Ин-витро в Истанбул 6

• 103 265
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Имаме две замразени, пак са с много хубаво качество, чакам да ми звъннат да разбера кога ще мога да си ги прибера тях. Благодаря ви за подкрепата, дано успея със замразените, че друг опит ... не знам дали ще има.

# 646
  • София
koffe,Съжалявам за неуспеха ти,мила Hug Hug Hugдано твоето бебче е в замразените Praynig

# 647
  • София
дано успея със замразените
Дано!!!! Да сте прибрали борци,на които да им хареса живота  Hug

# 648
Кафенце Hug Hug Hug Много съжалявам да прочета това... Аз минах през същия ад, така че разбирам много добре как се чувстваш Hug

Все пак има надежда, важното е, че имате замразени ембриони с много добро качество. Аз вярвам, че ще успеете Praynig Praynig Praynig

# 649
Момичета, моето чудо приключи, биохимична. Нямаше плоден сак, вчера беше един от най- кошмарните дни в живота ми.. Cry

ooooh! Ee sajalavam, dano drugiat pat e posleden!

# 650
Кафенце, много съжалявам, миличка, дръж се  Hug Hug Снежинките са по- издръжливи и по- здрави.   bouquet  bouquet

# 651
  • София
Кафенце- още веднъж искам да ти кажа, че съжалявам за това, което ти се случва. Но пак искам да повторя думите на Кахраман по време на моя замразен трансфер "При ЗЕТ шансовете са ти по-големи, тъй като е минало време от стимулацията, организмът ти не е натоварен с медикаменти, и като цяло си по-близо до естествения момент за забременването:.
Искрено се надявам и при теб нещата да се получат със замразения трансфер! Стискам палци!  Hug 

# 652
Здравейте момичета, при мен нещата се развиват доста бързо и може и да не дочакаме термина  Simple Smile Та в тази връзка, виждам, че темата напредва, а съм подготвила един файл с  изчерпателна информация за болниците и престоя и Истанбул и не знам дали ще мога да го пусна като първи пост в новата тема. Очевидно защо  Party Файлът е на Word, моля някоя ентусиастка, която иска да започне новата тема да ми пише на ЛС, за да се уговорим да й пратя файла по мейл евентуално. Може да добавя, трие, променя- каквото намери за добре. Целта е да информираме максимално момичетата, които тепърва тръгват по този труден път. Чакам някой да ми пише  Hug Hug  bouquet  bouquet

# 653
Кафенце, съжалявам, но нищо не е загубено - хубаво е, че имате замразени ембриончета.
Моето бонбонче в корема също беше замразявано, издръжливи са много  Wink

# 654
  • София
Благодаря на всички за подкрепата, аз не се предавам, знам че скоро ще гушна моето бебе. Успокояваме, една поговорка " Там, където един път е станало, пак ще стане"
Желая на всички ви успех.

# 655
Здравейте,
Бих искала да попитам има ли някой, на който скоро му предстои пътуване до болницата.
Трябва да им изпратя диск със запис от лапароскопия и Кюбра ми предложи да го изпратя по някой пациент.
Благодаря предварително.

# 656
  • София
Здравейте,
Бих искала да попитам има ли някой, на който скоро му предстои пътуване до болницата.
Трябва да им изпратя диск със запис от лапароскопия и Кюбра ми предложи да го изпратя по някой пациент.
Благодаря предварително.

Моя позната има час за 6 октомври. Ако те интересува, и не ти е късно ми пиши на лични. Мисля, че момичето няма да има против да ти помогне.

# 657
Момичета, искам да ви разкажа моята история, защото тази тема ми беше много полезна, когато търсех информация.
Миналата година декември месец правих първото си инвитро (неуспешно) в БГ и почти веднага след това бях решила, че ще ходим в Истанбул. Със съпругът ми си казахме, че сме длъжни да отидем на възможно най-доброто място, което може да си позволим. С четене в интернет първоначално се бяхме насочили към Мемориал или Анадолския медицински център, но благодарение на прочетеното в темата и на препоръките на приятелка избрахме клиника BAHCECI - www.bahceci.com, филиалът във Fulya.
Основател на клиниката е проф. Мустафа Бахчесъ, но аз се бях насочила към конкретен лекар - д-р Гювенч Карликая, главен специалист в клиниката. Доктор Карликая 10 години преди това е работил в Мемориал хоспитал и е специалист на международно ниво. Има множество публикации, участия в семинари и специализация в Щатите. Много ерудиран човек, много приятен, спокоен и предразполагащ.
За мен огромното предимство беше личната комуникация с доктора (на английски език) и това, че ми беше единствен лекуващ лекар. Преди да отида на първичен преглед вече си бяхме разменили имейли.
Първичният преглед ми беше през април, носих си изследвания, които имах - хормони, цветна снимка, епикриза от лапароскопия, спермограма на съпруга (при него намалена подвижност).
Цената на първичен преглед - 250 лири
Цена на инвитро цикъл (включва ИМСИ) - 4800 лири
Лекарства - продават се в клиниката с отстъпка 10 - 20% от цената в аптеките
Проблемите при мен - ендометриоза и евентуална аденомиоза. Реагирам чудесно на стимулация, но това е проблем при пресен трансфер, каквото беше мнението и на д-р Карликая. Разбрахме се, че ако имам много фоликули (над 20), ще замразим всички ембриони и ще правим замразен трансфер, като това няма да повлияе на шансовете за успех.
През месец май започнах стимулацията, която вървеше идеално според предвиденото. Къс протокол, с Гонал Ф (150 единици на ден, намалени на 112) и цитродит от 6тия ден на стимулацията. Чувствах се повече от идеално и през цялото време обикалях като истински турист Истанбул.
Пункцията ми беше на 14ти ден от началото на цикъла, мина много леко. Условията в клиниката са перфектни. Бях настанена в стая заедно със съпруга ми (около 30 кв), в която имаше още едно легло, но леглата бяха разделени с големи плътни завеси. Самата пункция беше под пълна анестезия, около 30 минути. Яйцеклетките бях много и изчакаха до 5ти ден, за да замразят само бластоцисти с добро качество.  От оплодените яйцеклетки 70% стигнаха до стадий бластоцист - много по-добро оплождане и развитие на ембрионите, сравнено с опита ми в БГ, несъмнено заради по-добрата стимулация и използването на ИМСИ.
Замразеният ми трансфер беше почти два месец след пункцията. Цикълът беше подкрепен с медикаменти (естроген - Климара и прогестерон - Кринон гел). Два пъти преди деня на трансфера бях ходила до Истанбул за прегледи, за да сме сигурни, че всичко е ОК.
Самата процедура мина много леко. Бяха размразили 3 ембриончета и ми върнаха 2.
Бяхме настанени в огромна самостоятелна стая, след трансфера ни оставиха да си починем колкото искаме.
Казаха ми да направя тест на 14тия ден след трансфера. Аз го направих на 13тия.
Първото число на щастието беше 604 ...
Всичко засега върви чудесно...
Препоръчвам с чиста съвест д-р Карликая и клиника BAHCECI на всеки - отлични доктори, ембриолози и техника. Огромното предимство на клиниката е д-р Карликая като един наистина отличен и много сериозен специалист (повярвайте сравнение с БГ доктор не може да става), директната комуникация с него лично и по имейл (винаги на прегледите забравях половината си въпроси, но ги задавах и по имейла, а той имаше времето и търпението да им отговаря), спокойствието на доктора и в клиниката, която е повече като хотел, а не болнично заведение. Намира се в модерна бизнес сграда, регистратурата е като рецепция, има над 10 координатори за пациенти, които оказват всякаква помощ. В сайта на клиниката има много полезна информация, а самата тя има реномето на място, където ходят пациентки с много неуспешни опити преди това.
Надявам се да съм полезна на всички с тази информация. Аз самата имах много колебания дали Истанбул е нашето място (не мога да кажа, че ми допадна от първото посещение), но нямах никакви колебания относно д-р Карликая.

# 658
  • София
Alexiana, лека бременност ти желая и благодаря за информацията, която си публикувала! Може ли един страничен въпрос - как стоят нещата с брака в тази клиника? Скъпи ли са замразяването, съхраняването и отложеният трансфер на ембриони? Любопитно ми е каква е поддържащата терапия след трансфер? Благодаря предварително!

# 659
Спиид, мислех и това да пиша, но и така поста стана огромен за четене. За брачно свидетелство - не съм носила, въпреки че имаме такова! Мисля, че чужденци могат да минат и така. Замразяването не се плаща и съхраняването за първата година е безплатно, после таксата не е висока (не знам колко точно). След трансфер се продължава същата терапия - продължава се естрадиола по схема (при мен лепенки климара до 7 г.с.) и с прогестерон (Кринон гел до 11 г.с.).

Общи условия

Активация на акаунт