Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 897
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ходих при д-р Лазарова, кр. захр на гладно 5,9, ИРИ на гладно 11, НОМА 2,8. Не ми назначи обременяване с глюкоза, но ми изписа метформин. Преди съм взимала Глюкофаж и имах много неразположения, затова сега ми изписа Методиаб 3х1т. от 500mg. Някой взима ли Методиаб и дали има странични ефекти?
Здравей, и аз съм пациентка на д-р Лазарова.
На мен също ми изписа Метфодиаб, но 3х1000, направо ми съсипа стомаха това лекарство!
Аз висока захар никога не съм имала, а инсулинът тогава ми беше 29 при норма до 24.
Иначе без да си променям храненето за 4 месеца свалих 9 кг, после с разни диети задържах около година и сега съм си на стартовите килограми. Rolling Eyes Но дозата съм я намалила до вечерен прием, иначе трябваше да си живея в тоалетната.  Embarassed
Откакто пия метформин инсулинът си ми е в норма.

# 586
  • София
electra за какъв период от време си била с разстроен стомах и сега като всичко вече е в норма става ли въпрос да спреш с метформина

# 587
  • София
Неба, забравих да си допиша мислите... По принцип метформинът товари бъбреците и черния дроб. За това е добре тези показатели да се следят на всеки 3 месеца. В Германия примерно това е стандарт и лекарят дори ти записва следващия час за след 3 месеца. Така е прието да се прави и в други европейски страни. Peace
Да, за бъбреците и риска от кетоацедоза добре е описано в листовката. За ч.дроб нищо не се загатва, аз и затова питам. Търсила съм, но не съм намерила достоверна информация. Сама си следя бъбреците -микроалбумин и креатинин веднъж в годината.  Иначе наистина тук профилактика по касата почти няма. Да съм честна, пуснаха ми направление за електромиография, ама сама си го поисках. Така и алфалипоевата киселина. Питах мога ли да вземам и дали в дозата за диабетици- няма проблем и ми го изписаха. Е явно трябва да си искаме, пък ако дадат -дадат. Дано реформират системата-че да има повече за профилактика на диабета, иначе и по-скъпо става и по-трудно и сложно.

# 588
  • София
violetkatana, бях много зле, докато не си намалих дозата. Но пък спрях да отслабвам и си качих отново всички колограми. Честно казано, скоро не съм ходила при Лазарова, че тя си пее едно и също всеки път: пий си хапчетата, за да отаслабнеш, яж си каквото искаш ( Rolling Eyes). Аз имах две колежки ендокриноложки преди време, и двете бяха на мнение, че не отслабна ли, няма как да спра метформина. Посъветваха ме да го пия по веднъж на ден с някое от храненията, аз пия вечер по една таблетка от 850мг.

# 589
  • Ню Йорк
Ох да се оплача. Преди няколко дена получих ужасна стомашна криза. Стомаха ми се беше подул, като че ли имах топка вътре, започнах да повръщам, дори вода не можех да пия, после и разстройство ме подгони и така 4 дена. От вчера съм по-добре, но май ще се ходи на гастро. Не знам дали трябва да отдавам това на Метфогамата, но според мен е много вероятно и честно казано направо изпитвам ужас да не ме повтори пак. Сега ям само мека и полутечна храна, но съм много ограничена в избора си. За диабета трябва да наблягам на месо и салати, а стомаха ми тотално не ги понася, направо съм в чуденка какво да ям.

# 590
  • София
Галактическа принцеса  отскоро ли взимаш Метфогама? Ако е от по-дълъг период и сега чак са тези симптоми, най-вероятно не е от нея

# 591
  • Ню Йорк
От март миналата година я пия, както и всички останали лекарства. Виктозата не я броя, защото тя не минава през стомаха. Аз от 15 години имам стомашни проблеми, но такова рязко влошаване не разбрах на какво се дължи.

# 592
  • Бургас
 Галактическа принцеса,добре са ти казали да хапваш месо и салати,но ако не приемаш мазнини е нормално организма ти да не ги приема добре.Ако решиш да ме послушаш с мазнините имай предвид че в началото трябва да си много внимателна с тях,щом вече си си докарала стомашни проблеми.Започни със супа от варено месо и варени моркови,само това без нищо друго,малко сол и подправки по избор,но само естесени,без вегети,пикантини и др. и като свалиш супата от котлона и добави масълце.Изкарай поне един ден на това и р-вото ти ще спре или най-малкото ще е много по на рядко като време

# 593
  • по пътеката
моми4ета, дайте отзиви за хитозан! имам възможност да поръ4ам от франция нещо, та се 4удякакво да бъде ,4е пак дебелея ,въпреки лекарствата! на корем и обиколки не сам свалила нищо, пак свалям мускули явно! днес гинекологът дано не открие нещо сериозно ,но така или ина4е и цикълът липсва! какви добавки са най-добри за мазнинно смъкване, убиване на апетита, 4е набивам плодове и тестени? хром пиколинат? просто тук няма нали4ни подобни добавки, само основни витамини -б, е,а ,д  и магнезий и калций  за тониране, тоест да повиши апетита! ужас!!

# 594
  • Ню Йорк
Галактическа принцеса,добре са ти казали да хапваш месо и салати,но ако не приемаш мазнини е нормално организма ти да не ги приема добре.Ако решиш да ме послушаш с мазнините имай предвид че в началото трябва да си много внимателна с тях,щом вече си си докарала стомашни проблеми.Започни със супа от варено месо и варени моркови,само това без нищо друго,малко сол и подправки по избор,но само естесени,без вегети,пикантини и др. и като свалиш супата от котлона и добави масълце.Изкарай поне един ден на това и р-вото ти ще спре или най-малкото ще е много по на рядко като време

Ще я пробвам тази супа. Месото какво да бъде?

# 595
Принцесо, сигурно си хванала някакъв вирус, едва ли проблемът ти е от метформина. Но метформинът сигурно влошава положението. Според мен хапвай варени яйца, изкиснато сирене, извара, пилешко месо (бялото), постепенно въведи и друго месо. Зеленчуците - отначало много внимателно, а може и направо да ги пропуснеш. Аз бих опитала с варени моркови като начало.

# 596
  • Бургас
Галактическа принцеса,аз като си прецаках тотално корема  и не можех да изляза от WC-то започнах с пил.месо-филе,а морковите ги пасирах.От скоро се храня високо мазнинно и ям краставица,даже без да я беля,бе да ми пречини р-во.Но в началото дори лъжичка масло ми действаше зле.Аз най-често си набавям мазнините от маслини,но ги купувам само от определени места,защото явно в повечето слагат химии и не ми действат добре.Сега ям всякакво месо,бутчета с кожа,гърди,бекон,но като се има предвид,че най-вероятно се бориш с килограми и се страхуваш от мазни меса,ако искаш почни като мен,с пил.филе

# 597
  • София
Ох и аз се измъчих с тези мазнини, че този път и килограмите не мога да сваля. Писна ми това ограничаване, лятно време ми е по-трудно, хем искам да изглеждам по-добре, хем с това излизане едвам издържам на алкохол, сладолед.. Не, че пия много, даже напротив, но все се правят събирания на по бира и мезе.

Като цяло нямам голям апетит и не си позволявам от забранените неща, но ми тежи. Искам и аз като другите!

Не съм много кг, но въпреки спортът, тялото ми е отпуснато и в корема съм все едно + 10 кг.

# 598
  • Ню Йорк
Благодаря ви за съветите, момичета. Аз последните дни на пасирани зеленчукви супи карам. Ще почна да добавям и малко пилешко. Иначе съм в застой с килограмите Sad Хич не знам какво ще правя, нещо съм в кофти период, а след 2 месеца съм пак на изследвания за нови протоколи.

# 599
Галактическа принцеса, аз ще се включа с едно много различно мнение от описаните досега.
Понеже съм с гастродуоденит, колит и от време на време имам проблем с тънките черва ( разстройство) и с жлъчката, които се появяват именно в този период на годината ( лятото) или началото на зимата, като преминаваме на "зимна" храна, ще споделя това, което на мен единствено ми помага в случая.
Ако не хапваш това, което трябва да се яде при такива състояния и прегрешиш дори малко, както се казва - лечението започва отново.
Аз съм с преддиабетно състояние, но скоро ми се случи същото като при теб и въпреки, че не трябва да ям определена храна, то почвам да я ям, за да оправя стомаха за 3-5 дена и после си минавам на нормален режим.

Печени картофи на фурна. Правя си една тава и това е единствената ми храна за първия ден + чай от джоджен ( не горещ, а на стайна Т) и сокът на компот от кайсии - колкото искаш, но само сок! Сокът от кайсии нормализира киселинността на стомаха и много помага при колити, ентероколити и всякакви стомашни заболявания, разстройства.
За картофите - нарязваш картофите, капваш малко растително олио и сол и 1/2 чашка вода и оставяш да се изпекат добре, дори да хванат малко тен. Това ти е храната за деня. Хапваш като огладнееш.
На втория ден пак картофи, като може да включиш силно препечен БЯЛ хляб ( не черен, не пълнозърнест) и бучка сирене изкиснато във вода. Може да добавиш към менюто и ориз, но по-добре изкарай на картофи и втория ден. Отново чай от джоджен и сок от компот от кайсии.
Третия ден вече ориз, пилешко печено или варено, печени картофи, краставица, изкиснато сирене. Подправките, които не дразнят стомаха в обострени състояния са магданоз и чубрица. Това в случай, че не можеш без подправки.

В такива състояния не ти препоръчвам никакви зеленчукови супи, докато не овладееш положението. Видях, че mis_val ти е препоръчала тъй наречената слизеста супа.
Имам я препоръчана от гастроентеролог. Пробвах я, но на мен ми беше трудно да я ям, защото като повечето хора си обичам супата с подправки, застройка и т.н., та заложих на печените картофки, като второ предложение.

И не на последно място, ако решиш да започнеш написаното по-горе, в първия ден до обяд може да изкараш един спиращ разстройството курс - така му викам аз.
Правят се по 200 мл: чай от ябълкови кори, чай от джоджен, оризова вода, морковена вода ( врат морковите и се пие водата), чай от шипки. След като се охладят, сипваш ги в 5 чаши и това количество го изпиваш до обяда или до 14 часа. На всеки час отпиваш по глътка от всяка смес, докато свършат. Това е подходяща рецепта и при бебета и малки деца, но действа много добре и на възрастни. После следва храненето с печени картофи ( не варени), и т.н.

Успех и каквото и да решиш, дано скоро се оправиш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт