Твърде често чуваме "няма" и "не" от устата на ФЕВРУАРСКОТО зверче (45)

• 33 157
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Добро утро!

# 76
  • Burgas
ДД!

Честит рожден ден и тук на Иренка!

Бръм успех на изпита!

Никога не съм сменяла памперс посред нощите и си мисля(никой да не се обижда), че са луди тея дето сменят, то детенцето спинка на топличко.....някакси ми се струва странно да се разсъблича посред нощите...вече ако нещо памперса е пропуснал да ама иначе не виждам смисъл.

# 77
  • Плевен
Сиянче, честита ти рожденичка! Да ти е жива, здрава, много щастлива и усмихната.

Благодаря за отговорите, Направо ме успокоихте. А като се сетя, че при Августин мъкнех легените нощно време....Не съм била у ред...

# 78
  • Burgas
Ама си го и миела ли  Shocked?(извинявам се ама .....)

# 79
Добро утро, дами!
Сиянче, честит рожден ден на Иренка! Да ти е жива и здрава сладураната!  bouquet
Бръм, мацето с чука ме застреля направо. hahaha
Успех! Flowers Four Leaf Clover
Любезнич, какво става с татко ти? Hug

# 80
  • София
ДД!  Grinning
Сиянче, честит рожден ден на Иренка, за е мноооого здрава!   bouquet

Айде и за ще се включа от страната на лудите тоя път  Embarassed, ама ако се наака по нощите, го мия и аз.  Blush В банята. Обикновено след това пак си заспива без проблем. Добре, че се е случало много рядко и при двамата да го правя туй упражнение по нощите.  Blush Иначе само напикан памперс не сменям, полу-луда се обявавам начи.  Laughing

Бръмби, тая мацка ако забрави да си екипира приятелките...  Laughing ще остане без инструменти милата.  hahaha Успех на изпита!  Hug А това, че си изскубала кабината  Joy ти си робот бе, жена!  Joy

Максо е с ларингит, иначе щеше и на градина да е днес, пфуууй!

# 81
Сиянка, честита рожденичка! Да ви е жива и здрава малката принцеса!

Нощем и аз не съм сменяла памперс, освен ако не е наакан или пропуснал.

# 82
  • Плевен
Миех го... Embarassed
Ма той не спеше по цели нощи, дереше се от колики денонощно и така до 5-тия месец, дрискаше на всеки памперс и беше само накърма...Докато сега убавицата е по-спокойна, явно за момента коликите са поносими, ака през памперс, даже през два, освен кърма й давам и Лактана. Да си призная, може да ме овикате, но...не ми се кърми особено, тя се нерви, не хапе хубаво зърното, не ме е разранила, ама всичко става в мляко, докат се накуми да захапе...и таман захапе и се умори, та вземе че заспи....Колкото пъти дойде Тино при нас, тя все на циците ми виси, взе да ме гледа лошо детето, иска само баща си..., абе имаме си грижи...Иначе иска да я цунка по ръчичките..Хубавото е, ако изобщо може да се каже, че е хубаво, че се настройва срещу мен, а не срещу бебето. Чувствам се така все едно съм го предала...Оффффффф, наоплаках се...

# 83
  • offshore & overseas
Сиянка, честита ти рожденничка! Да ви е живо и здраво момичето и мноооого щастливо!! Heart Eyes

Ми като нищо може и от зодията да е - казват, че ние, щерките венерини, сме пословични с мързела си... Twisted Evil Ся, то и аз Калина съм я преобувала, че и мила в банята насред нощите, но с първо дете е така - човек често пъти не знае какво прави hahaha.

Но с Люс честно казано нямах и сили (бях изтощена от болки и болници), пък и ентусиазъм, де. А и тя не се будеше и не ривеше от наакано - е, ми тогава за чий тът-тът, зорлем да я будя аз... То като че ли много съм спала покрай кърмене и прочие, та и това...

Евстевственно, до ден днешен сменям, ако памперс пропусне, както и преобличам изцяло, ако детето се изпОти, но това са извънредни ситуации, а ние говорехме за рутина...

Туй, дет Бръм пусна, не мога да го видя, нали нямам вече профил във ФБ... Rolling Eyes

Хайде, сполай ви! Дано повечко слънце да има днес!!

П.П. Мери, чувствата ти са абсолютно нормални за току що родила майка, а и с второто е по-трудно да намериш баланса, най-вече спрямо първото. Но с времето нещата сами се наместват и колкото по-малко го мислиш, толкова по-лесно и естествено се случва. Така че, take it easy!

На мен лично кърменето ми помогна да се чувствам по-добре, по-пълноценна като майка, и след двете раждания, и то е нормално, защото има и силно хормонално, но и емоционално влияние в/у нас, родилките. В нашия случай Калина пожела да суче пак един месец след раждането на Люс и аз ѝ давах чат-пат, колкото и да не ми се щеше. Е, не съм ги кърмила в тандем, тоест, и двете едновременно, но все пак...

Ако ти се струва добра идея, можеш да приобщиш Тино, като му четеш книжка или правите заедно нещо, което той обича, докато кърмиш Радина, даже можеш и да му дадеш да опита кърмата (напр. като се изцедиш), или пък да опита адаптираното мляко.

Много често малките каки и батковци реагират и преодоляват ревността чрез подражание (те не са бебета, но биха искали с тях да се отнасят така, иначе се чувстват ощетени). Не знам доколко всичко това ти се струва изпълнимо - хората са различни и чувстват нещата различно, но може би ако усетиш, че Тин се чувства по-добре, няма да чувстваш такава тежка вина.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 11:24 от Мяуче

# 84
  • Burgas
И аз това щях да пиша, ако може нещо да правите докато кърмиш...да четете или да му разказваш приказка, ще измислите нещо....със сигурност ще се справите, в началото е трудно, нос времето нещата ще си дойдат на мястото.

# 85
  • Плевен
Опитах, но тя много се върти, сумти, грухти, трудно захапва зърното, нерви се...и непрекъснато трябва да я подканям и да й помагам да захапе отново....и той започва да се чувства излишен...

# 86
  • offshore & overseas
А защо така сумти и не може да захапе, сигурно има някаква причина, ти имаш ли идея какво може да е?

Люска например имаше къса горна юздичка и непрестанно се налагаше да държа гърдата, от която сучеше (с та.нар. компресия), защото иначе не можеше да захапе. Когато стана на 2 месеца и вече можеше да владее мускулите на устата и езика си по-добре, престанах да държа, но дотогава беше ад...

Та така, може би е вариант да не я подканяш, ами да я държиш на гърда, докато укрепне. newsm78 Ако искаш, мога да ти дам статия за компресията и разни такива хитринки за задържане на гърдата на такива fussy babies.

# 87

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 11:18 от Любезна

# 88
Мяу, клипчето на Бръм не е във ФБ. Wink

# 89
  • Плевен
Не е къса юздичка, защото когато реши суче, в смисъл захапва си както трябва, н в повечето случаи неще...Оф, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт