Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 050
  • 617
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Не всеки път успяваме да се оригнем, защото той заспива много дълбоко.
Но все пак го държа поне 10 мин. преди да го сложа да спи.

# 76
Привет от мен!
Hadji, Andromeda  Hug Hug Hug
надявам се скоро да премине тая криза. Аз вече почвам да се поокопитвам, ама не минава ден в който да не пролея малко сълзи и да се пусна по течението на отчаянието... ooooh!

И въпрос към ЛЛЛ:

Бебка в началото яде по 12-13 пъти на нощ, а сега доста често спи по 2,5-3, даже и по 4 часа, ако не я събудя(т.е. някъде макс 10 пъти). Горе долу за денонощие има 3-4 наакани памперса, с пишкането е ок.
Обаче суче по 10 минути и това е. Нито повече, нито по-малко. Чува се как суче в продължение на 7-8 минути и после намалява честотата. Уригваме я, но след това не желае. Най-много да цокне 3-4 пъти и заспива.
Абсолютно невъзможно ми е да я сложа на другата гърда. Директно заспива. Та редувам. За сега кърма имам. Даже я давя понякога, защото тека като река. Но се притеснявам дали тази ситуация е ок.
Забравих да добавя, че е родена на 9.04.
Другото е, че аз нямам никакъв апетит. Хапвам, но насила общо взето. Все пак чета че храненето има връзка с кърменето до някъде, та и там притеснения.

Иначе се оправихме с позите, вече не боли когато суче, нямам рани.

Мерси предварително

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 14:06 от Satori

# 77
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,извинявам се за нахлуването в темата,но влизам с прекрасна щъркелова вест:
Мама Духи Пухи е родила току що,бебка е 3 кг и 50 см

Нека да е жива и здрава,да радва мама,тати и батко,да спинка и да папка   bigdance2

# 78
Честито на духи-пухи.

# 79
ЧЕСТИТО, бебче на Духи-Пухи. newsm32

# 80
  • Sydney
Честито на duhi-puhi Simple Smile!

# 81
duhi-puhi, честита дъщеричка! Да ти е жива и здрава и много да те радва!!!

Момичета, аз да питам наскоро родилите мами, че съм позабравила как стават нещата.
От известно време имам контракции през 17 мин., но ги усещам както другите, които съм усещала до този момент. Като ви започнаха родилните контракции през какъв интервал бяха и различаваха ли се от контракциите, които стандартно сте си усещали преди това?

# 82
Хе-хе, честито на Духи-пухи..........не е ясно коя от двете излезе по-ината...може би духи-пухи, довечера в 19-19.30ч от овен се преминава в телец хе-хе Joy Joy Да са живи и здрави!!

dvav когато раждах малката контракциите ми започнаха от 15ч следобед на всеки 15-20 мин, не болезнени - просто досадни, и постепенно към 22ч станаха на 10мин и то болезнени.......така че, ако продължават да са регулярни и нито храна, нито душ, нито разходка не прекъсват регулярността...стискам палци... Praynig

# 83
Честито бебе - Духи - да сте живи и здрави! Браво, удържа на всичкото напрежение!

Samm - аз имах такава бучка и за да я махна направих компреси 2 пъти докато се кърмим/цедя с морсака сол. В хавлиена кърпа 2 шепи нагрята морска сол и върху бучката - много бързо отшумя!

Честити бебоци на всички, които съм пропуснала - аз съм в безвремие бебка реве по 3-4 часа вечери и няма какво да я успокои Crazy

# 84
pezota благодаря ти за отговора!
Ами и аз не знам вече...чакам си. Напоследък всеки ден имам контракции през определени интервали, траят известно време и изчезват, та и днес сигурно тревогата е фалшива:-)

# 85
Честито, Духи, да е жива и здрава малката бебка, а ти скоро да си заедно с татко и батко и бързо възстановяване.

# 86
Привет, момичета!
Влизам с ЩЪРКЕЛОВА НОВИНА! На 18.04. вечерта zahar4eto_eli е родила бебе Стефан - 3100гр., 53 см. Раждането е било тежко, при първа възможност ще ни пише. Да са живи и здрави и двамата, мама скоро да се възстанови, а бебчо да наддава бързо!

Ние вече сме си в къщи, гледаме се и свикваме с новия член на семейството. Не съм успяла да прочета всичко изписано до тук, за което съжалавям, но не знам дали ще успея изобщо.

Честито на всички, които са станали майки, а на очакващите - търпение и позитивно настроение!

# 87
Здравейте,извинявам се за нахлуването в темата,но влизам с прекрасна щъркелова вест:
Мама Духи Пухи е родила току що,бебка е 3 кг и 50 см

Нека да е жива и здрава,да радва мама,тати и батко,да спинка и да папка   bigdance2

Ей, това търчане по тепетата си каза думата най-после!!!
Duhi_Puhi, честито!!!

Да сте живи и здрави и бебка много да те радва!

Поздрави за най-нетърпеливата мама!!!  bouquet

# 88
Въпрос към ЛЛЛ

Здравейте, ние с бебка от вчера сме си вкъщи, тя се роди на 14.04.2012 в 00,14мин 3500 гр, изписаха ни 3290. Само на кърма е като процедирам ето така: на всяко хранене сменям гърдата и й давам само от една. Тя суче интензивно около 10 понякога и 15 мин, след това се доизцеждам с помпата и й давам около 20-30 мл. Не знам много ли е малко ли е имаме по около 3-4 наакани памперси. Преди малко я нахраних пак така но явно вече дърпа повече и кърмата ми тече повече и май я прехраних защото повърна. Храним се през около 3 часа, като през нощта не я будя да я храня ако не се събуди снощи хапна в 1 и после чак в 6. Искам да попитам да продължавам ли да я храня само от едната гърда на ядене, да изцеждам ли другата или да я оставя за следващо ядене по колко всъщност трябва да яде тя и изобщо трябва ли да и давам допълниелно от шише или да я оставя само на гърда. Зърната ми не са много изпъкнали и ако е само на гърда се притеснявам че не изсмуква добре.

# 89
Zahar4eto_Eli ,,

Възстановявай се бързо и се радвай на рожбата си!  Да сте живи и здрави!!!

Общи условия

Активация на акаунт