Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 174
  • 617
  •   1
Отговори
# 405
Ние пък денем спим със сто зора! И не иска да стои сама - мрънка, ръмжи, накрая реве. Та я грабваме и хайде по паркове, че само там спи и виждаме мира.
Нощем си спи. Даже тази нощ направи пауза от 22:30 до 2:30, после 5:30, 8:30. Което е перфектно и се наспах идеално Simple Smile

Обаче снощи ми повърна на фонтан, тази сутрин пак, но по-малко количество. Тъкмо докато я вдигна да се оригне и хоп. Сега пък това да го мисля Rolling Eyes
Освен това по лицето й са излезли едни ситни червени, грапави пъпчици, с бяло връхче. Чудя се това пък какво е сега...Може да е от слънцето си мисля? Или е от крема против слънце на Веледа, с който я мазах. Като видях, че се е обринала и го метнах в кофата. Сега се чудя какъв да купя? Препоръки? (Исках Бочко, но никъде не го намирам).

А тоя НОИ направооо #2gunfire Звънях да проверя какво се случва, но явно бяха в обедна почивка и никой не вдигна. Към 14 пак ще звъня Crossing Arms

# 406
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug

Сам и Мая се е опъпчила така. Не се притеснявай, не е от крема или слънцето - това е тъй нареченото бебешко акне. Много е грозно, но не е опасно и ще мине от самосебе си. Получава се от чистенето на организма на бебето от твоите хормони получени при раждането и понякога и от чистенето от лекарства приемани по време на бременността. Не се маже с нищо, пъпчиците не се човъркат, не се стискат, търкат и тн, само се мие личицето с чиста водичка и евентуално с мек бебешки сапун (или каквото ползвате). Предполагам педиатърът ви ще ти разясни всичко, но не е притеснително.

Ние днес сме за първи ден сами с 2те малки. В общи линии за момента деня ми протича така - цица на едното, цица на другото, смяна на едно малко дупе, смяна на друго още по-малко дупе, хранене на едното, хранене на другото, едното заспи, другото се събуди и така. Малко по-късно излизаме на разходка, да видим как ще е.  Crazy

За слънцезащитните - аз все още не мажа, някъде бях чела, че не е хубаво преди да станат на 3 месеца, а и Мая с тези ужасни пъпки не ми се струва редно да я мажа с каквото и да било. Гледам да я държа на сянка и съм и поръчала шапка със слънцезащитен фактор.  Heart Eyes

# 407
  • sofia
Mia66 Hug
Четох за тези скокове в разтежа - може и това да е - в действителност сега сме в трета седмица.  Grinning обаче той си изразява нуждите предимно нощем...Иначе през деня си го оставям в спалнята - там е тихо и спокйно - може би наистина е грешка...Май сега е моментът да го приуча да спи на всякакъв шум...  bouquet
samm, и ние от време на време повръщаме на фонтан (или по-обилно) и аз много се притеснявам. иначе винаги връща след хранене, оригва се мноооого рядко.. Confused
А иначе и ние имаме няколко пъпчици - малки червемички с леко връхче - по брадичката и по бузките...Четох, че можело да е бебешко акне, но най-добре педито да каже. Simple Smile
Ние за сега сме излизали един път само...чудя се по кое време е най-добре да го изкарвам newsm78 То все още не е много жега...и се чудя колко да го обличам...  Shocked

# 408
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И аз имам същата чуденка за обличането.  newsm78 За сега я обличам с боди и гащеризонче и я завивам с една пелена, ама все се чудя добре ли е, а не е да нямам опит.  ooooh! Ама това време много ме обърква, хем е топло, хем уж е само май месец. Ама май е добре за сега, щом не съм я претоплила.

# 409
Благодаря ви Hug

Знам, че сигурно е нормално, но понеже имахме един друг вид пъпки, тези сега са по-различни, та си викам - пак ли бебешко акне?! Реших да не е нещо друго Rolling Eyes Но сигурно прекалено се вторачвам Peace Ще чакам търпеливо да се изчисти сама. Сутрин почиствам личицето с преварена водичка. Вечер при баня и го мия също.

Хм, май сте прави, че е рано за слънцезащитно. Ама слънцето е направо лятно, а сенника на коша ми за новородено не е много голям. Та се уплаших, че ще я жарне слънце. Ама май ще трябва да мятам пеленки, докато не стане на 3 мес., че да мажем крем.

За обличането и аз много се притеснявах, но забелязах, че с плюшения гащеризон и е топло и тези дни в жегата излизахме по боди с дълъг ръкав и памучни ританки, покрита с тънка пелена. Ако духне вятър носех и по-плътно одеалце, което й мятах. Детето се чувства добре и педиатърката одобри Peace

# 410
  • Sydney
Ние днес ходихме при педиатърката... официално я записа, утре отивам да си взема болничния...
пък да знаете как паднаххх... сега ме боли, амааааааа

# 411
ох момичета колкото повече расте човечето, толкова повече не мога да се добера до компютъра. Само на вънка спи като хората и е мирясал, вкъщи вампирясва...

Честити бебчета на nnadiaa, mime, itlins. Много щастие и детски усмивки!!!  bouquet
dion стискам палци за успешен финал с едно здраво и красиво бебче!!!! Hug

Имам въпрос към отзивчивите дами от Лалече лига - От вчера изведнъж гърдите ми станаха много меки, но бебчо негодуваше, давах му от двете гърди. След 4 часово спане обаче гърдите пак меки...и днес нервно бебе дето все иска да яде...давам му начесто да суче, общо взето когато поиска, наливам се с течности(за сметка на предните дни, дето все в движение и се хранех с каквото ми попадне)....нещо друго, което мога да направя?                     За колко време ще ми се възстанови кърмата, която му стигаше на бебчо досега?

Бях обещала да показвам снимки от нашата фотосесия, ето ни: http://snimkieli.blogspot.com/2012/04/iii.html

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 17:35 от laguna

# 412
Не трябва ли да се местим в друг под форум?  newsm78
Някой да помогне
 Hug

# 413
laguna страхотни снимки! А малкия много прилича на теб  Hug
Мисля си, че и при вас има скок в растежа и затова не му стига млякото, като гледам линийката ти сте 6-та седмица.

Ако почти няма неродили Априлки може да се преместим вече в Родени 2012г., подфорум на За бебето и детето. Мога да помагам, но  ....... първо трябва заглавие на темата да се измисли  newsm78
Давайте предложения.

# 414
Ау, laguna, страхотен е малкия мъж!  Heart Eyes Снимките са невероятни!

За мекиците (меките цици  Mr. Green) аз го имам тоз феномен от седмица вече - явно тоз път доста бързо ми се регулира кърмата (предния път си течах повече от месец) .. Често сучене, течности и почивка.. т'ва е лекарството.
Аз си пия и чайчета (БГ и ХИП) ама те са ми по-скоро за лично успокоение и за анти-коликов ефект на кърмата Simple Smile
Обикновено за 2-3 дни се регилират нещата при тия "скоци"  Hug
Да знаете - видите ли цифрите 3, 6 и 9 - в седмиции месеци - да сте си готови за драмата  Crazy

Уф тва мойто цял ден спииииии и не ще да яде - с 300 зора и пробутвам някоя цица.. А нощем е като вампир  ooooh! И полусънена не иска да яде през деня - попадне ли й мляко в устата почва яката нерва  Twisted Evil (спи й се) .. Ем то само със сън не става номера..
Ако се водя по нея - едвам ще скалъпим 5-6 хранения на денонощие (3-4 от които през нощта).. Обаче има лоша майка и поне още 2-3 от нея добавя  Mr. Green

Нямаме количкааааа и ще лудна вече.. не че мога да я свалям (мразя епизотомии и всякакви шевове  ooooh!) че и кокалите ми се събират (явно) и всичко ме болиииии .. като бях бременна не помня да съм се разтягала толкоз  Crazy

А кога намирате време за ядене?
Аз след обед съм и с двамата - баткото добре че се позанимава доста сам.. ама малката кръвпийка грам не ме оставя .. камо ли да сготвя нещо за вечеря (ще ме изгонят от вкъщи усещам  Twisted Evil). Та го карам на мюслита и кисело мляко Simple Smile

# 415
  • sofia
Момичета, да ви питам - вие по колко време прекарвате навън? И как се храните през времето, когато сте навън - кърмите се или си носите кърма в шише? ooooh! Много ми е сложна още организацията - ние онзи ден излизахме, но за малко, за да моьем да сме си вкъщи за кърменето...Но никак не е удобно така... Rolling Eyes

# 416
Оххх, момичета, все си повтарях преди да се роди бебка - само да излезе да я видя, да ми е спокойно, а докторите ми казваха - мила, те тогава започват истинските притеснения  Simple Smile И уви, уверих се в това! Вече минаха 25 дни, а пъпчето си седи на мястото! Нямаше да ме притеснява това, ако при всяко промиване със спирт малката не се дереше като че ли ще я коля! Милата реве, чак почервенява от болка, а пъпа е спокоен - няма червено, няма секрет, нищо обезпокояващо, но както е спокойна по време на смяната на памперса, в момента, в който сложа спирта и я усещам как умира от болка. Много ми е мъчно за нея и не знам какво да направя!  Cry Иначе обработвам с нещата, които ми изписаха от родилното. В болницата ми казаха, че не я боли, но всеки път е едно и също, така е от около седмица вече, мъча си детенцето и ще се побъркам!

# 417
  • Пловдив
Лагуна - страхотни снимки и на двамата, много сте готини  Peace Hug
Silence - Ние сме на кърма само - ядем и бягаме на разходка, после като наближе време да става /понеже ядем през 3 часа горе-долу и бързаме обратно да се прибираме. Много кофти, не съм си взела още покривало или нещо, за да се храним навън,  newsm78 а и нямам дружки с които да се мотам, другите новородени бебоци от пловдив още не се мотат така като мен ....  Mr. Green
svetlinka21 - що така още сте с пъп  newsm78 нашият падна около 10-тия ден, иначе и ние много пищяхме като го мажехме със спирт, но с 90 градусов  Naughty

# 418
Бени, честито! А как мина прегледът - всичко наред?

Лагуна, аз пък се радвах, че гърдите ми най-после поомекнаха, то трябвало да се притеснявам Rolling Eyes Ама си имам кърма, та не мисля, че регулираните гърди са = липса на кърма - яде детето, чувам и виждам, че гълта. Та не мисля да пия и ям нещо по-специално.

Страхотен е малкият футболист, да ви е жив и здрав!!!

Духи, не разбрах защо 3-4 нощни хранения са проблем Rolling Eyes Ние ядем горе-долу в 23, 2, 5 и 8 сутринта. Така че точно 3 са ни храненията през нощта, даже 2, ако не броим това в 23 за нощно. Общо за денонощие яде към 8 пъти. Наддава нормално, както вече писах, така че сигурно е ок това newsm78

Silence, сега почивните дни прекарвахме и по 3-4 часа навън. Кърмя си я навън най-спокойно. То да имам тази леснота и да се занимавам с шишета си е грехота Whistling Камо ли да си прекъсвам разходката, за да тичам към вкъщи #Crazy newsm78 Намятам я нея и себе си с една пеленка, но по-скоро, за да е загърната като яде, че все има прах и падат разни неща от дървета и прочие,  не от притеснение Peace

svetlinka21, защо не се консултираш с педиатъра ви? Имам позната, на която пъпчето на щерката падна на 30тия ден. Така че това колко време ще отнеме не мисля, че е повод за паника. Обаче за кръвта не знам. Лично аз чистех с тампон за грим, напоен в спирт 90 градуса, после капвах 2-3 капки спирт и така докато не падна (на 10тия ден). После продължих тези процедури + ръсене с антибиотична пудра.
Дано скоро се оправите Praynig

# 419
duhi_puhi мерси много за отговора, за 4 часа успяхме леко да наваксаме с постоянно сукане.
Аз с първото ми дете така отслабнах бързо с мюсли и мляко, така че бързо ще влезнеш във форма.

Mia66 Не мисля че е криза на 6тата седмица, защото гърдите не са ми така меки от изсукване, а си седят такива и след 4 часа без кърмене, малкия търси, захапва и се нервира...
sammi и аз се радвах че не са ми напрегнати, но бебето не ме изсуква докрай, общо взето е лаком и нетърпелив и се отказва стане ли по бавно за хапване. И по този начин ми намали доста от кърмата, започнах да му давам от двете гърди като не му стигаше и изведнъж и в 2те гърди почти нищо...
Silence има такива блузки тип прегърни ме, дето само надолу смъкваш малко от блузата и не е нужно много да се разголваш....почти нищо не се вижда. Недей се съобразява къде си навън, една ръка като придържаш там и съвсем не се вижда...а пък ще си на въздух някъде на сянка, вместо завряна вътре. Ще свикнеш.

Общи условия

Активация на акаунт