Лондон - 3

• 72 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Само внимавайте - има два вида адаптери. Едните са само за самобръсначки  Mr. Green Аз 4 такива изгорих докато ме просветли един чичка и не си купих нормален адаптер. Първия струваше 1 паунд, нормалния (използвам го повече от година ежедневно и нищо му няма) - 2 паунда.

lianita, не съм чувала никога да има значение какъв е апаратът/устройството. Аз имам няколко различни уреда, които ползвам и са включени в адаптера - не съм имала проблем  Peace

# 631
Аз ползвам точно такъв за самобръсначка/сешоар от вече 4 -ри години и му няма нищо.
За няколкодневно пътуване върши работа.
То на него си пише.
Ползвам го само за зарядните за телефон и батерии Simple Smile

# 632

lianita, не съм чувала никога да има значение какъв е апаратът/устройството. Аз имам няколко различни уреда, които ползвам и са включени в адаптера - не съм имала проблем  Peace

[/color]

Спокойно, няма и да чуеш Simple Smile Просто момичето се обърка  Laughing

# 633
mallkata,  при мен изгоряха и със зарядното за телефона  Peace
Troy, просто съм мила  Wink

# 634
Troy,  харесвам чувството ти за хумор, но в случая е напълно неуместно меко казано.
За последно ще дам разяснения по този въпрос. Тези, които искат могат да игнорират напълно писаното. Останалите биха могли поне да проверят казаното от мен и след това да го отхвърлят, ако решат.
Европейския стандарт за ел. напрежение е 240 V И 110 V. В България използваното напрежение е около 230 V, тъй като се допуска леко отклонение от стандарта. В Малта и Великобритания ел. напрежението е 110 V. Всеки един може да си погледне зарядното за лаптопа, мобилния телефон и фотоапарата. Където в техническите характеристики е написано INPUT: 100-240 V означава, че зарядното е пригодено само да трансформира напрежението и уреда може да работи без допълнителен адаптор (трансформатор на напрежение) както в Малта и Великобритания, така и из цяла Европа. Където обаче е посочено INPUT : 240 V или 230 V означава, че за този уред е необходимо да се ползва трансформатор при напрежение от 110 V, тъй като в противен случай ще изгори. Цената на един качествен трансформатор тук е от 40 до 90 лева.
На снимките публикувани на предишната страница са изобразени адаптори от типа преходник, които нямат за функция да преобразуват напрежението, а само да послужат уреда да може да бъде включен/свързан с контакта.  Този тип преходници се намират за около 1 лев до 4 лева тук.
Преди да тръгна за Лондон аз също не бях наясно как да ползвам уредите, които смятах да взема с мен. В една от търговските вериги за черна и бяла техника попаднах на компетентен младеж, които ми каза всички тези неща и ме накара да проверя уредите ми с какво напрежение работят. Думите му се потвърдиха напрактика в последствие. Ползвахме само с преходник лаптоп, зарядно за мобилни , а приятелката ми и зарядно за фотоапарат. За моето зарядно за фотоапарата беше необходимо ползването на трансформатор, което прецених, че финансово не ми е изгодно. Не изгоря нито един ползван от нас ел. уред.
Повече няма да влизам в спорове по този въпрос. Всеки да прецени сам за себе си.

# 635
За пореден път ти казвам да не пишеш глупости и да не подвеждаш момичетата ! На всичките ми уреди пише между 200 и 250V!!!!!! Как мислиш че работят в Англия ??? Волтажа в БГ и Англия е един и същ и единственото което трябва е адаптор за щепсела!
Единствените уреди ,които работят на 110 волта са самобръсначките , но за тях обикновено си има отделен контакт в баните!

# 636

lianita , мисля че бъркаш Великобритания със САЩ - там напрежението в ел.мрежата е 110 волта

# 637
Именно !

Напрежението в UK  e като навсякъде в Eвропа и разликата е единствено в щепселите.
Lianita е обяснила наистина компетентно казуса , но ако ставаше дума за САЩ , Канада или Мексико.
В UK e необходим единствено преходник за контакт.
Както Troy написа има два вида - за самобръсначки и за всички останали уреди. Вторите са малко по-скъпи.
Аз явно поради чист късмет от години ползвам от първия вид и досега не е изгарял.

Lianita ето малко инфо и нека спрем безмисления спор.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mains_electricity_by_country

# 638
При преходниците няма голямо значение цената, а това, че качествените имат вградено предпазителче ( бушон - вижда се ясно и си пише fuse ) и ако нещо гори - гори предпазителя, а не уреда. Препоръчвам, ако попаднете на комплекта преходници на Samsonite - вътре са няколко различни преходника и стават за практически всички стандарти поотделно или в комбинация. В момента съм в една дива държава, където за да си ползвам английските електроуреди ( т.нар. three pin) ползвам един преходник, а за европейските - 2 преходника един в друг ( от 2 pin към 3 pin и после от 3 pin към 2 pin)

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 00:15 от Pip88

# 639
При преходниците няма голямо значение цената, а това, че качествените имат вградено предпазителче ( бушон - вижда се ясно и си пише fuse ) и ако нещо гори - гори предпазителя, а не уреда.

Ох, малко се отнесохме по темата  Crazy  но все пак - всички имат бушон дори и тези от 1 паунд  Peace

# 640
Taка е и си пише например :

FOR SHAVER ONLY
      FUSED

В този случай е само 1А (един ампер)

# 641
При преходниците няма голямо значение цената, а това, че качествените имат вградено предпазителче ( бушон - вижда се ясно и си пише fuse ) и ако нещо гори - гори предпазителя, а не уреда.

Ох, малко се отнесохме по темата  Crazy  но все пак - всички имат бушон дори и тези от 1 паунд  Peace

Не знам дали имат, но имам два уреда изгорели заради адаптор купен от евтин английски  магазин , а това лято ми замина едно зарядно за лаптоп, но адаптора беше купен от железария в БГ.
Имам един адаптоп, който съм купувала от Буутс и го ползвам от много години, но никога не ми е правил проблеми, така че никой не може да ме убеди че евтините са на същото качество Wink

# 642
Евтин, скъп - все тая. Трябва щепсела на уреда плътно да влиза в адаптора, както и самия адаптор - в контакта. Проблема идва от нестабилната връзка  контакт-адаптор-щепсел.

# 643
никой не може да ме убеди че евтините са на същото качество Wink

Ааа аз не съм се и опитвала да те убедя  Mr. Green Въпросът беше, че дори и в тях има бушонче. За качеството им - вече съм убедена, че не е същото. Дори и 5 паундовите от Теско не струват. Моя е от железария и съм доволна  Peace

# 644
Не съм сигурна, че българските имат бушони . Това лято изгорих едно зарядно за лаптоп с бг адаптор, а след това за малко да замине и второто зарядно, макар че сега като се замисля май и втория замина, тъй като като се прибрах в Англия зарядното отказа и се наложи да го сменя с нов ...

Общи условия

Активация на акаунт