Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 683
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не мога да не споделя с вас - преди седмица дъшеря ми ме помоли да я регистрирам в един сайт за игри - искаше се мейл на родител. Та юзър нейм писахме Никол, парола и т.нат. Днес виждам в мейла ми съобщение - вашето дете си смени юзър нейма с - Красавица Велика Необикновена!!!  hahaha Joy hahaha Ей, няма такъв смях!!! Как й е дошло на ума не разбрах, но като я питах ме контрира с - "Е, ти как искаш да се кръстя - Гадинка палава ли? Joy Joy Joy

# 91
  • София
Успех утре на състезателите и от мен! Моят младеж отказа да участва, аз реших да не натискам, за да не постигам кофти ефект, и много ме е яд, тъй като едва вчера ми сподели, че причината била, не че не иска, а че го е страх! (да не се издъни и да му се карам) ooooh! Както и да е, що са състезания, все са пред нас...
И аз благодаря на Бяла бреза, ако някой ден ми дойде муза, ще тествам младежа за време. Не съм много убедена в смисъла на занятието обаче, тъй като той доста добре чете като скорост и гладкост, но откъм истинското осмисляне на прочетения текст сме далеч от желателното, поне по моите виждания...
Клеми,  Joy... Макар че на мен "гадинка палава" ми е още по-симпатично!  Laughing

# 92
  • sofia
Не мога да не споделя с вас - преди седмица дъшеря ми ме помоли да я регистрирам в един сайт за игри - искаше се мейл на родител. Та юзър нейм писахме Никол, парола и т.нат. Днес виждам в мейла ми съобщение - вашето дете си смени юзър нейма с - Красавица Велика Необикновена!!!  hahaha Joy hahaha Ей, няма такъв смях!!! Как й е дошло на ума не разбрах, но като я питах ме контрира с - "Е, ти как искаш да се кръстя - Гадинка палава ли? Joy Joy Joy
hahaha Joy не се стърпях

# 93
  • София
Ами...то си е за  rotfImao rotfImbo rotfImao . Ние с баща й поне 10 минути се смяхме с глас, а в последствие цял ден я подкачаме.  Mr. Green
Нарцис!!!

# 94
  • София
Осмисляне или разбиране на прочетеното се постига едва когато
четивната техника е напреднала.Ако ученикът чете бързо, вярно(не греши
думите), изразително,той е достигнал до последната фаза - четене с разбиране.
Ето защо е важно в първи клас да се постигне един добър темп на четене, който
е предпоставка за всичко останало.

# 95
  • София
Че чете бързо, не мога да кажа, но като че се вмества в изискванията (чете почти гладко,запъвайки се само на по-сложни думи). На този етап обаче, мисля, че повече се "наслаждава" на гласа си. Когато го накарам да чете наум, сякаш повече разбира прочетеното...

# 96
  • София
Четенето наум  и четенето на глас е като да сравним скоростта
на светлината и на звука.

# 97
  • София
Моля за помощ - синът ми отсъства от четвъртък от училище и сега трябва да наваксаме в къщи, обаче една задача по български не разбирам и това си е. Задачата няма условие,примерът е
лисица - Лиса - лисица
следващите думи обаче са
единица
жена
лепило

не мога да ги навържа по никакъв начин - ако предположим, че второто е име, тогава става
единица - Един /въпреки, че такова име не знам/ - единица
жена - Жени - жена
обаче лепило не се връзва, ако предположим, че второто е единствено число става
единица - един - единица
обаче тогава не знам, какво да правя с жена, както и лепило... или просто всеки ред е индивидуален и сам за себе си? Не виждам и как втората дума би могла да помогне за проверка, дали е е или и... май прекалено отдавна съм била в първи клас  ooooh!...

# 98
  • София
Аз не виждам никаква логика в тази задача,освен ако не са сродни думи, но
лисица се повтаря . На жена -женица(има такава форма), както и женичка и др.

# 99
Дзвер,
точно - търсиш друга дума с ударена сричка (гласна)
лисица - Ли'са
единица - един (за да не напишеш еденица)
други примери:
изречение - реч
петел - Пе'тльо
пчела - пче'лен

# 100
  • В светлината на слънцето
Klemy, hahaha  Peace

Тъй. Ние пак се пробвахме за "Пирогов". Този път е сцепена брада. Ама доста дълбоко. Плюс ратъртени венци и лееекичко разклатено 1 зъбче. Зъбчето е от постоянните, но не е страшно - казаха, че ще укрепне. Брадата е по-сериозна, но този път поне не се стигна до шиене под упойка. Като се премяташе на върха на една катерушка пред блока и взе, че слезе по-бурно и се фрасна в брадата. Ама то ако на нас не се случи, няма на кого друг.  ooooh! Ох, оплаках се неделно. Confused

# 101
  • София
lulumba, съжалявам за детенцето! Добре, че е малкия дявол! Ама, така растат проклетниците- нали юнак без рана не може! Бързо да минава!  Hug

# 102
  • В светлината на слънцето
lulumba, съжалявам за детенцето! Добре, че е малкия дявол! Ама, така растат проклетниците- нали юнак без рана не може! Бързо да минава!  Hug

Ако имаше финансов стимул за рани, досега нашето семейство да е разрешило световната икономическа криза. Joy Ох, аз отдавна претръпнах и съм все с надеждата, че като става по-голяма поне малко ще й дойде умът в главата. Ама засега си оставам само с надеждите.  Thinking Иначе наистина беше малкият дявол, не ми се мисли, ако беше паднала върху железата по друг начин. ooooh!

# 103
  • София
A, и ние можем да дадем сериозен принос! Wink До тук с двамата младежи си имаме в колекцията 4 счупени ръце, 1 крак, шита глава + шит клепач... Моля се само Господ да ги пази и каквото и да им се случва, поправимо да е!

# 104
Момичета как мина състезанието?  Аз пък днес от 10 часа сутрина съм на вън с децата, само на обяд за 45 мин. се прибрахме да хапнем, та чак до 19 часа на вън.

Общи условия

Активация на акаунт