Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 638
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 660
Аз ползвам Stoneline - 3 тенджери, различни по големина, и тиган. Много съм доволна, мият се толкова лесно, че се чудя защо не ги ползват всички Grinning  Само малко трудно се сваряват картофи вътре, не знам защо.
Безвредни ли са?
По-назад е коментирано за тези съдове, ето линк - Stoneline. И други коментари имаше, но сега не мога да ги намеря.

# 661
Благодаря   bouquet

# 662
Аз ползвам Stoneline - 3 тенджери, различни по големина, и тиган. Много съм доволна, мият се толкова лесно, че се чудя защо не ги ползват всички Grinning  Само малко трудно се сваряват картофи вътре, не знам защо.
Безвредни ли са?

Не съм се интересувала от тези неща. Досега не съм имала професионални съдове за готвене. Не съм дребнава, може да ми се скарате, че съм незаинтересована, но в днешно време всичко е толкова хигиенизирано, чисто и стерилно, та чак е досадно. Не вярвам да са вредни, ако ги ползваш според указанието - а именно както и при тефлоните да не стържеш с вилица, а само с дървени или пластмасови прибори, да не се мие, докато е горещо и така нататък. Иначе сигурно ако се разровите, ще намерите някоя малка мини частичка, която да се окаже вредна, ако се отлющи след 5 години ползване.. Но е въпрос на избор какво да си купите. Аз не ги препоръчвам като да кажа "Това са най-добрите съдове, всички си ги купете" , а като "Това са първите ми истински съдове, в които дори и да залепне ориз, с една салфетка мога да го изтрия и това да не повлияе на вкуса на останалия ориз". Малко се отплеснах Simple Smile

# 663
  • Пловдив
Здравейте,

Аз влизам с въпрос за уредите за бавно готвене Крок пот. Какво мислите за тях, дали покритието им е безвредно?

Аз да се самоцитирам  Blush

# 664
  • 1st floor
Момичета, смених тефала с кермика. Но грил-тигана нещо ми се опира с миенето!  Thinking Докато е горещ го наисвам,после търкам с гъбата, но не всичко пада. Ако му сложа от препарат със сода-каустк, дали ще повредя керамичното покритие?  newsm78

# 665
  • София
мисля, че керамичните съдове не трябва да се мият/киснат горещи, защото това поврежда покритието, но нека да се изкажат хората с опит

# 666
  • Пловдив
Момичета, смених тефала с кермика. Но грил-тигана нещо ми се опира с миенето!  Thinking Докато е горещ го наисвам,после търкам с гъбата, но не всичко пада. Ако му сложа от препарат със сода-каустк, дали ще повредя керамичното покритие?  newsm78
Не ти препоръчвам да го правиш. Аз намазах моя керамичен тиган с Медикс за почистване на фурни и загорели съдове (сива опаковка), оставих го без да го търкам за една нощ и на сутринта керамичното покритие се беше смъкнало изцяло. Керамиката е капризна от към препарати.

# 667
  • 1st floor
Момичета, смених тефала с кермика. Но грил-тигана нещо ми се опира с миенето!  Thinking Докато е горещ го наисвам,после търкам с гъбата, но не всичко пада. Ако му сложа от препарат със сода-каустк, дали ще повредя керамичното покритие?  newsm78
Не ти препоръчвам да го правиш. Аз намазах моя керамичен тиган с Медикс за почистване на фурни и загорели съдове (сива опаковка), оставих го без да го търкам за една нощ и на сутринта керамичното покритие се беше смъкнало изцяло. Керамиката е капризна от към препарати.
Вече го направих... Tired С нищо друго не можах да го измия, а такъв мръсен и гаден няма да го ползвам. Накиснах го за пет минутки. Почти всичко падна, останаха само едни черни линии тук-там, в основата на оребрението. Уещам обаче, че ако всеки път така трябва да го мия, ще замине към кофата... Crossing Arms

ПП: а какво има под керамиката?  newsm78 Метал ли се показа или нещо друго? Какво да очаквам да видя някой ден?  Mr. Green

# 668
  • София
повечето имат алуминий под керамиката

# 669
  • Пловдив
И аз изхвърлих няколко оребрени тигана докато си намеря решението за мен http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00006I4ZC/ref=oh_details_o05 … ie=UTF8&psc=1 не е като да не залепва, но не е и никак капризен от към почистване, носи на всички препарати които ползвам.

# 670
Здравейте,

Аз влизам с въпрос за уредите за бавно готвене Крок пот. Какво мислите за тях, дали покритието им е безвредно?

Аз да се самоцитирам  Blush
За покритието не знам, но смятам уреда за абсолютно излишен.Гледах такъв в Техномаркет/ Технополис, съда вътре е керамичен.Сложен върху нагревателна плоча, тип котлон, явно бавнозагряващ.За да се готви бавно.    Laughing
Абсолютно същата работа върши керамичен съд във фурната.

# 671
Въпрос на гледна точка и на икономия на електроенергия. Бих си представила колко ще похарчи ел. фурна за 4-5 или 6 часа подобие на бавно готвене в сравнение с икономичния Крок пот.

# 672
  • София
За съдовете с точки в промоцията на Билла BERGHOFF VIRGO пише че са с керамично незалепващо покритие без PTFE / PFOE , дали е вярно?
Пипах ги на живо, добре изглеждат, дебела масивна стена, корпус алуминий...... newsm78

http://www.berghoffworldwide.com/UK/en/Product-Detail/43060/2/co … deep-skillet.aspx

# 673
  • 1st floor
Имам ножове на тази фирма и съм доволна!

# 674
  • Варна
Някой иска ли талонче с точки за тези съдове? Събирах събирах и въпреки това май няма да мога да си ги позволя. Имам 2, започвам да лепя трето. Едното го подарявам, другото ще стои до последно да им се чудя.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт