Професионални серии за коса - Тема 33

• 57 772
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Издръжливостта на косата след фризьор наистина е в пряка връзка с по-голямото нагряване, с по-високата температура на уредите там - косата се изпича и фиксира, затова и издържа повече. При домашна употреба аз не смея да работя с такива градуси, вероятно и пресата ми/сешоарът ми ги нямат. И съответно прическата ми не е така издръжлива. Забелязала съм, че при професионален сешоар косата ми понякога започва да дими  Shocked, което винаги ме е стряскало; вкъщи не бих допуснала такива радикални действия.

# 721
Няма да споря. Познавам по- добре косата си, мека е и не държи форма само със сешоар.  Peace

Спор няма Simple Smile просто всяка коса е различна, но една нормална и здрава коса става винаги по добре с сешоар.

Аглая Епанчина, ползвам абсолютно същия сешоар като на фризьора ми ,но косата ми никога не става така добре както той ми я прави и не става дума само за форма. Просто си чуствам косата някакси по чиста и жива.

# 722
Точно в изпичането е ключът. Една фризьорка ми изправя косата за 10 минути, друга за 30-40, все с професионални сешоари. Втората все ме е страх, че ми гори косата, но пък след нея прическата стои до другото миене, което може спокойно да е след 3 дена, а прическата на първата издържа няколко часа, като първите къдри се появяват след час. Ако не се "изкара" напълно влагата от косата, няма как да се задържи прическа. И от ръчичките на съответната фризьорка зависи де.

# 723
  • в 1001-та нощ
и от мен един глас за това, че формата зависи от уменията на фризьора - при положение, че техниката е ОК  Peace

човек сам в къщи трудно издържа дълго със сешоара в ръцете (омаляват), обичайно професионалните са по-тежки, изключвам все по-новите модели, които са все по-леки

за пушенето на косата - виждала съм от преса как пуши, в случаите, в които косата не е изсушена добре със сешоара - това я убива направо

затова, ако на мен ми се наложи преса - то винаги е поне 5 часа след сушенето, за да може всяаквата остатъчна влага да е изчезнала

относно професионалното изправяне със сешоара - бях пускала едно хубаво клипче с обясения и превод  Peace

от моя опит меката и фина коса е по-податлива на обработка и държи форма  Blush

# 724
Алена, а коя е тая колагенова терапия на Шварцкоф от която си доволна,може линк,отдавна искам с колаген нещо да взема ,нали прави еластична повече косата

# 725
Видях че във feelunique има продукти с колаген с марката La brazilianna, и се чудя дали да заложа на такъв продукт,някой ползвал ли ги е?

# 726
Момичета разгледах сайта на feelunique , но не намирам цените да са по ниски от тези по магазините. Не знам как е в сравнение с цените в Бг , но с английските определено няма разлика.

# 727
Преди време пазаруването във feelunique беше по-изгодно. Сега непрекъснато увеличават цените. Само преди месец шампоан на Kérastase струваше 16.88 евро, вече е 17. 55. Направих справка, че преди повече от година съм го купувала за 15. 19. Същото е и с другите марки.

# 728
  • в 1001-та нощ
Видях че във feelunique има продукти с колаген с марката La brazilianna, и се чудя дали да заложа на такъв продукт,някой ползвал ли ги е?

аз съм ползвала техен финиш с колаген и еластин  Peace

за колагена - това е продуктът http://www.flatironexperts.com/Schwarzkopf-Bonacure-Collagen-The … /shbcctherapy.htm

а това са стъпките - http://www.sleekhair.com/8603.html

# 729
от къде мога да поръчам Алена,от този сай който си дала ли ,доставят ли до България?вВЪВ FEELUNIQUE нещо не ги намирам

# 730
  • в 1001-та нощ
аз съм го поръчвала от тук http://www.hairsupermarket.com/p/612 но сигурно го има и на други места  Peace

# 731
Да кажа че в ягодката докато си търся намерих ето това на Джойко доста изгодно, даже и поръчах преди малко

http://oth.strawberrynet.com/haircare/joico/k-pak-shampoo/93823/#DETAIL

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 13:47 от DELI22

# 732
Преди малко поръчах протеина на Афоджи без балсама. Имам спомен, че отзивите за него не бяха като да е незаменим продукт, а и когато го ползвах (бях поръчала малките разфасовки на двустъпковата терапия) не забелязах да е кой знае какво.

Обаче сега взех да се замислям - не е ли по-добре да се ползват заедно. Може ли да заменя балсама с такъв на друга марка?

# 733
  • в 1001-та нощ
спокойно можеш да го ползваш и с нещо друго (за мен дори е препоръчително  Blush )

# 734
Мерси, Алена. Тъкмо започнах да се нервирам защо не поръчах и балсама, при положение, че цената му е съвсем приемлива. Но сега се успокоих.  Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт