Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 210
  • 617
  •   1
Отговори
# 315
tafta   -  сигурно е лесно да се кажа, но трудно в действителност - дай време на баткото Hug
И аз в началото малко напънах бати и си мислех разни неща, че е голям и т.н., но реших да му дам пълна свобода и нещатат си дойдоха на място, но той е на 4, а при теб е по-мъничък.
И никакви цигари, сега е времето да се откажеш Peace

# 316
  • София
За памперсите ние ползаваме Хъгис. В Майчин дом ни бяха дали разни мостри на памперси, кремове и др. и успях да сравня няколко марки. Хъгис определено най-много ми допадат, а след тях памперс. Хъгисите купени от БГ също се различават от купените от Англия.

# 317
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА КОГОТО СЪМ ПРОПУСНАЛА (Виждам бебе Димитър на woodnymph, но сигурно има и още)!!! Да са ви живи и здрави малките!

Аз ползвам покривало за кърмене, пуста консервативност тук, където живея, но ако си бях в България, нямаше въобще да се занимавам  Crazy Единствената истинска полза от него беше, че като стана на 5-6 мес девойката не се разсейваше много, докато се кърмим, че не виждаше нищо освен покривалото и мойта мутра Laughing

Балонеса, аз така бях с кърменето на първата ми щерка: хем казвах, че е на поискване, хем на около 2 ч давах цица. Резултатът беше, че постоянно се чудех ще ми стигне ли кърмата, а тя много плачеше (сега мисля, че е било от глад). Този път съм решила да давам много по-начесто, мисля, че така и ще стимулирам повече производството на кърма (по принципа на търсене и предлагане). Както и няма да се тревожа да я приспивам с кърмене (че това при нас доведе до тормоз с приспиването). Разбира се, всеки сам си решава, аз споделям моя опит  Heart Eyes

Иначе на мен днес ми е терминът и нищо, макар че съм с 3 см разкритите. Мисля да пробвам с някое шумно кино днеска, че с голямата почти родих на "Аватар", а някои от мацките в онази групичка наистина родиха Simple Smile

# 318
Huggies от Англия  Peace Не смятам да ползвам други, освен извънредно Simple Smile
Майка ми ми донесе на Памперс един голям пакет (на 1 номер сме) ама не смятам да ги ползвам.. Хъгитата са ми по-гот Simple Smile От Mothercare или Asda ги взимам.

Покривало за кърмене не съм ползвала и не смятам Simple Smile Перя цици дето ми падне и хич не ми пука  Mr. Green

# 319
  • Пловдив
Забравих най-важното wood-nymph - честито бебе !!!!  Жив и здрав да ти е, голям юнак да порасне!!!! newsm44
А за памперсите - май ще взема и аз пак от Англия да си поръчам, а за размера, ясно е че ще взема 2 ка  Sunglasses И покривалото май ще е от там ....

# 320
Честити бебета на всички нови мами !! Живи и здрави да са ви! Виждам че за пампврсите говорите. Ние сме с Памперс newbaby 2.

# 321
Мамчета,  моя син стана на 1 месец и започна да спи много по малко. Сутрин като се събуди към 6,30-7 часа и си будува докъм 10,30-11часа и при вас ли е така? Или с други думи сутрин заспива само когато го изкарам навън с количката и само в движение.

Ще споделите ли хубава марка шампоанче за къпане на бебето? Ние само с водичка го къпем и мажем със студенопресован зехтин. Ще започнем и с гимнастика преди банята, педиатърката ни даде една книжка с упражнения до 1 година за бебетата.

tafta най-много ще помогне не само търпение, но и всяка свободна минута да отделяш на голямото си дете, докато премине този труден за него период. Да се почувства сигурен и обичан от мама, а не пренебрегнат Hug Hug Hug Търпение мила!!!!

# 322

Такааа. Бяхме на педиатър. Записани сме. Наддали сме 600 грама за 2 седмици. Супер щастлива съм, че се кърмим добре, дано така си остане! Praynig Peace
Порасла е 1 см и е в отлично здраве. Пъпчето си зараства нормално, още малко каза да го промиваме със спирт и да ръсим пудричка.
Отново сме на преглед на 14 май, когато ще си получим картона, имунизационен календар и прочие.
Питах за вит Д, че бях забравила миналия път - каза от 20тия ден по 2 капки в 1 лъжичка вода. Показах й този чужбинския, който имам и каза, че е ок.
Според нея нямаме колики или поне са много леки, така че ми каза, че мога да си карам на Hyland's-а, ако има някакви кризи, спомена и някакви капки, ама ги забравих. Като цяло не ми се ще да си тъпча детето, така че не обърнах особено внимание.

По отношение на покривалата за кърмене...И аз ги гледах в Мадъркеър преди да родя. Честно казано се радвам, че не си поръчах. Първо, когато детето ми е гладно мога да го накърмя и насред парламента! Второ, детето ми е много шавливо и любопитно и абсурд да стои да се храни мирно с ограничен кръгозор!

Памперси аз ползвам Памперс Премиум Кеър, за сега единичка. Доволна съм Peace

Лагуна, ние сме на 15 дни и вече правим пауза от 8:30 до 11:30 ooooh!

Сега едно въпросче - докато се кърми постоянно ли трябва да се носи сутиен? Тоест добра идея ли е дори вкъщи да се носи и да се спи с него?  Вие как сте процедирали? Защото мен ме посъветваха постоянно да нося, ама не съм сигурна това не спира ли притока на кърма... Rolling Eyes

# 323
  • София, св. Троица
Въпросче към ЛЛЛ

Аз с това хранене ще се побъркам, вчера бяхме при педиатъра и тя каза че бебка наддава но е очаквала повече, даде ни един кантар да се мерим няколко дни сутрин на гладно да видим как качва. От както е изписана до вчера което е точно една седмица е наддала 150 грама.  До сега ядяхме само от едната гърда като на всяко следващо хранене сменях гърдата, сега от вчера давам и двете гърди. Много ми се иска да си останем на кърма и да не даваме добавки, ама ако наистина беба не качва достатъчно... Акаме на всяко хранене, дали това е причината да не качва. Храня я на 2 ч. и половина, като вечер не я будя когато се събуди тогава ядем то е общо взето на 3 часа - 3 часа и половина де, не правим някакви големи паузи. А и този кантар дава някакви отклонения и съвсем се побърках с това теглене. Дайте ми съвет с какво да се храня за да имам повече кърма. И възможно ли е да имам кърма но да не е хранителна  newsm78

Здравей geryito,
Поздравления за бебе Карина, да ви е жива и здрава и много да ви радва.  HugРазбирам, че си притеснена от разговора с педиатъра. Всъщност бебетата на кърма може да наддават по различен начин от тези хранени с АМ. Освен това всяко бебе е различно и наддава по различен начин, също така то расте и на дължина. Не на последно място зависи и от гена на родителите – ако те са по-скоро слаби, едва ли може да се очаква от бебето да е едро и обратното. Бебетата на кърма обикновено изсукват различни количества кърма в различните части от денонощието, както това може да се различава и в различните дни. Ето защо меренето всеки ден може да не даде адекватен резултат, а ти  много добре си преценила да засечеш теглото й за една седмица. Според този кантар тя е качила около 150 гр. Би ли споделила колко килограма се е родила Карина и колко килограма е изписана от болницата? Приемливо наддаване за седмица за кърмени бебета от 0 до 4 месеца може да е между 110 и 170 гр. или повече. В тази статия има повече информация по въпроса Средно наддаване на тегло при кърмените бебета Също така по отношение на меренето, е важно то да се прави на един и същ кантар, защото както и сама си забелязала може, между различните кантари да има разлики. За това в повечето случаи може да е добра идея майката да гледа преди всичко бебето, а след това кантара.

Чудесно, е че следиш памперсите, те обикновено са добър ориентир за това какво количество кърма изсуква бебето. А щом нещо излиза, то преди това е влязло. Казваш, че Карина ака на всяко хранене, би ли споделила горе долу какво е количеството? Обикновено индикация за достатъчно количество кърма до 6-та седмица едно изключително кърмено бебе е то да има минимум 3-4 наакани пелени за денонощие и около 5-6 напишкани. Това, че ака след всяко хранене всъщност може да означава че бебето се храни добре.  Peace Какво й е общото състояние според теб? Как се държи тя след кърмене и когато е будна? Дали приема и нещо друго освен кърма – вода, чай, АМ или др.? Как преценяваш кога да я кърмиш. Дали все още има жълтеница и е поспалива и се налага ти да я будиш за хранене или по-скоро тя сама се събужда? Дали суче активно или по-често си подремва?

Чудесно е, че се стараеш да няма големи паузи от сън. Обикновено до първите 6 седмици е добре бебето да име не повече от една 4 часова пауза от сън за денонощие. При хранене на около 2.5 – 3 часа, това би означавало около 8-9 хранения за денонощие. Може би ще си по-спокойна за ако увеличиш броя на храненията – например около 10-12?

Споделяш, че до скоро сте се хранили от една гърда, а сега вече предлагаш и двете гърди. Дали Карина сама пуска първата гърда и тогава ти предлагаш и другата или по-скоро ти преценяваш кога да я преместиш? По принцип няма общо правило дали да се кърми от една или две гърди на едно хранене. Зависи от това как се чувства майката и бебето. В тази връзка може би тази статия ще представлява интерес за теб Първо довърши първата гърда

Разбирам притеснението ти за това дали кърмата ти е хранителна. Всъщност тя е точно толкова хранителна, колкото е нужно за точно твоето бебе. Така че, нехранителна кърма няма. Тя е жива течност и съдържа живи клетки, които защитават бебето, в същото време съдържа много важни мастни киселини които помагат за развитието на мозъка, протеини и мазнини, които отговарят на конкретните нужди на конкретното бебе в конкретния момент. В този смисъл, ако има съмнения за слабо наддаване, обикновено с известна корекция в организацията на кърменето нещата се оправят.

Може би тази статия ще представлява интерес за теб Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?

По отношение на твоето хранене няма някакви специални препоръки – едно пълноценно хранене, включващо основните хранителни групи може да е удачно. Някои майки споделят, че има храни или хранителни добавки, които подпомагат лактацията – бадеми, жито, чай от коприва, бирена мая, повече течности, супички. Важно е да се отбележи обаче, че не за всяка майка имат такъв ефект. Всъщност това, което реално може да подпомогне млекопроизводството е честото кърмене. Колкото по-често се кърми бебето, толкова повече мляко прави майката за него и толкова повече мляко то получава. Peace

Естествено е, като всяка всеотдайна майка, да искаш да дадеш най-доброто от себе си за бебето си и е чудесно, че си така мотивирана да кърмиш без да се налага добавка.  Hug  bouquet Случва се понякога да има трудности и притеснения, но обикновено с малко повече позитивно мислене, упоритост или промяна в организацията на кърменето мама и бебе могат да влязат в един спокоен и удовлетворяващ ритъм.  Peace Hug Ще се радвам да прочета отговора ти. Hug

bouquet  bouquet  bouquet

# 324
samm другата седмица селд празниците как звучи?  Flutter

И въпрос към ЛЛЛ:

Бебка наддава добре, обаче от няколко дни е кошмар кърмнето. Преди 4 дни започна да суче на час, час и половина. От вчера малко разреди- на 2 часа,  през ноща направи две 4 часови паузи.
Обаче аз я давя. Четох статия на хедра за многото мляко и започнах да и давам два последователни пъти от една гърда. Не се цедя, обаче те ще се пръснат. Вчера бебка се дръпна и от зърното имаше три струи директно в лицето и. Много въздух поема и съответно вместо да заспи на гърдата, както правеше преди, сега е ужасно кисела, дърпа ме, бута ме и плаче.
Правилно ли процедирам с даването на една гърда два пъти и какво друго мога да направя? Изцеждах леко в началото, ама за да намелее потока трябва да цедя към 5 минути поне.
Бебка стои средно на гърда 10 минути и това е.

# 325
Сега едно въпросче - докато се кърми постоянно ли трябва да се носи сутиен? Тоест добра идея ли е дори вкъщи да се носи и да се спи с него?  Вие как сте процедирали? Защото мен ме посъветваха постоянно да нося, ама не съм сигурна това не спира ли притока на кърма... Rolling Eyes
Не нося сутиен вкъщи.. И преди не съм. Циците са ми същите след 4 години осмукване.. не мисля, че и сега ще им се случи нещо Simple Smile Но те са малки по принцип (в момента едвам С докарват).
За по-голям бюст добре е да го поддържа нещо. Аз издивявам ако ми се опира нещо до гърдите, особено като още ме болят зърната  Confused

Това ли са хомеопатките за колики?

# 326
Satrori, ок, направо взимаме и Бенита и тръгваме трите Sunglasses

Духи, това са хомеопатките Peace
И моите гърди не са големи, ама сега са някак натежали и поне през деня нося, мен думата ми беше по-скоро за нощем, защото тогава ми се ще да си сложа един по-свободен потник и да не се притискам със сутиени...Ама пък като кърмя от едната гърда от другата има теч и със сутиена ползвам подложки, а потника ще се намокри... Rolling Eyes

# 327
Aidin, благодаря за отговора. Карина се роди 3500, изписаха я 3290. Храня я през 2 ч. и 30 понякога и на 2 часа, не е сънлива повече от обикновено, струва ми се живо бебче. За гърдите чакам да изплюе едната и тогава предлагам другата като ако много ни се спи вече 2 пъти се случва да не пожелае изобщо втората, суче активно понякога дреме, но аз я щипя и тя продължава. Вчера се чух с педиатъра, каза че най-вероятно кантара е развален, да спра да я тегля и другата седмица да отида до кабинета да я претеглим. Та ще видим тогава колко е наддала.   bouquet

# 328
И моите гърди не са големи, ама сега са някак натежали и поне през деня нося, мен думата ми беше по-скоро за нощем, защото тогава ми се ще да си сложа един по-свободен потник и да не се притискам със сутиени...Ама пък като кърмя от едната гърда от другата има теч и със сутиена ползвам подложки, а потника ще се намокри... Rolling Eyes
Пробвай с безшевен сутиен (то и аз ще си търся такъв тия дни) - там пак можеш да лепиш подплънки, а пък няма какво да те притеснява.

# 329
Не съм се вманиачила в кърменето-искам само той да е наяден, а аз да се чувствам добре, защото покрай тоя зор и дърпането на шевовете, не можах да се порадвам на детето си пълноценно, а това няма да позволя.

То и аз така.  Tired При нас нещо не потръгнаха нещата и почти се отказахме от кърменето, че и от помпата Sad Засега се храним на около 2,5 - 3 часа с по 60 мл НАН ХА. Вие на каква схема сте и през какви интервали ?! Чета в една книга, че на бебето са му нужни по 200 мл на кг тегло за денонощие, само не мога да преценя през какви интервали и по колко е най-добре да се дава АМ.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт