Любители на котки тема 60

• 41 287
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
А какво давате против косми в стомаха? В един зоомагазин ми казаха да дам обикновен вазелин... Взех суха храна с такава функция, но не знам има ли ефект - отпред нищо не излезе, а отзад няма как да разбера. Котарелата досега се справяше сама, изкарваше едни топки косми. Обаче скоро не съм намирала и взех да и се притеснявам.

За храните, които са против космени топки (а и принципно всички, които са за/срещу опредлени неща) имай впредвид, че трябва да се храни само с тях известно време, за да има ефект.
Маца пък миналата седмица като беше болна, чак тогава я видях да изкарва за пръв път косми...

Делфина, много ми е мъчно за вашето котенце. НО не губете надежда, търсете! Кажи в кой квартал си, пусни снимка на коте - тук сме доста хора, може пък някой да живее наблизо и да го е виждал.

ДА ви питам, понеже малко сме позакъсняли с ваксината ( нали всяка година трябва да се ваксинира веднъж), колко време трябва да мине, като е била болничка и е приемала антибиотик, за да я дупчим пак?

# 646
Делфина стискам палци да се върне! Мароко избяга на Великден и го нямаше 36 часа, но след това се върна сам. При нас даже беше по-лошо, защото не бяхме вкъщи, а на вилата, която не му беше позната. Ще се върне...даже по новините преди известно време четох за котарак върнал се при стопанката си след 16 години отсъствие (това не знам доколко е вярно)...котките са много умни и привързани към дома - няма начин да не направи всичко възможно, за да се прибере.

# 647
  • Варна
Ах, този Барак!

Делфина, ще изскочи от някъде!   Hug

# 648
Jia_m може да я ваксинирате,все пак е изминала една седмица Peace

# 649
Ами нали адаша му Барак Обама се обяви "За" Гей браковете и котака е отишъл да търси справедливост  Naughty  Joy В кръга на шегата...
Дано се намери по-скоро,та да си отдъхнеш Делфина  Praynig Hug

# 650
Делфи, имаш паци и лапи  стиснати от нас, сигурна съм че е в някоя дупка скрит и ви чака.

Jia_m говори с вета си каква точно ваксина сте сложили последно и за нея какква е ротацията, но обикновено се повтарят на 3 години зза възрастно животно.

SunshineMery при мен  е $50 таксата, което е символично, като се има предвид че котката се взема кастрирана   и с нужните ваксини, което е около $350 стойност поне.

# 651

ДА ви питам, понеже малко сме позакъсняли с ваксината ( нали всяка година трябва да се ваксинира веднъж), колко време трябва да мине, като е била болничка и е приемала антибиотик, за да я дупчим пак?
Мисля ,че около 10 дни се изчаква..Поне на нас така ни казаха, когато котака беше на антибиотик зимата.

# 652
Попринцип нали се слагат при малките котите 2 ваксини и след това всяка година трябва да се ваксинира по 1 път? Демек след като мина 1 година от последното ваксинация. Знам, че това важи и за кучетата - моето се ваксинира всяка година.

# 653
Фея Кръстница,въпреки слабостта ми към рижковците,синеочката е с такъв фатален поглед  Flutter А последната снимка с кучо е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Приятелчета са,нали Grinning
И аз да ти пожелая вкусни палачинки  Peace
А ми идва на ум и да те попитам,както и другите мами в Америка,как се осиновяват там животни?Заплаща ли се за това или просто е нужно одобрение,че сте подходящи за осиновители?
Да, Съншайн, Рижик и кучето са приятелчета. Кофтито е, че не винаги се разбират, защото говорят на различни езици.

Лили недолюбва кучето, но няма драма. И двамата се игнорират. За разлика от нас, хората, животните предпочитат да избягват конфликтите.

Благодаря за пожеланията! Таблото е готово, днес ще го закача в училището. В понеделник ще нося на децата и розово масло. Реших също така да им покажа косми от опашката на кон. Така дребосъците ще добият по-добра представа за здравината на конския косъм и ще ме разберат по-ясно, като им разказвам за начина на живот на прабългарите.

При осиновяването на животни е нужно както да те одобрят, така и да заплатиш. Обществените организации тип "приют" са с по-ниски такси и по-хлабав контрол при подбирането на потенциалните осиновители. В SPCA, например, само попълваш на място бланка, харесваш си животно и ти го дават.

В частните организации тип "рескю" нещата стоят по съвсем различен начин. Там подаваш молба за осиновяване и те ти правят "скрийнинг": обаждат се на ветеринаря ти и на трима души (съседи, колеги и приятели, но не роднини), които да удостоверят, че си отговорна личност. След това идват на посещение в дома ти, за да се убедят, че имаш условия за гледане на животното. И чак след това те ти определят кое от животните в рескюто да ти дадат. Сумата, която се заплаща при осиновяване от рескю е по-висока, но хората там не само хранят и почистват на животните. Работещите в рескю са частни лица, които приютяват в дома си несретни животни, които в повечето случаи имат спешна нужда от ветринарна помощ и психологическа подкрепа. Таксата, която се плаща на рескюто е нищожна сума, в сравнение с това, което е било вложено от момента на спасяването на животното до момента на осиновяването. В повечето случаи служителите в рескюто сами покриват тези разходи => живеят с огромни кредити и се надяват на дарения.

# 654
Jia_m говори с ветеринаря си, той знае какво е сложил,тук не можем да гадаем. Адживент(не знам дали има друго наименование на БГ) ваксините са със срок 3 години. Има и не-адживент ваксина, доколкото знам, която е със същия срок. Но има и едно годишни ваксини. Има  и адживент ваксини, които се слагат на 1 г без да е нужно непременно.

Като цяло въпроса с ваксинирането, също както и при хората, стана спорен последните години. Течението вече  е да се избягва едногодишното ваксиниране, но не и да не се ваксинира въобще. Прогресивните ветеринари съветват да се ваксинира на 4г, а съвсем прогресивните ветеринари съветват, в светлината на скорошни изследвания, които откриват антитела до 7 г след ваксинирането, да се тества кръвта за антитела 1 годишно и само при липса на антитела да се ваксинира.
 Адживент ваксините са тези, при които има риск от образуване на рак(фибросаркома)  на мястото на ваксиниране(0.5 до 6.5 случая на 10 000).  В момента се смята, че със смяна на мястото на ре-ваксиниране се избягва натрупването на алуминиеви съединения на едно място и се избягва малкия риск от рак. Въпреки този възможен страничен ефект, доколкто знам е за предпочитане да се заложи на 3годишна, вместо на 1г. ваксина.

Има една поливалентна ваксина, която се препоръчва за всички,  но има и допълнителни ваксини, които може да са нужни при определени случаи и имат различни срокове, например ФИП или ФИВ ваксините.

Така че наблюдаващия ветеринар трябва да ти обясни каква ваксина е сложена преди, и дали има нужда от допълнителни, има големи разлики между предлаганото от различни производители, и ако ветеринаря не е наясно с това, не бих му се доверила за мнение. А ти сама ще трябва да вземеш решение как да постъпиш. Ако имаш нужда от допълнителна информация, питай.

Аз лично за себе си съм решила че на този етап, в нашето домакинство, има нужда само от основната ваксина, отхвърлила съм всички други. При последното ваксиниране беше поставена адживент ваксина, като в картона беше отбелязано мястото на слагане, за да се избегне следващия път. Понеже вече съм си написала домашното и знам за не-адживент 3 годишната ваксина която е и интраназална, ако след 2 г, когато ще е време за ре-имунизация, няма нова информация по въпроса, ще сложа нея най-вероятно, или ще тестваме анти тела.

Забравих да добавя, всичко това се отнася за котки, достигнали пълна зрялост, т.е. 2 години. До 2 години котката все още се смята за тийн и е много важно да се спазва стриктно графика за имунизиране, започва се на 7-9-седмична възраст, и по този въпрос май всички са единодушни, защото е от изключителна важност.

# 655
Моята котка има 2 ваксини до момента...една на 40 дни... след 2 седмици мисля,че беше следващата и сега чакаме да мине 1 година от нея,за да поставим третата! PeaceКато реимунизацията ни е всяка година! Peace

# 656
  • София
Моята маймунка днес падна от масата  ooooh! и като започна да куца и да не стъпва на задната си лапичка направо откачих!Хванах я и направо при ветеринаря,че шаш и паника,от бързане и детето щях да си забравя вкъщи  Shocked
За щастие не е счупено,извадено от ставата или нещо по-лошо  Crazy
Доки каза,че явно е само навехнато и да си почива и да я наблюдавам.
Охх не ми се мисли,че като я знам каква е лудичка.....да не станем постоянни клиенти на клиниката  Praynig

# 657
Ау, пухкавелка сладка! Нека лудее, да е жива и здрава!

# 658
amor_ твоята маймунка много прилича на моя Чарли като беше бебе Heart Eyes

# 659
Оооооо, колко са сладки и пуфкавииииииии....направо да ги хванеш и да ги мацкаш и гушкаш!  Grinning Grinning

Ето я и моята Фарка като бебе

А ето я и сега - спинка си  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт