Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 681
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
А ние какво да кажем. Преди да замине на морето прочете "Чичо Фьодор" и една приказка на Андерсен. От задължителните е прочел" Български народни приказки "и 1/3 от "Приказки по телефона", но това беше още докато учеше.
Просто не ми се мисли какво ще правим като се върне. Tired

# 631
Леле, ако умерени темпове е детето да прочете три книги за един месец... Hug
Rolling Eyes Ами, не знам, Валенце. На мен ми се струва умерено. Както вече написах, той обича да чете, но само ако книгата му е интересна. В началото на ваканцията му бях предложила "Карлсон, който живее на покрива", той прочете няколко страници, определи я като .... "тъпа"  Embarassed и отказа да я чете. За всичко е така, щом му е интересно се справя чудесно, ако му е трудно и скучно, всичките ми опити да го накарам да го направи, са като опит да "пробия бетонна стена". Не е от лесните, уви.   Tired

# 632
Браво на децата. Ние сме до никъде  Laughing

Двете със сестра си ходят на занималня през седмицата. Страхотно място. Къща с двор, вътре има две стаи с играчки за децата, на втория етаж една зала с пиано, телевизор и няколко масички. Дворът е страхотен - люлки, пясъчник, мост (клатещ се) разни катерушки. Работи като заведение, но се посещава основно от хора с деца. Ние спокойно пием кафе, а те играят на воля. На централно място е, но няма излаз на пътя, в страни от улицата и е оградено.
Постоянното присъствие е 5-6 деца, две от тях са от нашия клас, а нейната приятелка е втори за трети клас. Отделно има и такива, които ги оставят за по няколко часа.
Не четат особено, но пък каките им измислят задачи. Учат по малко таблицата и им правят диктовки или преписват текст. Онзи ден имаха час по химия - правиха парфюми  Joy
Гледам събота и неделя да чете по малко, но не я натискам особено. Прочела е Патиланци (цялата) сега започна Пипи, но от три дена е на 8-ма страница  Laughing
Общо са ни 5 задължителните книги, но не знам дали ще успеем да ги прочетем с това темпо  Laughing

# 633
Мойчета на завършили първокласници,
Извинявам се, че нахълтвам така, но вие ще ми отговорите от опит.
Имам опция за подарък за РД на синчето раница за догодина - Lego или Scout.
На мен Легото повече ми харесва, но дали Скаут не е по-практична - по-широка е, а е и по-скъпа принципно.
За стандартните модели говоря
Този на Лего http://www.mytoys.de/LEGO-LEGO-EASY-Schulranzen-Set-Ninjago-NEU- … a01.01.01/2358118
И този на Скаут http://www.mytoys.de/Scout-SCOUT-Schulranzen-Set-Mega-Black-John … a01.01.01/2406288

От опит нещо някой да сподели, моля  bouquet

# 634
  • София
Аз бих предпочела Скаут модела за детето си.
Самостоятелно стои права. Виждам твърд гръб. Много е добра! Peace
Скрит текст:
Аз на дреболии (несесерчета, торбички и шишенца) не се радвам и съм на принципа, че колкото повече дреболии ми се предлагат с един продукт, значи има някакъв недостатък за  компенсиране в самата раница. Wink
Самият факт, че на Легото няма снимка на гърба и съдържанието на несесера е достатъчно показателен според мен.

# 635
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Браво на децата. Ние сме до никъде  Laughing

Двете със сестра си ходят на занималня през седмицата. Страхотно място. Къща с двор, вътре има две стаи с играчки за децата, на втория етаж една зала с пиано, телевизор и няколко масички. Дворът е страхотен - люлки, пясъчник, мост (клатещ се) разни катерушки. Работи като заведение, но се посещава основно от хора с деца. Ние спокойно пием кафе, а те играят на воля. На централно място е, но няма излаз на пътя, в страни от улицата и е оградено.
Постоянното присъствие е 5-6 деца, две от тях са от нашия клас, а нейната приятелка е втори за трети клас. Отделно има и такива, които ги оставят за по няколко часа.
Не четат особено, но пък каките им измислят задачи. Учат по малко таблицата и им правят диктовки или преписват текст. Онзи ден имаха час по химия - правиха парфюми  Joy
Гледам събота и неделя да чете по малко, но не я натискам особено. Прочела е Патиланци (цялата) сега започна Пипи, но от три дена е на 8-ма страница  Laughing
Общо са ни 5 задължителните книги, но не знам дали ще успеем да ги прочетем с това темпо  Laughing

Къде се намира тази занималня?

# 636
  • Варна
На Симона раницата е Лего, с твърд гръб е, не е мръднала цяла година. Ето такава е, само че в друг цвят и картинка:
http://www.mytoys.de/LEGO-Schulranzen-Set-Supreme-My-Sweet-Heart … r01.10.01/2124060

За комплектите - не мога да се съглася с kopche - когато несесерите и другите чантички са част от комплект, за тях има отделено нарочно място - напр., чантата за физическо се закрепя с катарами отгоре върху чантата, има дъждобран, за големия несесер също има специално джобче. Peace

Скаут не съм ги виждала наживо, но в темата за Май Тойс има отлични отзиви и за тях. Peace

П. п. Моето дете тотално отказва да чете. Rolling Eyes Досега е прочела 3 приказки.  ooooh!

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 18:02 от chockolina

# 637
ако не го накарам да чете, няма да го направи. Отлага, забравя, не го влече. Почва да чете нещо по моя препоръка, по средата питам дали му е интересно - да, било му интересно, обаче не искал повече. Тези 10 правила са за деца, които са една крачка напред от нас. А как да хване книгата сам?
това с книжарницата съм го правила - отиваме, той избира сам. Е, оттогава вече два месеца не се е сетил за книжката и не я е прочел.

# 638
  • София
Точки 6 и 7...няма как да стане. Има си списък, колкото и да препоръчителен. Ще чете по задължение, докато не започне да чете книгите по задължение с удоволствие.  Mr. Green
Все повече ми се струва, че тези 15 книжки няма да успее да прочете, дори с ежедневното настояване. Просто изчита по макс 10-15 страници. "Мечо Пух" само е 300...

# 639
ако не го накарам да чете, няма да го направи. Отлага, забравя, не го влече. Почва да чете нещо по моя препоръка, по средата питам дали му е интересно - да, било му интересно, обаче не искал повече. Тези 10 правила са за деца, които са една крачка напред от нас. А как да хване книгата сам?
това с книжарницата съм го правила - отиваме, той избира сам. Е, оттогава вече два месеца не се е сетил за книжката и не я е прочел.
Все едно моя си описала. Joy С тази разлика ,че като ходя в библиотекта да взимам книжки, малката идва с мен и сама си избира, даже се караме - взима по 5-6, а той ми казва " вземи ми нещо за четене". Все му едно, какво ще му взема. Whistling

# 640
ДейзиГ ние живеем в Свищов, едва ли ще ти свърши работа  Peace

# 641
Леле, ако умерени темпове е детето да прочете три книги за един месец... Hug

Самуил прочете първите две книги за Хари Потър за месец и аз вече го приемам за нормално темпо при него. Само споделям, не го приемайте като база за сравнение, нито отправна точка.  Simple Smile Все пак, това не е състезание.
Ние сме в библиотеката поне 2 пъти седмично, днес прекарахме 2 часа и в книжарницата, едва ги накарах да си тръгнем. Аз лично нямам някакви установени правила, надявам се да съм успяла да положа основата у големия, поне така изглежда. Като го видя, завил нос в книгата и постоянно го снимам, да радвам бабите му  Laughing

# 642
  • София
Естественно, че не е състезание, Кейси! Simple Smile
Просто по мое мнение това не са умерени темпове, а отлични и бързи Simple Smile.
Браво на децата ви, че така се справят! Hug
Браво и на такива като моето, което не чете така бързо, но пък го прави редовно и с желание. Grinning
Тя се чуди сега като завърши Пипи с какво да продължи. Следвайки горните съвети аз и предложих няколко варианта. Според мен тя си избра най- неподходящия Wink, но тактично си замълчах- Патиланци. Може пък да не съм права и да и хареса. И за Пипи смятах, че и е рано, но го чете с удоволствие. Проблемът е, че в Патиланци има доста неразбираеми думички. Когато беше започнала да чете приказките на Ран Босилек положи доста усилия, но така и си останаха скучни и безинтересни за нея. И се отказа. Ще видим с Патиланци как ще е.

# 643
В момента моя син чете Патиланци и мога да кажа,че му е по интересна от български народни приказки които прочете,да наистина има доста думи които не разбира,пита и ние му казваме.Смятам,че така определено обогатява речника си.
Утре сме на състезание по таекуондо,много се вълнуваме,ще видим как ще се справим.

# 644
Утре сме на състезание по таекуондо,много се вълнуваме,ще видим как ще се справим.
Успех! Стискаме палци и чакаме отзиви.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт