Турска кухня *5*

• 523 685
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 225
Моля Ви напишете ми на турски как е черен сусам защото на 20.10.2012 ще ходя до Одрин и искам да си купя.

danielasz, снимах го, донесено ми е от Турция, за т.н. чорек питаш, нали?

# 226
Ооооо Labrex много ти благодаря така придобих представа и за пакетчето.  bouquet

# 227
Чорекоту = челебитка = нигела <> черен сусам
Т.е чорекоту е различно от черен сусам.  Simple Smile

# 228

Eeee, Суха Мащерка, ти ме хвърли в тъча! Досега си живеех с мисълта, че е едно и също, значи да си поръчам и черен сусам тогава? А как е названието на турски? Благодаря за разяснението   bouquet и дано danielasz погледне пак, че хубаво я заблудих. ooooh! Но пък тия черни семчици са много вкусни, така че и от тях да си купи, няма да е разочарована. Peace

# 229

Eeee, Суха Мащерка, ти ме хвърли в тъча! Досега си живеех с мисълта, че е едно и също, значи да си поръчам и черен сусам тогава? А как е названието на турски? Благодаря за разяснението   bouquet и дано danielasz погледне пак, че хубаво я заблудих. ooooh! Но пък тия черни семчици са много вкусни, така че и от тях да си купи, няма да е разочарована. Peace

И аз си мислех, че е едно и също, но има разлика.
Черен сусам (siyah susam) е сусам, но с черен цвят, а челебитката е нещо различно:

черен сусам

Челебитка:

# 230
Черният сусам се използва широко в азиатската кухня, в турската не знам дали го употребяват, поне аз не съм срещала рецепта.

# 231
Днес и аз бях хвърлена в тъча.Тъкмо доволна ,че вече знам наименованието на турски и че ще си го донеса сега ново пет  Shocked. Обаче аз го искам да си го ръся върху печива с обикновения сусам защото става по красиво.На вкус не знам как.

# 232
Днес и аз бях хвърлена в тъча.Тъкмо доволна ,че вече знам наименованието на турски и че ще си го донеса сега ново пет  Shocked. Обаче аз го искам да си го ръся върху печива с обикновения сусам защото става по красиво.На вкус не знам как.

danielasz, купи си от това, което снимах - челебитка, чорекоту, нигела или не знам как на български, точно върху печива се поръсва и са много вкусни семенца, няма да съжалявяш. Peace

# 233
danielasz,потвърждавам това,което е написала labrex
Купи си ЧЬОРЕК ОТУ. Точно това е подправката,която ще направи ароматно печивото.Така я знаят и я пише в турските магазини.
И аз доста разпитвах преди 1 година тук,за което отново благодаря.

# 234
Решено и записано прилежно наименованието,това ще е.Мисля да си донеса и оризово брашно защото когато разглеждам турски кулинарни блогове доста се ползва,а аз тук не можах да си намеря.

# 235
Оризово брашно си купих от диетичен магазин в България  Peace Така и не ми е останало време да направя казан диби с него  Embarassed

# 236
# 237
  • София

И аз си мислех, че е едно и също, но има разлика.
Черен сусам (siyah susam) е сусам, но с черен цвят, а челебитката е нещо различно:

черен сусам

Челебитка:

Втората подправка по нашите магазини се продава под названието черен кимион. Знае се още и като луково семе.

# 238
Имате ли рецепта за локма, че не видях в линковете на 1ва страница?

# 239
Кайпириня, давам ти рецепта отдругаде
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BA%D0%BC%D0%B0

Апропо, да не гледаш "Великолепният век" и оттам да ти се е прияло  Wink  Laughing?!?

Общи условия

Активация на акаунт