Роднините ни в чужбина

• 23 330
  • 380
  •   1
Отговори
# 285
  • в рока
Абе каква си конспираторка тиfeiam .....
Не забелязваш ли,че нещо на теб ти куцат обясненията . В първите страници ме обвини в липса на хумор,без да се вгледаш в поста ми,сега пък имам тактика  Rolling Eyes

# 286
  • Boston, MA
И аз познавам хора, които от неквалифициран труд (чистене на къщи и строителна работа) живеят сравнително добре. За социални помощи в Щатите точно не може да се говори, знаете.

Иначе за намиране на работа и от моята уста са излизали подобни.

Ето един казус - майка ми, да е жива и здрава, е в добро здраве, вече пенсионерка, и в сравнително ок финансово положение. Обаче умира от скука. Първо й разправях, да вземе да помага на някого, да води и да взема дете от училище примерно, ако няма баба и родителите работят. Не малки деца, тя не може да търчи след тях, но някой ученик в малък клас. Не става. Кой щял да дава пари за това.

После й предложих да отиде да дава доброволен труд в библиотеката примерно. Да, хубава идея. Ама не. Притеснява се, че ще й се смеят ли?

Нищо чудно и за мен някоя братовчедка да каже сляпото прогледна.

# 287
Отидоха далеч, изкарват си хляба с ( о, ужас) неквалифициран труд и си гледат 2те деца, които някак говорят вече френски, английски и български. Фокусирали са е в/у тях и в/у техните шансове.
Какво повече трябва да докажат и на кого, за да не ги гледат сънародниците им у нас с презрението, с каквото никой не ги гледа в Канада.

Основна разлика с икономическата действителност у нас, както вече споменах, с развитите страни, въпреки че след като влязохме в ЕС и нас ни водят такава. Laughing
Там можеш да работиш неквалифициран труд и да живееш прилично. У нас стандартът не го позволява още. Но има и вариации, разбира се.

# 288
  • в едно миланско село
Абе каква си конспираторка тиfeiam .....
Не забелязваш ли,че нещо на теб ти куцат обясненията . В първите страници ме обвини в липса на хумор,без да се вгледаш в поста ми,сега пък имам тактика  Rolling Eyes

не, не забелязвам, но съм сигурна, че ще ме насочиш къде точно  Sunglasses
за сметка на това не си допълвам-поправям-трия публикуваните мнения.
и се извинявам, когато съм недоразбрала. човещинка, знайш как е  Wink

# 289
Докато не ги питаш как могат да живеят в тази кочина, или не го нахокаш за шкембе чорбата всичко е в рамките на приемливото  Laughing

# 290
  • в едно миланско село
Докато не ги питаш как могат да живеят в тази кочина, или не го нахокаш за шкембе чорбата всичко е в рамките на приемливото  Laughing

е как ще се хокаме за шкембе чорба?  Shocked
това е една от рецептите, която всеки уважаващ се емигрант носи до сърцето си и усъвършенства постоянно  Laughing

# 291
  • Boston, MA
Сакън, шкембе чорба с прът не пипвам.  Grinning

# 292
  • в рока
Феиам,редактирам мненията си заради случайно допуснати правописни грешки.Спокойно,безценния ти съвет за стимула към нас ,останалите в България ,от днес нататък ще ми бъде като мантра.Добре,че са такива като теб,които виждат проблемите ни ,че видиш ли ,ние не можем

# 293
От къде го намирате това шкембе, аз направо се разтворих кулинарно всред гулаши, оцет и щрудели. Само да ме почерпи някой обаче....с черпак мога да посегна  Blush
(въртим, сучем, гледам все да подръпнем темата встрани от плюнките, ама....)

# 294
Не разбрах дали ти харесва гулаша, ама такава вкусотия не очаквах да е. Crazy

# 295
  • в едно миланско село
Феиам,редактирам мненията си заради случайно допуснати правописни грешки.Спокойно,безценния ти съвет за стимула към нас ,останалите в България ,от днес нататък ще ми бъде като мантра.Добре,че са такива като теб,които виждат проблемите ни ,че видиш ли ,ние не можем

не се и съмнявам  Joy

От къде го намирате това шкембе, аз направо се разтворих кулинарно всред гулаши, оцет и щрудели. Само да ме почерпи някой обаче....с черпак мога да посегна  Blush
(въртим, сучем, гледам все да подръпнем темата встрани от плюнките, ама....)

Рокси, заповядай, пълно е с шкембе в месарниците тук, че го и готвят даже  Sick
(не мож да стане, даже  Лени не фана дикиш  с инак интересни размисли  Wink)

# 296
  • в рока
Цитат
не се и съмнявам

Не, и не бива.Вярвай си както досега Wink

# 297
Ти и 10ц пробвахте и се надявах да стане интересно, ама на. Твърде много рода, приятели и познати ослепели в пустата чужбина.

# 298
  • в едно миланско село
Цитат
не се и съмнявам

Не, и не бива.Вярвай си както досега Wink

като казват първото впечатление... ни хумор, ни ирония  Laughing

# 299
  • в рока
Цитат
като казват първото впечатление... ни хумор, ни ирония

Да,да.........

Цитат