МАЙ 2012 - тема 14

• 43 046
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Относно къпането на бебето, оставила съм тази задача на мъжа ми. До ден днешен той къпе Никола, но се замислям, че с девойката трябва да се заема аз. След като прочетох поста на Alex83 си дадох сметка, че с момиченцата трябва да се спазва по-добра хигиена, а кой по-добре познава женската анатомия от собствената и майка. Май ще досаждам на детските акушерки в болницата, докато къпят бебетата.

Аз вчера бях на консултация. Взех си документите за хоспитализация, получих куп похвали от докторката и акушерката относно стройната ми бременна фигура. От началото на бременността съм качила 11 кг., кръвното ми нормално, тонове на бебето супер. Акушерката се пошегува с мен, че щом така добре ми се отразява бременността, мога да се замисля за трето и така да си ходя цял живот бременна, че даже и стрии съм нямала. Аз на това му викам черен хумор, имайки предвид колко тежка се чувствам напоследък, как ме болят краката и гърба.

А относно прегледа за разкритие, надявам се този път да го пропусна, нали ще съм секцио. За съжаление това е единствения начин да се провери как върви раждането и не е много приятно, но какво да се прави. С първата ми бременност в 9-ти месец ме гледаха два или три пъти преди постъпването в болница, защото имах контракции. Ако няма индикации преди това, прегледа за разкритие се прави при постъпване за раждане.

# 631
Здравейте мамчета,

Да докладвам след прегледа че няма проблем с дископатия и упойка, даже щяло да ми облекчи болката донакъде. Аз днес минах на преглед при док, казах му за моите 15 мин контракции с болка и изненада! Преглед за разкритие на стола. Нямаше никакво, обАче прегледът беше ужасен. Моята лекарка е хипер внимателна, но бях шокирана колко е гадно и болезнено. Аз си мислех че едва ли не те поглеждат и то се вижда Mr. Green иначе на ултразвук май могат да кажат само дали има скъсяване на шийката.

Та както обяснихте, толкова дълги контракции няма, явно моят праг на болка е страшно нисък и това са били последователни контракции. Явно без упойка при мен нищо няма да стане. Не знаех че съм такава лигла Simple Smile

Днес минах и през анестезиолога и кардиолога на щерев. Чаках само два часа, но толкова лекари  в един ден не са ме тормозили. Гледах да видя и аз  някоя наша мама, ама май нямаше.

За къпането има доста клипчета в нет-а, но забелязах че обясненията са в зависимост от държавта и културата. Гледах едно на някакви азиатци, които бършеха бебето само с навлажнена хавлийка. В други държави къпят бебето веднъж седмично  newsm78

Освен това клипче на Оилатум, имаше едни клипчета от някакво дамско предаване по БНТ ако не се лъжа за това как се къпе бебе, показано от бг акушерка. Ще се опитам да ги намеря и пусна пак.

Хубав слънчев ден

# 632
elliee постъпила си правилно, не се измъчвай повече....Обясниха ли ти какво е станало с бебчето? Знам, че е ужасно трудно и сигурно ти е писнало да ти повтарят да си силна, и да мислиш позитивно....няма как...трябва да си преживееш болката, а после да се мобилизираш и да си имаш най-хубавото бебче на света. Heart Eyes Прегръщам те силно и ще направя всичко, ако мога да ти помогна  да се почустваш по-добре  Hug

# 633
Бързо и аз да се отчета, всичко е наред, доки ми направи прословутия преглед и за сега почти нямам никакво разкритие, каза половин сантиметър. Но всичко си  е Божа работа. Може би това досега от всичките ми гинекологични прегледи беше най-безболезнения, може би защото преди това ми обясни много, много внимателно какво точно ще направи и да съм много спокойна.  Grinning Защото както Палето е написала май, май и аз съм малко лигла  Grinning Grinning Grinning грам немога да търпя на болка  ooooh!

Ели  Hug, подкрепям момичетата, че решението което си взела е правилно. Горе главата. Hug Hug Hug

# 634
    Здравейте и от мен........

Е, няма такова висене в Щерев. Да, наистина АГ е страхотна, но от 11ч, влязох в 11.50 на тонове, имат само 1 апарат, а бяхме 5 бременни  newsm78. Оказа се, че имат още 1 апарат , но нямат зала---хахаха, а народ имаше, като за митинг Laughing. На всичко отгоре ми стана лошо лежейки по- гръб, завъртях се на една страна и това бебе просто взе да рита и дивее яко. Така тонове от 11.50ч. се мериха до.....12.30. Часа за ЖК ми беше от 12.15, а в 13.30 АГ още не беше почнала прегледи. Уффффф----в 14ч влязох, тонове добри, разкритие никакво и не се очаквало скоро раждане  Confused, а ми се иска да е по- скоро. Дадоха ми направление за раждане и ....., когато си тръгнах се оказа,че съм егати и ......, нямаше маршрутка, която да не ме подмина, таксита не спираха,че имаше задръствяне преди тунела на Люлин и.....от 10.30ч излизане  сутринта от нас, се прибрах в 15ч.---ядосана, изнервена.

Да питам---след като ме "БЪРКА" за да провери за разкритие, сега имам кафеникакво зацапване. Нормално ли е и колко ли ще продължи  newsm78

Също така хемоглобина ми е паднал на 104 и ми изписа 10 ампули ТОТЕМА, но имам спомен от 1- та си бременност, че не ми помогнаха много. Някой знае ли как да го вдигна?

Това е от мен, а сега ако легна, ще се събудя утре...........

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 17:10 от Верчетооо

# 635
Щъркелова новина-Мама джуджанка си има бебе Камен-3250кг.,50см
Да е жив и здрав и много да радва мама и тати

# 636
Верчетооо,
при мои приятелки много добър ефект за хемоглобина имаше комбинацията от сусамов тахан с мед. Мисля, че го правиха на равни части (50/50) и го хапваха сутрин.

Честито на мама джуджанка за новото попълнение в семейството! Нека Камен расте здрав, щастлив и да е винаги твърд като камък!  Hug

# 637
 Браво на мама джуджанка - манекенски мерки Wink да расте здрав и усмихнат за радост на мама и тати Simple Smile

# 638
Честито бебче на мама джуджанка ! newsm44 newsm44 newsm44

# 639
                            ЧЕСТИТО Джуджанка, да ви радва и слушка Камен smile3525

doxy, благодаря за съвета, а от къде мога да си купя сусамов тахан? Той е комбиниран с мед или аз да си ги забъркам?

# 640
Честито на мама Джуджанка, да и е жив и здрав

# 641
ЧЕСТИТО, Джуджанка, да ти е жив и здрав, да те радва Камен! smile3525

# 642
  • София
Честито на мама Джуджанка! Да е жив и здрав бебо Камен  smile3504

Аз днес водих дъщеря си на лекар, че се разболя - има зелени и гъсти сополки, оказа се, че и ушна инфекция има и лекарката ми каза много да се пазя, че можело да ме зарази само дето хич не ми е ясно как точно да се пазя като спим заедно и по цял ден аз я гледам  Thinking Дано да се размине, че само това ми остава накрая.

# 643
Честито на Джуджанка! Жив и здрав да е Камен, много да ви радва!   bouquet

Верче, в Кауфланд го има - чист сусамов тахан. Допълнително се добавя мед.  Аз лично не обичам да ми е много салдък и слагам 70 на 30 пропорция, но е въпрос на вкус! Peace

# 644
Честито на Джуджанка!
Верчетооо и мен предната седмица след прегледа ми се получи това зацапване,при мен продължи около 24 часа.А за хемоглобина аз го вдигнат с дробчета и червено цвекло,дробчетата в Бг май не ги препоръчват,но тука ми казаха,че няма проблем,по принцип е най-добре свински Peace

Общи условия

Активация на акаунт