Ин-витро в Истанбул 6

• 103 299
  • 727
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug Heart Eyes

# 271
Току що влизам във форума да надникна след дългото затишие и виждам страхотна новина!!!!! Надежда, честито и от мен   bouquet, не мога да опиша колко се радвам на положителния ти резултат, след всички тревоги, мъки и  вълнения, които изживяхме заедно с теб през изминалите 9 месеца! Пожелавам ти лека бременност и две сладки и здрави бебчета!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Дано провлачиш крак за майската мемориалска група!

# 272
Надежда, честито! Страхотна новина!   bouquet
Дано и следващите "отчети" в темата да са все положителни!

# 273
Миличка, първо честито и от мен  Hug Hug, значи не напразно стискахме палци и на ръцете и на краката до посиняване.
Само да кажа, че в Мемориал никой не си играе да прави ин витро, правят направо ИКСИ и за да бъда по- точна ИМСИ.  Hug Като имаш такъв хубав микроскоп, няма смисъл да не го използваш  Party Party
Перфектната и изключително професионална работа на ембриолозите ( избор на сперматозоиди, ИКСИ и отглеждането на ембрионите);
Който каквото ще да си говори- ето разликата между ИКСИ:

Spermatozoa under a 400x magnification,
available on a classical ICSI microscope,
head anomalies are invisible.
и ИМСИ:

Spermatozoa under an 8050x magnification,
available on an IMSI microscope,
head anomalies are easily detected
(two cells with normal heads on the left and one with
an abnormal head on the right).
Очевидна е!!!!!! Peace Peace

# 274
Да, така е. Правят ИКСИ с ИМСИ. ИМСИ микроскопа служи за подбора на сперматозоидите, а ИКСИ е инжектирането на сперматозоида в яйцеклетката. Точно това имах в предвид под " избор на сперматозоиди,  ИКСИ ..." явно за да е по-разбираемо трябва да напиша:" избор на сперматозоиди (с ИМСИ микроскоп),  ИКСИ ..."

Да допълня за чакащите тест от майската група: момичета, ако нямате никакви симптоми на бременност, не се психясвайте! Аз нямах абсолютно никакви симптоми, само последните 3-4 дни много ми се поду корема. Гърдите ми още след 5-6 ден от трансфера спаднаха и болките изчезнаха. И дори сега нямам грам болки. Нито ми се вие свят, нито ми се гади, нищичко. Казвам ви това, защото аз все търсех симптоми и доста се бях поотчаяла накрая...без основание, както се видя Peace
Пожелавам успех и стискам палци на всички момичета от майската група, дано се похвалим със същите резултати, каквито постигнаха априлската групичка Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 15:33 от Надежда :)

# 275
момичета, ако нямате никакви симптоми на бременност, не се психясвайте!
Абсолютно подкрепям.  Peace Peace Аз още нямам симптоми. Добре, че малкото рита, че да ми напомня  Mr. Green Иначе и преди нямах никакви симптоми- нито гадене, нито повдигане, нито киселини, нито стомашни проблеми (на входа и изхода), нито нещо ми се преяжда, нито непоносимост към миризми, нито гърдите, нито отпадналост абе нищо, нищо.  Peace Peace Може да е от хормоните, дето ни слагат там, знам ли  newsm78
Въпреки, че доколкото знам прогестеронът намалява оборотите на храносмилатлената система и от там идват всички "красоти", а ние реално получихме прогестерон в добавка- първо инжекции, после гел...... и би трябвало да са ни даже по- силни симптомите от нормалното, ама нА- виж.  newsm78 newsm78

# 276
честита радост Надежда и леки дни до финала.  Hug
желая ти от сърце прекрасна бременност и здраво бебе/та на финала.  Praynig

# 277
 Hug Grinning Уауу какви хубави новиниии, Надежда успех до края. Хайде дано още някойсе похвали тези дни, особено днес   bouquet действайте момичета  Flutter, Не е лесно, но ще постигнеме целта.  Blush Heart Eyes

# 278
Надежда, пращам ти едно голямо благодаря и една голяма прегръдка  Hug
затова, че споделяш болката и радостта си с нас!
Бъди щастлива, дано всичко да бъде наред, голямо нещо си преживяла. Много, много късмет ти желая занапред!

# 279
  • София
Надежда,Честито,миличка Hug Леки и безпроблемни 9 месеца и щастлив ревлив финал smile3541

# 280
Благодаря ви момичета за пожеланията! Hug Hug Hug На тези, които четат и се двоумят на коя клиника да се доверят, мога да кажа: изобщо не се замисляйте дали да се доверите на лекарите в Мемориал Хоспитал Peace Всяка стотинка, дадена в болницата в Турция си струва Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Там сбъдват мечти и правят чудеса Peace

Нося ви хубави новини - днес ЧХГ вече е 55,33 Heart Eyes ЧХГ калкулатора "казва", че се удвоява на всеки 34,6 часа Grinning много съм щастлива Grinning Дано и в понеделник резултатите да са все така хубави и ЧХГ да си расте нормално Praynig Praynig Praynig Таткото се е побъркал от щастие и още от сега говори на корема ми  Laughing Laughing

На чакащите тестове, пожелавам от сърце и стискам палци да успеете - всичките семейства. Мисля ви и се моля всички да успеем Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: сб, 02 юни 2012, 11:38 от Надежда :)

# 281
  • In a surreal moment!
Надежда - това е много хубава и окуражителна за всички нас новина! Благодаря ти, че я споделяш! Както се казва за кандидат студентския изпит - лесното мина и пътят до щастливия финал е по-труден с всяка изминала фаза. Пожелавам ти да го извървиш леко и успешно! Честито!   bouquet

пп. И не си мори нервите с отрицателни емоции - кой какво казал и написал, важни са само ето такива положителни новини, а те ни залипсваха и май се поизнервихме. Хубаво е, че каръкът се разчупи.   Peace

Вчера бях по административни въпроси в Малинов и за пореден път оцених добрата организацията на работа в Мемориял. Някой детайли в поведението на определени хора или културните различия ми дойдоха в повече, но наистина съм доволна от това, което ми каза проф. Кахраман и със сигурност ще отида пак да консултирам резултатите от спермограмата, ендокринологията и да чуя предложението и за най-удачна стимулация. След всичко, което ми се случи последните 3г не мога 100% да се доверя на мнението на един лекар, имам нужда от повече, за да мога да съм сигурна  ,че получавам най-доброто! Само да сме живи, здрави и на работа!
Пък и имаме 250Тл не изхарчени, не съм опитала баклавите, локумите и другите сладории.  Grinning

Моето послание до всяко бг семейство, което има нужда от добра и компетентна лекарска помощ и апаратура е да отиде и да се консултира в Истанбул. Доста адреси ще намерят в темите -изборът е въпрос на вътрешно усещане. И нека да не се пренавиват в очакванията си, навсякъде хубаво и не толкова вървят ръка за ръка.

# 282
Нося ви хубави новини - днес ЧХГ вече е 55,33 Heart Eyes ЧХГ калкулатора "казва", че се удвоява на всеки 34,6 часа
Ехааааа, супееееееер  newsm44 newsm51 smile3501

# 283
Надежда,  Hug
лека бременност и успешен финал ти желая.

Аз хвърлих едно око на последния си пост в темата, за да мога сега да ви разкажа новостите около мен.

Последно съм писала, че трансфера ще е във Вторник (22.05), както и беше.
Отидохме рано сутринта в клиниката, където ме прегледаха, за да проверят дебелината на ендометриума ми. Беше 12 мм и Д-р Арет каза, че съм перфектна за трансфер, но за всеки случай ще ми вземат и кръв, за да изследват хормоните. Обещаха да се обадят щом резултатите излязат, но да се готвя в 15.00ч за трансфер. Поразходихме се ЛМ докато стане време да отидем в клиниката (обиколихме пеш половин Истанбул  Grinning ). Междувременно ни звъннаха, че хормоналните ми нива са идеални и ме искат при тях още в 14.00ч. Предупредиха ме да пия доста вода, за да има течност в стомаха (улеснява наблюдението с ехограф по време на процедурата).

В 14.00 бях на линия, пиех вода с бясна скорост. В 15.00 ч бях облечена, прегледана и вкарана в манипулационната. Д-р Арет обърна монитора на ехографа и към мен, за да може да ми показва всичко, което прави (промивки, подготовки и т.н.). Веднага след като приключи, ембриолозите донесоха оплодената яйцеклетка. Която в този момент се оказа "яйцеклетки"  Shocked Тъй като бях подготвена за трансфер на една яйцеклетка, решението на доктора ме изненада много. Питах го "Защо? Нали само една щяхме да поставяме?". Отговори ми, че ако държа да имплантират една, една ще е, но при трансфер на един ембрион шанса за бременност е 40%, а при два - 75%, от които само 10% вероятност да се развият близнаци. Освен това каза, че ми е обещал да трансферира най-добрата яйцеклетка (от четирите замразени в група), но е харесал две. Пита ме колко искам да постави - една или две. Оставих решението на него и в крайна сметка съм с двоен трансфер.

След това лежах 40 минути в клиниката и ми казаха, че мога да си ходя. За БГ казаха, че можем да тръгнем още на следващия ден (което и направихме).Поръчаха кръвния тест да го направя на 04.06, което се пада 14 ден от трансфера (по мои изчисления). Предупредиха, ако нещо по-необичайно се случи-болки, течение, каквото и да е - да им се обадя и да не се панирам. Изписаха ми една торба медикаменти :
-инжекции Прогестан - по една на ден;
-инжекции Клексан - също по една;
-Кринон гел - вагинално - веднъж на ден;
-Естрофем - пет пъти дневно;
-Естродерм - лепенки - по четири броя, които да сменям на четири дни. Не успях да изкарам дълго с тях, защото получих алергия от лепилото и задушаването, което предизвикват и цялата ми кожа на корема се обрина. Спряха ми лепенките и удвоиха Кринона - по веднъж сутрин и вечер.

Изпълнявах най-акуратно всички медикаментозни предписания, но на десети ден усетих леко стягане в яйчниците (особено десния) , а вечерта се появи много леко течение (по-скоро като зацапване). Цветът му беше странен (мляко с кафе), силата му - почти никаква. На следващата сутрин се обадих в клиниката, за да ги информирам и, за да ми кажат какво да правя. Обясниха ми да не се тревожа и да си направя кръвния тест. Притесних се, че 11ти ден след трансфер е рано, но ме успокоиха, че е ОК.
Направих теста:
11ти ден от трансфер - ЧХГ 172 . Останаха доволни от резултата, но за всеки случай помолиха да си пусна ново изследване след два дни (падаше се Събота и се оказа, че няма лаборатория, която да ми изследва хормона).
Затова пуснах изследвания на 14ти ден (вчера) - ЧХГ 950.

Хубавата новина е, че съм бременна. Лошата е, че инжекциите ми продължават до 4ти месец.

Успокоиха ме

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 17:21 от Оле

# 284
Ухаааааааа, хубавата серия продължава. Браво Оле, много се радвам за теб, пожелавам ти като моята бременност- прекрасна, без никакви проблеми.  newsm44 newsm51
Май ви бях на късмет като ви пуснах новата тема...........че и скромна   smile3532
Моите предчувствия са, че хубавата вълна ще продължи и скоро ще имаме и нови бремелинки в отбора  newsm17
Оле, те да не са близнета, с такава стойност на ЧХГто  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт