В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да се допълня сега, сложих дребното да спи.

Мони, браво на Борко, цял килограм Shocked  И поздравления за успеха с пишката, аз като чета всички какви ядове имат направо се радвам, че нямам момче Crazy

дидолинка, ужасна работа с тези болести ooooh!  Хайде да минава вече и всички вкъщи да сте здрави Praynig

И Лора обича да стои на колене.  То пък какво значи да се забранява да стои, да тичаш и да го местиш всеки път ли?  Това е адски странно според мен и не ми се вижда логично.

Е май това измислих до момента Rolling Eyes

# 151
  • Sofia
Дидолинка, хайде вече да ви оставят тези болести.

Шуши, така като чета виждам че си имаш своите за мен сериозни притеснения. Предполагам си ходила за второ,трето мнение. Според мен щом усещаш че нещо не е наред действай.Според мен правилно правиш че се опитваш да го стимулираш. А това което разказваш за празния поглед ми е познато, наистина е ужасно чувство. Аз също както повечето майки се притеснявам за детето си и гледам основните маркери за развитие, те са за това да дават представа дали се развива детето нормално, ако има нещо което те притеснява нормално е да се консултираш.
Ако това ще се успокои малко и Дани много обича да си играе с колела и да ги чопли. Обръща камиончета и колички у нас и почва да върти двете колела сякаш скречира.
Много гадно ми стана като чета за тези неща, дано притесненията са напразни. Hug

# 152
  • София
Здравейте Hug
Мамо Звярке, надявам се всичко да се оправи, вече си взела мерки, така че съм сигурна че всичко ще е наред Praynig
Шуши, много е страшно това което написа, аз съм виждала Камен и не съм забелязала нещо странно или различно в него, но ти си го познаваш най-добре, по-добре наистина профилактично да се види, сигурно съм че е ок, пък и ето вече си ходи със столчето Praynig Hug
Моника, браво на Борко, не сме го виждали скоро, да го доведеш на следващата среща дългуча, той май е най-висок от всички бебоци, сега взе и на кила да ги достига Hug

Крисчо също стои на колене от време на време, защо пък да не е хубаво..хич не ми се вижда логично това... newsm78

Туко-що си говорих с една приятелка, която има бебе на 40 дни. Вчера била при педиатърката на консултация, бебето си е супер, 5 см е пораснало вече, качва си килограми, само на кърма е, всичко си е ок. И както си е ок изведнъж периатърката й казала, да го кърми само до обяд, а след това да му дава адаптирано мляко на ХИП (задължително) Shocked Shocked Shocked, без да й казва защо, просто й казала от утре така да го храни, направо нямам думи за такива лекари #2gunfire #2gunfire

Уфф, заваля, тъкмо се чудех накъде да излезна... #2gunfire
Отивам да варя яйце и да обядва Крисчо, дано да спре и да излезем...

# 153
Здравейте!

Ето и  скромната почерпката за 10-тата месечинка на Алекс!  newsm38

Дидолинка- Hug хайде вече напълно да оздравява Надето!
Шуши-дано  Ками ,няма никакви здравословни проблеми! Praynig Въпреки това ,обаче задължително се консултирай със специалист щом имаш и най- малки съмнения Hug
Моника Хи-браво на  Борис за мерките! Simple Smile Hug
Ани ,Ваче- благодаря отново! Hug
Мама Звярка- Hug

Ние днес най-после се гласим за една кратка разходка Crazy Досега я извеждах само на двора за по- мъничко ,че тук тези дни тези 15 дни Crazy духаше, ужасен студен вятър и все несмеех да не я  и простудя. Направо и двете вече издивяхме все вътре.  Crazy Отивам да й направим една снимчица с тортичката по случай месечинката и изчезваме Party
Приятен ден момичета!  bouquet

# 154
Здравейте...

Гледам доста неща сте обсъждали, дано не забравя нещо.

Мама Звярке- успех, вярвам, че всичко ще се нареди!!!

Шуши, винаги съм казвала, че за свое спокойствие, човек трябва да направи всичко така както го усеща. Заведи го,  но не се вманиячавай, защото някой ден децата страдат от нашето безпокойство.

За седенето на колене- аз май не разбрах. Нико се изправя от колене, но не стои на колене и да си чопли нещо, при това аз всеки път щом седне неправилно- бутам краката да са напред. Не знам дали трябва така, но така правя  Thinking

Дидолинка, Вова- бързо да минават всички грипове и болежки. Аман.

Моника, затъжихме се вече за вас, нямам търпение да видя дългуча Борис Simple Smile

ТФЕ знам, че правят на всяко бебе преди да го изпишат. На Нико са му правили веднъж в родилното и след това по настояване на баба му. Освен мозъка му оглеждаха и сърце, бъбреци и т.н..

За заниманията с детето - абсолютно съгласна съм, че имат огромно значение. Гледам много да си играя с него и да го занимавам, но на моменти изтрещявам и губя всякакво търпение  Confused

Да ви споделя, че моето дете вчера започна да казва "чао" и то на съвсем непознати хора. Бяхме в едно заведение и той като се размаха на една дама.. чак неудобно ми стана. Жената веднъж му намаха, два пъти, три пъти..ама тоя моя много досаден. Накрая отидохме да се запознаят и дори й подаде ръка за "здрасти"  Crazy
Явно децата много усещат и разпознават чистите хора. Simple Smile

Другото, което е, че запазихме час за кръщене - 20 май, а интересното е, че кръщават по 2 деца едновременно и това детенце, което ще се кръщава заедно с Нико е родено на 20 май и се казва Елена (адашче)  Wink

От нас толкова, съжалявам ако пропускам нещо, по-късно пак.. хубав ден ви желая   bouquet

# 155
Здравейте Hug

Алекс, честита месечинка на Али newsm51

Шуши, аз съм на мнение, че малко повече внимание за децата никога не е излишно Peace. Ти това си го знаеш де, а и си оправна мама, знам че ще се справиш Hug. Все пак, дано да няма нищо притеснително Praynig

Зверче, ти мЪ уби Shocked  doh

Мони, 1 кг, ехааа, браво на големия мъж Hug

Аз простнах деската пералня, седанах и заваля отведнъж, събрах всичко и започнах да ги редя вътре и изгря слънце, пак ги простнах и... пак заваля Tired Отивам да ги събирам по-мокри от колкото в началото Tired

П.П. Дес, за въпроса ти, много тънка материя е това Rolling Eyes. Поставих се в множество ситуации и има хора на които бих казала много директно какво мисля, има и такива, за които просто не бих намерила каквито и да е думи. Правилното за мен е да се обърне внимание, но не знам дали бих могла във всеки случай Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 15:03 от Ирето

# 156
  • София
Здравейте! Ние от 10 часа миткаме навън та до сега  Crazy

И както си е ок изведнъж периатърката й казала, да го кърми само до обяд, а след това да му дава адаптирано мляко на ХИП (задължително) Shocked Shocked Shocked, без да й казва защо, просто й казала от утре така да го храни

Joy Joy Joy Joy
Хахаха, шегаджийка е таз педиатърка  hahaha

Шуши, стига бе! Струва ми се, че ти искаш по твоя план да се движи детето  Wink
Чакай да те питам тогава като ще сравняваме... Ти кога остави Камен НА ЗЕМЯТА. Не в кошара, не в проходилна, не в уокър? Аз оставих Ралица на около 7 месеца. Сега тя е на 10. Нормално е за 3 месеца да се изправи. Ако я държах седнала на дивана или я разнясях на ръце опредлено нямаше да може нещата, които може сега. Не за друго, ами доста по-лесно е да те носят отколкото да ходиш  Wink
Ти си се запънала за тия колене и толкова. Не е задължително децата да спязват някаква последователност. Т.е. не приемай, че движенията, които ти правиш, за да се изправиш трябва да ги прави детето. То си намира начини лесни за него. Ето защо аз съм против да им се показва, да им се помага и пр. Това последното разбира се не буквално. Разбира се, че ще го пазиш, ще го придържаш, но аз моите деца напълно инстинктивно ги оставям да се оправят сами. Под мое наблюдение да се мъчат да станат, да лазят, да ходят и т.н. Не им показвам, ето сега така ще си свиеш крака, така ще застанеш, за да се изправиш. По скоро обратното правя. Изправям, слагам до секцията и оставям. На нея й става интересно, че може да пипа разни неща и като падне започва да се стреми да се изправи сама. Ядосва се, реве, ама накрая си намира начин. Нали знаеш, собствения опит сам учи. И сега като го пиша това дори не мога да възпроизведа как точно се изправя, не съм обръщала внимание.
Така че в общи линии недей да му пдаваш ръка, недей да го обгрижваш и го остави повече сам да се оправя. Той е като мен и теб и като всички.. иска да му е лесно. Ти като го улесняваш, няма начин да иска да му е трудно  Wink
Тестовете на невролозите нямат нищо, ама нищо общо. При тях нещата също не са 2+2=4 Има си нюанси, има си специфика. Така че...
Аз лично смятам, че майката има инстинкт. Не е нужно да си отгледал 10 деца, за да се усъмниш в нещо. Така че ако се съмняваш заведи го на лекар. Но аз си спомням (ако правилно помня), че доскоро не пускаше Камен на пода за повече от 1/2 час на ден. Може и да съркам де.. ако е така, извинявай  Hug Също така махни всякакви приспособления като проходилки, уолкъри, каиши и т.н.  Wink Повечето ортопеди ще ти кажат, че те не са ОК за децата.
А това дето гледал все едно го няма... Rolling Eyes Малко ми е странно така както го чета  Wink Сигурна ли си, че не се е загледал в нещо, а на теб да ти се е вдяло страшно?

Дидолинке, какви са тия вируси бре.. Confused

Чинче, не знам къде правят ТФЕ на всяко бебе. В Тина Киркова със сигурност не правят на всички, а и ехография не правят. Не съм чувала подобно нещо за другите родилни домове, освен ако бебето няма данни да му се прави такова изследване.

Чинче, хубаво ще буде на Нико кръщенето с Елена на 20 май  Mr. Green Heart Eyes

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 15:17 от Vache

# 157
Алекса, честита месечинка Simple Smile

Деси, забравих да ти кажа какво мисля по въпроса с казването- аз бих казала! Ако са ми достатъчно близки, то ако имаха съмнения щях да знам, а ако нямат- по-добре да знаят навреме.

Ваче, в МД правят ехографски преглед на всички бебета преди да ги изпишат. Взимат ги и ги смъкват на 7-мия етаж. Помня, защото една женица в съседната стая чакаше да вземат и нейното за преглед преди да го изпишат. Вторият път при нас е бил заради лудата му баба.

# 158
Шу,заведи си малчо при подходящ специалист,за да ти е мирно на главата.Според мен детенце си е добре.Нещата стават изведнъж.Камен бута стол!!!За чопленето в тревата-е да ти кажа при нас това е единственото време,в което седи седнал,много обича да човърка,да къса,да лапа.Това въобще не е притеснително.А това чоплене пък развива фината моторика,не е напразно  Peace Мартин така се научи да хваща много малки предмети само с палец и показалец,а не с цяла ръка.За изправянето-в кошара оставяш ли го?Там е по-лесно и известно време Марти само там можеше.А гумите на количката са интересни на всички и то много. Wink

МамаЗвярка,много ме е яд на тая лекарка. Confused Стискам палци бързо да наваксва. Praynig

Мони,браво на Борис.Мале какъв дълъг наистина  Heart Eyes От вчера точно ,както си описала смених режима,т.е. понагласих го малко,за да ми е по-удобно. Embarassed Simple Smile Супер се получи.Спи два пъти,но няма такова раздразнение,след последния сън,събужда се щастлив,хапва нормално и играе много,а си ляга и навреме,но не много рано. Peace

Ире,дишай издишай  ooooh!

Чин,определно съм съгласна,че децата усещат хората.Имахме подобна случка с една баба и дядо.Толкова отдалече тръгна към тях и им се смееше и искаше при тях,че ме изуми.И мен ме хвана срам,че им досаждаме.Но пък хората така се радват на усмихнато бебе.

Алекс,честита месечинка.  bouquet
Тези дни пропуснах,но пък никога не е късно,така че пращам поздрави и за Лори,Нико и Явор.

Зверче  Shocked Shocked Shocked Потресена съм! Да я сменя,това е безумно. Naughty #2gunfire

Отивам да лягам при Мартин,защото след малко ще се пробуди и ако ме няма повече няма да спи,а е спал само 30мин и ще е крив.

# 159
Здравейте!
Ние си направихме една голяма разходка! Баткото го пласирах на баба му , че той не е много по вървенето.

Шуши, дано наистина опасенията ти да са напразни, но наистина потърси мнение от специалист. Сподели какво са те посъветвали!

Зверче, тая педиатърка че и марка  пробутва!  Wink Явно Хип спонсорират нещо!

# 160
Здравейте
Чета ви,но много инфо и не мога да си подредя мислите.Гърлото ме боли и по цял ден с маска,че да не заразя малчо...Даже сега докато спи пак съм я сложила без да искам ooooh!
Мамо Звярке,успех и много  Hug
Аз за Ники съм убедена,че причината да не се изправя до сега е носенето на ръце...Днес смъкнахме нивото на креватчето му и колкото пъти го сложа вътре си се изправя детенце,без никакъв проблем.Много се радвам за което.Преди само на коленца стоеше и незнаех,че не е правилно.И сега май пак от коленца се изправя ThinkingНе съм забелязала....
Брейй,порастнал много Борко-пу-пу.Като си помисля,че последните два месеца Ники е качил само 200гр...

# 161
Мон, браво на Борката, бе - цял килограм  Shocked Да го цункаш от мен!
Зверче, тая лекарка работи за Хип мен ако питаш Wink Тази майка нали не е направила грешката да я послуша?!
Дидолинка, как вървят нещата при вас? Премина ли разстройството и повръщането?

Сега малко по моята тема Wink
Даги, все още не съм ходила за мнения, защото ММ е на мнение, че си въобразявам, но аз мисля просто да питам педи какви са критериите и според нея като страничен наблюдател как се справя той. Както казва Чин - не смятам да се вманиачавам, не съм чела никакви статии в нета , за да не си пълня главата. (Чин, точно това имах предвид, да ползва коленете за да си смени позата, за секунди просто, а не да стои на тях продължително -той изобщо не си сгъва краката, изпружва ги)
Пао, права си за чопленето. Той май беше още на 6м като за първи път хвана нещо с показалец и палец и ни събра очите. Аз си го оставям да си чопли най-малкото защото както всички тук и аз имам да си свърша работа Wink
Ваче, радвам се, че си оптимист, но аз не говоря за начин на изправяне, а че изобщо не се изправя, както и от прав не сяда, нито от седнал ляга - последните 2 неща са странни за мен, но именно за това си има лекари с повече опит да се изкажат. Аз все пак само 1 дете съм имала   Peace
Така или иначе не твърдя, че нещо му има, а просто във вторник ще разпитам по-подробно, защото не сме ги обсъждали с педи тези неща. Ще споделя после какво съм разбрала.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 17:05 от Шуши-

# 162
Шуши, Калоян също не сяда от легнало положение, нито става, не се изправя, не пълзи, като го изправя не прави крачки. Засега диагнозата е лекостепенно физическо и нервнопсихическо изоставане, причината не е установена. На земята като го оставя, няма никакви рефлекси, трябва да го държа непрекъснато, пада и може да си удари лошо главата, от корем например не може плавно да легне, и понеже не може и да седне, като му омръзне просто дрънва глава на пода. Няма парези. Свободно движи крайници, няма ортопедични отклонения. На ръст - 77 см, 8 700 гр. Единственото осъзнато, което казва е "ам", като огладнее, и то като иска твърда храна. За мляко просто ми дърпа блузата.

# 163
Здравейте! Чета ви тези дни,но все не ми достига времето, за да допиша поста и се отказвам.
Хеберлеа, много се радвам, че писа  Hug Някой знае ли симплито защо не се разписва? (и не само тя де). Малко мъчно ми става, че все повече ще намаляваме - с порастването на децата, с тръгването на работа все по-малко ще се задържаме тук  Confused
В четвъртък и ние бяхме на консултация, Явор е вече 9500 (500 гр е качил, нищо че си е почти само на кърма newsm78), 72 см. Докторката много му се радва, защото е живичък и общителен (и тя като мене се притесняваше да не се повторят проблемите с Румен).
В тази връзка, аз винаги съм споделяла с вас, че ако имаме и най-малко съмнение, че нещо не е наред с двигателното и нервно-психическото развитие на бебето, е добре да направим консултация с детски невролог. Ние също сме ходили при д-р Р. Георгиева (моника  Hug) на ТФЕ,  когато Румен беше бебе, при невролог, на рехабилитации, дори на консултация с психолог в болницата на Чавдаров - факт е, че сега, слава Богу, Румен е едно здраво и чудесно дете. Та паниката не е добър съветник, но фалшивото спокойствие също. Мама Звярка, изоставането е леко, взимате мерки, всичко ще е наред  Hug
По отношение на занимаването и незанимаването аз май съм по-скоро на мнението на Ваче - да, човекът е социално същество и е важно с него да се общува, но не е нужно това винаги да е целенасочено. Ако то е сред хора, които го приемат като член от семейството, то ще се научи да ходи, яде, говори и т.н. И няма да е по-глупаво, отколкото ако с часове се занимават с него цели орди възпитатели. Факт е, че велики умове има и сред семейства, които хабер си нямат от възпитание и обучение, и сред семейства, ангажирани с децата. В домовете за изоставени деца просто нещата са крайни - там  с дечицата се отнасят като с предмети, не им се осигурява пространство, не им се създават навици, липсва социализиращият фактор...ужасно е.
С това  не искам да отричам заниманието с децата, напротив, и аз се занимавам, защото обожавам да го правя, но не съм сигурна, че така мога да направя детето по-умно и развито, може би само по-уверено.
Чинче, и в Благоевград бяха правили ТФЕ на Румен. В Дупница не са правили на Явор нищо. Явно зависи от болницата.
Дидолинка, да се оправя Надето  Hug
Хихи, Ани, и нашият батко не е любител на ходенето.
Зверченце, Хип подфорум си направиха, сега и рекламна кампания са подели  newsm78 Какво мисли твоята приятелка за тази странна схема?
Честита месечинка на Алекс Simple Smile
Хубава вечер!

# 164
Привет и от нас. Днес се опитахме да излезем на вън, но ни заваля и затова си поканихме компанията у дома, поне бебетата поиграха. Йона се забавлява много, когато има деца у нас.

Шуши, наистина е страшно, това което описваш. Дано не го видиш повече така Камен.

Зверче, надявам се, че твоята приятелка няма да си послуша лекарката за кърменето.

Чин, браво на Нико за уменията и за датата за кръщенето. Дано мине леко и приятно. За ТФЕ - не съм сигурна, че във всички градове правят при изписване. Дано е така, защото си е хубаво.

Благодаря ви за споделеното мнение за това как трябва да постъпя. Бяхте ми много полезни.

Съжалявам, ако пропускам нещо, но ми ръчкат на компа и рискувам да ми отнесат още някой клавиш.

Ани2, браво на Явор. Много добре си расте детето.

Общи условия

Активация на акаунт