Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 833
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
Geraldine, аз за това написах, че хормоните не лекуват, но с тяхна помощ ще се овладеят кръвоизливите първоначално, докато има някакво здравословно подобрение!  Peace Все пак тя пише за постоянни кръвоизливи, които освен всичко друго влияят и на нивата на желязото, да не говорим за качеството й на живот! Който го е изпитал на гърба си, знае за какво иде реч. Метформина при някои помага, при други - не. При мен за една година пиене нямаше никаква промяна в цикъла!  Wink  Та не говорим за регулиране на цикъла, а за временно подтискане на побърканите хормони, от които идва кървенето.  Peace А за косопада пробвай бирена мая или витамин Б комплекс, но трябва 2-3 месеца да пиеш, за да има ефект. Метформинът пречи на усвояването на някои витамини от групата Б и от там може да има проблеми с ноктите, с косата...
narduca , според мен трябва да ходиш на плуване - там няма да товариш костната система, а ще се движиш. Ясно ми е, че като си 140 кг няма как да ходиш да тичаш в парка! Всяко нещо се започва бавно, с план и се постига с постоянство. И гладна да седиш по цял ден, няма ли движение, килата няма да мръднат, само обмяната на веществата ще се скапе!  Wink Д-р Коларов от МА разбира от хормони. Друг, който препоръчват е д-р Владимиров, но той работи в ин-витро клиника. Това, че си на 43, не означава, че не можеш да имаш дете, освен ако медицински вече не е възможно!  Peace Ако имаш други въпроси, можеш да ме питаш на лични, за да не спамим повече темата!  Grinning

# 91
  • София
Разбирам логиката ти, но не я споделям така да се каже...  Grinning
 Съсиреци, много обилен цикъл, с кървави чаршафи съм се будила,  кървене 25 дни в месеца са неща, които са ми се случили, не за месец два. Пих противозачатъчни, предписани от гинеколог и с това челен опит имам. Сиофора ми регулира цикъла на мен. Случи се така, че пропуснах обедната доза три дни, 5 дни след края на цикъла. Отново започна зацапване, изобщо в първи клас се върнах дето се вика... Продължих редовно да приемам сиофора, без резултат, увеличих дозата (така ми се падаше по схемата) цикъла се регулира отново. И дано да е за постоянно, защото е лято, море...
Противозачатъчните не са хапка за всяка уста, имат много странични ефекти, като не говоря за напълняване и окосмяване нали... И имат много противопоказания.. за тия работи си има лекари, разбира се. За съжаление в днешно време е въпрос на късмет да срещнеш Лекар. Аз на гинеколог така и още не съм случила.
Вит. Б ще си взема. Благодаря!

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 12:43 от Geraldine

# 92
Благодаря за съпричастието на всички. Това най- много ми помага. Не мога да плувам, просто имам страх от водата. Пляскам на едно място и това си е. За противозачатъчни никой не ми говори, пък и толкова нещо ми се събрае от лекарствата, че вече забравям какво трябва да пия. Ендокриноложката ми каза, че каквото и да забравя, сиофора никога да не го спирам. Ще търся тези лекари, за които ме съветвате, макар че вече ме е страх да пробвам. Ще видим и през октомври- ноември какво ще ми каже Стаменов. Просто не знам. Колкото до тези деберариуми, за които говорят, честно казано така ги натоварвали / да ходят пеш/, че аз просто не знам дали няма да стана за смях. Не мога толкова да ходя. По тия жеги не ме и съветват заради високото кръвно, абе просто се чудя как да се преборя с всички трудности.

# 93
  • Ню Йорк
Благодаря за съпричастието на всички. Това най- много ми помага. Не мога да плувам, просто имам страх от водата. Пляскам на едно място и това си е. За противозачатъчни никой не ми говори, пък и толкова нещо ми се събрае от лекарствата, че вече забравям какво трябва да пия. Ендокриноложката ми каза, че каквото и да забравя, сиофора никога да не го спирам. Ще търся тези лекари, за които ме съветвате, макар че вече ме е страх да пробвам. Ще видим и през октомври- ноември какво ще ми каже Стаменов. Просто не знам. Колкото до тези деберариуми, за които говорят, честно казано така ги натоварвали / да ходят пеш/, че аз просто не знам дали няма да стана за смях. Не мога толкова да ходя. По тия жеги не ме и съветват заради високото кръвно, абе просто се чудя как да се преборя с всички трудности.

Имам всички проблеми, които имаш и ти. Тежа малко по-малко от теб, но съм само 163см, така че индекса ми е вероятно колкото твоя. И аз така се тъпках с хормони за да забременея, после с противозачатъчни да си регулирам цикъла и стигнах до тук. Преди няколко месеца най-сетне попаднах на място където могат да ми решат проблемите /клиниката по ендокринология, която се помещава в сградата на майчин дом/.  След 1 седмица в болница и купища изследвания ми предписаха Метфогамма, Виктоза и Тритейс. За първи път от 5-6 години се чуствам добре, цикъла ми се нормализира, кръвното ми е чудесно, апетита ми е намален и постепенно отслабвам. Ако се интересуваш мога да ти препоръчам лекари от клиниката, които ще ти свършат работа /можеш да ми пишеш на лично/. Там работят със здравната каса.

# 94
Момичета, когато храненето ви е само плод и имате прием на Сиофор, имате ли някакви проблеми?

# 95
  • София
Момичета, когато храненето ви е само плод и имате прием на Сиофор, имате ли някакви проблеми?
Нямам проблем и само със плод.Мислех, че ще имам, но явно привикнах вече към сиофора. Ако имаш избор за  Peace плод, най-добре банан

# 96
Благодаря! Сега наблягам на нашите плодове.

# 97
Момичета, преди години имах ИР, не мн вискока, бях 93 кг.Предписаха ми сиофор (не го понесох), пих метфогама, по 2 гр на ден. С много усилия, диета и спорт +метфогамата станах 73. Както и да е-това беше преди 3-4 години. Сега след раждане (но преди 2 години Embarassed), преди това мноооого стимулации съм пак 90 кг. Нямам ИР, но ендокринолога ми предписа , въпреки това метфогама, но само по 500 мг на хранене. Та се чудя, не е ли много малко. Ако ям 2 пъти дневно-това е само 1гр???
Той, каза, че не било проблем дозата. Започнала съм и спорт-фитнес 3/седмично, да диета съм-пък да видим. Имам вече 2 кг, нооооооооо чак след повече от месец мъки. Та дано вече е започнало отслабването. Че докато стана пак около 70-доста борба ще падне.

# 98
В същност, забравих да кажа, че нямах никакъв проблем с метфогамата, ама никакъв, а сега дори от 500 мг ми се подува корема, газове и дискомфорт. А вече го пия почти месец Rolling Eyes.

# 99
И аз вече месец съм на метфогама, но освен проблеми със стомаха, за момента друг резултат няма...

# 100
Да, веднага болки в стомаха и разтройство.

# 101
Момичета, преди години имах ИР, не мн вискока, бях 93 кг.Предписаха ми сиофор (не го понесох), пих метфогама, по 2 гр на ден. С много усилия, диета и спорт +метфогамата станах 73. Както и да е-това беше преди 3-4 години. Сега след раждане (но преди 2 години Embarassed), преди това мноооого стимулации съм пак 90 кг. Нямам ИР, но ендокринолога ми предписа , въпреки това метфогама, но само по 500 мг на хранене. Та се чудя, не е ли много малко. Ако ям 2 пъти дневно-това е само 1гр???
Той, каза, че не било проблем дозата. Започнала съм и спорт-фитнес 3/седмично, да диета съм-пък да видим. Имам вече 2 кг, нооооооооо чак след повече от месец мъки. Та дано вече е започнало отслабването. Че докато стана пак около 70-доста борба ще падне.

Моята доза е още по-ниска 2х250мг, но засега си върши добре работата. Аз го пия заради ИР, но щом сега ти нямаш, то настоящата ти доза е напълно достатъчна поне според мен. Лекарят би трябвало да знае най-добре. Peace Само заради килограмите ли ти го изписаха?
А двата килограма, които си смъкнала са сигурен знак, че правиш нещата както трябва. Ако си постоянна малко по малко ще си върнеш старото тегло. Отслабването, когато не са намесени здравословни проблеми, които да го възпрепятстват не е толкова сложна работа. Проста математика - да гориш повече калории отколкото приемаш (в разумни граници разбира се). Успех!  Wink

# 102
Да, веднага болки в стомаха и разтройство.

Който е чел по-напред знае,  че съм отслабвала със Сиофор много сполучливо. След това, продължавайки приема му, наддадох 20кг. Причина - неизвестна. Ядосах се и спрях и Сиофора и др. лекарства. На няколко пъти се опитвах пак да го пия, но ми ставаше много лошо. След около 4-5 месечно прекъсване, от 10 дена го пия пак. За седмица си влязох в дозата от 3 х 850. Сега си давам сметка  колко по-добре се чувствам с него и изчезнаха някои оплаквания, които имах, а не знаех от какво са. Толкова за самодейността ми.
От 3 дни съм на  разделно хранене. Затова питах за плодовете. Някой ще се изсмее на 3-те ми дни, но преди не можех да издържа дори до обяд на плодове. Засега се справям, няма проблем. Апетитът ми е силно намален и  не ламтя  за сладко   bouquet. Единственото, което ми тежи е едно прималяване, предимно вечерно време. За 10 дни на Сиофор и 3 дни разделно, - 2,2 кг. Не смея да се зарадвам, защото знам колко трудно се справям с диетите и колко здравословни проблеми имам, но този малък резултат ме мотивира. Притесняват ме храненията, в които няма прием на въглехидрати, а се пие лекарството.

# 103
Дъждовно време, аз съм на 3 пъти по 1 табл. сиофор от 1000 мг. От днес почнах оризовата диета. Хапвам си и плодове и зеленчуци, пък да видим в неделя дали кантара ще е помръднал от 140- те кг. Потя се безобразно, вероятно и жегата допринася. След колко време със сиофора забеляза, че отслабваш?

# 104
Drop, да само заради наднорменото тегло. Но, преди да забременея имах поликистозни яйчници, много стимулации по този повод, кисти почти на всеки цикъл и ИР.
В крайна сметка забременях на 85 кг, родих на 93 и като ме изписаха бях 84.Но, имах тежко раждане със заплаха за живота ми. Много се бях уплашила след това, депресирах се ужасно, пих антидепресанти и ядох. Та, така.
Преди да започна сега метфогамата пробвах много пъти диети, но не и не. Къде спазвах, къде не, абе кофти работа. И затова си направих пак профил и се консултирах с ендокринолог. Даже с двама.

Общи условия

Активация на акаунт