Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
12, 13 и 15 са най-трудните според мен, особено 13.

Мен ме е яд, че въпреки категоричните ми и многократно повтаряни инструкции да си проверява задачите, човека не си е проверил нито една задача, излезе след прекалено кратко време - голямо бързане му е ударил. Simple Smile
Така че резултата е грешни отговори на може би най-елементарна задача, тази с изречението, не е преброил Петко и Петя (сигурно защото са с главни букви, знам ли...), и на лесната по мое мнение - 14-та. А 13-та не се е опитвал да я реши.
Аз съм доволна, че реши да се запише и че се яви, макар че можеше и малко по-добре да се представи, но да не сме максималисти. Simple Smile

П.П. аз никъде не виждам 13 в квадратчетата, освен това в условието е дадено да се попълват различни цифри, така че няма как да е такова число.

# 121
  • София
Аз в пуснатия от Дидева ПДФ не виждам 13. Моят я е решил като с 13 и писал на въпроса  отговор  в-4, а не б-6 както пише верен.

# 122
Аз в пуснатия от Дидева ПДФ не виждам 13. Моят я е решил като с 13 и писал на въпроса  отговор  в-4, а не б-6 както пише верен.

Peace същото, май не знаем какви точно са били задачите, също и отговорите (като подточки и числа), и какво са попълнили децата, за да преценим кое е решено и кое не.

# 123
  • Варна
Няма как в дясно долу да е имало 13,след като горе е 3,за  средата тогава нищо не остава. Rolling Eyes
Моето хлапе си каза,че долу е било празно.
Трябвало е да съобрази думичката РАЗЛИЧНИ числа и да ги натъмани така че да се получи,а той е сложил повтарящи се . Simple Smile

Моето решение е това

9  4   3
6  16 5
1   7  8

И така 5тото по големина число вече е 6.
Обяснявах аз,че всяка една думичка в условията на задачите си имат важно значение и да им обръща внимание ама кой ме слуша. Laughing

# 124
Това е решението.
Пише цифри, а не числа, т.е. изборът се свежда до 0, 2, 5, 7, 8, които не са използвани до този момент, досещаме се че 0 и 2 отпадат, защото ако използваме тях трябва да сложим 13 в долния десен ъгъл, което е число а се искат цифри.
Така че 5,7 и 8 участват само и може да се съобрази вече отговора, дори без да ги разпределяме по квадратчета.

Понеже казвате, че някъде е имало 13 в това квадратче, това прави задачата много лесна, т.е. децата в някои градове решават трудната реална задача, а други лесната, обаче при тях верния отговор се разминава. Това определено е гаф, а защо и как се е случил, дали проблемът е на училищно, регионално или национално ниво дали ще разберем...

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 09:31 от Arizona

# 125
  • София
Да се запиша в темата Simple Smile

При нас нищо особено - ваканцията я завършихме с първа направена пломба и първо ходене на фризьор. Сега ще продължаваме със зъболекаря. И пак растат нови зъби, много навътре, с два реда зъби е в момента.

Училището е добре, правят опити да преразказват. Видях, че са взели и определенията - предмет, признак, действие. Не съм я пращала на състезание, стигат ни толкова проверки за тази година - вече съм се настроила ваканционно. Simple Smile

Успешна седмица!  bouquet

# 126
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Здравейте майчета Simple Smile.
Може да сте обсъждали докато ме е нямало, но все пак да ви попитам  newsm78.
Става въпрос за скоби, с които се регулира растежа на детските зъбки.

Понеже детето ми много послушно от миналата година след падане единия кучешки зъб отгоре е избит и изваден(млечен). Правихме снимка и стоматологът ме увери, че зъб ще изникне.
Но все още не му е дошло времето за подмяна ще мине време. Да ама празното място за сега влияе негативно на съседните постоянни.

Дайте ми съвет моля за модел, марка или нещо по темата. Ходихме в дентална клиника, но нали се сещате първо ми се струва гледат да си пробутат най-скъпите. Стана въпрос за 600 лева. Вижда ми се нещо много Embarassed или  съм се заблудила.
Благодаря.

# 127
  • Варна
Памчи,нямам идея какви точно скоби ви трябват.Но наскоро сложихме на моя 1волак шина за разтваряне на челюстта,тъй като от постоянното дишане с отворена уста му се промени и захапката и сега няма място за новите,по-големи зъби.Та тази шина цената и беше 460 лв.Изобщо шини,брекети и тем подобни са с такива убийствени цени май,та едва ли искат да те метнат.Провери за същото и при други ортодонти. Peace

# 128
И аз да докладвам за състезанието - моят син също е на мнение, че задачите са били лесни. Излезе на 45 мин включително с една рисунка в ръка за устройството на земята, защото както сам каза "свърших много бързо", въпреки че аз лично го предупредих да стои и да си проверява и да не излиза. По-късно през деня като излязоха задачите и посочи отговорите у дома, се оказа, че на практика е решил трудните задачи, а при лесните от бързане е допуснал грешки - но при него май това става традиция. .
Абсолютно същото беше и при нас. И понеже му се видяли лесни, бързал, гледал- недогледал, прочел- недопрочел, на 40-тата минута беше на двора. После при проверката в къщи се оказа, че се е справил по-добре с трудните, отколкото с елементарните. Може ли от числата 4, 12 и 16 да напише, че умаляемото е 4!!!  ooooh! Ами може, който бърза, бърка. Въпреки, че отлично знае какво е умаляемо, умалител, разлика, събираемо, сбор и т.н. Остана разочарован, но поне разбра, защо трябва да внимава и да не бърза.

Въпреки това аз съм повече от доволна - за мен е важното да показва логика когато чете задачата докрай, а това, че от недоглеждане допуска грешки мисля, че ще се изчисти с времето. Целта за мен на тези състезания е да се научи да мисли и да решава и когато виждам, че вкъщи без моя помощ го прави, мисля, че вървим към правилната цел независимо от точките.

Напълно споделям това. Целта с която пращам детето си на тези състезания е не заради някакви мераци пръв във всичко, а просто искам да свиква с тези изпити, да си извлече поука от грешките, да видя как се "движи" спрямо другите, да разбера, какви пропуски има и на какво да се обърне повече внимание, накратко казано - да натрупа опит, докато стане време за онези, наистина важните изпити.

# 129
  • Страната на чудесата
pam4i , на дъщеря ми силиконовите скоби са толкова,  носяст се само нощем и през денят по 20 минути, добри са, ако се ползват в началото още, коагто се види, че зъбите не растат правилно подредени. Другите скоби-металните, като изработка са по-евтини, но пък са по-болезнени и пак си имат ходене на 15 дни да ги стягат, така,че в края пак излизат не много по-евтини.

# 130
  • Варна
Да,и нашите са силиконови и наистина много лесно и бързо свикна с тях,само след първата нощ се оплака от болка във венците. Peace

# 131
Момичета, излязоха ли всички постоянни, че слагате скоби. Ние посещаваме една много добра клиника. Понеже първите няколко зъба излизаха накриво се консултирахме и ни обясниха, че първо трябва да израстат всички постоянни, тъй като по време на растежа зъбите се самокоригират. Чак след това ще ни прегледат отново и ще кажат дали имаме нужда от скоби, брекети, инвизилайн или каквото и да е. И наистина двата криви долу се оправиха. Имаме общо 8 сменени - 4 долу и четири горе. Всички изникнаха, а в момента продължават да растат последните горни (вторите). Зъбите се наместиха и нямат нищо общо с поникващите криви зъбки. Мисълта ми е да не прибързвате със слагането на "скоби"  Peace

В pdf-а има 13 в долното дясно квадратче оцветено в бяло, затова не се вижда  ooooh!

# 132
  • Варна
Благодаря за линка със задачите! Разгледах ги, наистина са "лесни", но явно целта този път е била вниманието! Може би основен проблем в тази възраст... Моето дете изскочи с първите, като каза, че седял 50 минути (как пък ги изчисли, не знам) и гледал в листа, за да не го карат постоянно да проверява (?!) Важен е опитът, от тези състезания не зависи прием или нещо друго, така че нека трупат опит и в бъдеще да не се стряскат от изпити и тестове Simple Smile

# 133
Момичета, излязоха ли всички постоянни, че слагате скоби. Ние посещаваме една много добра клиника. Понеже първите няколко зъба излизаха накриво се консултирахме и ни обясниха, че първо трябва да израстат всички постоянни, тъй като по време на растежа зъбите се самокоригират. Чак след това ще ни прегледат отново и ще кажат дали имаме нужда от скоби, брекети, инвизилайн или каквото и да е. И наистина двата криви долу се оправиха. Имаме общо 8 сменени - 4 долу и четири горе. Всички изникнаха, а в момента продължават да растат последните горни (вторите). Зъбите се наместиха и нямат нищо общо с поникващите криви зъбки. Мисълта ми е да не прибързвате със слагането на "скоби"  Peace

В pdf-а има 13 в долното дясно квадратче оцветено в бяло, затова не се вижда  ooooh!
Нашата зъболекарка ни каза същото. Първо трябва да пораснат всички постоянни и след това ще каже какво ще се прави, ако въобще се налага нещо да се слага.

# 134
  • В светлината на слънцето

И на нас така ни казаха.  Peace Аз се бях притеснила, когато поникнаха два постоянни зад все още непадналите два млечни. След като извадиха млечните, постоянните бяха доста не на място. Но постепенно се наместиха и сега са си съвсем точни. Теди обаче има едно криво зъбче, което май няма да се поправи само. Така поне на мен ми се струва. И май за него ще трябва да сложи нещо. Но казаха, че трябва да изчакаме и да не бързаме, защото все още има шанс да се оправи само. А дано.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт