Априлчета се раждат вече - всяка мама чака своето човече!

• 36 207
  • 617
  •   1
Отговори
# 330
Честито на новите мамчета, само да ви радват бебоците! Честити месечинки на всички пораснали дечица!Ние онзи ден бяхме на педиатър, за 22 дни е качила мадамата само 520 гр. Сега е 3100гр. Лекарката казва, че не е за безпокойство, ама като гледам други бебоци как наддават ми се иска и ние да сме по- големи. Само на кърма сме. Понеже е много поспалива и не иска много да суче се цедя. Първо давам гърда, цока, цока и после шише - на ядене се събира около 80мл. Вечер не иска да спи и заспива около 1-2, ама пък спи цяла нощ, та поне и ние поспиваме. Храни се около 7 пъти на денонощие, като яде на поискване. Иначе пълни памперса на всяка смяна. Общо взето това е хранителният ни режим. За коликите няма писъци и посиняване, ама от време на време като ревне се чува едно бълбукане в стомахчето, та се чудя дали превантивно да не почнем с капките.
Мами, вие забелязали ли сте по устните на бебоците нещо като мехурчета. Ние имаме само по горната. Като суче ми се струва, че стават по-плътни, а иначе намаляват. Четох, че може от засукване да е, ама все пак се чудя.  newsm78
Хубав, слънчев и топъл ден на всички, а на чакащите днес е чудесен ден за раждане!  Hug

# 331
Biberon_81, връщам се от тоновете в ОБ.
И на мен ми казаха, както споделих вчера, че трябва да пренося 14 дни, за да ме приемат.
За разкритието им споменах, че преди 2-3 дни ми е било 2,5 см, но не са ме гледали. Казаха ми всеки ден да ходя на тонове.
Засякох се точчно с жената, която ми беше казала, че след 14 дни преносване приемат. Тя беше дошла с контразкции през 5-6 мин, но я върнаха, защото няма дори и 1 пръст разкритие.
С теб какво се случва?

# 332
  • Димитровград
L!N ние от 10 ден сме на 90 мл.-сам си покачи дозата, преди това изпиваше 60, но не можеше да заспи и търси още. Сам се буди- приблизително на 3 часа, като вечер ми прави една пауза от пауза от по 5 часа. Храним се с NAN 1.

# 333
Biberon_81, връщам се от тоновете в ОБ.
И на мен ми казаха, както споделих вчера, че трябва да пренося 14 дни, за да ме приемат.
За разкритието им споменах, че преди 2-3 дни ми е било 2,5 см, но не са ме гледали. Казаха ми всеки ден да ходя на тонове.
Засякох се точчно с жената, която ми беше казала, че след 14 дни преносване приемат. Тя беше дошла с контразкции през 5-6 мин, но я върнаха, защото няма дори и 1 пръст разкритие.
С теб какво се случва?

И аз ходих до обяд, тоновете бяха идеални, както се изразиха, този път не ме гледаха за разкритие, пак питах колко време се чака и на мен ми казаха 14 дни, утре пак съм там на тонове Simple Smile

# 334
  • sofia
Здравейте в новата тема! Grinning

Да се похваля и аз с моето момченце - роди се на 14.04 и се казва Филип. Heart Eyes

Честито на всички нови мамчета!!!  bouquet

Въпрос към ЛЛЛ:

Кърмим се през 3 часа, понеже беб е още поспалив, а и още не му е минала жълтеницата. И затова се притеснявам дали изяжда достатъчно. Една седмица след изписването ходихме на педиатър да ни мерят - бяхме наддали 300 грама според кантара, което май е добре,...Но аз все се притеснявам дали поема достатъчно. Понякога се храним по 45 мин, понеже е много сънлив...понякога за 15-20 мин сме готови, но това са минути, когато го чувам ясно и отчетливо да преглъща. Въпросът ми е дали щом при дългите кърмения не го чувам да преглъща често, значи не яде? Това много ме притеснява...понякога даже си мисля да не би да няма мляко в гърдата..Гърдите ми много рядко ги чувствам напрегнати и се притеснявам нормално ли е...Не цедя, а трябва ли? Не давам нищо друго освен кърма...
А, и вечер е винаги по-гладен и хапва доста повече.
На всяко кърмене сменям пампа и винаги е пълна, и винаги има акано.

# 335
Biberon_81, дано се засечем там, а бебоците явно ще си ги носим до Гергьовден:-)
Скоро май ще ни се наложи да се запишем в майската тема.
На мен за тоновете нищо не ми казаха какви са - движат се между 117 и 125 най-често напоследък, но иначе и на мен ми казаха всеки ден на тонове, та утре и аз съм там

# 336
Ladies, днес в 14.06ч се роди моето момче....3400, 52см. Раждането беше много бързо, при все системата окситоцин и индуцирането....Стискам палци на всички, които още чакат.

# 337
  • Sydney
samm Браво Simple Smile
Silence Честит син Филип Simple Smile Да Ви е жив и здрав Simple Smile
pezota Честит син Simple Smile

# 338
pezota, честит син!   smile3525

# 339
ЛЛЛ
Aidin   - безкрайно благодаря за полезните постове! Hug
При нас нещата се поуспокойха, имаме колики, но сме само на кърма и упорито продължавам - два дни се цедих на 3 часа, защото няма сила да я събуди и е супер кисела - но това не ме притеснява. Гърад, шише или само гърда - важното е, че става.  :hug

Честити бебоци - да са живи и здрави! Много да радват мама и тати и да са с късмет!

# 340
samm и pezota, честити рожби!

pezota, от самосебе си ли тръгна раждането, защото нали малко по-напред в темата докторката ти нещо бързаше?

Аз още си чакам, май останах от малкото чакащи. Изчезнаха почти и контракции които поне по-рано имах в изобилие, абе изобщо с 2 думи - признаци никакви. Вече имам чуството, че бебето няма никога да тръгне да излиза. Айде стига съм се оплаквала:) Хубав ден!

# 341
dvav предизвикаха раждането със система окситоцин - първите 3 ч нищо след това всичко свърши за 1 час - нито бебето се оказа голямо, нито водите чак толкова недостатъчни.........абе важното поне, че всичко мина идеално, бързо, без шевове, без упойки, и бебето е добре....

# 342
  • София, св. Троица
Aidin, благодаря за отговора. Карина се роди 3500, изписаха я 3290. Храня я през 2 ч. и 30 понякога и на 2 часа, не е сънлива повече от обикновено, струва ми се живо бебче. За гърдите чакам да изплюе едната и тогава предлагам другата като ако много ни се спи вече 2 пъти се случва да не пожелае изобщо втората, суче активно понякога дреме, но аз я щипя и тя продължава. Вчера се чух с педиатъра, каза че най-вероятно кантара е развален, да спра да я тегля и другата седмица да отида до кабинета да я претеглим. Та ще видим тогава колко е наддала.   bouquet

Здравей geryito,
Според това, което описваш, изглежда се справяте добре.  PeaceХранене на около 2 часа е добър вариант.  PeaceТова, че се стараеш да я държиш будна и активна докато суче също е много добре. Виждам, че и добре си се ориентирала и как да предлагаш и двете гърди.  Hug Ако на бебка една гърда й е достатъчна е по-вероятно да откаже другата. Кърмените бебета обикновено знаят, кога от какво количество кърма се нуждаят и e чудесно, когато и мама следва потребностите на своето бебе. Може би тази статия ще ти е по-лесно да се ориентираш в това Белези на огладняване - кога да храня бебето?

Желая ви приятно и безметежно кърмене. Ще се радвам да прочета как се справяте, а ако имаш и други въпроси не се колебай да ги зададеш. Hug

bouquet  bouquet  bouquet

# 343
pezota, радвам се, че всичко е минало добре и че се чуствате добре с малкото човече!
При мен не искат да предизвикат засега раждането - казаха, че до 14-ти ден не е преносване, та ще си чакам:)
Явно различните лекари имат различни схващания относно що е преносване, защото например според моя лекар, който води ЖК, трябва евентуално след 7-мия ден преносване да се предизвика раждане.

# 344
Въпрос към ЛЛЛ

На 11 дни сме,храним се само на кърма на 2 часа,2 часа и 30.Детето само си е създало този режим.Като по часовник си се буди.Нощно време се буди в 1 часа до 1:30 си хапва и после се буди към 4:30.Спокойно бебе е.Понеже имам доста кърма,цедя се непрекъснато и ако не хапва в определеният му режим започват да ми текат гърдите.Забелязвам,че след всяко хранене детето повръща,нормално ли е това?Дали не го прехранвам?

Общи условия

Активация на акаунт