Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 067
  • 617
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Zahar4eto_Eli  - честит принц, а на Духи -пухи - честита принцеса !!!! Да са живи и здрави последните попълниния в групата !!!!   bouquet
Ох, снощи имах тежка вечер - запушила ми се беше едната гърда и вдигнах 38 градуса, звънях на бърза помощ, пих един парацетамол и след н брой компреси и горещи душове помина болката .... Дано днес вече да нямаме такива изпълнения ..... Praynig

# 91
  • София
Честито на Духи-пухи и Zahar4eto_Eli! Да са им живи здрави бебенцата и скоро да си гушкат в къщи!

Krasi1982 същото ми се случи миналата седмица Cry Вдигнах 38,5 и се оказа че имам запушване на едната гърда. Изпих един парацетамол, цедих, нагрявах цяла вечер и слагах компреси със зелев лист. Имаше ефект, защото на следващия ден си бях ок и запушването го нямаше. Явно трябва да се вземат мерки веднага, че после става по-лошо.

# 92

аз, въпреки че имам дълъг кърмачески стаж, умувам дали всичко ни е наред, забравя се Blush
Въпрос към ЛЛЛ: педиатърката днес ми каза, че бебо преяжда или по някаква друга причина не усвоява цялото количество кърма, защото акито му съдържа нещо като пресечено мляко. Имам ли повод за притеснение?

Къдричка Hug,
Напълно разбирам въпроса ти, но като че ли малко противоречиво ми се струва хем да не го усвоява, хем пък да преяжда Rolling EyesОбикновено изпражненията на изключително кърмените бебета са с консистенция на „бъркани яйца“ ( цвят горчица Mr. Green), но разбира се винаги може да има различни нюанси и консистенция Peace.
Духи- пухи ти е пуснала и снимков материал Mr. Green, но ако все пак имаш съмнения, може да потърсиш 2ро мнение от педиатър, който подкрепя кърменето и е запознат  с последните новости и препоръки Hug

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 19:47 от velv

# 93
 Хайде честито и от мен на новите майчета и бебоците им.Аз още стоя и си чакам ,чак с мъжо ми се смеем вече уж всеки вика ще родиш всеки момент и това е от средата на март а така като гледам май аз останах последна.Явно бебето ще излезе голям инат.И аз имах снощи контракции започнаха в 4.00ч. сутринта до към 7.00ч. на 15 мен.но това беше всичко утихна и сега пак съм си в къщи и чакам.Утре съм на ЖК да видим този път АГ кво ще измисли пак.Лека вечер от мен за сега.

# 94
И въпрос към ЛЛЛ:
Бебка в началото яде по 12-13 пъти на нощ, а сега доста често спи по 2,5-3, даже и по 4 часа, ако не я събудя(т.е. някъде макс 10 пъти). .

Сатори Hug,
Много се радвам, че вече сте се нагодили и  кърменето не е болезнено Hug
От това, което пишеш, нещата звучат ок , но ако можеш да ми отговориш на няколко въпроса, може би ще мога да съм ти по-полезна Simple SmileЕто ги: Колко пъти за денонощие се кърмите? Бебунка само на кърма ли е? По принцип за изключително кърмени бебета минимумът хранения е 8 за денонощие. Естествено всяко правило си има изключения, но зависи и как е във  вашата ситуация – дали мислиш, че ще е удачно да я будиш за хранене по-често?
Хубаво е, че следиш пеленките – наакани/напишкани, други признаци са жизненост на бебето, тургор на кожата, наддаване Peace Чудех се дали досега сте я мерили как наддава?
Относно продължителността на кърменето  нещата пак са много индивидуални. Някои бебета имат нужда да сучат по-дълго, а други изсукват нужното им мляко за по-кратък интервал. Ако те притеснява, че се „дави“ в началото на кърменето, може да пробваш да изцеждаш мъничко кърма  преди това –съвсем нежно и внимателно  Peace
А за апетита – добре е, че хапваш, макар и насила. Специални препоръки няма, доколкото хранителеният режим е добре балансиран и разнообразен. Някои жени споделят, че определени храни оказват влияние върху количеството кърма, но това не е задължително за всички Peace
Ще чакам да ми пишеш Hug

# 95

Въпрос към ЛЛЛ: Имате ли препоръки за начина на хранене на кърмачките? Например храни, които бихте препоръчали като повлияващи количеството кърма? Какви течности да се приемат освен вода?

Сисмикс Hug,
Бебетата имат някаква обща идея за храните, които мама приема още от утробата Heart Eyes  Както писах по-горе добре е хранителният режим да е разнообразен и добре балансиран Peace
Освен ако няма някаква сериозна причина, кърмачаката не трябва да се ограничава откъмо определени храни или да спазва специална диета Peace Ето два материала, които може да не са ти попадали и се надявам те да са интересни и за другите мами:
Как да увеличим кърмата си
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485.0
50 суперхрани за бременни и кърмачки Mr. Green
http://missby.wordpress.com/2011/05/05/50-superfoods/
https://

# 96
  • София, св. Троица

Въпрос към ЛЛЛ   /също и към Духи -пухи, като по-старша в кърменето от мен   Mr. Green /- струва ми се че едната гърда не ми се пълни толкова, колкото другата и от нея тече по-слабо мляко, причина ??? Решение на проблема???

Здравей KRASI1982,
Честито бебе Иванина да е жива и здрава и много щастлива.  Hug  bouquet Би ли споделила колко кърмения имате за денонощие и как се чувства бебка, след като суче от тази гърда? Дали предлагаш едната или двете гърди на едно хранене? Дали тя приема и друго освен кърма?

Обикновено след като млякото слезе, около 3-4 ден след раждането (при всяка майка е различно) гърдите могат да се усещат повече или по-малко пълни или дори да се препълват в някои моменти. С времето, количеството на млякото се регулира според конкретното търсене и гърдите постепенно би трябвало да започнат да се усещат по-спокойни и не толкова пълни, някои майки споделят, че ги усещат сякаш са празни. Това не означава те не могат да произвеждат повече мляко. Всъщност именно спокойната и често изпразвана гърда е тази, която произвежда мляко. Ето защо е добре в първите 6 седмици бебето да се кърми между 8 и 12 пъти за денонощие, като 8 обикновено е минимума. Така от една страна бебето може да получи адекватно количество мляко, а от друга гърдите биха получили адекватна, редовна стимулация, което би спомогнало за по бързото регулиране на производството, спрямо конкретните нужди на бебето. По този начин при редовно изцеждане/изсукване вероятността общото количество мляко за денонощие да намалее е малка. Разбира се, за да се регулира равномерно в двете гърди количеството може да е добра идея да се следи за тяхното равномерно изсукване. Някои майки предпочитат да редуват гърдите, други предлагат и двете гърди на едно хранене, като започват от тази, с която са приключили последния път.

От друга страна може да е естествено двете гърди да не произвеждат еднакво количество кърма, тъй като стимулацията, която оказва бебето не винаги може да е еднаква. Това може да се дължи на различни причини – възможно е бебето за определен период от време да предпочита едната пред другата гърда и да я изсуква по-ефективно. След време това може да се промени. В случай, че искаш двете гърди да произвеждат по възможност еднакво или приблизително еднакво количество кърма може да е добра идея да следиш дали бебето суче еднакво (до колкото е възможно) от тях.
Разбирам, че те притеснява факта, че от едната гърда млякото не тече, толкова силно, колкото от другата. По-бавното или по-малко изтичане всъщност не е показател за количеството кърма. Силата на струята, обикновено зависи от това, колко е пълна гърдата. Ако е препълнена може дори да пръска, особено ако и рефлекса на потичане(т.нар. слизане - усеща се понякога, като изтръпване) е по-бърз. Също така може да е препълнена и да капе едва, едва, ако рефлекса на потичане е по-бавен или липсва(някои майки не могат да се изцеждат, например, но въпреки това кърмят успешно бебетата си). Освен това, когато бебето суче, то може много по-добре и ефективно да стимулира гърдата, от колкото ако се изцежда с помпа или на ръка.  Peace

Надявам се да съм била полезна с информацията която споделих. Ще очаквам отговора ти, а ако имаш и други въпроси не се колебай да ги зададеш.

# 97
Я да взема да разкажа аз малко как се случи цялата случка, че за малко да си родя вкъщи Simple Smile
Събуждам се аз, и към 8-9 сутринта ме почват едни контракции.. ама такива никви.. и малко май и тапата ми падна.. ама не бях сигурна  Crazy ииии не си обръщам внимание особено.. щъкам си, чистя.. ходих да взимам хлапето.. и точно се прибираме, към 1 часа и усещам как тия пусти контракции се заспилват прогресивно.
Накарах го малкия да ми засича с телефона и се оказа, че имам контракции на 1 мин. по 1 мин.  Crazy А още не сме се прибрали..
Звъня на мъжо - викам днес ще е.. те тамън бяха свършили обедна почивка..
Ама аз още спокойна - казвам му не се разкарвай ти.. аз ще си дойда с колата (че тя пред нас) и после ще ме закараш в болницата.. (това на 2светофара - макс. 3мин.)..
Стигам аз до там - вече е 13:15 - мъжо газ до болницата - още няма и 2 светофара.. и тамън пред входа ми се пукат водите, а аз усещам как почва да ме напъва...
Бегом от колата (отделението е на 3 етаж - обаче всички асансьоти на 10-12 чак  Crazy) - бегом по стълбите (тва не го помня  hahaha) и гледам един док си говори с пациенти на отворена врата. Направо връхлетях - вече е 13:20..
Приема ме един док младичък ммм ко не ме болеше така щеше да ми е приказка  Mr. Green Едвам се метнах на магарето.. а той вика бе не преигравай, да имаш 5-6 см разкритие..
Да, ама бърка той и вика - пълно разкритие, виждам главата, да отива в родилна зала. Е да ама аз не мога да ходя вече.. как да е - замъкнаха ме на столче  Mr. Green
Докато се кача на магарето вече си напъвах яко.. и преди да успеят да ми сложат абоката дори (че да си ливнат системата) - вечче имаше бебе  Crazy
Стефания се роди в 13:30, 3050 гр, 50 см Simple Smile Имам си овенчееееееееееее  Heart Eyes

Пъпната й връв беше 3 пъти около вратлето и още толкоз около тялото  ooooh!, ама веднага изплака  Blush

Пак си ме резнаха - по старата епизотомия, че ме шиха после 1/2 час  Mr. Green Ама туй не ми е хич проблем Simple Smile

Сега пиявицата яко смуче и като гледам няма изледи скоро да се откачи  Mr. Green

# 98
Duhi_Puhi,

Браво - така си го разказала, все едно е шега работа Simple Smile))

А на Стефания пожелавам да е весела и борбена поне колкото мама!

Поздравления още веднъж!!!

P.P. Мисля, че скоро идва и моя ред - така ме свива корема от време на време, че едва си поемам въздух! Shocked

# 99
Добро утро Hug Аз днес съм от ранобудните, тъй като съм на тонове  Mr. Green Уф, вече започва да ме хваща някаква депресия от която ми се плаче, нямам настроение и постоянно си мисля кога ще дойде ЩАСТЛИВИЯТ МОМЕНТ! Вече си мисля, че полудявам.....Хубаво е когато има място където можеш да споделиш всичко това, защото мъжете не винаги разбират жените  Sad Хубав ден на всички, а аз ще се отчета като се върна от тонове! Целувки на всички и погал по вече големите коремчета и  Hug на бебчетата които са се родили Hug Hug Hug

# 100
  • Варна
Привет и от мен .. Simple Smile Мнго обичам като сколасам с всичкото домакинско и детеотглеждащо задължение, че да поседна на РСто малко да огледам клюките  Laughing
Ударна булка-какво да се правя  Laughing   Blush

Духи, голям смях се смях...ми ти за 15мин от двата светофара, през болницата,че стълби ,че преглед ...напъна и роди, ти си направо по-бърза и от Маккуин Светкавицата бе  Laughing Hug
Честито Стефи, да ти е жива и здрава, същата като мама да стане  Simple Smile

На очакващите-стискам палци скоро да се обебите  Simple Smile

Много благодаря на всички питащи момичета консултантите на ЛЛЛ, при мен този път тръгнаха нещата много леко ...за разлика от първия, и засега се оправяме и с позите, и с изсукването, дори зърната ми не се разраниха, изобщо ...доволна съм от мероприятието  Laughing

Но пък това,което отговарят консултантите ми е направо снесено на готово, и тъкмо като ме нападнат съмнения и хоп-имам готов отговор в темата Simple Smile

Не мога да изцеждам почти нищо с помпата, вчера имах служебно излизане и оставих бебето на майка ми, исках да и оставя и кърма, като огладнее ....ми то, не с 300 ами с 3000 зора изцедих от двете гърди 25мл, при все че от последното кърмене беше минал близо час ...

А гърдите ми са все така меки, но пък беб суче здраво, така че не го мисля това за проблем, единствено това,че няма как да оставям резервно мляко, когато се налага излизане, при което не мога да взема бебето с мен ...

# 101
Съжалявам, че нахлувам във вашата тема. Само исках да честитя на Духи-Пухи и да питам: Защо спря работа, бе Духи? Можеше в обедната поивка да родиш и после пак да дръпнеш някоя статистика Simple Smile Да ти е жива и здрава Стефания Wink

# 102
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на всички мамита и скорошно раждане на очакващите Simple Smile
Duhi_puhi - ама ти за малко пред болницата да родиш Simple Smile Simple Smile Simple Smile Браво на теб.

Ние сме си вече в къщи Simple Smile Кърмим се за сега успешно. Малко ми се разраниха зърната в началото, защото се оказа, че не са добре оформени за кърмене, ама вече поотминават Simple Smile Едната вече се възтанови, сега и другата чакам Simple Smile

Да разкажа и аз за моето раждане.
Ставам аз на 13-ти сутринта и усещам леки болки в кръста. Тапата ми падна предния ден и аз вече бях в очакване. Изкъпах се и тъй като болките се засилиха тръгнахме към болницата, че нали ми е за първи път и се притесних да не закъснея Simple Smile От там в 9:45 часа една "страхотна" докторка ме върна, с контракции на 7 мин и разкритие 3 см, да се разхождам. Отидохме с мъжа ми на разходка и не спряхме да вървим до 12:30. Едвам стигнах до болницата от болки. Болеше ме много, контракциите бяха на 4 мин и разкритие 4 см. Приеха ме в болницата и оттам се започна филма. Контракциите се засилиха много, почнаха към 16:00 часа да са през по-малко от минута и около минута, а докторката ме прегледа 2 пъти и каза... "бебето е малко голямо сякаш, ама аз не вярвам на ехографа и ще се мъчим" Към 19:00 часа вече исках да излезе бебето и да умра от болка, а докторката хич я нямаше, не можех да я намеря. Накрая се смениха смените и доктора, който дойде ме прегледа и установи, че съм с 8 см разкритие, обаче бебето е голямо и не слиза надолу. Мислеше, че е 3600 кг. и след като ми спука водите и изчака да види дали ще слезе надолу, а то пусто не слизаше, събраха екипа за секцио по спешност и в 21:20 се появи моята принцеса Алекс. Чак доктора се очуди на размерите, милата ми беше 4250 кг. и с моите размери (160 см, 67 кг. преди да вляза да раждам) нямаше как да родя нормално. Благодарна съм на екипа, който застъпи нощна смяна и имам "специални" думи, за скапаната докторка, която ме остави да се мъча толкова. Щом екипа на докторите бяха недоволни от нейното нехайство... Казаха даже, че ако бяха те, да бях родила още следобед по някое време.

Важното е, че сме живи и здрави. Бебка хапва добре, спинка си и е едно спокойно щастливо бебче Simple Smile

Hug

# 103
А гърдите ми са все така меки, но пък беб суче здраво, така че не го мисля това за проблем, единствено това,че няма как да оставям резервно мляко, когато се налага излизане, при което не мога да взема бебето с мен ...
При мен също е така, но бебето си суче и пишка добре, а и ака доста:)))

# 104
Хайде честито и от мен на новите майчета и бебоците им.Аз още стоя и си чакам ,чак с мъжо ми се смеем вече уж всеки вика ще родиш всеки момент и това е от средата на март а така като гледам май аз останах последна.Явно бебето ще излезе голям инат.И аз имах снощи контракции започнаха в 4.00ч. сутринта до към 7.00ч. на 15 мен.но това беше всичко утихна и сега пак съм си в къщи и чакам.Утре съм на ЖК да видим този път АГ кво ще измисли пак.Лека вечер от мен за сега.
rosito7, изобщо не си единствената останала. Аз всеки ден съм с контракции и болки през определени интервали и в крайна сметка нищо - съшо си чакам. Виждам, че твоя термин е 24, моят е определен 23-24, но тъй като си знам кога съм забременяла, реалният ми е 20-22.  Симптомите за раждане си ги имам всеки ден, както споменах, но уви. Така че, не си сама  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт