Лондон - 3

• 72 096
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Това офпик пътуване е доста неудобно тъй като не трябва да пътуваш между 16.00 и 19.00  Confused

Няма такова ограничение за пътуване между 16.00 и 19.00 часа.
Day Off-Peak - Can be used from 09:30 Mondays to Fridays, all day Saturdays, Sundays and public holidays, on the day(s) of validity and for any journey that starts before 04:30 the following day.

Между 16 и 19 е пик час и не можеш да пътуваш с оффпик картс!

Цитата, който съм дала е от тук http://www.tfl.gov.uk/tickets/14416.aspx
Лично аз съм пътувала точно с такава карта и в посоченото от теб време.

# 61
  • София
А пък аз съм пътувала с травъл кард 1-6 зона до Хемптън и до Уиндзор с влакове, които също ги покрива картата.  Edit: Обаче беше купувана заедно с Лондон пас, но едва ли е различна.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 19:44 от Lana

# 62
Да търсим  Теско специално може да не ходим, но за суперите - идеята е много добра.

Линковете, които сте пуснали са изключително полезни!

Видях, че автобусите хоп-он...включват и корабче по Темза. Имате ли представа как е организирано това: има ли пределени резервации- места и часове и кои са местата от които се тръгва?

Ползвали ли сте този транспорт от летището? Сигурен ли е, защото цената е много по-ниска?
http://www.easybus.co.uk/london-stansted 

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 20:08 от gold__

# 63
Теско е супермаркет а еднодневна карта не покрива разходите до уиндзор!

# 64
Не, че някой ме пита, ама аз да си кажа - темата вече изобщо не ми е приятна.
Troy,
Скрит текст:
защо не приемеш, че твоето мнение не е най-правилното? Хора различни, стандарти различни. Ако знаеш нещо - сподели го, но не очаквай всички да са на 100% съгласни с твоите изисквания за "хубава ваканция", "евтино пътуване", "приятна почивка" и всякакви други подобни.
Изказванията ти най-често са като от последна инстанция!
[/color]

# 65
Вероятно не само на теб...

# 66
Ако някой е решил да пести от храна едва ли ще му е до Уиндзор.
А всеки ден да ходя до Теско и да мъкна храна определено не е моето виждане за екскурзия в лондон.

Теsco и Sainsbury's са навсякъде така ,  че  не е нужно да се мъкне каквото и да било.
Просто разхождайки се влизате в поредния супермаркет , купувате нещо за хапване и продължавате...
Дори на Пикадили Съркъс има голямо Теско , има ги и в Ситито и къде ли не...
Не виждам нищо срамно при положение , че поне 80% - 90% от англичаните пазаруват именно в големите вериги.

# 67
Да търсим  Теско специално може да не ходим, но за суперите - идеята е много добра.

Линковете, които сте пуснали са изключително полезни!

Видях, че автобусите хоп-он...включват и корабче по Темза. Имате ли представа как е организирано това: има ли пределени резервации- места и часове и кои са местата от които се тръгва?

Ползвали ли сте този транспорт от летището? Сигурен ли е, защото цената е много по-ниска?
http://www.easybus.co.uk/london-stansted 
gold_  easybus са си ОК. Коментирали сме ги доста пъти. От нискотарифните летища са си масовия превоз май. Колко по-ниска е цената? За хип-хоп автобусите имаше коментирано напред в темите, аз лично не съм ги ползвала, но са удобни за кратък престой, лошото е че не са евтини билетите.

# 68
Old Sport, Славейче разбирам ви, но подминавайте тези постове.

Благодарение на прекрасната информация, която сте давали през годините аз оформих темата за удобство на всички.   bouquet  
Не спирайте да пишете тук.

mallkata и delda също са между даващите изключително полезна информация.

# 69
Темата е чудесна и изключително полезна!

нека сме малко по-позитивни, нали е за хубаво!

Аз се букнах за юни! Хотелът е BEst westyrn Corona.

Сега се забих в старите теми да ги изчета отново, но въпреки това съм сигурна, че още утре ще пльокна отново някой тъп въпрос, ама нейсе: добри хора сте, ще ми отговорите, нали!  bouquet

# 70
..................
Сега се забих в старите теми да ги изчета отново, но въпреки това съм сигурна, че още утре ще пльокна отново някой тъп въпрос, ама нейсе: добри хора сте, ще ми отговорите, нали!  bouquet
Питай, питай, тъкмо ще отворим някой запазен линк и ще отговорим, а после ще търсим кога са най-евтините полети... Twisted Evil

# 71
Не, че някой ме пита, ама аз да си кажа - темата вече изобщо не ми е приятна.
Troy,
Скрит текст:
защо не приемеш, че твоето мнение не е най-правилното? Хора различни, стандарти различни. Ако знаеш нещо - сподели го, но не очаквай всички да са на 100% съгласни с твоите изисквания за "хубава ваканция", "евтино пътуване", "приятна почивка" и всякакви други подобни.
Изказванията ти най-често са като от последна инстанция!
[/color]

Дали ти харесва или не е само твой проблем Wink
В темата има доста неточна информация и това пак е ваш проблем Wink исках просто да поправя някои неточности , но след като го смяташ за заяждане или там каквото беше ок  Rolling Eyes, но все пак аз дори и да не знам нещо поне съм в самия град и ми е много лесно да попитам, пък и съм запозната с системата , докато някой който не знае какво е ойстер или травъл кард му е малко трудно да разбере някои подробности ,независимо колко информация има в нета . Доста от информацията на първа страница е грешна , особено за цената на билетите !
Лондон е скъп град и определено не си заслужава да го посещаваш ако смяташ да караш с 20 паунда на ден. Докато пиеш едно кафе, една кола, някой друг сандвич и те заминали , отделно че някои атракции които си заслужава да се видят са платени ,така че 20 кинта на ден не стигат за нищо... това е изключителен град и повярвай ми нищо няма да видиш ако бюджета ти е толкова ограничен!

Някой по горе пита за туристическите бусове... няма нужда от резервация! Купуваш си билет на място и се качваш на буса:) можеш да слизаш където си искаш да се поразходиш и по късно да се качиш на следващия! Билета важи за целия ден така че няма зна4ение колко пъти ще слизаш. Между другото това е най добрия начин да се разгледа града и да се видят повече неща.

# 72

...
Доста от информацията на първа страница е грешна , особено за цената на билетите !
....

Troy ще бъдеш ли така любезна да кажеш коя точно информация от първа станица е грешна(изключвам цената на билетите, която е променлива величина).

# 73
По-добре с 20 паунда на ден и в Лондон отколкото да не отидеш изобщо.
Другият път с повече Simple Smile

За кратко посещение има достатъчно безплатни неща...
Я да обобщим кои всъщност са платените - Уестминстър , Уиндзор , Кю Градънс, Хамптън Корт , Катедралата Ст. Джеймс , отскоро и част от Гринуич...

Неща като Мадам Тюсо , разните му там ужаси под моста, новият Рипли , Окото не мисля , че си заслужават особено  и то пък за първо посещение.

Остават толкова много безплатни места , където може да изкараш седмици...
Знаеш ли колко българи познавам в Лондон ,  дето не са видели и половината от нещата които турист вижда за няколко дни ?
Стискат всяка стотинка и знаят само пътя от метрото до работата , близкия Lidl , ASDA или Tesco и дотам.
Няма кола , няма бира с приятели , няма хапване навън...с години.

# 74
моля за помощ по следния въпрос; дребния държи на стоунхендж, та понеже не съм много 'на ти' с английския, - видях екскурзия в тозиhttp://www.londontoolkit.com/whattodo/original_london_sightseeing.htm  сайт -половин ден в лондон, следобяд -стоунхендж.
Итересува ме предиобяда: не рзбрах дали се влиза в обектите или само 'ахкаме и охкаме' от автобуса и дали единственото описано място - лондонската  кула - е с включен билен.

Общи условия

Активация на акаунт