Без да съм съгласна, таткото може ли да слага снимки в интернет на детето

• 5 421
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
Аз не разбрах дали си опитала да поговориш с бащата за снимките. Току виж се оказало, че той е съгласен да ограничи достъпа до близките си хора. Това е най-добрият вариант, в случай че смяташ той да е част от живота на детето. Дори и да докладваш тези снимки, как ще го спреш да си направи собствени в бъдеще и да си ги качва където пожелае?

# 46
Опитах, да. Отказа, защото винаги се противопоставя.

# 47
  • София
Ами аз те разбирам, нямаше да ми е приятно и на мен, ама изобщо. Разбирам и защо си му дала снимката, това е човещина от твоя страна, която за съжаление е хвърлена на вятъра.
За жалост, освен съчувствие друго не мога да ти предложа, моят бивш също качва снимки на детето, нормално е, искам или не, включително и такива, които никак не одобрявам, ама ... Макар че ние се разбираме достатъчно добре с баща му и ако не ми харесва някоя снимка и го помоля да я махне, не се дърпа.
Та не написах кой знае какво, ама се впечатлих от толкова проявяващи разбиране към мъжа Simple Smile Та реших да те подкрепя морално поне Simple Smile

# 48
Благодаря ти,
той не е лишен от достъп до информация от какъвто и да е било род. Много упреци търпя заради това. Не зная до колко осъзнава, че малко биха се държали така. И при малкото нещо което поисках , да махне тази снимка , не пожела. Понякога си мисля че ще е много сложно за в бъдеще.

# 49
Понякога си мисля че ще е много сложно за в бъдеще.
Сложно може да  бъде ако припознае детето. Разбирам, че все още не е прието да се пише баща неизвестен. Мисля, че това скоро ще се промени. Неразбран БНД може много да усложни живота, а издръжките в БГ са мижави.
Не зная до колко осъзнава, че малко биха се държали така.
Осъзнаване няма, ще се държи така, ако му позволиш. Разбирам, че искаш човешки да постъпваш, но ако от другата страна няма взаимност, няма как да се получи.

# 50
Със сигурност ще е по-сложно, ако признае детето. Но дори и да го признае, голяма вероятност има до няколко месеца след това да му попремине ентусиазмът. За съжаление винаги остава вероятността да се радва да ти трови животеца и особено в случай, че родителският ентусиазъм не е практически свързан със задължения, които да му нарушат душевния комфорт....

# 51
Напълно разбирам притесненията ти и ти съчувствам. Дала си му снимката от човещина, а той като че ли нарочно я използва по този начин. Непременно я докладвай и дано я махнат. Все пак на тази снимка те има и теб, макар и отвътре.

Много си човечна, щом въпреки неговото държане, ти все пак го държиш в течение на нещата. Но един съвет, наиситна по-добре да не признава детето. Още повече, че щом са ви такива отношенията и  винаги е на опозиция, ще съм вгорчиш живота. Той сигурно заради мижавата издръжка не иска, но и по-добре. Изобщо не настоявай, но и не му казвай, че не искаш да го припознава. По-късно ще ти създава поблеми за всичко! Няма да иска паспорт да му се издаде сигурно, най-малкото. Аз нямам личен опит, но сестра ми и племенника са си патили доста.

Не съм съвсем нащясно с нещата, защото не съм се сблъскавала, но най-добре си пиши "баща неизвестен" в акта за раждане, а детето може да носи твоето име като бащино или това на твоя баща.

Успех!

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 21:41 от Епона

# 52
И във връзка с по-горните съвети да не вземеш да му кажеш 2 часа след раждането след добиране до телефон Честито бля-бля...първо си оправи документите с името на детенцето, тогава го уведоми, че е баща.... в противен случай като нищо ще почне да виси пред родилното, че да дава акъл как да го пишеш на негово име, а в такъв момент сама млада жена едва ли много много мисли (без да се обиждаш, mimiSmile, не искам да те засегна по никакъв начин, просто мисля с акъл на "гадна" лелка  Mr. Green на която акълът при раждане на 20 беше един, на 35 друг  Mr. Green ).

# 53
  • София
mimiSmile,
звучиш параноично и се поддаваш на нереални страхове.
Не отричам, че има много извратеняци и всякаква измет в Интернет, но ги има и навсякъде около нас. Можеш да предпазиш детето си да не бъдат качвани снимките му по разни сайтове, но имаш ли гаранция, че докато се разхождате в марка, някой не ви гледа с мръсни помисли, или друг някой не ви снима?
Не искам да те плаша, а да те успокоя. Има толкова много снимки на бебета по сайтовете, че вероятността снимка на твоето дете да бъде използвана от мошеници е нищожно малка.
От  написаното от теб останах с впечатление, че таткото използва всеки случай да ти прави напук. Ако съм права за това, тогава имаш голям късмет, че не иска да припознае детето. В противен случай от момента, в който го впишеш като баща до навършване пълнолетие на детето ще му изпаднат хиляди възможности да те подлудява. Може да ти прави номера при записване на ясли или детска градина, а след време и за училище, да те размотава по дела, при излизане в чужбина и много други.
Моето дете е припознато от баща си и не е минал и ден, през който да не съм съжалила за това.
Ако таткото не те придружава на прегледи, не зная  защо въобще го уведомяваш, че и снимки му даваш. И още от сега се приготви, че той ще качи всяка снимка, която си му дала във ФБ. И май няма да е от гордост, а за да те ядоса.

# 54
Мисс Пиги  Peace

На мен точно това ми е много противно, параноята около снимките. Позволяват си мои познати да ми дават акъли - недей качва снимки на детето във ФБ, има толкова лоши хора, па и с лоши очи гледат Joy Joy Joy

# 55
Мисс Пиги  Peace

На мен точно това ми е много противно, параноята около снимките. Позволяват си мои познати да ми дават акъли - недей качва снимки на детето във ФБ, има толкова лоши хора, па и с лоши очи гледат Joy Joy Joy
Оф  newsm78 newsm78 Peace Точно параноя е това.

Да не му дава снимки повече и това е.

# 56
Мисс Пиги  Peace

Оф  newsm78 newsm78 Peace Точно параноя е това.

Да не му дава снимки повече и това е.

И не само параноя .
Ако не беше отказал да признае детето и бяха в добри отношения , сигурно нямаше да го има казуса . Peace

# 57
Абе не знам конкретно, ама каквито права има майката, такива има и бащата, ако той е такъв наистина. Може да си прави каквото иска със снимките, да ги чаква където реши. Аз дали питам моя мъж къде да качвам снимките на детето ни Crossing Arms

# 58
Абе не знам конкретно, ама каквито права има майката, такива има и бащата, ако той е такъв наистина. Може да си прави каквото иска със снимките, да ги чаква където реши. Аз дали питам моя мъж къде да качвам снимките на детето ни Crossing Arms

Така е ! Peace

# 59

Така е ! Peace

Аз пак на терсене, ама да си кажа. На теория е така, ама не съвсем  Mr. Green Примерно и майката, и бащата могат да водят детето някъде, ама аз не бих се радвала ако БНД заведе детето на бар или в някой стриптийз клуб.

Ако майката качваше снимки на детето във ФБ, тогава няма право да се оплаква, че БНД и той прави така. Ама при положение, че тя е категорично против, поне има моралното право да не е съгласна. А че няма на кого да се оплаче, това е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт