Бързам, бързам аз - да завърша ПЪРВИ клас 2011/2012г.

• 66 842
  • 779
  •   1
Отговори
# 270
  • Страната на чудесата
И при нас са готови изходните нива, даже госпожата им дала да си ги видят, обаче Цвети забравила има ли грешки Crazy JoyВече с нетърпение чака лятната ваканция, горкото, хич не и се занимава.
Днес с гордост съобщи, че по Роден край има втора 6-ца в бележника-имаха за домашно да подготвят информация за един войвода и да научат имената на общо 5 войводи.Ние сме потомци на един такъв дряновски войвода, аз и разказах и показах родословното дърво и тя днес е много доволна, чувства се специална Sunglasses
Копче, и аз като четях, че чоплите трънчето, си помислих същото като Тя-в Пикасо за отстраняване с лазер ми излезе около 20-30 лв. на брой кожно образувание /махах и на дребната, а и аз си махнах така 15 бенки/ и не се усеща, то е като леко парване и след това на мястото се образува коричка, получава се нещо като изгаряне, но с лазер и не се усеща-съвсем леки импулсни парвания и мирише неприятно.

# 271
И ние имаме екскурзия на 19-20 Май,но ние няма да ходим,като стане по голям тогава,освен това тези два дни му е турнира по футбол,но първия ден няма да може да отиде,че от таекуондото решиха тогава да е изпита за колан и ако го пропусне ще си остане с жълт нищо,че е подготвен.За него това е неприемливо.Нещо много неща ми се събраха Май месец.Опитвам се да го придумам от догодина да се откаже от футбола,че много спортове,но за сега без успех.Ще видим най вероятно нещата ще се подредят сами няма да ги мисля толкова.

# 272
  • В светлината на слънцето
Ох, и аз водя едни преговори да съкратим допълнителните занимания, ама да видим дали ще успея.  Thinking

# 273
някой ако знае лятна занималня/лагер/дневен център с добра програма за лятото в района на Оборище-Редута-център, моля да сподели също   Praynig

# 274
Здравейте,момичета,
Върнаха изходните нива по математика и български език. При нас се оценява по точки, като от....точки-до....точки- отговарят на отличен, от--до....-на мн. добър и т.н.На грешка се отнема една точка. Васко от 51 макс- по математика има 50, а по български от макс. 58 има 57 точки.
Обяснявам му, че има отличен и по двата предмета, обаче той изпадна в криза, че не е с максимален брой точки....
По роден край беше днес. Госпожата/генерал/, заявила преди няколко дни ,че досегашните тестове били елементарни, тази година тя щяла да си го прави, да бъдел на ниво Rolling Eyes,
17 въпроса им е дала, доста ми се струват, като бройка....

Ако мога да съм полезна, ще кажа, че в теста по математика имаше задачи
 за пресмятане,
 за поставяне на знаци,
 за попълване на празно квадратче,
две текстови,
 задача за чертане на отсечка и сравняване с  друга такава,
познаване на геометричните фигури и оцветяването им.

По БЕ-диктовка,
десет думи , на които да се напише броя на буквите, звуците и сричките,
текст с разбъркани изречения, които трябва да се номерират по ред и да се постави заглавие,
да се избере между "А" и " "Ъ" ,О" и "У", Е" и "И",
правопис на думи  и да им се направи проверка.

Хубава вечер......

# 275
  • Варна
Еластина, браво на детето! Заслужава поздравления! Нашите изходни нива не са минали, но ще са също с точки, доколкото разбрах. Учебната година свършва на 18.05 всъщност, нали - заради изпитите на по-големите, на 24.05 ще им раздадат свидетелствата в клас. Мина много бързо... кога беше 15.09...

# 276
  • край голямата локва
И нашите изходни минаха- имаше точки и срещу тях  Отлично, Браво и дали ума друго не знам.  Еластина, браво на детето. Нашата мома хич и не се трогна, че не са максимален брой точки, нали имала отлично. А грешките малко, но елементарни.  doh Не че се оплаквам от отличните де.Laughing  Иначе почти сме във ваканция, намалих и занятията в къщи. Умората вече се усеща осезаемо. Успех на мъниците на които все още им предстоят тестовете.

# 277
  • Пловдив
Вчера и аз видях изходното ниво по БЕЛ - мах. брой точки - отлично. По математика не съм го видяла правили са го вчера.

Иначе и аз си мам едно максималистче у нас - забелязах я, че е такава, когато разбрахме резултата от националното състезание. Има 46 точки и изпадна в дълбока мъка, че не се е представила ок. Обяснявам й аз, че всичко е наред, че това е прекрасен резултат, ама за нея прекрасно е само 50т. Как ще я караме нататък не ми се мисли...  ooooh!  Дано да го проумее с времето.

# 278
  • Чикаго / София
Шунка Лъчезара така миналата гдина я болеше непрекъснато корема. И от училище са ме викали да я взема /тя тогава беше Предучилищна в училището/, и на лекар съм я водила няколко пъти - нищо. Мисля си че беше от преумора и напрежение. За нея миналата година си беше все едно Първата Учебна Година. Да не би и при твоето момиче да е от умора? Тази година се оплака от болки в корема само в началото на учебната година - после спря.

Тук нямат изходни нива в 1ви клас, започват от втори.

Миналата събота им беше Празника на Буквите в Бг училището. Малко късно, се получи, ама карай. Иначе те вече си работят по Читанката от известно време.

Ето една статия, в един от Българските вестници тук за празника им: http://www.bulgaria-weekly.com/the-week/chicago-chronicles/3332- … -bukvi-znaia.html Има и няколко снимки. Помолиха ме да напиша нещо, и аз съм в един слъзлив период, та само това успях да сътворя. Simple Smile

Остават й още 5 учебни дни и 1 събота и започва Ваканцията Simple Smile

# 279
И нашите изходни нива минаха по роден край има 4 и една втора,по математика и БЕЛ ще разбера резултатите в Понеделник.Ние ще завършим на 22.05 тогава ще ни раздадат свидетелствата.

# 280
Изходните нива ще бъдат тази седмица при нас. Обаче ги е изпитвала на четене - колко думи ще прочетат за минута. Моята била една от най-добрите. Това е хубаво, обаче с писането не ми се мисли. Ей сега се опитвам да я карам да пише диктовка - 20 минути молби, накрая стигнах до истеричен пристъп. Седна, рева, боля я ръката, трепери й, комар я ухапал, огладня, доходи й се до тоалетната, заболя я не знам си какво... Ще бъде страшно на теста, предполагам.

# 281
И при нас с диктовките у дома положението е плачевно.
Много молби трябват за да я започнем.Понякога обаче се чудя дали не му правя лоша услуга на детето.Дали така няма да го откажа от желанието за учене въобще.
Иначе е първи и по БЕЛ и по математика в класа си.Но пък аз съм максималистка и го критикувам дори и за една грешка в диктовката му.Много ме хваща яд когато греши от бързане.Не му стана навик да си прави проверка на самостоятелните си работи
А така се опитвах да го науча на това:- (

# 282
При нас резултатите от изходните тестове, ще получим другата седмица. Тържеството за завършване, ще е на 22 май, така че, освен него и рожденния му ден ще отпразнуваме заедно с класа.  Grinning
Вчера ходихме на турнир по футбол, между няколко училища, трениращи във футболна школа "Том и Джери". Организацията беше добра. Имаше и много награди накрая, бяха се постарали. Мачовете бяха оспорвани и децата играеха с хъс. Това, което ме потресе, обаче, бяха....родителите на част от децата. Когато видях какви "низки" страсти се разиграха на финалният мач, изпитах удоволствие, че нашият отбор отпадна на полуфинала. Какви коментари, какви приказки по адрес на деца от противниковият отбор...... Направо съм отвратена.  Sick И то най-вече от майки. Та, нали идеята на такива мероприятия е децата да се забавляват. Винаги ще има победители и победени. Важното е да има феърплей. А, то какво се получава.......... ooooh! Следващата година, когато тръгна да редуцирам извънкласните мероприятия, футболът ще е първи за елиминация. Въпреки, че треньорът е страхотен и децата от училището са добри.

# 283
  • София
Изходните нива ще бъдат тази седмица при нас. Обаче ги е изпитвала на четене - колко думи ще прочетат за минута. Моята била една от най-добрите. Това е хубаво, обаче с писането не ми се мисли. Ей сега се опитвам да я карам да пише диктовка - 20 минути молби, накрая стигнах до истеричен пристъп. Седна, рева, боля я ръката, трепери й, комар я ухапал, огладня, доходи й се до тоалетната, заболя я не знам си какво... Ще бъде страшно на теста, предполагам.
и при нас така - и най-важното - госпожата не ми е казвала да правя диктовки в къщи  ooooh! след което ми написа "иязабо лялкорема", последва една лекция за живота и започнахме диктовката от начало. Трябва да призная, че е пълна скръб - на познат текст пропуска гласните, обаче непознат текст, който не е виждал написан никога... много тежко - трудна лятна ваканция ще бъде ooooh!

# 284
  • София
Тонита и моят син беше на турнира  в събота, беше много доволен и изморен, класирали са се на трето място, спа с медала Laughing. Харесва футбола, макар да не рита особено специално - за разлика от момче от отбора им, което е наистина талантливо, даже го наградили на турнира . За страсти не са ми се оплакали, освен че някаква майка се заканвала на съдията Mr. Green Цял ден обаче чакане...
Не съм разбрала за тези изходни тестове, оттук разбирам ще проверявам.
Имаха миналия месец юбилей на училището - 80 г., с  хубав спектакъл от самите деца, детето хич не се засрами в залата пред публика, правиха приказката Дядовата ръкавичка (патрон им е автора на приказката), беше разказвач, с повечко думи, които каза чудесно.
Тържеството за завършването е на 22 май, някаква пиеска готвят - модернизирана приказка+всеки стих за буквите. Мойто дете ще си е неговата буква, което ме компенсира -на мен в първи клас ми бяха дали не мойта буква, а друга и то й, от което ми беше мъчно и сега ...реабилитация Mr. Green
Лятото от училище организират градски летен лагер на място.
Нашето зелено училище мина - 3 дни на Велинград, много доволен се върна, носеше телефон, който взехме за такива случаи не че много често го вдигаше и не че му се говореше по телефона, но все пак имахме връзка. Бързаше да затвори, казвайки "Мамо затварям, бързам за дискотеката Mr. Green"

Общи условия

Активация на акаунт