Професионални серии за коса - Тема 33

• 57 787
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Аз имам проблем с това,не само заради цветът,но и заради пресата и сешоара.Убедена съм,че каквито и предпазващи продукти да слагам,пресата изгаря косъма и го уврежда.Не съм ок да слагам преса през ден,както не съм ок и да ходя с нефризирана коса,за да ми е здрава,примерно.Косата ми е гъста,плътна и никога не се е омазнявала.Не се замърсява с интензитета на замърсяване на повечето коси.И моята коса,както на MiaGia на 3-тия ден все още е чиста и не виждам причина да я мия.
Не мога да разбера защо някои дами се изненадват толкова от това.Това,че косите им се омазняват и замърсяват още на втория ден,не означава,че с всички коси е така.
Питането ми беше преди всичко за обема,защото от известно време почна да губи обем,без да е мръсна,което не ми харесва и се принуждавам да я мия на 3 дни примерно.
Епона,тук изобщо не става въпрос за идеали,а за нуждите на косата,което според мен е много индивидуално.

# 676
Преди години си миех косата един или два пъти в седмицата. Вероятно повлияна от всеобщото мнение, че е вредно за косата да се мие често и се смята за гордост, ако удължиш миенето на косата. А тя беше хубава в същия ден, или на следващия ден. След това клепваше и ставаше изключително суха.

Мазна никога не е изглеждала, нито корените са ми изглеждали мазни, защото косата ми по принцип е суха и твърда. И през повечето време косата ми изглеждаше ужасно. И други грешки съм правила, като да изрусявам вече изрусена коса.

За някои може да е парадокс, но откакто започнах да я мия по-често косата ми е значително по-здрава и хубава, разбира се с правилните продукти.

Затова никого не искам да агитирам или съдя, а просто да споделя, че откакто я мия през ден съм щастлива, защото косата ми изглежда всеки ден красива и се чувствам в пълния си блясък  Embarassed

# 677
Привет! Момичета моля ви препоръчайте ми нещо за предпазване на косата от слънцето (тънка, късаща се, изрусявана коса)! В събота заминаваме на почивка и тъпото е, че ПРЕДИ това, в петък, ще трябва да се боядисам. Бих искала да я пощадя още една седмица и да я боядисам като се върна, тамън цветът да е свеж, но това няма как да стане, защото ще съм директно на работа. И според вас да сложа ли сега, преди почивката, някоя ампулка?  newsm78 Примерно зелената на Керастаз или е по-добре после, след боята? (А вчера правих терапия в 2 стъпки Афоджий, че нали след боя не е добре да се нагрява.) Предварително благодаря!   bouquet

Feeling, пристраши се да поръчаш от ЛФ? Wink Моля ви с Аглая после да споделете кога и дали са пристигнали нещата.  Hug

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 10:02 от ♥Пандичка♥

# 678
На мен хич не ми се искаше да поръчвам от lookfantastic, предвид отзивите ви за непристигналите/бавещите се поръчки. Но във feelunique няма Paul Mitchell, за съжаление. Дано нещата пристигнат благополучно, ще пиша...

По въпроса за миенето: аз си мия косата през ден, защото моята има нужда. Вероятно и ако ми беше суха, пак щях да я мия, защото ползвам стилизанти, финиши, получава се натрупване, което никой не може да ме убеди, че не се отразява на вида й. Ето, Mina`s mom пише, че при все че е чиста, косата губи обем. Това е индикация, че е нужно да се измие.

И друго - не се плашете чак толкова от сешоари и преси. Години наред през ден си изправях косата и нищо ми няма. Сега не го правя с такава честота (имам предвид пресата) само защото тенденцията клони сякаш към по-къдрави коси. Но с правилните грижи пресите и сешоарите не се отразяват пагубно.

# 679
Аглая, за съжаление зависи от косата. Познама хора, които имат уникална дълга, гъста коса, с плътен косъм, които ползват преси/сешоари/топират редовно без никакви термозащити или каквато и да е специална козметика и костите им са в перфектно състояние. А аз - 2 пъти преса седмично, подстригване през месец, стотици левове за професионални простотии и.. резултатите са си все така пагубни. Представям си какво би било без тези професионални простотии.  Rolling Eyes Mr. Green

# 680
  • в 1001-та нощ
жените с най-красиви коси, които познавам - са с природно здрави и красиви коси; и въпреки инквизициите и никаквите грижи имат това богатство  Confused Hug  bouquet

за нас, които нямаме този природден дар остават грижите  Blush

за сметка на това сме дарени с нещо другол за което някой друг въздиша в захлас  Blush Hug  bouquet

# 681
Редактирам се. Поръчах тези:

http://zlatnaribka.com/shampoan-sled-slynce-lakme-sun-care-100-ml-0-2794.html
http://zlatnaribka.com/maska-sled-slynce-lakme-sun-care-50-ml-0-2793.html
http://zlatnaribka.com/uv-zashtiten-spreji-lakme-sun-care-100-ml-327-2841.html

Допаднаха ми, че имат малки разфасовки, точно колкото за 1-2 летни почивки.  Thinking

Поръчах и две ампули - една за изтощени коси Лореал и една против накъсване Форсвектор. По-скоро ще ги сложа като се върна от почивката след като се боядисам.  Thinking

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 11:37 от ♥Пандичка♥

# 682
Дори и да имаш красива и здрава коса по рождение, когато се грижиш за нея с подходящите продукти има огромна разлика в състоянието и. Косата ти може да си е красива, но ти разбираш, че може и повече и се стремиш да постигнеш максимума в грижите за нея. Рано или късно тя ти се отблагодарява с възможно най-добрия вид и комплиментите също не закъсняват  Heart Eyes Peace

# 683
Не знам, сигурно е индивидуално. Моята коса е в ужасно състояние каквото и да я правя. Спряла съм пресата отдавна, оставям я сама да съхне, маски с масла, професионални продукти, абе всичко. Само че ефект няма. В началото като започнах да ползвам хубави продукти на всеки един му виждах действието - хубав, лош или липсващ. Сега все едно нищо не правя. Косата ми си е една и съща - суха, суха, не се трае. Не съм я боядисвала вече месец, та не е от боя. Не знам, ще кажеш че боледува нещо. Забравих да кажа, че от два месеца пия и Мерц.  Crazy А не е като да не съм се родила с хубава коса. Беше си чудна докато не родих второто си дете, а я миех с каквото ми падне. От тогава съм във вечна битка със сухотата и накъсването, много често и с косопада.  Sad

За протокола - и аз я мия през ден, само и само да й сложа балсам или маска, не че е мазна или мръсна. Понякога обаче е толкова ужасна, че я мия и на другия ден. Имам чувството, че й влияят настроението ми,  промените в климата, курса на долара, цената на петрола и кризата в Гърция заедно.

# 684
  • Велико Търново
  CheckPlease,все едно описваш моята коса Crazy Глезя я подобаващо- с добавки,масла,проф.продукти,но....след измиване,ако не й сложа стилизиращи продукти и не я изсуша с дифузера,изглежда ужасно Confused Че и сезонен косопад ме налегна ooooh! Ще отскоча в темата за него,за да си избера и подходящи ампули...
  Иначе,аз мия косата си през 2-3 дни най-много,защото освен замърсения въздух и праха,които попива косата,тренирам и след изпотяването в залата ми е невъзможно да я оставя в това състояние Crazy Въпрос на лична преценка и усещане Peace,няма универсално правило Wink
  Искам и да попитам - досега един от шампоаните,които ползвам е Волюмактив на Керастаз,на привършване ми е и се чудя между  Bain de force на Керастаз и Age Supreme на Лореал Thinking  кой от двата действа по-уплътняващо?

# 685
Check Please, според мен при теб има натрупване на силикони и си прекалила с грижите.....убедена съм в това!....100%  Simple Smile
Преди не вярвах, че човек може да прекали с маските, докато не се убеди сама.
Решението е дълбоко почистваш шампоан, по-малко продукти без отмиване и може да наблегнеш на маслата.

# 686
 Embarassed Embarassed Embarassed

Относно миенето - на 5-6 дни. Косата ми е много суха, обемна, твърда и освен това отнема много време за да изсъхне. Общо-взето гледам да имам поне половин ден когато си мия косата. Rolling Eyes

# 687

Melany99 моята е същата  Peace и аз си я мия на 5-6 дни. Всяка коса е различна и изисква различна поддръжка. Просто повечето жени, като кажеш така си представят мазни, сплескани, мръсни кичури около лицето, защото съдят по своята коса и нейните изисквания...

# 688
Check Please, според мен при теб има натрупване на силикони и си прекалила с грижите.....убедена съм в това!....100%  Simple Smile
Решението е дълбоко почистваш шампоан, по-малко продукти без отмиване и може да наблегнеш на маслата.

Вчера ми мина тази мисъл през главата.  Embarassed Забелязах също и че без финиши напоследък косата ми е малко по-добре.
Сигурно хиляда пъти е писано, но можете ли да препоръчате някакъв дълбоко почистващ шампоан? И да попитам също, като е такова положението само шампоана без балсам ли да ползвам известно време?

# 689
  • Велико Търново
Check Please, според мен при теб има натрупване на силикони и си прекалила с грижите.....убедена съм в това!....100%  Simple Smile

Вчера ми мина тази мисъл през главата.  Embarassed Забелязах също и че без финиши напоследък косата ми е малко по-добре.
Сигурно хиляда пъти е писано, но можете ли да препоръчате някакъв дълбоко почистващ шампоан? И да попитам също, като е такова положението само шампоана без балсам ли да ползвам известно време?

Тъкмо щях да задам същите въпроси Wink  bouquet
Аз писах по-рано за този си проблем,и по съвет на Алена се отказах временно от реконструкторите и финишите;засега ползвам само ш-н и маска Дийп кеър на Лакме,и ш-н Волюмактив-а като маска с него използвам тази,на Вела за изтощена коса.Разполагам с хидратиращия на Афоджий,Хрома рич и маски-Инфра на Чи и Форс вектор,но съм ги оставила да почиват Wink Понеже се притеснявам да не ми се изсушат прекалено краищата,ползвам по малко кристали там Confused

Общи условия

Активация на акаунт