Ин-витро в Истанбул 6

• 103 335
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета, нося ви лоши новини...

Моята бременност, май няма да я бъде Cry Получих мейл от Кюбра, че резултатите ми от ЧХГ не са добри (ЧХГ на 14-ти ден от пункция: 34,64, на 15-ти ден 55,33, а на 17-ти ден 102,11) и докторите там препоръчват в петък да направя ранен вагинален ултразвуков преглед, за да се установи има ли гестационен сак или не. Ако няма - може би е извънматочна бременност или ранен аборт. Ако няма гестационен сак, да направя ново изследване на ЧХГ и да им го пратя.

Цяла нощ не съм спала Cry не знам защо изобщо трябваше да стигнем до тук и така да се разочароваме...не мога да го проумея, толкова ми е мъчно и ми е зле...

Днес още рано сутринта (вече 19-ти ден)  направих нов тест ЧХГ и е нарастнало само до 154,58. Нямам никакъв шанс Cry Изследвах си и ТСХ и е нарастнало от 1,5 дни преди процедурата, до 2,5 в момента. Знам, че при бременност се покачва, но също така знам и че не трябва да надвишава 2-2,5 по време на бременност, така че ще трябва да посетя и ендокринолога си, възможно най-скоро.

Щеше ми се в тази тема да има само хубави емоции и новини, но за съжаление, не така стоят нещата, поне при мен. Sad Сега мога само да се моля, да е по-малкото зло...

# 301
Надежда, неприятно мила, но отиди на лекар тези дни и да видите поне дали има сак. все пак чхг-то расте макар и с не перфектни стойности, но само специалист може да хване ранна извънматочна, което не ги пожелавам. ще се моля за благоприятно развитие на нещата и всичко да е в твоя полза. кураж момиче и не губи вяра.  Hug
честито на успелите и леки дни до финала.  Simple Smile

# 302
  • София
Ееееех,Надежда  Hug Hug Hug Най-боли от това-да се чувстваш щастлива за кратко след всичко,през което минаваме  Cry Cry
До 17-ти ден си е било добре,защо после трябва да тръгне назад #2gunfire......със сигурност,не е причината в ТСХ-то,не го мисли. Стискам ти палци в този случай,да се разминеш "само" с биохимична,защото си спомням кошмара,който аз изживях,докато търсехме ембрито из цялата матка и тръбите  ooooh!  Hug Hug Hug
djilito,честито  HugУспешен финал на термин и спокойна ,безпроблемна бременност  Praynig

# 303
Надежда, много ми е мъчно! Не биваше да става така ... Сигурна съм, че ще намериш сили да се изправиш и продължиш и следващият път ще е успешен до финала!  Hug

# 304
Надежда  Hug Hug Hug

# 305
Момичета, знае ли някой дали Мемориал ще има спиране на опитите през лятото и дали проф. Кахраман има някакви дни, в които обичайно отсъства по това време?

# 306
  • София
Надежда, моя позната беше с ЧХГ 11.00 (!!!) на 11 ден след трансфер, което е поне 14ти ден от пункция, и което е доста по-ниско от твоите стойности, после  прокърви, ивъпреки това роди здраво бебче накрая. Не избързвай със заключенията, дай й малко щанс на тази бременност. Инжекции прогестерон слагаш ли?

# 307
Sharky*, благодаря ти за куража Hug но за мен вече няма надежда. ЧХГ расте, но вече не се удвоява правилно. Още миналия петък получих от Мемориал инструкции да спра лекарствата, защото е или ранен аборт, или извънматочна бременност. Аз все пак не ги послушах, и ги продължих до понеделник, до следващото ЧХГ, когато беше се увеличило, но не се беше удвоило и ги спрях. Лошото е, че ЧХГ продължава да расте (вчера пак си правих тест, за седми път) и имам огромни притеснения, че накрая ще излезе извънматочна.
Миналия петък ходих на лекар, който огледа хубаво тръбите и не видя нищо, утре пак ще ходя да ме гледат. Чак снощи ми се появи леко зацапване и се зарадвах, че ще ми дойде, но днес пак няма нищо  Shocked... 

# 308
  • Пловдив
Надежда, Hug Hug Hugза да могат да видят нещо лекарите ЧХГ-то трябва да е около 1000.Имала съм много сходна случка с твоята,на даден етап ЧХГ-то спадна с 3стотни и няколко дни след това ми дойде,дано и при теб е биохимична и да се разминеш с извънматочната,както и нелепо да звучи това пожелание Hug Hug Hug

# 309
Да, и аз се моля, да не е извънматочна Praynig Praynig че като си помисля пак за лапароскопия, и лошо ми става ooooh!

И биохимична да е, сега поне знам, че е имало имплантация, че няма невъзможни неща и че ще забременея отново - този път за девет месеца!!! Сега в къщи знаем също и, къде да търсим успеха!
Със съпруга ми никога няма да се откажем и ще се борим, докато успеем! Тази борба ни прави още по-сплотени, по-влюбени и по-загрижени един към друг. Благодаря на Бог за това щастие!

Последна редакция: чт, 14 юни 2012, 16:00 от Надежда :)

# 310
Простете ми глупавия въпрос, но как е възможно да има извънматочна бременност след ин витро оплождане? Нали затова ни връзват/отстраняват тръбите? Къде точно се захваща ембриона, за да се развие извън матката?

Надежда, мило, аз все се надявам бременността ти да е нормална и всичко да завърши добре.

# 311
  • София
Оле, при ЕТ катетърът "изстрелва" ембрионите заедно с течността, я която ги отглеждат, под налягане към дъното на матката. Дъно на матката е пространството между двете тръби, където лигавицата е най-дебела и което има най-добри имплантационни показатели. Отделно, течността в тръбите е, образно казано, "най-вкусна" за ембрионите на 2-3-4-5 дена, тъй като в естествени условия те ще се намират в тръбите по това време...та при изстрелването на ембритата, вероятността някое от тях да се отправи към тръбите никак не е малка. Отделно, при прекъсване на тръбите, лекарите май ги оформят като чуканчета, което означава, че все пак има останала малка част от тръбата.

# 312
Оле, не всички с инвитро са с премахнати тръби.
Ти видя ли вече бебетата? Simple Smile

# 313
Егати ужаса с тези тръби! Първо, заради тях се стига до ин витро (поне при мен),второ, по-добре да не се отстраняват, защото макар и нефункциониращи са важни, трето - въпреки всичко - може да настъпи извънматочна. Добре, че не съм знаела по-рано. Още по-големи тревоги щяха да са.

Алексиана, още не смея да се зарадвам. Миналата Събота видяхме двата плодни сака (симпатяги-"приличат на яйца на очи"), но сега чакаме да видим сърчицата. После ще чакам да вляза в четвърти месец...после не зная какво още ще чакам  ooooh!

# 314
Надежда, все още си мисля за нормална бременност, въпреки показателите - някак не мога да приема лош край.
Оле, и на теб сигурно ти е много трудно, въпреки положителния тест.
Моят опит все се отлага, аз все форсирам нещата, но нещо се изпречква и така... Отивам може би евентуално за август навярно. Затова ви питам дали знаете нещо за отпуски и такива работи.

Общи условия

Активация на акаунт