Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 684
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
  • Страната на чудесата
Нас ни насочи зъболекарката към ортодонт за консултация, защото имаше два много криви и нямаше място за съседните да изникнат, паднаха млечните но не изникваха новите зъбки в продължение на половин година и тогава ни насочиха към шини. Малко след като сложихме шините се показаха и новите зъбета.

# 136
  • Варна
Да,много зависи какво е за корекция. Peace
Примерно друг пък зъболекар за големия ми син ми е казвал,че се преценява за шини или брекети чак след 5-6 клас,когато сменят и кътници и кучешки. Simple Smile

# 137
Брекети се поставят, когато поникнат всичките постоянни зъби, т.е. някъде след 12-тата година. Преди това, ако се налага, се слагат шини / метални или силиконови /. Консултирах се с детски ортодонт, тъй като долните 4 резеца на сина ми растат на криво.

# 138
  • София
на тази възраст се слагат шини и ако е изкривена челюстта - синът ми диша през устата и има неправилно преглъщане - при преглъщане езикът не докосва небцето, а излиза напред до усните, както и до 3 годишна възраст си смучеше палеца - от всичко това горната челюст е изкривена и изнесена напред, а от неправилното преглъщане езикът избутва горните зъби и те стоят като стряха. Ще слагаме шини, най-вероятно силиконови - това по мнение на зъболекаря му, предстои ни консултация с ортодонт  Peace

между другото се консултирах с познат ортодонт по телефона /от друг град е/ и той ми каза, че ако челюстта е изкривена трябва да се коригира сега, докато е още мека и корекцията се получава за по-кратко време, отколкото след време с брикети  Peace

# 139
  • Sofia
На нас ни казаха, че може да се сложат шини (за разширяване на челюстта), когато се покажат поне 4 постоянни зъба. Нейните зъбки са много нагъсто и няма как, поне за момента, постоянните сами да се наместят.

# 140
  • София
Аз съм от шишащите през устата, съвсем наскоро разбрах, че от това ми е изкривена челюстта.  ooooh! И го разбрах от УНГ, а не от зъболекар, досега нито един зъболекар не ми го беше казал. Принципно можело и сега да се регулира по думите на УНГ с брекети. Не съм се консултирала с ортодонт, защото не ми се занимава да си корегирам нещо, което не ми пречи и съм разбрала случайно. Но всичко това ми се е отразило на ... сливиците. От дишането през уста  цял живот ангини, накрая хроничен тонзилит и си бях чисто за махане на сливиците. Но поради вече изкривената челюст се оказа, че и да ми ги извадят просто ще продължа да правя възпаления, но не тонзилити, а ларингити. Не го приех за оферта и си отглеждам хроничния тонзилит. Казвам ви го за инфо само, по-добре коригирайте навреме, че дава "неочаквани" отражения.  Peace

# 141
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Благодаря ви много за отговорите. Ние нямаме криви зъби, но втория ни преден зъб е избит предварително преди една година и нов още не е израснал. През това време първия започва да се опитва да се намести в това пространство.

Днес ме успокоиха и се разбрахме да поизчакаме , но някак си нещо не съм спокойна.
За сега има сменени 6 зъба детето ми. Четири  долу и два горе.

Сега пишем домашното и се гласим да ходим на фитнес и плуване. Купихме си месечни СПА карти с каката, а малкия идва с нас гратис.

# 142
  • Sofia
Записвам се и в новата темичка  bowuu

# 143
  • В светлината на слънцето
На нашите вчера са правили теста за четене. Май е само за бързина, не разбрах точно. Но резултатите били изнесени на таблото до класната стая. Любопитно ми е какви са резултатите на класа като цяло. Simple Smile

# 144
Ох, да ви се оплаквам. Simple Smile
В неделя излязохме с малката да се разхождаме. И това като писна - сладолед, сладолед... Проглуши ми ушите. Заведох я да яде сладолед, натъпка се като невиждала. И вечерта се прибираме вкъщи и ми казва, че я боли гърлото. Е, хубаво - от сладоледа е, заключавам аз мъдро. Нееее, то я боляло от сутринта, ма тя прочела във вестника!!!, че болно гърло се лекувало със сладолед. И решила да предприеме самолечение, без да съобщи на никого, че я боли нещо! Прочетох лекция "Да се казва всичко на мама и на тати" и "За вредата от самолечението". В понеделник я водих на лекар и сега ще си седим до края на седмицата вкъщи. Съсипва ме това дете!

# 145
  • България

Алекс1 ние сладолед хапваме през цялата година
и да ти кажа детето е право-за болно гърло е по-добре студено от колкото топло
студеното убива бактерийте,а топлото помага за размножаването им
поколения на зад са ни учили да пием топъл чай за гърло,а новите проучвания са точно обратните
за сладоледа го зная от лекар още преди 14 год и си представи бабите как са ме гледали тогава  Mr. Greenкато давах на голямата ми дъщеря
скоро четох такъв материал,но нямам спомен къде
и ние кашлим и давам хомеопатия
в училище са спряли парното и на децата им е хладно,а и пак вируси има
ще ходят на екскурзия до Варна за ден и се чудя колко джобни да й дам
такси за делфинариума и музей съм заплатила предварително
хубав ден ви желая Hug

# 146
Аз знам, че сладоледът е ок за гърло. Въпросът беше, че тя е взела сама решение, без да каже на никой възрастен и е решила да се самолекува.
Страхотно, че ще ходят до Делфинариума. За джобните - ти си познаваш детето, знаеш, за какво и колко ще са му нужни.

# 147
  • В светлината на слънцето
Алекс, ей това е проблемът от овладяването на четенето - могат вече и сами да се информират за това кое е полезно и кое - не.  hahaha Шегата настрана, да й минава бързо.  Hug

# 148
  • софия
ние ходихме през пролетната ваканция на плувен лагер във Варна и при посещението в делфинариума,баткото ми разказа,че имало човек който продавал сувенири и той си купил за 2 лева делфинче и разни други нещица.

# 149
  • София
Да се включа за сливиците, че мога да напиша докторат вече!
Моята докторка, която успя да ми стабилизира хроничния тонзилит до степен вече година и половина да не съм пила АБ ( а преди това не минаваха два месеца без гнойна ангина, дори лятото) казва, че ТРЯБВА да се пие студено. Разбира се, ако не е привикнало детето се започвало първо с газирано, което на стайна Т, след това с по-студено и т.нат. да се стигне до степен ледено студено. И през зимата също. Гърлото трябва да привикне на студ и да не пада имунитета от това. Слушах цяла лекция на тази тема пред едно хлапе с току що извадени сливици от нея.
Ние вкъщи така или иначе винаги пием от хладилника течности, децата не правят тонзилити, ама майка им беше много зле. Нито сладолед ме оправяши, нито нищо, стигала съм до това да ми тече кръв и гной от пукната сливица.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт