Лондон - 3

• 72 119
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Еооо, завърнах се от Лондон. Първо благодаря на всички, които ми помогнаха с инфорамция!
Прекрасен град, въпреки студа и дъжда, който ни посреща))) Не ми развали и за миг удоволствието. Прекраснипаркове, чисто, много вежливи хора, подредено, абе... направо бих живяла там)))) Разгледахме почти всичко безплатно, от платените не остана време и средства да се влиза вътре в тях, но отвън всичко се разгледа. Скъпичко е, но пък си заслужава всичко)))
За автобус -с ойстер е 1.35 паунда - пише го на всеки автобус,когато се качваш. За метрото е различно, аз понеже пътувах сутрин в пик-а ми взимаше по 2.60 2.70-нещо такова. Но е много удобно с тази карта. Зареждаш си я със монети или книжни (а монети връщат ужасно много, и трябва да им се свикне да се различават) и си пътуваш спокойно)) Не успяхме до зоологическата да отидем, можеше в Неделя сутринта, че беше най-хубаво времето, но имахе вече други планове. Но Риджънт парк е прекрасен - представям си като цъфнат всички тези рози... а лалетата и зюмбюлите - приказен аромат))) Много има да се пише... пак ще се включа))) Отивам да ви чета назад.

# 91
Ина.гг, като спомена стотинките , да напомня на всички да си чакате рестото Simple Smile Тук не е прието да ви закръглят сметката и всеки си чака рестото дори да е само 1 стотинка! Ако сте в заведение  ви връщат до стотинка и вие решавате колко бакшиш да оставите. Другото правило е когато плащате парите се дават на ръка! Никога не оставяйте парите на плота а подавайте в ръката, както и когато ви връщат рестото винаги се подава на ръка и естествено с дежурното тенкю на уста Wink

# 92
ina.gg ползвахте ли хоп -он/оф автобуси? От бейкър стрийт до наиших хотел ми дава само с прекачвания линии и хоп=а ще ни е най-удобно да се замъкнем до хотела. Ще взема малък куфар и една раница може би.

# 93
ina.gg ползвахте ли хоп -он/оф автобуси? От бейкър стрийт до наиших хотел ми дава само с прекачвания линии и хоп=а ще ни е най-удобно да се замъкнем до хотела. Ще взема малък куфар и една раница може би.

Ако имаш предвид тези откритите автобуси... какво да ти кажа, на този вятър и дъжд... мерси))) Същата гледка се открива идеално на всеки нормален двуетажен автобус, а да давам повече за едни слушалки и да ме духа вятъра - не мерси))) Има много удобни карти за автобусите - сигурно си ги разгледала вече... има много спирки и маршрути, едва ли само една линия води до вашия хотел. Погледни отново хубаво. Бейкър стрийт от началото (Шерлок холмс) до Оксфорд стриийт - пешком е да кажем 10-15 минути.

# 94

зор ми е заради първото придвижване - с багажа до хотела , (който е на Belgrave road) защото трябва бързо да действаме за да хванем поне 1 отворен музей в първия си ден (това ранно затваряне на музеите ми съсипа първончалните планове). После ще се оправяме. А пък се надявам в средата на юни времето да е по-добро.
няма ли да напишеш по-подробно къде ходихте, какво видяхте?

# 95
Има лейт затваряне на музеите. Ласт адмишъна е поне 8 часа... мисля че ще успеете.
http://www.timeout.com/london/feature/2253/late-night-openings-a … ums-and-galleries
По тази карта - http://www.londondaytours.com/wp-content/uploads/2007/12/london-map-tourism.jpg
видяхме почти всичко, поне аз, мъжа ми имаше повече време да обикаля (включително до футболен стадион, Imperial WAR museum, каквото го вълнуваше))). В Лондон Тейт не успяхме. В Мадам Тюсо не влизахме, минахме отвън, но някак си много мизерно изглеждаше отвън, но и не ме влечеше да гледам восъчни фигури, предпочетох да се разходя в Regent`s Park, където беше прекрасно. Хванахме малко слънце и си направихме прекрасна разходка. И в този и в Хайд парк, навсякъде е пълно с различни видове патици, рибари, чайки, лебеди, диви гълъби, катерички - всички идват при теб да ги храниш не се страхуват)) Като имам време ще кача малко снимки, не снимах много, че ме хвана яд на този дъжд и само прибери-извади фотоапарата((( Но юни предполагам ще е супер времето.

# 96
много се оплетох във всичките обяснения за ойстера, та да питам пак:
Възрастен:
= пристигам на летището-има ли там възможност да се купи тази карта или е само в метрото?
- купувам пластиката и зареждам някаква сума ? Каква ? В брой или само с кредитна карта става?
 -после се чекирам навсякъде с нея в транспорта - нямам ограничение в зоните в града, нали?
- в един момент ми свършва сумата в картата. Как разбирам, че трябва да сложа още пари в нея?
- тръгвам си за БГ - какво става с пластиката и неизразходваната сума в нея?

Дете 11-15 г,от тук, на екскурзия за 4 дни:
- има ли намаление с тази карта?
- трябва ли да му нося снимка, и ако трябва: какъв формат?

# 97
gold__ , Във всяка станция на метрото има гише откъдето да си купиш. На мен лично ми дадоха и не съм купувала. http://www.youtube.com/watch?v=dpm-ZIPMeOQ ето как се използва. Лесно е. На Жълтото кръгче доближаваш картата, то прочита данните - зареждаш я екрана е тъч скрин, просто натискаш на екрана pop-up и посочваш ако искаш книжни пари, тре са по 5, 10, и т.н. паунда, ако са стотинки, натискаш Other... като си готова, натискаш мисля излизаше бутон continue uли proceed, нещо подобно и отново докосваш картата до жълтия кръг, с което приключваш зареждането. Най-лесния начин, за да избегнеш хамалските пресмятания колко имаш, колко си изразходила и т.н. е да си проверяваш наличността по картата, само с докосване на жълтото кръгче, там ти изписва колко имаш - ако ти е малко - зареждаш и т.н.))))))) На влизане в метрото се "цъкваш" на излизане също. В автобусите само на качване на предната врата - излизаш откъдето искаш без да се маркираш. Това е!

# 98
- в един момент ми свършва сумата в картата. Как разбирам, че трябва да сложа още пари в нея?
Просто ще ти светне лампата в метрото червено и няма да се отворят вратичките, връщаш се да заредиш.
- тръгвам си за БГ - какво става с пластиката и неизразходваната сума в нея?
Преди да се качиш на изибуса, на най-близката примерно станция на метрото я връщаш и ти връщат депозита и остатъка вътре. Гледай да не са повече от 10 паунда, за да си ги вземеш на място. ( Simple Smile на нас ни ги върнаха на монети и си останахме с едно кило монети за спомен, щото монети тук почти никой не изкупува)

# 99
Опитвам се обобщя какво разбрах д тук и на кои въпроси нямам отговор, с молба да се включат тези, които са компетентни и да допълним информацията в началото за да не дъвчем все едно и също, че сега, като чета темите 1 и 2..  Mr. Green
= пристигам на летището-има ли там възможност да се купи тази карта или е само в метрото? - явно е само в метрото newsm78
- купувам пластиката и зареждам някаква сума ? Каква ? В брой или само с кредитна карта става?
На Жълтото кръгче доближаваш картата, то прочита данните - зареждаш я екрана е тъч скрин, просто натискаш на екрана pop-up и посочваш ако искаш книжни пари, тре са по 5, 10, и т.н. паунда, ако са стотинки, натискаш Other... като си готова, натискаш мисля излизаше бутон continue uли proceed, нещо подобно и отново докосваш картата до жълтия кръг, с което приключваш зареждането.  -
после се чекирам навсякъде с нея в транспорта На влизане в метрото се "цъкваш" на излизане също. В автобусите само на качване на предната врата - излизаш откъдето искаш без да се маркираш. Това е!   нямам ограничение в зоните в града, нали? newsm78
Просто ще ти светне лампата в метрото червено и няма да се отворят вратичките, връщаш се да заредиш-
тръгвам си за БГ - какво става с пластиката и неизразходваната сума в нея?Преди да се качиш на изибуса, на най-близката примерно станция на метрото я връщаш и ти връщат депозита и остатъка вътре. Гледай да не са повече от 10 паунда, за да си ги вземеш на място.[/color]
 newsm78Дете 11-15 г,от тук, на екскурзия за 4 дни:
- има ли намаление с тази карта?
- трябва ли да му нося снимка, и ако трябва: какъв формат?

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 20:08 от gold__

# 100
  • жител на света
Преди седмица се върнахме от Лондон. Бяхме за три дни и ако ви кажа че видяхме всичко няма да ми повярвате(влючително и 4часа за мен загубено  време с уиндоу шопинг на оксфорд стриит). Тъй като се заформи диспут за оф пика  докладвам: сутрин до от7 до 9и от 17 и 30 до 18 и 30. Препоръчвам да питате на летището (аз ползвах Лутън) на гишето на "английското БДЖ" за най евтиния начин за придвижване до Лондон. Излезе ни за 8 възрастни и две деца(14год) Лутън Ватерлоо и обратно 64паунда при билети оф пик. Отидохме на гара Кинг  Крос в 17 и 35 и доплатихме по 4п за билети в час пик. Можеше да изчакаме 50 минути(така ни казаха на турникетите водещи към перона) и нямаше да има нужда от доплащане, но от Уизз ни подканяха да се явим 3 часа по рано(според мен ненужно). Питайте още докато ми е прясно.....

# 101
много се оплетох във всичките обяснения за ойстера, та да питам пак:
Възрастен:
= пристигам на летището-има ли там възможност да се купи тази карта или е само в метрото?

Ако пристигаш на Хийтроу може и да можеш да си купиш пластика/Ойстер,тъй като там има станция на метрото , но на Гатуик или Лутън не може.
Ако си на Лутън и после пътуваш до Лондон с влака провери дали не можеш да си я купиш от станцията на влака.

# 102
lusi113 може ли да напишеш каква ви е била програмата за обикаляне за тези 3 дни? В музеи влизахте ли?

# 103
Славейче, Cherry Mam, Troy, благодаря за отговорите за Ойстър картата.   bouquet

gold_, видях ти въпроса за Westminster Abby и проверих на сайта им в събота работи до 15.30 часа. Може би с такъв късен старт да разгледате с хоп-он/офф автобусите, паса е за 24 часа ще може и в неделята да го използвате.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 18:42 от benson10

# 104
  • София
Здравейте,надявам се да ме извините,че пак ще досадя с въпроси,но никак не се ориентирам и не мога да намеря актуални цени на билети за вход за основните забележителности в Лондон.
Дали има сайт където мога да ги видя,за да не ви питам поотделно?
Аз за съжаление не намерих такъв:(

Общи условия

Активация на акаунт