Отговори
# 15
Ери, 10 цента се бъзика.  Simple Smile

Първия пост е така написан че превръща самата тема в смях.

# 16
  • София
И по мое време (2000 г.) имаше изпити - литература, история, физическа пригодност, психотест и медицинска пригодност - този последният всъщност беше първият изпит. Заведоха ни вкупом в болницата на МВР и започнахме да обикаляме по кабинетите. Аз окапах още тогава, защото съм късогледа и не ме допуснаха до по-нататъшно участие.

А защо - по мое време се говореше, че обучението е безплатно, та чак и стипендии в размер на офицерска заплата се давали, а след като завършиш, получаваш гарантирано работа в системата. Уловката беше, че ако напуснеш или те уволнят дисциплинарно през първите 10 години, трябва да се върнат парите за обучението и стипендиите. Не знам дали и колко от това е вярно, аз кандидатствах заради едно тогавашно гадже, което искаше да му пазя страх на изпитите, та той ме изврънка.

# 17
...
Напротив, има изпит по литература и по история!
...

Не, няма.

# 18
Обесневам: Грамотност не се иска.

Напротив, има изпит по литература и по история!
Изпитите са зверски, поне преди 3 години беше така.

Този авторитет има да се гради още много десетилетия, защото е тотално компрометиран. Много би ми се искало, естествено полицаите да са комуникативно и визуално заслужили респект, да вдъхват доверие и сигурност у гражданите, като мен:) А те за съжаление ми носят само повишено кръвно налягане, страх и несигурност.
Нищо не може да ме убеди, че един полицай е минал зверски изпити по литература и история.
Колкото пъти ме е срещала съдбата с полицай е бил на ниво парапитек.  
Те едва говорят, какви изпити по история и литература...

Но!! Аз мисля, че е добра идея да е полицай човек  -  сигурна работа, добра заплата, бенефити, раншко ги  пенсионират, и на изпроводяк доста заплати. Авторката според мен чудно се е насочила. Аз ако бях сега на тази възраст щях към армията да се насоча, съвсем сериозно.
Желая й успех!

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 21:47 от 10 c's

# 19
  • Kопенхаген
Аха точно така, те за това обикновенните университети бълват кадри само за борсата по труда  Grinning

По-добре от полицайка.  newsm78

Полицайка, ама с висше и работеща   Grinning

# 20
това не са полицаи , от тия редовите ,
стават офицери , имат и гражданска специалност право , ако излязат от системата по някое време , може да станат адвокати и колегите им да ги препоръчват на разни задържани ...

# 21
тези с униформите, които са по патрулките какви са, не са ли полицаи?
Катаджиите?

# 22
Надя 1, поздравления за куража, желая ти успех !!! Преди години се запознах случайно с една дама ( тя си беше момиче направо, на около 25 ), която учеше за полицайка, запомнила съм я като изключително интелигентна, позитивна и начетена. Полицията има нужда от такива кадри. А не от такива, които отнемат предимството на хората на пешеходна пътека, та било и без включена сирена, хвърлят си фасовете на тротоара и пускат криминогени срещу 20 лева.

# 23
  • на брега на морето
Аха точно така, те за това обикновенните университети бълват кадри само за борсата по труда  Grinning

По-добре от полицайка.  newsm78

Полицайка, ама с висше и работеща   Grinning

Grinning Абе поне ще чела няколко години дебелите книги.

# 24
  Аз познавам таман три полицайки, едната оперативна. Суперски мадами, интелигентни и компетентни. Нека кандидатства девойката, системата има нужда от образовани хора. Информация какво се иска има в нета достатъчно.

# 25
Катаджиите?

Te са 'среднисти' с няколко месечна школа. Във ВИПОНД, където пратихте авторката е само за офицери. До техните кадри рядко обикновен гражданин има достъп, почти никога. (за да добие впечатление от компетентността им). Предвид, че авторката пита за 'полицайка' на практика университет няма, има школа след средното образование.

# 26
  • Бургас
История, литература, физическа подготовка /моите познати, които през 2002 кандидатстваха, поне 6 месеца по-рано ходиха да тичат като луди по стадионите/, медицинска пригодност и психотест. Да влезеш в академията е престижно и никак не е лесно. Но след това няма да срещнеш възпитаниците и по улиците да махат палки Wink
Другата възможност е няколкомесечна школа след средното, но това са редовите полицаи, които само с школата нямат никакъв шанс да се издигнат в професията.
Успех!

# 27
  • out of space
http://www.academy.mvr.bg/Reception/2012_Klasirane+i+priem.htm

"бакалавър" в  редовна и задочна форма на обучение
Балът за класиране на кандидатите се образува от дипломата за средно образование, както следва:
1. за специалността „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ като сума от: удвоената оценка от задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, среден успех от държавните зрелостни изпити, общия успех от дипломата, оценката по предмета, включващ изучаването история на България от дипломата;
2. при кандидати за специалността по т. 1, в дипломите, на които няма задължителни държавни зрелостни изпити, балът се образува като сума от: удвоен общ успех (среден успех) от дипломата, удвоената оценка по български език и литература и оценката по предмета, включващ изучаването история на България от дипломата;

За специалностите ОКС  - "магистър" в задочна форма на обучение:
Чл. 38. Кандидатите за курсанти и студенти се класират по бал, получен като сума от:
1. среден успех от семестриалните изпити по дипломата за ОКС “бакалавър” или “магистър”;
2. среден успех от държавните изпити и/или дипломни работи;
3. удвоената оценка от теста.

# 28
За школата в Симеоново няма изпит от няколко години 2 или 3,преди имаше история и литература.Гледат дипломата от средното да е с висок бал, за физически и психото май го има. Има полицай и след средно образование,там има изпити психо и физически,а също така и медицински прегледи.

# 29
Катаджиите?

Te са 'среднисти' с няколко месечна школа. Във ВИПОНД, където пратихте авторката е само за офицери. До техните кадри рядко обикновен гражданин има достъп, почти никога. (за да добие впечатление от компетентността им). Предвид, че авторката пита за 'полицайка' на практика университет няма, има школа след средното образование.

е, това обяснява нещата  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт