Турска кухня *5*

• 523 761
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 270

Кaigi ,аз май не съм обяснила добре.Интересуваме как е на турски яйца,брашно,млеко,масло,бакпулвер,ам сода,мая,наименованието на ядките,
как е 1ч ч,к ч, лъжица,лъжичка    Embarassed на тези неща които най често се използват ,
със сигурност съм и пропуснала нещо,така че можеш и да добавиш
А така също ме интересува и колко гр е 1 пакетче бакпулвер,сода,мая.
И ти благодаря много за готовноста да помогнеш  bouquet

# 271
  • Истанбул
un-брашно                                 patates-картофи
                                                   ceviz-орех                                 su bardağı-240ml-водна чаша
pirinç=ориз                                    fındık=лешник                            tatlı kaşığı=в БГ това е чаена лъж.
yumurta=яйца                             antepfıstığı=шамфъстък                   çay kaşığı=в БГ това е каф.лъжица
                                                   çamfıstığı=кедрови ядки              yemek kaşığı=нормална супена
süt=прясно мляко                         bulgur=булгур                              лъжица
yoğurt=кисело мляко                     irmik=грис
                                                    pul biber=лютив червен пипер
                                                     kara biber=черен пипер
tereyağı=масло                                 kırmızı biber=червен пипер
   ayçiçekyağı=олио                        tuz=сол
maya=мая
kabartma tozu=бакпулвер
vaniliya=ванилия
karbonat=хлебна сода

# 272
Haksev, огромно  благодаря!

# 273
  • София
Здравейте ще помоля за помощ.
Дали някой се сеща за салата от пиле с орехи и някакъв гъст сос?ходихме на почивка и тази салата ми стана любима,но последната вечер детенце вдигна Т и така и неможах да видя как се казва.
За първи път да харесам черен дроб, малки парченца с лют пипер и още подправки.Кухнятя им е уникална,но аз не смея да опитам да готвя,струва ми се за профита само.

# 274
# 275
  • София
Благодаря Суха Мащерка.Мисля че е това но са го разбъркали на едно,импровизация някаква.
 Hug
Ще го пробвам задължително.
Почвам изчерпателно да чета и задължително ще пробвам някои рецепти,даже ако имате предложения за начинаещи съм готова Wink/начинаеща по турската кухня/

# 276
Здравейте, имам въпрос относно кюнефето. Заместител на сиренето, което се използва в приготвянето на кюнефе може ли да бъде моцарелата? Дали се постига същия ефект като се запече, т.е да се разтегля като кашкавал? Или ако има някакъв друг вид сирене, който може да се използва и да се намери в БГ - моля, споделете. Набавих си най-накрая суров кадаиф  Mr. Green и сега остава да взема да го направя това така жадувано кюнефе  Crazy.
Аз също бих искала да знам с какво сирене бихме могли да го заменим/с моцарела не се получава/.

# 277
gyulche11 каква моцарела си пробвала?
Аз съм приготвяла кюнефе с моцарела и се получи много добре Wink ползвала съм и бяла биволска ползвала съм и моцарела за пици(леко солена)...

Gotza ако си начинаеща в турската кухня може да започнеш да въвеждаш постепенно някои ястия в менюто си. А и има толкова много ястия от турската кухня, които под една или друга форма вече сигурно си приготвяла Simple Smile кьополу примерно, боб, сарми и т.н класика.

Иначе лесни и много вкусни(поне за мен) ястия са: супа от червена леща, супа езо гелин, яйла супа.
Предястия/мезета/аператив - хайдари, кьополу, mucver(почти кюфтета от тиквички), кюфтета от червена леща.

Основни ястия(гарнитури) - ориз=пилав с различни добавки(грах, царевица), пилешко, телешко, агнешко и т.н., измир кюфте,  баница с картофи (patatesli borek) и др.Simple Smile

# 278
  • Там, където ме обичат

Gotza ако си начинаеща в турската кухня може да започнеш да въвеждаш постепенно някои ястия в менюто си. А и има толкова много ястия от турската кухня, които под една или друга форма вече сигурно си приготвяла Simple Smile кьополу примерно, боб, сарми и т.н класика.

Иначе лесни и много вкусни(поне за мен) ястия са: супа от червена леща, супа езо гелин, яйла супа.
Предястия/мезета/аператив - хайдари, кьополу, mucver(почти кюфтета от тиквички), кюфтета от червена леща.

Основни ястия(гарнитури) - ориз=пилав с различни добавки(грах, царевица), пилешко, телешко, агнешко и т.н., измир кюфте,  баница с картофи (patatesli borek) и др.Simple Smile
Подчертавам в червено тези, които аз съм правила и много се харесват от всички.  Peace

# 279
  • София
Благодаря,то като се замисля какво ли е българско национално ястие newsm78 все от съседите

# 280
Мащерче, можеш ли да напишеш рецептата за mucver(почти кюфтета от тиквички), защото ми стана любопитно  Simple Smile

# 281
Кливия за мен са си кюфтета от тиквички Simple Smile
Понеже нямам много време, извинявай снимам ти рецептата от книгата.
По-късно (мога да напиша рецептата)
На английски е  Laughing книгата е Турска кухня и е купена от Турция, но е на английски  Laughing
Само да кажа, че аз не пържа и го пека в тавичка на фурна или под формата на мъфини  Mr. Green

http://farm9.staticflickr.com/8468/8100372817_f5724fbd74_b.jpg

# 282
Мерси  Simple Smile

# 283
  • Пловдив
Интересно ми е какво е това нещо "ГЮЛЛАЧ" до тук знам, че е десерт - ЛЕК, съдържа розова вода, и прилича на намачкани салфетки. Моля, който знае да разкрие тайната на това НЕЩО.

# 284
Интересно ми е какво е това нещо "ГЮЛЛАЧ" до тук знам, че е десерт - ЛЕК, съдържа розова вода, и прилича на намачкани салфетки. Моля, който знае да разкрие тайната на това НЕЩО.

Ето ТУК, правих го това лято, а малко след снимката прегледай постовете. На мен ми беше много вкусно! Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт