В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ваче, радвам се, че си оптимист, но аз не говоря за начин на изправяне, а че изобщо не се изправя, както и от прав не сяда, нито от седнал ляга - последните 2 неща са странни за мен, но именно за това си има лекари с повече опит да се изкажат. Аз все пак само 1 дете съм имала   Peace
Така или иначе не твърдя, че нещо му има, а просто във вторник ще разпитам по-подробно, защото не сме ги обсъждали с педи тези неща. Ще споделя после какво съм разбрала.

Ти си знаеш! Странно ми е как не ляга от седнал и не от прав не сяда. Какво прави като му писне да стои седнал или прав?  newsm78 Аз не мога да съм нито оптимист, нито песимист за чуждо дете, просто споделих своето мнение  Wink Може би, обаче оттук натам няма да го правя  Peace
Има си лекари за тази работа. Действително най-добре е да го заведеш на лекар, щом имаш съмнения.

# 166
Днес едно детенце на около 2г захапа Марто по бузата доста силно. Confused Видях отпечатъци от зъби и кръв като от одрано.Плака много,досега така не съм го чувала,определено го болеше.Почувствах се виновна,че оставих детето да го нападне така,но за секунда не ми е минало през главата,че ще го хапе,реших,че го прегръща. Rolling Eyes Майка му го дръпна и нищо не ми каза,нито погледна какво е направил.Със сигурност не и се случваше за 1ви път.Вече ще имам едно на ум,но ми е ужасно гузно,че трябваше Мартинче да изтърпи,за да си взема бележка за напред. Sad Александър пък се е притеснил,да не се стресира нещо малчо,защото ситуацията беше,че той се возеше на колелото,онова дете дойде и просто го захапа ей така от нищото,Марти въобще не очакваше контакт,камо ли друго.

Деси,за твоята ситуация и аз исках да напиша.Бих реагирала според хората,за които става дума.Мисля,че бих казала,зависи само дали директно или по-заобиколно.

# 167
  • София
Добър вечер Hug

Крисчо днес цял ден е с 37.4 температура, без нищо видимо друго да му има, нито сополи, нито кашля, абе нищо, даже си играе съвсем нормално, просто има температура, какво ще да е това чудо newsm78

За моята приятелка, разбира се, че няма да я послуша, дава си само на кърма. Тя като виц ми го разказа даже това, обаче на мен не ми е смешно, защото айде тя знае че са глупости, ама има много майки, които биха я послушали без да се замислят много много....Няма ли как да се съде такъв лекар newsm78

Аз пък днес свалих уокъра на долния етаж и Крисчо много се кефи да си обикаля долу с него. Отива до някоя мебел и вършее, после взима уокъра и отива другаде. Както съм казвала долу е само теракот и няма как да го оставя да лази, той знае вече, че долу не се лази и само с уокъра се движи Mr. Green

Пао, ужас, егати канибала е било това дете...не че не се случва де, ама е можело майката да се скара, на 2 годинки децата разбират много добре вече Naughty милото Мартинче Hug

Деска, за твоята ситуация по-скоро бих казала. Аз и сега много много не си мълча. Последно една приятелка беше така навлякла детето си, че й казах, а то милото реве и се поти....съблече го де Twisted Evil

Отивам да го оправям за сън, че нещо е кисел Sad

# 168
пао, пфууу каква е тази майка, ужас!

Момичета, които кръщавахте децата си, какво носихте в църквата? На мен ми пише само кърпа,сапун, китка здравец и дрехи...ами питка, олио и др.неща?

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 10:13 от chin

# 169
Чин, мен като ме кръщаваха носех само кърпи - 2 броя (едната остава там) и сапун. Май навсякъде различни неща искат.

Зверче, дано не е нещо сериозно с тази Т при Крис. Той ако е бил по-активен е нормално. Като се сетя Мона имаше такъв случай и Йоана също. Само по една вечер с Т. Лошото е, че не помня след колко дни проби зъба, но беше в него период.

Пао, горкото Мартинче. Аз в такива ситуации правя забележки на децата и не ми пука. Оня ден на наши познати детето искаше да целува Йоана, а беше болно. Майката очакваше да се съглася (как така ще каже не на детето си). Ми казах й дирекно - не може болна си.

Сега ми остана повечко време да прочета постовете на Шуши и Ваче. Шуши, за твое успокоение - на Йоана първите пъти сядане от права бяха като си разтваря краката до шпагат. Имах чувството, че ще се разчекне. Доста след това се научи да свива краката. Сега понякога пак така си сяда - явно й е по-удобно.Ако е свикнал като се умори ти да го сложиш седнал е нормално да не прави опит, а да те чака. Искрено се надявам да са ти излишни притесненията.

Ваче, аз дори не съм я изправяла на секцията, която си е нисичка около 40см. Там наредих играчки и неща, които мога да прежаля. Сама почна да любопитства  Peace

Ире, простря ли  Mr. Green

# 170
Пао и аз съм била в подобна ситуация с Иван. Наистина чувството за вина неминуемо следва. Но пък не сме причинили болката умишлено. Случва се, дано да не стават по страшни инциденти!  Hug

Зверче, да не би да се е понапекал, днес си беше доста топло?! Ти как я хвана тая ниската температура, щом е жизнен!
За лекаря -  не знам дали може да се съди, но може да се обяви тук във форума. Предполагам че има някакви такива теми!

Чин, занеси каквото пише че искат. На мен олиото ми беше към не задължителните неща, но аз занесох и задължителните и не задължителните. А питка с мед си занеси да се почерпите за здраве на Нико точно след кръщенето.

# 171
  • София
Ани, хванах я, защото сутринта ми се стори топъл и проверих, той иначе има доста студено чело, за сутринта не беше..и така през деня я мерих няколко пъти...не знам...цял ден си игра съвсем нормално, даже спа доста малко, не е бил сънлив...
Дано е ок утре...

Лека от мен Hug

# 172
ЧИН, на мен впоследствие, като отнесох листчето с данните, ми казаха, че трябва да има почерпка за църквата, милион без малко свещи, кутийка за косичката, шишенце с елей или олио, мед, кръстче, икона- свещите (тази за Дара беше 15 лв., като Пл даже изгуби първата), иконата и елея се купуват от църквата. Аз отнесох вино, погача, мед, кекс и бонбони, които оставих в църквата. Кърпата за отеца и сапунът също остават там. Китката трябваше да е здравец, босилек и червено цвете- утрепах се да търся босилек- трябваше да е много малка, вързана с червен конец.

ЗВЕРЧЕ, ДИДОЛИНКА, как са Крис и Надето?

ШУШИ, МАМА ЗВЯРКА, толкова страшни неща пишете, дано тревогите ви да са силно преувеличени и всичко да е наред Hug

АНИ2, аз пък се радвам, когато ти се разписваш Hug Heart Eyes

Да ти се оплача- на теб и всички останали- Дара вече хапе безумно силно с6-те си зъба, нито нежните думи, нито гушкането помагат вече, върши работа само по-грубото разтваряне на устата с пръст, след което следва много рев, обаче ужасно боли... Дали това е период, който ще мине, защото не знам колко време ще издържа, честно казано...

И ХЕЛЪН все по-рядко пише, КЪДРОКОСКА пък хич я няма, СИМПЛИ отвреме навреме драсва във ФБ, МАМА АНИ и ЦВЕТИ също ми липсват...

ПАО, ужасна ситуация, милото дете, дано бързо забрави- на Дара пък онзи ден едно момченце й налетя да я целува и така звучно я целуна по устата, че аз онемях- е, никак не ми стана приятно, а майка му се радваше колко е общителен от малък, ужас, направо ooooh!

ИРЕ, мен ми беше сладко, а теб сигурно много те е било яд Hug Аз пък днес оставих да изкипят 2 л мляко, освен във фурната, и под нея и пералнята, и в самата пералня имаше прясно мляко, 1 ч.не мога да изчистя....

Уф, аз нямам с какво да се похваля, не ми се и пише много, защото нещо нещата с ММ хич не ме радва как се развиват, успя да се скара дори с татко...

# 173
Шуши, наистина стресираща ситуация с това "отнасяне" при Камен! Доколкото разбирам - само веднъж се е случила? Дано не е нещо обезпокоително!  Hug  Praynig  Както с всяко нещо - диагнози с подобни симптоми - колкото щеш. Но аз се сетих нещо съвсем обикновено - когато бебоците се нахранят, а и по време на самото кърмене - те често се унасят в сън или полусън. Това си е направо хипноза. Понеже казваш, че си го сложила да седне веднага след кърмене - възможно е да е бил унесен от кърменето. Това е нещо като колапс при рязко изправяне - много кръв отива към стомаха за храносмилане и дори на голям човек му се доспива... За несгъването на крачетата - опитвала ли си се да му ги сгънеш леко ти, докато той е прав? Правите ли всеки ден масажи и гимнастики? (аз на Кали, за мой срам, почти не съм й правила никакви масажи и гимнастики, но то си действа само детето явно).

За сядане от изправено положение - когато Кали за първи път се изправи сама на крака, не можеше да седне обратно и започна да реве - не искаше и да се пусне назад, но падна. Изправи се пак, и пак ревеше. Тогава й показах - свих й леко краченцата в коленете и за две показвания схвана как да процедира. И тя като че ли се страхуваше да ги сгъне - явно се стягат, както и възрастните при нови дейности... Понякога е необходима много малка намеса, която да покаже на бебето, че може да бъде самостоятелно. В такива случаи дори е нужно да им се покаже - а не да свикнат, че мама ще ги слага постоянно да сядат. Simple Smile

Всъщност, бебетата гледат от възрастните и копират всичко. Дали ще му се показва целенасочено, или то само ще види в ежедневието как върви, пипа и работи възрастния - няма значение. Защо повечето бебоци се научават да ходят на крака, а не на ръце?  Wink   Защо научават езиците, които се говорят около тях, а не някакви съвсем други или измислени от тях? Simple Smile Кали сравнително рано пролази - изведнъж и сама. Никак не съм я карала да го прави, нито съм й помагала. Единственото, което подозирам, че помогна, беше, че лазих два-три пъти пред нея.Simple Smile))

Деска, браво на Йо за слизането от дивана!   bouquet

Пао, много неприятно това с хапането! Но такива случки тепърва ще има много - всяко дете е различно, някои са нападателни, други нападат само определени деца и т.н. При животните е същото...Simple Smile  Ти ме беше питала за асаните и дишането - никога не съм ходила в група за йога - кеф ми е да се занимавам самостоятелно вкъщи - по книгите на Венцеслав Евтимов и някои други. Когато се задълбая сериозно - усещанията са невероятни! Съзнавам, че в група се създава "общо поле", което още повече подсилва "праната" и изобщо резултатите - но така и не съм стигнала до група и учител засега. Понеже правя стойка на глава пред Кали, и се премятам и т.н. - гледам че и тя се опитва да се извива и премята! Simple Smile)))))

Чинче, за кръщенето аз май бях писала - китка здравец, вино (за храма), кръстче, две кърпи (едната за храма), сапун, купичка мед, питка. На кръщенето на Гери ми искаха олио, за Кали - не. Всяка църква е различна - явно който каквото няма, това иска.Simple Smile)) Приготви каквото са ти написали! А за  питката - занеси, хубаво е да се яде осветен хляб след ритуала.

# 174
Кити, видях за целувката!  Joy  Ясно, че не ти е било приятно, но какво ще ги правим наистина тия отракани младежи, щом отсега се целуват така! Simple Smile))) То е прекрасно да "правим любов, вместо война", ама... Кали отдавна праща цунки на домашните, но отскоро започна да праща и на непознати - от всякакъв пол и възраст, стига да й харесат! Какво ще я правя, ако тръгне наистина да ги целува като проходи?!!! Simple Smile))

# 175
Привет,

Мама Звярка- на рехабилитациите ходихме заедно с едно бебе на 7 месеца ( тогава) , на което бяха дали същата като вашата диагноза.... Незнам дали е правилно да ти го казвам, но след първата серия процедури навакса всичко и им казаха, че няма нужда от повече електростимулации... Много бързо се оправи, но помня, че майката все се ядосваше на тяхната педиатърка - 7 месеца повтаряла, че детето е просто мързеливо и да не му се вглежда толкова  Shocked Стискам палци и при вас нещата да се развият така бързо и кошмарът, който изживяваш да остане само спомен  Hug

Шушииии - Сутрешният ти пост много ме изненада..... Та Камен е толкова стабилен, като се виждаме в градинката, а да не говорим за клипчето, на което ходи със стола...според мен са малко децата на неговата възръст, които го могат Wink Ти естествено си питай лекарката за всичко, което ти минава през главата.... Аз така правя с педи, пък после и двете се смеем на въпросите ми  Laughing

Относно стимулирането на децата, аз мисля, че основно зависи от детето! Вероника порастна на принципа " оправяй се сама" ... Никога, нищо не съм й показвала или помагала...и...на 5 месеца пролази, на 6 месеца се изправи, на 1 год знаеше поне 10 думи....( за сметка на това първия зъб беше на 1г и 3 месеца и се пусна да ходи сама след годинката... Виж сега с Борис е друго, като виждам, че му е трудно, сядам и се занимавам....

Пао- радвам се, че се е получило с режима... Разбира се, че по децата трябва да се водим, но понякога е нужно и малко съдействие от наша страна. Така хем детето е по- спокойно, хем и ти може да си направиш сметка за времето, което поне за мен, хич не е малко.

По повод вчерашната ви случка с охапването се сетих, как в яслата веднъж едно момиче така беше охапала Вероника и то през дрехите, че имаше огромна рана и то точно на едната гърдичка( нали всичките й набори стигат дотам)... Бях се шашнала да не стане в бъдеще проблем, но засега няма дори и белег Simple Smile
Аз понеже много мразя майки, които крещят, бият и т.н. децата си пред други хора, та може въпросната майка да е поговорила с детето след това...

Чин, Зверче- обещавам да идвам по- редовно на срещите.... Лошото е, че откакто ни откраднаха колата ми е по- трудно придвижването...

Зверче - ама че педиатърка.... ooooh!

Чин - във всяка църква е различно.... На мен попа ми каза- олио, кърпи ( малка за попа и голяма за бебето) сапун, китка и дрехи за бебо.... Това е , а за виното и питка каза , че е по желание, но за ритуала не им трябвали...

Лека нощ Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 01:20 от monica_hi

# 176
Добро утро,
вчера попътувахме малко и едва смогвам да ви изчета!
Отдавна не съм пускала кафето,та заповядайте!

Шуши,за притесненията ти -аз бих потърсила мнение на лекар ,както някой каза ,мисля Ваче във форума може да си споделяме ,но щом майчината интуиция те насочва към някои неща по-добре се увери ,че всичко с детенце е ОК.
Мама Звярка-надявам се и съм убедена ,че с упорити упражнения всичко ще е наред с бебоче. Hug
Деска,всички са изразили подобно на моето мнение-бих казала ,но съобразявайки се какви са хората -дали по-директно или по-тактично и дипломатично.Браво на Йо за слизането от дивана. Hug
Чинче,няма какво да допълня ,подробно са ти казали момичетата за кръщенето,радвам се ,че на 20ти май ще е Hug На едното майче ,с което излизам също кръщенето ще е на 20ти.Чакай да ти кажа вчера Дара седнала до мен и стигам до твоя пост и като видя автара ти -Никонче ,ама как се смя Laughing
Ани2,браво на Явор за мерките  Hug Честита месечинка със закъснение и на него и на Никончето сладко Heart Eyes
И на мен ми липсва Симпли ,Хелънче и Цвети!Ей ,момичета разпишете се Hug
Кити,милинката ти ,много се измъчваш с проблемите с МТ.Не знам вече какво да ти кажа Hug
Моника,страхооооотни мерки има Борко!!! HugРадвам се,че лошото е вече зад с вас!
Дидолинка,уфффф тея болести -да минават! Hug
Зверче,всички са казали ,аз също съм възмутена ей от такива лекари. #2gunfire
Иренцееее,ми то в това време направо е ужас и за пране и за обличането на децата!!
Имам още да пиша ,но Дара мрънка ей тук до мен и се катери до мен по дивана !
П.С. Криси Фил,дано си добре!Прегръщам те! Hug

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 07:22 от ichkata83

# 177
Здравейте на всички!Аз съм нова във форума и ще следя вашата тема,защото и аз съм юнска мама,миналата година на 18 юни се роди моят малък син Румен  HugЖивеем с моят съпруг в Гърция-Атина и се радвам ако има мами в Атина да се запознаем.Ще се включвам когато мога с каквото мога да съм полезна и аз newsm10 smile3521

# 178
Ростислава добре дошла в темата!

# 179
  • София
Добро утро!

ичка, благодаря за кафето.  Хубаво, че сте попътували да се разнообразиш.

Здравей, ростислава, добре дошли на теб и Румен!  И моето момиченце се роди на 18 юни Heart Eyes

Днес времето ще е чудесно (поне в София).  Желая ви много слънце и приятни разходки Hug

Общи условия

Активация на акаунт