Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 172
  • 617
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТА РАДОСТ, ДУХИ!!!

Аз те подозирах като не ми отговори за кърменето Laughing Hug

И аз да благодаря на всички даващи насоки за кърменето! Страшно полезни и успокояващи Hug
Ние за сега се справяме, гърдите ми се успокоиха и омекнаха, възелчето изчезна и май нещата се регулират Wink

Обаче режимът ни е обърнат - денем сучем и заспиваме, нощем сучем и се пулим... Rolling Eyes Та се приспиваме с часове......

# 106
До ЛЛЛ/Velv:
Да, беба е само на кърма. Горе долу 9-10 пъти за денонощие се храни. Понякога я будя, защото си поспива...
Тургорът е ок, поне така мисля  Thinking
Мерихме я преди няколко дни, ненахранена без памперс и по кантара е наддала почти 300г от както ни изписаха (роди се 3100, изписаха я 3025).
Изцеждам малко кърма да, хем и ареолата да поомекне малко. Но то така тече, че без усилия изцеждам 20-30 мл с 7-8 изпомпвания и то не свивам ръчката(обяснение Laughing) до край.
Понякога толкова силно тече, че тя буквално само ближе като коте...

Честито на Духи   bouquet

# 107
Да попитам вече родилите мами - преди да родите падна ли ви тапата? каква беше на цвят?

# 108
  • Sydney
zahar4eto_eli Честит син Стефан Simple Smile!

# 109
Да попитам вече родилите мами - преди да родите падна ли ви тапата? каква беше на цвят?

Ами този път моята падна преди повече от месец края на февруари, началото на март - лепкаво, прозрачно. При предното раждане, 1-2часа преди да отида в болницата - пак същото.

# 110
И аз си чакам, ама и не бързам. Искам да влезем в Телец и тогава  Laughing
Лекарката ми се смее, като й казах, че ще чакам да мине овена и тогава ще раждам...
Иначе, тапата си е на мястото, ама имам болки като предменструални и силни болки в междукрачието. От тях ми е трудно да се обръщам в леглото и по някога едвам пристъпвам, ама ще изтърпя още малко.
Лекарката ми е супер и се чувствам толкова спокойна, че няма накъде повече. Имам усещането, че и моето раждане ще е супер леко (лекарката се постара да ме остави с такава нагласа), дано да е така.

# 111
pezota, благодаря ти!
Чудех се, понеже с предната бременност тапата ми беше гъста розова слуз, лепкава, както я описваш, и започна да пада на части 10-тина дни или 2 седмици преди раждането. Сега от около седмица, на около 3 пъти ми пада едно гъсто слузесто, но бяло. И тъй като гъстотата е доста голяма се чудех дали това не е тапата случайно  newsm78 И питам за цвета, защото онзи път си беше категорично розово, а сега си е бяло.

# 112
dvav - абсолютно и моята този път макар и безумно рано падна на части...офф мислех, си че само аз съм лудата....

Wood-nymph вече сме в зодия телец...от вчера 19ч българско време. Утре сутрин в 7.30ч и луната влиза в телец, сега е още в овен -  така че от утре сутрин всичко е 100% телец.............повече от по-телешко време не може да стане...... Joy

# 113
Честито на всички , които гушкат малките си овненца вече! Сега чакаме първите телчета да се престрашат:)
Ние сме добре.Малкият добре си хапва; няма колики ... за сега.Чудех се, ако до края на 1-вия месец не се появят колики , има ли шанс да ни се разминат?? Нали уж са докъм 3-ия месец и отшумяват newsm78

# 114
  • София
Zdravejte momicheta. Da se pohvalja i az - na 18.04 v 13:32 sled tejko sectio se rodi Emma - 3880g,50cm. Vchera ja vidjah za pyrvi pyt, a ot tazi sutrin e pri men. Za syjalenie oste ne mi razreshavat da kyrmja zaradi antibiotika,kojto mi bijat.

# 115
Zdravejte momicheta. Da se pohvalja i az - na 18.04 v 13:32 sled tejko sectio se rodi Emma - 3880g,50cm. Vchera ja vidjah za pyrvi pyt, a ot tazi sutrin e pri men. Za syjalenie oste ne mi razreshavat da kyrmja zaradi antibiotika,kojto mi bijat.

ЧЕСТИТО!!!   party006  party006 baloni

# 116
  • Sydney
ReniM Честита дъщеря Емма Simple Smile Още една адашка в темата Simple Smile Да Ви е жива и здрава и много весела Simple Smile и на мен не ми даваха да я кърмя, защото освен, че бях на АБ, тя беше и в кувиоз... ако може си помпи с помпата, пък тя ще засуче после - при мен беше точно така  Hug

# 117
Duhi-puhi, zaharcheto-eli i ReniM, честито  bouquet
И аз започвам да ставам нетърпелива  Confused

# 118
  • Пловдив
ЛЛЛ - Aidin   Здравей KRASI1982,
Честито бебе Иванина да е жива и здрава и много щастлива.  Hug  bouquet Би ли споделила колко кърмения имате за денонощие и как се чувства бебка, след като суче от тази гърда? Дали предлагаш едната или двете гърди на едно хранене? Дали тя приема и друго освен кърма?

Мерси за отговора, аз малко сбърках като ни изписаха, защото тази гърда не е с толкова изразено зърно /леко вдлъбнато/, малката се сърдеше много като я давах и отказваше доста често да се опита да засуче,  и затова попрестанах да й давам от нея, иначе в началото и тя беше препълнена, но после сякаш се поизпразни. Тези дни обаче гледам да давам и от нея като се стремя да е първа/през хранене, т.е. ги редувам/ , за да може да има желание да яде и виждам че се получава, суче, макар и не толкова на големи глътки /заслушвам се в начина на гълтане, доколкото от другата си гълта на големи глътки/, изчаквам да суче около 10-15 мин и минавам на другата. За денонощие се храним минимум 8 пъти, като понякога час, час и половина след ядене отново иска да посуче и съответно и давам и си заспива на гърдата. Съмнява ме обаче че ползва гърдата за приспиване, особено успокояващо и действа когато се гърчи и зачервява цялата /нз. дали това са колики, засега няма фрапантен рев и затова не и даваме нищо/. Не се храни с нищо друго, забелязвам че кожата и е с нормален розовеещ цвят, бузките се поиздуха, както и взе да пълни крачетата, което ме навежда на мисълта че всичко е наред. Всеки памперс е напишкан и няколко пъти са наакани, което предполагам е напълно в рамките на нещата.  Simple Smile
Все още ме боли едната гърда /препълнената, онзи ден вдигнах Т, но с компрес и парацетамол се пооправихме засега/ , ами това е засега, мерси за бързият отговор   bouquet

# 119
  • Пловдив
 а сега - ReniM - честито бебе, бързо възстановяване, много да слушка беба и да хапва кротко  Peace  bouquet
И още една щъркелова новина: Zizi_84 e станала мама на 18.04 на малко бебе Сияна, тежащо 3500 и 49 см.... дано да не обърках нещо Здравче  newsm78   bouquet
Въпрос към родилите мами - с какво перете, че аз съм с този Сано Максима, пера на 40 градуса на пералнята, но! не сваля петната, което не ми харесва .... Може ли петната /от мляко и от ако имаме вече  Mr. Green/  да се третират с Вениш примерно преди пране .... или кажете прах, който да ги махне ??? Или да увелича градусите на пералнята, стига да не се свият дрехите  newsm78 Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт