Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Имам ли право да не позволявам снимки на бебето ми да се публикуват в интернет, ако не желая това?
Как мога да попреча на баща ми да публикува снимки на детето ни в интернет?
Кой има право да взема решение дали да се публикуват снимки на детето в интернет?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Имам ли право да не позволявам снимки на бебето ми да се публикуват в интернет, ако не желая това?
-
Как мога да попреча на баща ми да публикува снимки на детето ни в интернет?
Като майка имате право да изразите своето несъгласие, но ако баща е родител на детето, той също има право да публикува снимки с него. В този случай най-добрият начин за разрешаване на въпроса е постигане на компромис и ограничаване на достъп до снимки само за определен кръг от хора. Можете да поискате ограничаване на достъп или да използвате опциите за закриване на профил или докладване на снимки в социалната мрежа.
-
Кой има право да взема решение дали да се публикуват снимки на детето в интернет?
Като родител имате право да решавате кои снимки на детето могат да бъдат публикувани в интернет. Ако и двамата родители са законни настойници, те трябва взаимно да постигнат съгласие относно използването на снимките. За да защитите поверителността на детето, ограничете достъпа до снимките само за определен кръг от доверени лица.
-
Какви са рисковете от публикуване на снимки на детето в интернет?
-
Какво да правя, ако биологичният баща откаже да признае детето?
Та реших да те подкрепя морално поне