Лондон - 3

• 72 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
След постовете на Troy, останах с впечатление, че за да се ползват отстъпките за дете от 11 до 15 г, то трябва задължително да има фотокарта. Иначе пътува с билет за възрастни  Rolling Eyes

Детската карта се купува срещу съответната фотокарта! По горе съм пуснала цитат от сайта , че деца без фотокарта трябва да си купят билет за възрастни!

Troy, ако съм разбрала правилно, то 10 п за фотокарта + 14.60 седмична Travel card = 24.60 п
Седмична Travel card за възрастни е 29.20. Не виждам сметките ми да са много грешни.
И да, права си, че за 5-10 паунда е безсмислено да се правят тънки сметки, особено на фона на всички разходи по пътуването. Това беше и моята мисъл - че, ако задължително трябва да се вади фотокарта, за да се ползват други отстъпки при пътуване с градски транспорт, то не си струва времето и усилията за това. Особено за еднократно посещение в Лондон. Ако ще се ползва и друг път, това е отделен въпрос.

Лана, и аз мисля, че нещо не съм доразбрала от постовете на Тroy. Но няма голямо значение - ще видим на място. Ако може да се закупи детска Travel card, без да имаме фотокарта ще купим. Ако не, ще пътува с карта за възрастен.

# 46
Галя , правилно си разбрала Simple Smile не може да се купи билет с намаление ако нямаш фотокарта !
Ако за себе си купуваш ойстер карта прибави още 3 паунда към 29.20 и тогава ти излиза 32.20 Wink
Не знам вече как да го обясна за да стане по ясно ...самата аз ползвам намаление в транспорта тъй като съм студентка и имам ойстер фотокард!
Както и да е , опитайте и ще се уверите сами Wink

# 47
  • София
Според мен болднатото в поста ми ясно показва, че не е необходимо. Може да искат някакъв документ при купуването на самата травъл карта, за да се удостовери възрастта на децата, но дотам.
Прочетох, че наистина е имало подобно изискване за фотокарта, но вече няма. На други места пише, че за еднодневна детска карта не трябва фотокарта, но за по-дълга трябва, но пък на официалния сайт нищо такова не пише. Така че всъщност като се върнете ще стане ясно кое как е Simple Smile

# 48
  • София
Запис, че съвсем скоро ми предстои поредното ходене (живот и здраве!!!) до този любим мой град  Hug но от линковете на 1 стр. има много полезна информация!   bouquet

# 49
Ами да се надяваме ,че изискването  за деца е отпаднало .
В крайна сметка града е скъп и каквото и да правиш винаги има набутвация  Laughing

# 50
  • София
Противоречиви неща прочетох, но пък на няколко места казват, че за еднодневната детска травъл не се иска фотокарта, а тя day off-peak за 1-6 зона е 3,20, което за 7 дни е 22,40, което си е повече от добре, даже излиза по-евтино, само че е off peak. Ама пък 9:30 си е приличен час да излезеш, когато си на екскурзия, а не бързаш за работа. Така че и това е вариант.

# 51
Това офпик пътуване е доста неудобно тъй като не трябва да пътуваш между 16.00 и 19.00  Confused а и като турист рядко ще излезеш извън 1 и 2 зона Wink

Цитат
Children 11-15.
Children aged 11 to 15 years must get an 11-15 Oyster photocard to travel free on buses and trams and at child-rate on Tube, DLR and London Overground services.
You can get around the photocard requirement by purchasing a 1 day Travelcard for the child, (longer length Travelcards do require a photo card) or paying the cash fare.

Което значи , че можеш да избегнеш фотокартата ако всеки ден купуваш карта само за деня.Ако искаш карта за цяла седмица тогава задължително ти трябва фотокарта.  Ако сте в Лондон само за 3 дена и пътувате само в 1и 2 зона няма да имате никакъв проблем.

http://www.londontoolkit.com/briefing/underground.htm

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 02:55 от Troy

# 52
ами... 166Е пак не е много, защото ще чекна само себе си за багаж. детето - с раницата - за ръчен.

кажете ми за 3 дни (3 нощувки), ако се движим само с градски транспорт, без излишни р-ди, хапване на крак - тип хамбургери и хот-дог, и посещения само  на най-основните забележителности колко паунда ще ми трябват, ориентировъчно естествено.
За храна спокойно може да изкарате двама с 20 паунда на ден, значи за три дни 60 паунда. Ако си купувате сандвичи от Tesco и други супермаркети, има на много места и в центъра. Изобщо от супермаркетите храната е евтина, а и много вкусна, особено ако имате микровълнова в хотела. А макароните и сандвичите в Tesco са супер вкусни и големи, изобщо не става въпрос да мизерствате. Казвам го от опит след като ме боля корема от националната английска кухня в пъбовете.
За забележителностите може да си направиш сметка и сама. Но музеите са безплатни, парковете и сградите, Сохо и дворците също ще ги видите. Не бих пропуснала Уинзор и Лондон тауър. Оокото, Мадам Тюсо може и друг път.

# 53
Това офпик пътуване е доста неудобно тъй като не трябва да пътуваш между 16.00 и 19.00  Confused

Няма такова ограничение за пътуване между 16.00 и 19.00 часа.
Day Off-Peak - Can be used from 09:30 Mondays to Fridays, all day Saturdays, Sundays and public holidays, on the day(s) of validity and for any journey that starts before 04:30 the following day.

# 54
Ако някой е решил да пести от храна едва ли ще му е до Уиндзор.
А всеки ден да ходя до Теско и да мъкна храна определено не е моето виждане за екскурзия в лондон.

# 55
Ако някой е решил да пести от храна едва ли ще му е до Уиндзор.
А всеки ден да ходя до Теско и да мъкна храна определено не е моето виждане за екскурзия в лондон.

Хора всякакви и приоритети също!

# 56
Теско имаше и на Трафалгар и не виждам какво има да се мъкнат два-три сандвича, даже ще си ги изям на пейките на площада, ако съм с ограничен бюджет (триъгълните дето в Бг струват по 2,50-3,00 лв. там бяха по-големи и за 1-2 паунда, не помня вече). Сладките неща от типа на напитки, млекца и шоколадчета бяха по-евтини от тук. Не съм изпадала до положение да пестя пари от храна или хубави хотели, но ако ми се случи в живота такъв обрат, знам ли, човек знае и 2 и 200.

# 57
  • София
Това офпик пътуване е доста неудобно тъй като не трябва да пътуваш между 16.00 и 19.00  Confused

Day Off-Peak - Can be used from 09:30 Mondays to Fridays, all day Saturdays, Sundays and public holidays, on the day(s) of validity and for any journey that starts before 04:30 the following day.

Освен това цената от 3,20 е за 1-6 зона, така че си е идеално, дори за разходка до Хемптън и Уиндзор.

# 58

Между 16 и 19 е пик час и не можеш да пътуваш с оффпик картс!

# 59
Уиндзор и хамптън са извън лондон така че травъл картата не ти върши никаква работа

Общи условия

Активация на акаунт