми се натрупват и както Мама Звярка каза - по-добре напразно да се пита лекар, отколкото късно.
Всъщност има конкретна случка, която ме накара да се вглеждам и да опитвам да го "карам" да прави разни неща.
Сутрин го кърмя в неговата стая и като се насуче си седи седнал на коленете ми 1-2мин и се хилосва нещо и си бърбори, но един ден остана седнал с напълно празен поглед. Не просто загледан и заблеян, а ти казвам празен - Камен го нямаше там. Като разни, които съм виждала само по ТВ -очите стават като препарирани едни, стъклени. Сетих се за майки разказващи, че детето им го "няма" в тялото и е останала само обвивка. Разбрах какво имат предвид. След първите няколко секунди, в които ми беше интересно и тези мисли преминаха през мен, сърцето ми се сви, но нищо не направих. Първо защото още не можех да повярвам и второ малко или много исках да видя какво ще стане. Като ми се стори, че вече е минала цяла минута (или поне ми се видя прекалено дълго) почнах да се шашкам и си помислих, че вече ще предприема нещо, но той тогава се оправи сам. Не искам никога повече да виждам това нещо дори и за минутка. Ужас е.

# 148
  • София
Здравейте!

Шуши, настръхнах от това, което разказа Rolling Eyes  Според мен, форумът е добро място да се сподели и да се потърси още поне едно мнение, но не бива да е решаващ за нито едно нещо, което правим за децата си.  Задължително потърси мнение на специалист, ако имаш каквото и да е съмнение и колкото и глупаво да изглежда то на майките тук.  Както вече казахме неведнъж, всяка майка знае най-доброто за нейното собствено дете и усеща нещата по специален начин.  Дано притесненията ти са напразни Hug   Praynig

# 149
Здравейте на всички!
Изкарахме поредната нощ... от вчера не беше акала,но преди малко пак я свърши работата.Редичко си е. Снощи повърна от храчките,тая сутрин пак много кашляше.Поне температура не е вдигала...ей най-мразя болести значи...  Tired
Ваче,да,това имах предвид и аз... там са със забавено развитие,сега като си припомням племенницата ми ядеше само от шише и само каша и кисело мляко разредено.Това са им давали в дома,няма пюрета,няма дяволи..Никой не се е занимавал да дава с лъжичка,да я изкарва от кошарата,да й говори.Много е тъжно.
Сега чувам,че трябва да стоят на колене бебоците  newsm78 Аз слушах на Гала точно обратното,някакъв ортопед забраняваше да се оставя детето на колене.Надя само така седи,даже имам чувството,че мазоли й излязоха на тези места.
МОника,браво на Борис  Hug Расте си момчето!
Шуши,какво говориш,милата,сигурно много си се уплашила  Rolling Eyes Казват,че децата до една определена възраст контактуват с отвъдния свят,не са прекъснали връзката си с предишния си живот или нещо от сорта...Това,разбира се в кръга на мистичното.Ако проблема е здравословен,смятам ,че ще забележиш и други особености.
Ставам да варя картофче на Надя,какво да й давам да яде,не знам.

Общи условия

Активация на акаунт