Ин-витро в Истанбул 6

• 103 343
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
  • София
По темата за Александров аз имам приятелка на 40 години която забременя и роди при него, иначе това което пише Слонче съм го чувала и аз и съм чела по форумите от опит не зная  Rolling Eyes
И за да не съм тотално не по темата, мен ме интересува наистина как седят нещата с успеваемост и подход при изцяло женски фактор в Инстанбул. Ясно ми е че при мъжки и неизяснен по-голямата успеваемост идва от по-добрата техника. Интересуваме дали има двойки със женски фактор и как са подходили при тях, не съм чела всички тема, ако искат могат и на лични да ми пишат да не се повтарят в темата  Embarassed

# 331
ddnchv,девойче мило,ти защо си мислиш,че някой тук се интересува от твоето мнение,че и няколко пъти се опитваш да го насаждаш.Ти ли мила моя създаде тази тема?Ти ли мила моя направи инвитро в Турция?Ти ли мила моя имаш нашите впечатления и опит и т.н. и т.н.,че навсичкото отгоре имаш и самочувствие да ме съветваш АЗ къде да ходя.Когато излезнеш от Перник и видиш разликата може и да споделиш нещо,но сега. Много те моля!!!!!!!!!!!
Аз от Перник съм излязла на 18 год. възраст и съм се върнала на на 37 год. възраст. И да прегледали са ме и са ме ръчкали десетки лекари най-мнго в Пловдив, мило момиче, защото там живеехме 17 год. , преди да се върнем.
Хайде прочети и тогава се пени милата ми.

п.п. И в крайна сметка аз не мога да разбера кога и по какъв начин съм подвела някоя от ВАС, та така се нахвърляте, прочетете педходните ми постове, ВИНАГИ СЕ СТАРАЯ ДА СЪМ ОБЕКТИВНА.
Бъдете здрави.

п.п.п Исках да се въздържа, но с голям риск ще напиша - КУТРЕТА ОТ ЖЕНСКИ РОД.

*слонче* , аз по горе казах, че тук не е редно да се споменава който и да е БГ лекар, защото говорим за чужбинско АРТ. Ако ти не си доволна от Александров има си тема - пиши там. Ако ти имаш адмирации към някой Турски доктор - изкажи своето мнение, не бягай..
Прочем Александров сигурно ти е казал, че твойте най големи шансове, след като си успяла да си спасиш тръбите от Стаменов е естествено забременяване и мисля, че не е сгрешил.
Бъди обективна.

Delight31, ти май си единствената с доказана продължаваща бременност в тази тема. Ако ти си мерило за успеваемостта в Турция - много жалко.
Момичета не си давайте парите, те искат да ви ги изсмучат.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 22:39 от ddnchv

# 332
п.п.п Исках да се въздържа, но с голям риск ще напиша - КУТРЕТА ОТ ЖЕНСКИ РОД
Спокойно, не се притеснявай, свикнахме ти  Laughing Laughing Ти на лични какви обиди ми натряска......добре, че не ти се връзвам  Wink
И пак ти казвам- няма как да си обективна, защото просто не си и стъпила там. С най- добри намерения- наистина- чудя се защо още се тормозиш и терзаеш тук- отиди си в другите теми, там може и да има кой да те послуша.......тук сама виждаш, че някакси не ти се получава. Пак казвам- аз например не влизам в другите теми, за да пропагандирам Мемориал например. Да не забравяме все пак, че тук има и момичета от други клиники- Оле например.  Peace

# 333
п.п.п Исках да се въздържа, но с голям риск ще напиша - КУТРЕТА ОТ ЖЕНСКИ РОД
Спокойно, не се притеснявай, свикнахме ти  Laughing Laughing Ти на лични какви обиди ми натряска......добре, че не ти се връзвам  Wink
И пак ти казвам- няма как да си обективна, защото просто не си и стъпила там. С най- добри намерения- наистина- чудя се защо още се тормозиш и терзаеш тук- отиди си в другите теми, там може и да има кой да те послуша.......тук сама виждаш, че някакси не ти се получава. Пак казвам- аз например не влизам в другите теми, за да пропагандирам Мемориал например. Да не забравяме все пак, че тук има и момичета от други клиники- Оле например.  Peace

Момичета не си давайте парите в Турция, ще получите голямо лигавене и никакво забременяване в замяна.
П.П. ОЛЕ е пример как НЕ ТРЯБВА да се прави инвитро.

За тези които не знаят 50 / петдесет/ ЯЙЦЕКЛЕТКИ след 18-20 дни стимулация с 450 ед/ден ФСХ при ПКЯ/

Хайде лягай да спиш, че стана смешна.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 22:32 от ddnchv

# 334
Добре, ddnchv, разубеди ме, следващото ми ин витро ще е тук в БГ, при Александров, сега спокойна ли си?  hahaha

# 335
Добре, ddnchv, разубеди ме, следващото ми ин витро ще е тук в БГ, при Александров, сега спокойна ли си?  hahaha
Ти обаче не спираш с подхвтрлянето на имена на доктори от БГ в тази тема,отнасяща се до Турция.
Твой проблем, в Турция има мнооого по малко успели от колкото в БГ - броят се на пръстите на едната ръка - пениш се непениш това е действителността.
А следващото IVF къде ща го правиш е лично твоя работа.
Хайде със здраве.

# 336
След като е моя работа, защо се притесняваш за това къде ще си харча парите.

Последна редакция: нд, 17 юни 2012, 00:26 от Delight31

# 337
Момичега, за мен е малко странна дискусията в последните няколко поста и с цел да върна добрия тон искам да кажа на ddnchv защо аз избрах Истанбул

Аз съм на 41 години и борбата ми за бебе е от 5 години през които дадох на българските светила около 40 000 лв. с нулев резултат.

През цялото това време ми се случваха невероятно странни и в някои случаи недопустими дори и за мен /лаикът/ неща, а именно:
1. Имам инсулинова резистентност открита през 2000 година - коригирана надлежно с метфогама. Когато решихме да имаме дете аз като възрастен и отговорен човек обиколих 3-ма гинеколози и 2-ма ендокринолози, които някои от пишещите тук мами също познават и хвалят, като основният ми въпрос беше да спра ли метфогамата - категоричният отговор от всички беше - разбира се щом ще правите бебе - никакви лекарства.  Включително единият ендокринолог ми заяви, ча теорията за подобряването на качеството на яйцеклетките от метфогамата било "Рекламен трик на производителите". Резултатът беше 6 загубени месеца - високият инсулин убиваше яйцеклетките  освен килограмите, които качвах и хипогликемиите, които правех.

о.к. загубих време и реших да пускам направо тежката артилерия - инвитро .....
2. Всяко изследване на каквито и да е хормони в повече от една лаборатория ме хвърляше в паника - може ли ТСХ на единия ден да бъде 0.1 /в лабораторията на едната клиника от светилата/ и на следващия ден в друга лаборатория да бъде 2.1
3. Всяка спермограма на мъжа ми беше с различна диагноза - от никаква вероятност за оплождане през "вероятна оплодителна способност" /каквото и да означава това/ до нормална.

Разгеле започваме инвитро процедура ........
4. Полезно ли е да се сменя катетъра по средата на трасфера? - много време загубено и трансфер от 15-тина минути!!! А "белите" държави пишат стандарти, че трансферът трябва да се направи за 1,30 минути.
5. Трансфер на втори ден?! - сега когато се информирах повече аз лично считам, че това си е "стискане на палци" от страна на лекарите дано се получи.

Не можем да започнем нова процедура - киста ....... о.к. - пункиця
6. След 6 дни пунктираната киста отново е там /или по-точно е да се каже все още е там/ Close

започваме нова процедура .......
7. 19 дни стимулация !!!!! не е грешка  - 19  Confused
8. През всички тези години никой не обръща внимание на един увеличен андроген при мен - въпреки настойчивото ми питане през цялото време получавам отговор от ендокриноложката, че ако е бил открит когато съм била на 16 можело да се направи нещо сега вече няма какво, но пък те тези жени /разбирай със завишен андроген/ много добре си живеели защото били много сексуално активни  Shocked

Няма да говоря за времето за записване на часове ..... чакането и минаването като на конвейер

Това на кратко уважаема ddnchv са някои от моите   причини поради които няма да дам нито стотинка повече на български лекар!!!!!! със сигурност мога да дам още доста такива причини. Подчертавам, че съм ходила в ТРИ  от най-добрите клини в България

# 338
Момичега, за мен е малко странна дискусията в последните няколко поста и с цел да върна добрия тон искам да кажа на ddnchv защо аз избрах Истанбул
Ама разбира се , АЗ самата подтиквах и притисках даже едно мимиче да ходи в Истамбил за ПГД, защото ри нея няма друг начин, но за рутинно инвитро е безмислено от гледна точка на опарите и ниската успеваемост.

# 339
Аз не съм убедена, че при мен "няма друг начин". Всичко, което изброих по-горе са пропуски в лечението ми според мен. Ако не бях загубила петте години в ходене при всички български светила, а се бях насочила направо към чужбина, може би шансът ми щеше да е по-голям.

Да не оспамим много темата, но моето мнение за българските клиники е, че ФАР им изигра лоша роля /или по-скоро на пациентите им/ - не може да поемат 3 пъти повече пациенти /след като повече хора могат да си го позволят/ със същото количество лекари, апаратура, сгради и т.н. както преди

# 340
1. Имам инсулинова резистентност открита през 2000 година - коригирана надлежно с метфогама. Когато решихме да имаме дете аз като възрастен и отговорен човек обиколих 3-ма гинеколози и 2-ма ендокринолози, които някои от пишещите тук мами също познават и хвалят, като основният ми въпрос беше да спра ли метфогамата - категоричният отговор от всички беше - разбира се щом ще правите бебе - никакви лекарства.  Включително единият ендокринолог ми заяви, ча теорията за подобряването на качеството на яйцеклетките от метфогамата било "Рекламен трик на производителите". Резултатът беше 6 загубени месеца - високият инсулин убиваше яйцеклетките  освен килограмите, които качвах и хипогликемиите, които правех.
Аз започнах метформин 2 седмици преди процедурата и го спрях чак в 12та седмица. В БГ употребата му при недоказана инсулинова резистентност или диабет тип 2 не еразрешена. Аз имам само лека форма на поликистоза, която предполага развитие на инсулинова резистентност. Турците обаче не страдат от такива скрупули. И като разбрах, че метформинът пази от спонтанен аборт, пих си го като поп до 12та седмица. Пък нека да е забранен. Но в повечето БГ ин витро клиники нямат консултант - ендокринолог. Факт! Peace

# 341
" В БГ употребата му при недоказана инсулинова резистентност или диабет тип 2 не еразрешена. "
Аз имам ДОКАЗАНА инсулинова резистентност и коригирана от 2000 -та година или 6 години преди да започна опитите да бебе и да разпитвам да продължавам ли да пия метфогамата - това беше грешката на ендокринолозите и гинеколозите, че ми казаха да я спра

# 342
Ето ви екип:

А БГ екипите- всеки може да влезе в сайтовете да ги види. 6-7 човека. Лошо няма, ама лекарите те могат да огреят навсякъде. Пък и няма да поствам техни снимки, че пак ще ме обвинят, че се опитвам да пропагандирам и манипулирам.  Crazy Crazy
KIKA_KIKI , май не е трябвало да го спираш, поне така си мисля, че ще ти кажат турците. Та аз го пиех без реално доказан проблем, само предразположеност. А килограмите и захарта ми винаги са били в норма  Hug

# 343
Delight31 - за това говорех - екипът е важен, а и трябва да е достатъчно голям за броя на пациентите, които поема

иначе в момента в нашите клиники се случва това, което се случваше например с интернет-доставчиците - налапват се с клиенти и капацитетите на машните им не издържат, което води единствено до това, че всички клиенти нямат интернет  Confused Confused

# 344

Ама разбира се , АЗ самата подтиквах и притисках даже едно мимиче да ходи в Истамбил за ПГД, защото ри нея няма друг начин, но за рутинно инвитро е безмислено от гледна точка на парите и ниската успеваемост.
newsm78 #Crazy #2gunfire Какво значи подтиквах и притисках!?!? а защо е нямало зруг начин? Какво е според теб рутинното ин витро? Как дистанционно прецени какво се случва в Турция  newsm78 Ти лекар ли си или статистичка?  Thinking - въпросите ми са съвсем сериозни и ще очаквам отговорите ти.

Общи условия

Активация на акаунт